Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 29. července 2011 v 11:27profil byl smazán
-
timbab> Spatne jsem se vyjadril v tom prirovnani. To nebylo nic proti Tobe, opravdu ne. Minil jsem tim, ze napr. nebude clovek rezat pilou na zelezo drevo, nebou nebude vrtat vidiakovym vrtakem do dreva. Proste ve smyslu, ze clovek nepouzije neco, co slouzi k jinemu ucelu. Asi tak!
Romeo
Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 11:27:30 uživatelem . - Pátek 29. července 2011 v 10:45profil byl smazán
-
timbab> Jako nejlepsi reseni to rozhodne nikdo z nas nepovazuje, ani jako dobrou radu. Ale budiz… Kdyz ma clovek poskrabanou kastli u auta, tak taky nepujde za autoelektrikarem pro radu jak na to!
- Středa 27. července 2011 ve 13:58® Radek1977
-
Anonymus> díky za radu, o víkendu to vyzkouším. Mám nachytané jako nástražku právě okouny, cca 20–25cm, tak snad vydrží. Zatím jsem chytal jen na rousnice a brali to sumčí miminka, tak zkusím změnu. Každopádně dík za radu.
- Středa 27. července 2011 v 11:18profil byl smazán
-
Stavba> Presne jak rika stare ceske nepsane pravidlo-proc delat veci jednoduse, kdyz je lze delat slozite?!
- Středa 27. července 2011 v 10:57@ Anonymus
- Radek1977> Dobrý den, menší rybu vždy nastražuji na návazec o dvou
trojháčcích, kdy první vpíchnu k řitní ploutvi a druhý k prsní. Když
je ryba větší tak chytám na sestavu o třech trojháčcích, kdy
prostřední vpíchnu do hřbetu, zbylé dva jako u předchozí.
- Úterý 26. července 2011 ve 21:25® chosebaits
-
macek2> jo tak to znám také,ale nebyla to žádná obluda-pokud si pamatuji tak něco okolo 130.Už mám naplánované další čtyři noci na příští tejdem a tak zase nebudou brát
Dostal jsem info že sumci konečně už koušou a tak nebudu čumět doma.Na mámu jsem hodnej(udělám rodinej vejlet na nákup do NDR)a mužu se zdejchnout
- Úterý 26. července 2011 ve 21:18® macek2
-
chosebaits> ono to tak často bývá že se zadaří a uspěje zrovna když to nejmín čeká,já například jsem svého největšího sumce v CR chytil v době kdy na druhém břehu přehrady velmi hlučně vyhrávala discotéka a aby to nebylo málo tak po 23 hodině začal bouchat ohnostroj,to mě zrovna braly mory a myslel jsem že se zblázním ale co se nestalo, výbuchy pominuly a po chvíli prásk a 205-ka byla na světě.
Tento příspěvek byl editován 26.7.2011 21:20:21 uživatelem macek2. - Úterý 26. července 2011 ve 21:04® RedTom
-
Díky všem za rady půjdu někam sehnat toho karase
- Úterý 26. července 2011 v 18:13® mekvak
-
RedTom> Pokud neseženeš karase, tak vyzkoušej lína. Ten také vydrží poměrně nízké hodnoty kyslíku.
- Úterý 26. července 2011 v 17:39® chosebaits
-
mako-macek2> je pravdou že jsem to ani nečekal a jel jsem k vodě s tím,že asi chytnu jen dobrej spánek.Min.týdem bylo tak šeredně a celé dny foukal vítr,že jsem ani nechtěl jed,ale už jsem to měl v plánu 14 dní a tak jsem jel.Našel jsem si hlubší partii zvoleného useku a pustil to tam a ejhle.První noc dva záběry,druhou už nic.A dnes když je tam krásně ,tak zejtra jdu do práce .Ach jo.
Tento příspěvek byl editován 26.7.2011 17:41:38 uživatelem chosebaits. - Úterý 26. července 2011 v 17:31® macek2
-
RedTom> jestli nějaká ryba přežije tak je to karas.
- Úterý 26. července 2011 v 17:26® RedTom
-
tak když napíchnu karase tak přežije??? A jaká ryby by ještě přežila nevím jestli karase chytím.
- Úterý 26. července 2011 v 17:00® macek2
-
RedTom> tloušt je proudová ryba která je náchylná na kyslík,může žít i ve stojeté vodě ale musí pořád plavat,v 6 metrové hloubce asi neměl dostatek kyslíku a taky možnost plout aby mu procházela prokysličená voda žábry,pro tuto lovebnou techniku není tloušt tak vhodný jako například karas.
- Úterý 26. července 2011 v 16:28® RedTom
-
Zdravím chtěl bych se zeptat chytám na štěrkáči, který má hloubku cca 6metrů. Dal jsem tam na podvodní splávek tlouště a jak jsem montáž vytahoval tak tloušť byl mrtvý. Čím to je špatnou rybou nebo čím????
