Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 31. srpna 2011 ve 22:50® ladamaj
-
Alivio>Tome naplánuj a písni na příští rok a já přijedu se vším ale zabíjet ho nebudu
Tento příspěvek byl editován 31.8.2011 22:51:44 uživatelem ladamaj..Nikdy jsem žádnému ještě neskrátil ani fous,raději bych ho převez někam jinam.
- Středa 31. srpna 2011 ve 22:36® Mikyška
-
Dalo by se říct že každej fandíme těm svejm oblíbenejm a snažíme se za ně bojovat. Zrovna tak jak by na některých revírech slušela horní míra sumcovi tak by slušela spodní třeba okounovi.
- Středa 31. srpna 2011 ve 22:11® macek2
-
osprey> o tom by se dalo diskutovat,sumec požírá okouny,okoun požírá jikry sumce a taky ostatních ryb takže ty škody jsou na obou stranách,samozřejmě souhlasím s tím jak jsi psal,že by sumec měl horní míru na vybraných revírech,je blbost chránit sumce na hektarovém rybníku.
- Středa 31. srpna 2011 ve 21:07® Shrek
-
macek2> jak jsem již psal – u nás je jeden revír, kde bych je pozabíjel všechny. Býval to super revír, poté co nasadili sumejše, je to prostě mrtvá voda.
Kdekoliv jinde bych takovou rybu taky pustil, ale na tom jednom revíru bych ho bacil a výčitky bych neměl.
- Středa 31. srpna 2011 ve 20:42® osprey
-
macek2> Klidně, ale na vybraných revírech – zejména na nádržích. Tam by to určitě bylo chvályhodné. Aspoň nějakou dobu – oni ti sumci celkem schopně potlačují pruhované dravce.
- Středa 31. srpna 2011 v 18:21® macek2
-
ssg.Jimmy Wild> S180 je moc! ja bych to dal od S140
- Středa 31. srpna 2011 v 18:15® ssg.Jimmy Wild
-
Mikyška> Moje řeč. K pochutnání to být nemůže tudíž je to zbytečná smrt a velká ztráta pro revír. Já si myslím, že na jídlo je nejlepší sumec tak mezi 100 – 120cm. Ještě do těch 150cm bych to pochopil. Ale například sumec kolem 180cm je podle mě už fakt trofejní a měl by se na 100% pustit. Stejně, jako je u kapra K70, tak bych u sumce udělal S180.
- Středa 31. srpna 2011 v 16:31® Horalcz
-
Viděl jsem to taky a radost jsem s toho vůbec neměl.Nic proti tomu,že si rybář rybu nechá a zbaští ji,ale tohle.Trofejní sumík měl jít zpětdo vody a když už si ho teda nechal,tak k tomu neměli zvát TV a dělat tam s tím masařské divadlo.Co naděláme...........bohužel.
- Středa 31. srpna 2011 v 16:17® Mikyška
-
ssg.Jimmy Wild> Když už k tomu divadlu zavolali televizi, tak by jí mohli taky pozvat na tu hostinu. Aby i ostatní viděli že to za to nestojí. Podle mě taková ryba je nepoživatelná ! Jednou sem vzal 130tku a nebyla nic moc. Zlatě si vzít dvě tři metrovky. A to neplatí jen u sumce. Vnímám to tak i u ostatních druhů ryb. Nejlepší jsou ani velký ani malý. Zkrátka akorát. Jinak ůplně nejlepší je pořádnej flák vepřoveho nebo hovězího.
- Středa 31. srpna 2011 v 7:58® ssg.Jimmy Wild
-
filip111> Já to četl na netu. Smutné… To je neoddiskutovatelně trofejní úlovek a měl by žít dál. Na žrádlo ať si chytí nějakého kolem 1,5m ne? Tenhle veterán si zaslouží úctu.
- Úterý 30. srpna 2011 ve 23:41® Mikyška
-
hrdobec> Tak jestli se nic nepodělá, tak jedu deváteho. Akorát nevim jestli už s lodí. Záleží jak rychle to proběhne na plavebce.
Tento příspěvek byl editován 30.8.2011 23:41:45 uživatelem Mikyška. - Úterý 30. srpna 2011 v 19:57® filip111
-
tak to má za sebou další trofejní sumec. Dnes to bylo na nově ve zprávách.
- Úterý 30. srpna 2011 v 16:07® osprey
-
DJ> Já nevábím, ale z toho, co dělám, bych to přirovnal k velkému chrastícímu wobbleru při lovu štik. Napoprvé je to pro ryby šok, který je silně stimuluje tu věc si osahat. A tak berou.
V poměrně krátké době se z toho stává věc, na kterou ryby odmítají reagovat a někdy před ní i prchají. Nenaděláš s tím nic. Další sezónu část ryb zapomene. Ale ne všechny.
- Úterý 30. srpna 2011 ve 12:41® ladamaj
-
hrdobec,osprey>naprosto sváma souhlasím sám se stím setkávam.No a běda když se ozvete to jsem zažil na vlastní kůži.Nakonec chtěl pašák na mě jít ale žádnej z jeho kolegů se nepřidal.Jinak sem na ně čekal a pěkně vybaven no určitě bych nějakou dostal ale snima by to bylo horší také jsem tam nebyl sám a jezdila za mnou profi RS a známí od policie,takže vím sčím počítat když jedu někam na vípravu pesy a vízbroj sebou.
