Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 27. srpna 2011 ve 14:09® timbab
timbab

basler.p> Kup si Okumu Convector.

Sobota 27. srpna 2011 ve 13:29® cormoran
cormoran

basler.p> Záleží, co si od něj slibuješ a kolik do něj hodláš investovat. Na takovou tu klasickou českou „metrovku“ ti stačí jakejkoliv levnější strojek, ale když dojde na lámání chleba, což na tebou zmíněných vodách dojít může, tak je lepší mít cajk, kterýmu věříš a můžeš se do něj opřít a mít v něm jistotu.

Sobota 27. srpna 2011 ve 13:29® hrdobec
hrdobec

Mikyška> On ty velký kusy masa dost zapíjí))) Proč ne,bylo by fajn zalapat společně

Sobota 27. srpna 2011 ve 13:22® basler.p

poradí mi někdo, jaký multiplikátor zakoupit za účelem lovu sumců v lokalitě Orlík,Nové mlýny ,ale i Lužnice a podobně?

Sobota 27. srpna 2011 ve 13:22® basler.p

poradí mi někdo, jaký multiplikátor zakoupit za účelem lovu sumců v lokalitě Orlík,Nové mlýny ,ale i Lužnice a podobně?

Pátek 26. srpna 2011 v 16:10® sgt.mooody

Mikyška> Tak přesně na toho tam možná vždycky koukám,jezdí tam snad každé ráno a táhne to po korytě. 180 je paráda. Já tam mám akorát sumíky do metru ale aspon více záběrů.A funguje ti to? Taky už jsem párkrát zavezl rybku na dno ke korytu ale zatím jsem na to neměl ani popotah.Já chytám v 5–7 metrech,sumíci tam ráno a na večer vjíždějí.

Pátek 26. srpna 2011 v 15:58® Mikyška
Mikyška

hrdobec> Díky. Mě teda říkal Honza jen o velkejch kusech masa. Taky sme se s Honzou jen tak zběžně bavili o tom že by sme mohli někdy dát itošku společně. Tak se třeba jednou potkáme na jedný lodi.

Pátek 26. srpna 2011 v 15:55® Mikyška
Mikyška

sgt.mooody> Jasně. Tam už je to mělčí tak se nechá trhačka. Já tady mám hloubku na korytě přes pade, tak to řešim koncákem. Jinak co mám info tak cca před týdnem někde u Olešný na taženeho woba dostali 180 cm. Pravděpodobně ho zmasili. A prý to celkem funguje. Konkrétně tenhle člověk používá ůdajně woby až 30 cm.

Pátek 26. srpna 2011 ve 14:54® sgt.mooody

Mikyška> Jezdím k Olešný,co jsem koukal tak tam lidi na hlubinou přívlač chytaj hodně ale nikdy jsem neviděl že by někdo něco chytil :-D . Akorát v noci je dobrý to prohodit kolem břehů nebo v zátokách kdy dravci vjíždějí ke břehům za rybičkama. Mě se teda nejvíc osvědčila trhačka s nastavenou hloubkou cca metr nade dnem.

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:00® hrdobec
hrdobec

Mikyška> Tak at dobře slouží a pomuže při zdolávání tech nej krakenu.Taky ještě vyrazim ale plán zatim nemám žádnej bo jezdim tolikrát tenhle rok že nejde mít stálý partáky.V sobotu jdem s Honzou na pivko a to je vždycky velký)))tak nás třeba něco napadne)

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:54® Mikyška
Mikyška

sgt.mooody> V jaký časti orlasu chytáš? A co používáš za montáže? Já to mám nejblíž do okolí ždákováku a nejčastěj chytám na koncovej splávek. Jinak v horní části , co sem slyšel tak celkem často chytaj na velký woblery tažený za lodí.

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:47® Mikyška
Mikyška

hrdobec> Termín sme ještě nerozsekli. Doufám že se to o víkendu už nějak rozhodne. Jo beru maxíka od Honzi. Už zbejvá jen dořešit přehlášení. Původně sem chtěl pořídit zatím něco menšiho, ale když sem to tak propočítaval tak se člověk dostane skoro na stejnou cenu. Na tohle sem narazil ůplně náhodou. Večer sem si dal lahvinku a nudil sem se tak sem projížděl všemožný inzerce a kochal se a takhle to dopadlo.