- Úterý 26. července 2011 ve 13:41® macek2
-
chosebaits> to jsi dopadl líp jak my, o víkendu se povedla jen jedna metrovka.
- Úterý 26. července 2011 ve 13:35® mako
-
chosebaits> to je slušný v týhle vodě !!! Aspoň se něco děje .....
- Úterý 26. července 2011 v 11:28® chosebaits
-
Jinak přátelé sumci berou,ale není to žádný zázrak.Za dva dny jsem dostal 103 a 118 cm.
- Úterý 26. července 2011 v 11:26® chosebaits
-
Stavba> Udělej to tak jak ti radím já a timbab a uvidíš že to jde. To že máš rybu ve dvou metrech pod hladinou a následně pletenku k trhačce další 3 metry naní na závadu.Máš tedy rybu od trhačky 5 metru ,já mívám i 10 když pouštím rybu ke dnu a sumík to vezme.Je pravdou že je tam pak následně delší doba na to než se dostaneš po utržení trhačky k pořádnému kontaktu se sumcem pro případnej zásek,ale to je už rybyřina.
- Úterý 26. července 2011 v 10:06® Radek1977
-
Ahoj chlapy, jak mám nastražit rybu na chytání s vábničkou? Mám sestavu dvou trojháků a nevím, zda dát rybu hřbetem vzhůru, nebo dolů. Kotevní trojhák za řitní otvor a druhý za prsní? Díky za každou radu.
- Pondělí 25. července 2011 ve 20:10® michal94
-
macek2> jj díky moc za pomoc
- Pondělí 25. července 2011 ve 20:05® macek2
-
michal94> k vyvážení ti samozřejmě stačit bude,vždyt vyvézt se dá i na obyčejném člunu z kauflandu,ale co se týče kvality to ti nic neřeknu nebot tento člun nemám takže podle fotky těžko hodnotit.
- Pondělí 25. července 2011 v 19:10® michal94
-
Zdravím, jaký je váš názor na člun BARK BT-290 chtěl bych ho na zavážení sumcovích bojí. Odkaz je zde http://www.clny-noze.sk/…am/clny-bark Díky za odpovědi
- Pondělí 25. července 2011 v 18:40® compaq
-
ahoj potřeboval bych radu chtěl bych si koupit na sumce nové echo a zajímal by mě Váš názor co si o něm myslíte http://cgi.ebay.com/…x-Pro-5-Fish?… díky za odpověď
- Pondělí 25. července 2011 ve 13:07profil byl smazán
-
coss> Vim, ze se davaji. Bez toho by to nefungovalo.
Ja take davam zarazku, jen ne tu posuvnou! Ale plne fixovanou.
Romeo
- Pondělí 25. července 2011 ve 12:52® coss
-
Fishing Team Romeo> romeo,zarazky se davaj 2.a fungluje to!!!
- Neděle 24. července 2011 v 15:36® timbab
-
Fishing Team Romeo> Ta prodleva tam je to je jasné ale tohle je nejlepší řešení.Asi.
- Neděle 24. července 2011 v 15:21® Stavba
-
Fishing Team Romeo> Ok, dekuju za rady. vyzkousim a pak dam echo jak sem dopad
- Neděle 24. července 2011 v 15:20profil byl smazán
-
timbab> Ono to je vlastne jedno, jestli je to posunovaci zarazka nebo ta co pouzivame my.Stejne se zvedne. Protoze kacena neni jinak fixovana. Ale i tak, pokud je tam takove olovo, tak to musi vysponovat. To my hlava nebere!
- Neděle 24. července 2011 v 15:14profil byl smazán
-
Stavba> Tak uz jsme „doma“ jak se rika.. proto nam to tady neslo do hlavy.. Snad jen jednu vec k tomu uvazovani 3m od splavku. To ze nejde kmenovana snura primo ke splavku, neni tudiz vse v jednom tahu protoze kdyz vede snura nahoru, tak tam je delkova prodleva, muze dojit k uvolneni trojhaku v tlame. On to je sice mzik po zaberu nez se to vse vysponuje a hak se vice zabodne… ale?!!Ted o tom tady mluvi Adrian, porotoze nikdo nevi z jakeho uhlu, v jake rychlosti a jak dobre sumec tu rybu chnapne.A ze ty kartace ma tvrde, to vime vsici. Clovek ani nemusi postrehnout ze jeden z haku trojhaku neni spravne ostry.. a uz je to jinak, nez by byt melo.
- Neděle 24. července 2011 v 15:02profil byl smazán
-
timbab> Na zarazku jsme zapomeli
Ani nas to netrklo, protoze ani jeden z nas posuvne zarazky nepouzivame. Delame bezuzlovou smucku a davame tam zapalku, nebo palillo. Snura ji pri velkem tahu zlomi.