- Úterý 30. srpna 2011 v 11:37® pruhac
-
Zdravím kolegové,chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s lovem na bojky od září tady v čechách,kdy se smí chytat je do 22:00hod.má to smysl nebo je lepší se začít věnovat přívlačí.Pro mě vždy sezona končila 31.8 ale letos jsem neměl moc času tak bych toještě rád zkusil.Dík za rady,odpovědi.
- Úterý 30. srpna 2011 v 11:11® DJ
-
Zdravím pánové. Rád bych od zkušenějších sumcařů jenž chytají na vábničku získal informaci, jak dlouho trvá, než se místo převábí. Našel jsem místo, kde jsem za minulí týden vytlouk 7 sumců 100–140cm a několik desítek prcků do metru. Šlo o úsek řeky cca 500m. Po pěti dnech pravidelného vábení ale sumci neragují vubec. Nemam na beliboatu echolot jako na člunu a tak musím sledovat bublinky na hladině a vše pod sebou a kolem sebe, na dně je bahno a hloubka cca 3m, takže dokonale vidím když se nějakej na dně hne než zabere či udeří do nástrahy – vábničku na beliboatu doporučuju. Znovu ale k dotazu, jak mám postupovat, abych místo nepřevábil. Dík DJ
- Pondělí 29. srpna 2011 ve 21:48® hrdobec
-
osprey> JJ svádí,hlavně to dělaj chlapíci co jsou doma pod dohledem a na ryby moc často nesměj.A když to pak přijde tak nevědí co dřív a jak nemaj za zadkem manželku,jsou jak urvaný z řetězu)))
Tento příspěvek byl editován 29.8.2011 21:48:44 uživatelem hrdobec. - Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:44® osprey
-
hrdobec> To je člověk, který chce moc věcí najednou a neumí si srovnat priority. Takových je plno. A ono to svádí…
- Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:40® hrdobec
-
ladamaj> Já vim že jo.Občas potkám ale na rybách týpky že žasnu proč radši nejedou na nákej trampskej potlach ale valej třeba 1000km na Pád se nalejt a třeba ani nevybalej pruty.Takový sem tam vážně potkal a nebo zas kolík sice nahodil ale zmrskal se tak že nemohl chodit a udržel ten stav po celou výpravu a to už je ulítlý))
- Pondělí 29. srpna 2011 v 19:41® osprey
-
ladamaj> Však my tě nebijeme.
- Pondělí 29. srpna 2011 v 18:59® ladamaj
-
hrdobec,osprey>dělám si stoho prču.
- Pondělí 29. srpna 2011 v 17:07® hrdobec
-
ladamaj> Já bud chytám a nebo chlastám ale ve většině případu to neslučuju.Ne že bych si nedal na rybách pivko nebo štamprli ale jen tak na chut,ne se zežrat jak zvíře,řeč byla o naši rybářský základně(hospodě)kde se chlastá a plánuje))
- Pondělí 29. srpna 2011 v 11:07® osprey
-
ladamaj> No já teda proseděl se sumcařema jen jednu noc a ono to k tomu svádí. Člověk sedí, nemá co dělat, ani na pruty sahat nemůže…
- Pondělí 29. srpna 2011 v 1:19® ladamaj
-
hrdobec>kurňa chodíte chlastat nebo chytat sumejše.Už sem z vás guma
- Neděle 28. srpna 2011 ve 23:01® hrdobec
-
Mikyška> Dobrej nápad))) vezmu si ponaučení) A to sem končil v 1h a Honza prej až v 6ráno.Já byl ale zas v pátek na svatbě takže víkend byl náročnej
- Neděle 28. srpna 2011 ve 22:08® Mikyška
-
hrdobec> Jo to mě když to jde. Teda rum. Tak taky trpim ještě druhej den večer. Proto radši jen žeru.
- Neděle 28. srpna 2011 ve 22:01® hrdobec
-
Mikyška>Mě to včera bohužel šlo…ted je mě moooc blbě)
- Neděle 28. srpna 2011 ve 21:51® Mikyška
-
hrdobec> No to já radši víc menších kusů a jeden zajídám druhym a druhej třetim a tak dál až se nakonec nehorázně přežeru. To zapíjení mi moc nejde.
- Neděle 28. srpna 2011 ve 21:49® Mikyška
-
basler.p> A kolik na to máš ? Chceš s řadičem nebo bez ? S pákovkou nebo s hvězdicovou brzdou?
- Neděle 28. srpna 2011 ve 21:47® Mikyška
-
sgt.mooody> Taky chytám na menších hloubkách. Ale třeba loni asi v půlce září sem jen s echem bez věcí zkoušel zaklepat a zvedali se z cca dvaceti metrů. Tady na tý vetší hloubce je celkem těžký se trefit do tý správný hloubky. Jinak pro mě je ta montáž výhodná v jednoduchosti při zavážce.Když vyvážim třeba podél skal i dveě stě metrů, tak kousek od břehu je třeba dvacet metrů, tak dám třeba čtyři metry hloubku a deset metrů trhačku od kotvícího kamene. Abych nemusel domotávat tak velkej pytel při případném záběru. Další výhodou je že pokud vyvážím někam na volnou vodu tak splávek selej zatáhnu cca půl metru pod hladinu a nehrozí že se mi do toho někdo zamotá. Jinak sem se na orlasu nedostal přes metr, ale na horní ve špáňu to celkem šlapalo.