Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 24. července 2011 ve 14:52® timbab
-
Fishing Team Romeo>
- Neděle 24. července 2011 ve 14:47® Stavba
-
chosebaits> Ahoj,presne jak pises.Na druhy strane to nejde uvazat v zadny rovine – zadna vetev nad hladinou ci pristupnej breh.Tak mi napadlo zabradli jako jediny rozumny misto kam se dostanu.Proc to nemam 30 cm ale 3 m jak psal Romeo,protoze prave vyska od hladiny k zabradli mostu jsou 3 m.U toho puvodniho zpusobu mi to neslo dosponovat viz obrazek.druhy zpusob sem reagoval na tvoji radu abych hodil trhacku a pletenku do stejny roviny.pokud to ale neni bezpodminecne nutny aby to bylo nasponovany tak uz to resit nebudu
- Neděle 24. července 2011 ve 14:46® timbab
-
Fishing Team Romeo> No on to vyšponuje ale pak vytáhne zarážku nad splávkem do vzduchu.A na olovu podle mě nesejde. Pokud to chce mít vyšponované natvrdo tak to vždy vytáhne.
Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 14:48:35 uživatelem timbab. - Neděle 24. července 2011 ve 14:37profil byl smazán
-
chosebaits> timbab> Kluci, tak nam tady fakt ale unika asi nejaky detail. Tomu klukovi jde o to, ze ma provesenou snuru k splavku protoze i prut i trhacka jdou ke splavku z vrchu. Kdyz to tak necha, tak nepozna zaber. Kdyz to vysponuje, tak se mu zveda kacena od hladiny. Je to tak? My jsme tady za jedno, uvazat trhacku tesne nad splavek, dat silnejsi silon jako trhacku a dat vetsi zatez-olovo, aby se to lepe vysponovalo. Ja nevim jake ten kluk tam ma olovo pochopitelne, ale netvrdte mi, ze kdyz tam soupne kacu na 300g a olovo na 250g, ze to nevysponuje?!! To neni mozne. A kyby ku prikladu byl vetsi proud, tak na tom nesejde. Protoze ten proud tomu po zaberu pomuze a je to vse temer v jedne lajne.
Romeo
Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 14:43:36 uživatelem . - Neděle 24. července 2011 ve 14:30profil byl smazán
-
timbab> Tak to potom ano, tak jsme to i dedukovali my tady.. To sedi!!
Romeo
- Neděle 24. července 2011 ve 13:51® chosebaits
-
Fishing Team Romeo> Olovo je zase druhá věc a také se na něj ptal.Já to chápu tak,že to nemuže zavázat nikde dole a proto to má tak jak má a potřebuje to nějak doladit a tak radím jak bych to udělal v danej okamžik.Timbab to také tak chápe a proto poslal to co poslal a já se stím stotožńuji.Pokud tedy trvám na trhačce a nechci chytat na činku.
Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 13:52:02 uživatelem chosebaits. - Neděle 24. července 2011 ve 13:44® timbab
-
Fishing Team Romeo> Ten můj nákres je právě pro situaci aby pod tím mohli jezdit lodě.Na situaci stavby se hodí celkem dobře.
Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 13:47:11 uživatelem timbab.
EDIT:S tím silnějším olovem to nemyslíš vážně že? - Neděle 24. července 2011 ve 13:41profil byl smazán
-
chosebaits> Ahoj, Ja to sice nectu doma v cechach ale doma ve spanelsku, nic mene jsme tu na to 3 lidi a ani jeden nechapeme k cemu to ma byt tak vasponovane a v takove rovine a kdyz uz tedy, tak proc podle toho nakresu 3m nad hladinou a ne trebe 30cm? Jinak Ebro v tuto dobu je vyhlasene na plovouci ostrovy ras, takze ona by ani ta trhacka 0,30mm dobra na ceske vody, byla tady tuplem k ho…vnu!Pokud to pochopitelne expert bude vyvazovat do prostred reky…Pak staci 0,16mm
Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 13:44:25 uživatelem .Ale k veci, tak at tam da silnejsi olovo a zvedat ji nebude..