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 14:24® Shrek
Shrek

jb> chceš vědět kolik toho sežral? Všechny líny, okouny a úhoře, které jsem tam jako mladý kluk chytával. Dneska tam hodíš žížalu a berou Ti buď sumčí miminka nebo nějaká vychudlá plotice. :-(( Jinak váha je samozřejmě dost přehnaná, i štiky tam před deseti lety byly řádně vyhublé, natož sumci.

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 13:27® osprey
osprey

jb> Hrdobec má pravdu, v Čechách se chytilo dost sumců s podobnou délkou, ale žádný nevážil tolik. běžné je kolem 75 kg.

Stáří takové ryby je kolem 30 let.

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 12:32® hrdobec
hrdobec

jb> Není protože měl ten sumec tak o dvacet kolo mín.Stačí se podivat do HaDovejch alb a tam jsou shodně dlouhý a těžký ryby jen vypadaj uplně jinak.cca 75kilo je reálná váha u českýho sumce při délce 229cm.Posílám pro porovnání 225 ale pouze 87kilo)))))))

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img44613.jpg
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 12:16® jb

http://www.novinky.cz/…a-metry.html

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 12:15® jb

Ahoj už jste to četli?Na velkém rybníku chytil sumce 229 a 96kg.Není to český rekord?Kolik kg ryb za rok asi sežere a kolik mu asi bylo let?

Tento příspěvek byl editován 25.8.2011 12:20:55 uživatelem jb.
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 11:08® MatesKGB
MatesKGB

Zdravím rybářky a rybáři, nemáte někdo zkušenosti s lovem sumců na Náklu? Slyšel jsem, že to tam sumci vědčer docela mlátí, ale nevím ejstli tomu mám věřit nebo ne…díky

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 0:04® hrdobec
hrdobec

chosebaits> díky chlape

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 0:03® hrdobec
hrdobec

Mikyška> Díky,kdy vyrážíš? Slyšel sem že budeš mít novou lod?

Středa 24. srpna 2011 v 7:46® chosebaits
chosebaits

hrdobec>Ani jsem si pořádně nevšiml.Gratuluji k pěkným fousáčum.

Středa 24. srpna 2011 v 6:49® sgt.mooody

chosebaits> Stane se ;-)

Úterý 23. srpna 2011 ve 23:07® Mikyška
Mikyška

hrdobec> Gratuluju. Krásný fousci. Už se taky nehorázně těšim na jih.

Úterý 23. srpna 2011 ve 22:46® Radek1977

sonic> Tenhle odkaz jsem objevil na netu úplně náhodou a ta fotka se sumci na břehu mě docela zarazila? Myslím, že tímto gestem určitě slušné rybáře nenalákají, spíše to zde smrdí docela průserem.

Úterý 23. srpna 2011 v 19:58® chosebaits
chosebaits

Právě byl na Nově krásný fous tady kousek od nás.

Úterý 23. srpna 2011 v 19:16® chosebaits
chosebaits

sgt.mooody> Tak přišla pouze zubatá a jelikož měla ostré zuby tak …:-(

Úterý 23. srpna 2011 v 17:12® sonic
sonic

Radek1977> zajel bych si tam, ale určitě ne zachytat …

Úterý 23. srpna 2011 v 10:22® sgt.mooody

chosebaits> Tak to jo,a jak jsi nakonec dopadl? Mě to nedá a po neděli to vidím zas na Orlas,chci ty záběry nějak vychytat jestli zas nějací přídou.

Úterý 23. srpna 2011 v 7:38® Jax
Jax

Zdravím,nemáte prosím někdo aktuální info o Ebru v okolí Chiprany.Zajímá mě stav vody a jestli se i nějaký vous chytí.Za měsíc tam vyrážím tak at vím na co se připravit.

Tento příspěvek byl editován 23.8.2011 07:39:48 uživatelem Jax.
Úterý 23. srpna 2011 v 6:53® džigit

Radek1977> :-O ta hromada sumců na břehu… :-O