Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 5. září 2011 v 17:30® Horalcz
Horalcz

Chlapy chci si koupit podvoďák,jakou váhu doporučujete.Chtěl bych ho za 3 týdny prubnout na Pádu.

Pondělí 5. září 2011 v 17:03® osprey
osprey

timbab> Měl jsi mu, hajzlovi, oplatit stejnou mincí:-))

Pondělí 5. září 2011 ve 14:58® coss

DJ>nemuze,ty ryby tam jsou.a dost,jen musis vedet kde a jak je lovit

Pondělí 5. září 2011 ve 14:55® timbab
timbab

DJ> Minule na mě jeden sumec chycený na feeder(96 cm) ,vyzvracel okouna cca 20 cm.

Pondělí 5. září 2011 ve 14:42® DJ
DJ

ssg.Jimmy Wild> V labi se Sumec přemnožil a krom toho, že je problém chytit velkýho okouna a řady tlouště taky značně prořídly, je dnes problém chytit velkýho trumana. Dřív jich přitom byla velká spousta a člověk za hodinku chytil i několik desítek ryb od 30–40cm. Napadlo mě, jak moc za to může přemnožení sumce velkého.

Pondělí 5. září 2011 ve 13:03® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

DJ> Sám s tím zkušenost nemám, ale slyšel jsem, že je vousáči moc nemusí. Ale kolik je na tom pravdy bohužel potvrdit nemohu.

Pondělí 5. září 2011 v 11:56® DJ
DJ

Jaké máte kdo zkušenosti s chytáním sumce na emarického sumečka?

Pondělí 5. září 2011 v 0:00® Shrek
Shrek

Horalcz> jsou tam menší boleni a hlavně hafo tolstolobiků, jestli se tam neplašili bejci… Já tam občas jezdim.

Neděle 4. září 2011 v 9:05® Horalcz
Horalcz

Ještě něco,kdo zná revír Ohře 13A – Čankovská.Včera jsem tam byl s bráchou,šli malý kapříci do 40,pro mnoho varských akorát míra,ale pak jsme byly svědky lovení nějakého dravce na hladině.Vím,že tam jsou štiky a to i asi pořádné,ale tohle mi nepřišlo jako lov štiky.Ale nejsem si jist,jestli tam jsou i nějaký fousáči.Kdo by trochu poreferoval o tomhle revíru.

Neděle 4. září 2011 v 9:01® Horalcz
Horalcz

Chlapy chci se zeptat,jestli je Nechranice letos takovej mrtvák jen pro mě nebo máte někdo stejné zkušenosti.Myslím samo,jaka sumíky ,tak ostatní ryb.Mám tam letos jen ůhoře 85 cm.Jsem dost zklamanej.

Neděle 4. září 2011 ve 2:13® Mikyška
Mikyška

chosebaits> Pokud se na dané vodě běžně vyskytuje tak to asi za pokus stojí. Navíc by se pomalu měli fousci začít připravovat na zimu, tak si asi moc vybírat nebudou. Jak říkaval jeden známej: Když je hlad je i husa dobrá!

Sobota 3. září 2011 ve 21:16® chosebaits
chosebaits

Hošani,má smysl skoušet dávát na bojku na podzim okouna?? Nikdy jsem to neskoušel a tak nevím.

Pátek 2. září 2011 ve 13:08® osprey
osprey

DJ> To máš těžký. Abych se postaral o co mám, ani nepodnikám moc delších výletů. Takže bych nebyl moc dostupný.

Napadlo tě, zkusit toho vyvábeného sumce chytit třeba na gumu na přívlač? Mě zajímá, jestli by to šlo.