- Neděle 24. července 2011 ve 13:31® chosebaits
-
Fishing Team Romeo>Přečti si to pořádně!! Není kde to zavázat jen tam kde to právě dělá a pokud to chce našponovat tak jak se to obyč. dělá,tak přizvedává kačenu a to nechce a proto psal jak to udělat aby to bylo našponované a kačena byla na hladině.S 0,16 vlascem tady v ČR na tocíh asi moc parády neudělá,nebo neustále v té řece něco plave-tráva,větve atd.Vlny a pořádný vítr také dokaže své.Tady neni na Ebru,ale doma v ČR. Já používám 0,30mm trhajdu a je to tak akorád. Fous přez metr nemá problém to utrhnout a malej sumík se tam hold klepe jako čertík.
- Neděle 24. července 2011 ve 12:57profil byl smazán
-
Stavba> Ahoj. Ted na to tady koukame tri lidi,ja prelozil tvuj dotaz a nasledne i odpovedi, vcetne nakresu. Ani jeden znas nechapeme,oc jde nebo ceho se tim docili.
Dat kmenovou snuru s trhackou 3m nad hladinu by jsme volili pouze v pripade toho, ze tam jezdi hodne lodi. Jinak pokud prijde silnejsi vitr a trhacka nebude dost pevna, pretrhne se. Co se tyce tveho dotazu, ja bych to neresil vubec krom jedine veci, ze bych tu trhacku neboli silon dal silnejsi. Osobne tady na Ebru pouzivam 0,16mm. Je to obycejny vlasec znacky „Nicnatonevytahnes“ ma myslim 2,3kg nosnost. A tak ve tvem pripade bych volil treba 0,22mm. Ono totiz jde take o to,ze u trhacky se zaber neseka!Ten sumec si ji po zaberu tzv. drbne sam. Jednak odpor splavku, jednak odpor hlav.boje, nebo ve tvem pripade zabradli a pak prave trhaci silon. Takze pokud k tomu zabradli privazes vlasec 0,22 nebo 0,25mm, tak to sumec musi vyrvat i s tim zabradlim.
To je samozrejme vtip,ale proste se zasekne sam. A ten zaber rozhodne poznas i kdyby jsi nechtel. Sumec po zaberu miri nejdrive ke dnu a na 99,9% se rozjede proti proudu. Pak je to individualni,bud v te trase pokracuje nebo se stoci po proudu.Takze kdyz budes mit snuru a trhacku 3m nad vodou, tak je tam zarucene casova prodleva..dejme tomu 5sekund a predevsim to cele pruzi!!! Asi tak. No a pokud zacinas tak ti samozrejme pomuze rolnicka,signalizator a ve tme chemicke svetlo na splavku. No a olovo od 200 do 300g. At se ti dari..
Romeo
Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 13:03:38 uživatelem . - Sobota 23. července 2011 v 16:57® chosebaits
-
Stavba> olovo je potřebné,aby nejezdila ryba uplně jak chce.
- Sobota 23. července 2011 ve 14:29® timbab
-
Stavba> Dávám olovo vždy, aby drželo rybu ve zvolené hloubce-nad olovo samozřejmě zarážku.
- Sobota 23. července 2011 ve 14:20® Stavba
-
timbab> OK,dik. a co olovo? je nutny aby drzelo nastrazku ve sloupci nebo je lepsi bez zateze kdy cudla muze vyjet az k hladine? chytal sem bez nej,aby se mi to nahodou nazamotalo
- Sobota 23. července 2011 ve 14:06® timbab
-
Stavba> Asi tak.Dělám to taky.
- Sobota 23. července 2011 ve 14:00® Stavba
-
chosebaits> takhle si to myslel? a vlasec privazu na snuru pres obratlik kterej zajistim napevno?
- Sobota 23. července 2011 ve 13:00® SimBlack
-
Stavba> čus kam jezdíš u plzně?
- Sobota 23. července 2011 ve 12:42® chosebaits
-
Stavba> Ten vlasec zavaž vejš nad splávkem tak aby trhačka+pletenka byla v rovině při našponování a dolu od spoje ti pujde pletenka s kačenou a máš po problému.
- Sobota 23. července 2011 ve 12:16® Stavba
-
Zdarec,zacinam se sumcarinou a mam mozna hloupy dotaz.chytam v tuni pod mostem, trhacku privazuji k zabradli (protejsi breh je nepristupny, ani zadna vetev nic). delka trhaciho vlasce od zabradli je cca 4 m(nenasel sem v RŘ – Plzen,ze by delka byla nejak omezena??). nastrazka ma teda tim padem dost velky radius kde muze krouzit, ale problem je v tom ze nejsem schopnej celou sestavu vysponovat a tim padem poznam zaber akorat po pretrzeni trhacky.diky ty svisly trhacce mam kmenovou snuru trochu povolenou,kdybych to chtel vysponovat na fest tak splavek bych dostal nad hladinu…nebo nemam resit vysponovani snury a jenom se snazit co nejdrive zaseknout? diky za rady
- Pátek 22. července 2011 v 16:00® hrdobec
-
Pétula s monstr oulovkem))
- Pátek 22. července 2011 v 15:57® hrdobec
-
macek2> Tak at se daří kámo
- Pátek 22. července 2011 ve 14:40® macek2
-
čau lidi, tak dneska v tom hnusném počasí vyrážím na celý víkend na Dalešickou přehradu,zkusit přívlač a vábničku,dlouho jsem tam nebyl tak jsem zvědav jak to půjde a jestli se něco zadaří, v neděli dám zprávu jestli se něco povedlo.
- Pátek 22. července 2011 ve 13:16@ chytač
-
zdar potřebuju poradit ohledně nějaké montáže na velké přehrady konkrétně na Vranovskou přehradu. na místo kde se vyváží na zhruba 100m
- Pátek 22. července 2011 v 10:11® SimBlack
-
timbab> prostřední že jo? takže když to natáhnu na druhou stranu nad vodou tak je to ok. Tady se nejdená o chytání přez den ale jde o večer. A mi to právě zavážíme za půlku řeky. vodáci už nejezdí.
- Čtvrtek 21. července 2011 ve 21:36® chosebaits
-
Alivio> Přesně! Nejlepší uplně je ,když ti tam jezdí vodáci na kajacích atd. Zde na jedné vodě máme loděnici a tady je hojně vodáku od 10–18 let. Co je platné řvát aby oběl bojku,když tě neslyší nebo má v uších sluchátka a poslouchá hudbu přez mobil či mp3.Tady je dobré vyvázat trhačku o protější břeh tak do dvou metru a mužou jezdit jak chtějí.Sice narušuješ letovou hladinu rackum a jiným vzduchoplavcum,ale …
- Čtvrtek 21. července 2011 ve 20:20® timbab
-
Alivio> Tak to asi jo,nám tady vodáci nejezdí.Většinou jen rybáři.
- Čtvrtek 21. července 2011 ve 20:15® Shrek
-
timbab> OK, taky jsem psal, že se pouze domnívám. Zase na druhou stranu, neni nad to když si zavezeš trhačku na protější větve a najedou vodáci
- Čtvrtek 21. července 2011 v 17:42® marven
-
Mil.Da> proč musíte do všeho štourat když něco nějakým zpusobem funguje to je muj nazor věř tomu že seti to brzo vratí
- Čtvrtek 21. července 2011 ve 14:21® chosebaits
-
mako> Jo,rybařina je to krásná a je to jeden z duvodu proč jít na toto místo znovu a třeba skusit jinak vytunit montáž.Těch náhod se mi zdá moc ,ale …Ten poslední neproměnej záběr nebyl v žádném případě od malého sumíka,nebo otisk kartáču hovořil za své.Škoda že jsem neudělal foto.Rybařina takto musí vypadat,nebo kdyby si pokaždé uspěl tak by tě to nebavilo a neměl by si nad čím přemejšlet.
- Čtvrtek 21. července 2011 ve 14:20® timbab
-
Alivio> Není to tak.Teda pokut to nemá nějaký územní svaz jinak.Normálně platí:Bójka smí být nastražena pouze tak, aby byla zachována nejméně vnitřní třetina vodní plochy volná pro plavbu, není-li stanoveno jinak.
- Čtvrtek 21. července 2011 ve 14:13® Shrek
-
SimBlack> nejsem si jistý, ale myslím si, že se to týkápouze řek s plavebním řádem (Vltava, Labe…), kde jezděj remorkéry nebo nějaké výletní lodě (Slapy, Orlas apod.) Ale jak říkám, netvrdím to na 100%, jen si myslím, že jsem to tak někde četl.