Pátek 2. září 2011 ve 12:30® DJ
DJ

osprey> Asi máš pravdu Míro, ale tohle mi nestačí. ještě mi chybí nějaká pořádná ryba nad 180cm. Už jsem zasekl něco, co mě s přehledem vezlo cca 50m proti proudu, ale nakonec ryba vypadla :-(( Najdu jiný místo a když se podaří, dodám fotky. Škoda že nejste z Prahy východ chlapi

Pátek 2. září 2011 ve 12:18® DJ
DJ

mako> Mám ještě pár podobných míst, kde jsem nikdy nikoho neviděl tlouct a relief dna tam vousáčům dopřává dokonalý úkryt. Tak drž palce, ať narazim zas na malou kolonii siluro femili :-) Bez Echolotu tluču minimálně. Při dosažení místa dám 5–8 velkých ran a vičkám 5–10 vteřin kdy začnu váničkou spíš lehce šolichat hladinu cca po každém metru když mě unáší proud formou raz, raz-dva, raz, raz-dva-tři a pak minutka dvě dklidu, pokud zaznamenám kontakt s rybou na špičce prutu – dovabuju lehkým zrychlujícím tlukotem, který postupně snižuje intenzitu. Na mistě které jsem popsal stačilo uděla 5 velkých ran a okamžitě nějakej tahal. Bylo super sledovat co dělá bahno pod zadkem a okolo, někdy dokonale obkreslilo siluetu jedoucí ryby. Jednou mi bouch malej do ploutve. budu hledat a uvidím :-) Nicméně dík za radu a zkušenost.

Tento příspěvek byl editován 2.9.2011 12:20:30 uživatelem DJ.
Pátek 2. září 2011 v 11:17® osprey
osprey

DJ> Však jsi je nejspíš provětral skoro všechny.

Když jdu teď koncem srpna do nějakého opuštěného úseku řeky na okouny, berou skoro na hod a ještě se o to perou. Ale stačí jít podruhé a přemýšlíš, kam se poděli.

Prostě sis užil pocity objevitele nebo toho prvního, kdo to tam zkusil. Teď už prostě nebudeš první. To je to o tom, jak se nedá dvakrát vstoupit do jedné řeky.

Pátek 2. září 2011 v 11:16® mako
mako

DJ> Jo jo, to přesně odpovídá, jasné příznaky .. -o)) Jde taky samo o to, jak moc jsi bušil, jakou frekvencí a jak moc ty ryby byli na jednom místě nebo rozjetý všude kolem … Já se snažím na jednom místě být tak fakt 1× do měsíce a pak i krásně poznáš, jestli tam chodí někdo jinej nebo ne … nechal bych jim nějakej tejden klid a pak bych to zkusil a uvidíš … ať koušou !

Pátek 2. září 2011 v 10:30® DJ
DJ

mako> Tak to jsem tu vodu asi zatlouk na 3 roky do předu. Jsem si jistej, že tam chodim sám. První dny taky tak vypadaly. Bez echolotu za první hodinu minulou středu cca 5 kolem 60–90cm. Jedna ryba kolem 120cm a druhá o chlup nad. Druhý den totéž a tak to šlo až do neděle, za ten necelej týden hromada malech do metru a 7 ryb nad metr a nej kus měl 140 – už mě i povozil :-) Na naše podmínky sakra slušná vánička a vzhledem k tomu že jsem lovil bez ECHA naučil jsem se i spoustu maličkostí, jenž ti ukážou že pod tebou je sumec. V podnělí ale tlukot bez náznaku. Alternace tlukotu byla marná. První dny mě překvapila razance, kterou ryby braly, ta ale postupně opadala.

Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:48® snorkii
snorkii

klucii příští týden jedeme na Ebro, máme volný flek.Jedeme pod bivak. Loď si pujčujeme. Náklady rovným dílem, tak kdyby se někdo nudil:) tak budem rádi, když se přidáte. tel. 777 095 580

Čtvrtek 1. září 2011 v 16:08® mako
mako

DJ> Čus, moje zkušenost je taková, že pokud na to vodu budeš chodit bušit víc jan 1× za 3 až 4 tejdny, je za jednu sezonu na dva roky úplně na prd… ale záleží na moc okolnostech. A to navíc nevíš, jestli tam chodíš sám …

Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:55® džigit

džigit> trocha korekce-roztodivna křižovatka.Fčil to vypada,jak bym neměl všech pět P z pěti :-))
Jinak na te fotce,to sem robil čerta v Barborce.To je taka stara tramvaj,co semo tamo křyžuje Ostravu :-)

Tento příspěvek byl editován 1.9.2011 12:57:12 uživatelem džigit.
Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:37® džigit

DJ> ja sem taka ztodivna křožovatka ze severu moravy.Jedna babka z Polske,jedna z Brna.Jeden dědek chachar,druhy z Hane.A to se nepřej vědět,odkaj su jejich rodiny :-D Chutě mam jak Gruzinec střikly kerymsyk od středniho mořa a sam se citim jak potomek čerta s komediantem…
A fčil babo raď,bo aj z valachami se rozumim :-D

Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:02® DJ
DJ

džigit> Čoveče, podle tve fotky jsi zrovna vyfaral chlope, nebo jsi taky Indo Evropan:)

Čtvrtek 1. září 2011 v 11:50® džigit

DJ> i když je svoboda slova,já to neřek :-))

Čtvrtek 1. září 2011 v 11:48® DJ
DJ

džigit> Cikána??

Čtvrtek 1. září 2011 v 11:48® džigit

DJ>protože že jseš línej a neumíš ho upravit :-P

Čtvrtek 1. září 2011 v 11:45® DJ
DJ

Všem masožravcům – když odnesu od vody sumce kolem metru, což už jsem musel párkrát na doporučení hodpodáře udělat, protože jich je v labský nudli fakt hodně, raděj ho někomu daruju s tím, že mi dodá vyuzenou část. Řeknu proč: Ubrousky, sůl, čas, hromada saponátu na odslizení po očištění masa. To vše stojí víc, než těch pár kg sumčího masa, levnější je koupit čistý filet v MAKRU. Navíc, sumec nad 1m se fakt nedá žrát. Jednou jsem odnesl 120cm rybu a už byla tučná. Ideální velikost je kolem 90cm. Navíc zabít rybu který je třicet let. Cikáni se taky přemnožili a lidi je za to masově navybíjej. Navíc, ten sumec do Evropy patří, je to původní druh, narozdíl od....... podotýkám, že tohle je jen můj názor založený na svobodě slova.

Tento příspěvek byl editován 1.9.2011 11:48:09 uživatelem DJ.
Čtvrtek 1. září 2011 v 11:31® rompeprop
rompeprop

Pruhac>Cenu to má vždy září říjen jsou dobré měsíce sice kratší doba lovu,ale na většině vod uplný klid díky konci prázdnin.Včera napřiklad s kámošem na jedné piskovně kde ještě do minulého tydne plno koupáčů a celé léto záběry jedenáctá až pulnoc včera každý jeden záběr do devíti a já ještě jeden potom ve čtvrt na jedenáct sice všichni tři siluráci byly rozmezí 75–95 ale byly podstatně dřív než jindy.

Čtvrtek 1. září 2011 v 7:33® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

macek2> osprey> Určitě by se to mělo dělat s citem. Tudíž tu horní míru (ať už by byla jakákoliv) dát jen v revírech, kde je to vhodné. Řekl bych, že s takovými věcmi, jako jsou horní míry atd. by měli pracovat především MO a aktualizovat je každý rok podle stavů na svých revírech a vždy určit tady bude a tady ne a tak podobně. Když jí někde dají a tam se pak ty ryby po několika letech třeba přemnoží tak ji další rok zase třeba zrušit a takto regulovat populace ryb tak, aby vše bylo vyvážené.

Čtvrtek 1. září 2011 v 7:19® Shrek
Shrek

ladamaj> uvidíme co bude příští rok, nevím co bude za týden..... :-D