Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 7. července 2011 v 16:18® ladamaj
ladamaj

macek2>stímto sem se setkal už mockrát ale nic nenaděláš.Jedině co je dobré tak K 70 a to bych klidně zavedl i u sumce a spoustě ohrožených druhů rybí osádky.

Čtvrtek 7. července 2011 ve 12:06® macek2
macek2

habin> zdar,hezký kus,jen doufám že se ti nestane to co mojemu kolegovi který chytil sumce 173cm, postil ho v domění že vydrží a doroste ještě do větší velikosti ale po dvou týdnech ho chytil jiný rybář, také 173cm který si ho vzal,já vím měl na to podle RS právo ale bylo mi toho sumce líto,nebot z největší pravděpodobností to byl ten samý porovnávali jsme to podle fotek,takže hodně zdaru tobě i tvému sumci.

Čtvrtek 7. července 2011 v 7:31® sonic
sonic

habin> pěknej fousáč :-)

Čtvrtek 7. července 2011 v 0:27® habin

samozřejmě zpět ve svém živlu a příští rok se snad zase spolu shledáme před objektivem fotoaparátu a pochlubí se mi kolik povyrostl…

Čtvrtek 7. července 2011 v 0:12® habin

Tak letošní první a snad ne poslední…:-)

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img43797.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img43798.jpg
Čtvrtek 7. července 2011 v 0:12® habin

Tak letošní první a snad ne poslední…:-)

Tento příspěvek byl editován 7.7.2011 00:14:51 uživatelem habin.
Středa 6. července 2011 ve 13:21® czechcarp
czechcarp

Ahoj, mohl by mi někdo poradit kam přibližně na orlík na sumce. Nikdy jsem tam nebyl. Chtěl bych tam vyrazit v pondělí na 3 dny, tak abych tam nebyl zbytečně.. Samozdřejmě chyť a pusť. Díky za odpovědi

Pondělí 4. července 2011 ve 20:25® Prutos
Prutos

Tutan> To můžem :-) Každopádně sem dej vědět, jak dopadla tvoje žádost.

Pondělí 4. července 2011 ve 20:07® Tutan
Tutan

Prutos> No… uvidíme. Já si, s dovolením, nechám svůj optimismus a pokud se dožijeme srazu 2012, můžeme o tom pokecat ;-)

Pondělí 4. července 2011 v 19:40® macek2
macek2

Fishing Team Romeo> Pěkné mořské potvory,ale i fotka nějakého to sumíka není špatná třeba ten šedesátikilák,když už jsme v té sumcařině:-)

Tento příspěvek byl editován 4.7.2011 19:40:58 uživatelem macek2.
Pondělí 4. července 2011 v 18:27® Prutos
Prutos

sgt.mooody> Řešit by možná i bylo co, otázka je jestli bude vůle. Tutan má pravdu v tom, že i s rybou, která půjde na pekáč ( i když tuto by nežral ani pes ) se má zacházet slušně.

Pondělí 4. července 2011 v 18:15® sgt.mooody

Kor když ho chce na pekáč není co řešit..

Pondělí 4. července 2011 v 18:09® Prutos
Prutos

Tutan> Tak to jsem velice zvědavý jak to dopadne, opravdu moc. V žádném případě se toho lovce nechci zastávat, ale prostě nevěřím, že tady padne trest. Kdyby takhle zacházel s rybou které by dal svobodu, viděl bych to jinak.
Pokud to nesmetou ze stolu rovnou, tak možná proběhne nějaké to Ty,ty,ty, eště jednou a..tím to skončí.

Pondělí 4. července 2011 v 18:01® Tutan
Tutan

Prutos> Jojo, to jsem od mala :-) Posílám to právníkovi svazu a jen budu doufat, že se v zájmu Českého rybářského svazu a slušných rybářů za jakousi dobu na obrazovkách objeví reportáž o potrestání lovce, který ulovil kapitálního sumce a zacházel s ním v rozporu s RŘ. Věřím i tomu, že minimálně Chytej.tv by takovou nápravnovýstražnou reportáž ráda odvysílala.

Pondělí 4. července 2011 v 16:46® Prutos
Prutos

Tutan> To zacházení s rybou v pořádku určitě nebylo. Ale pokud si myslíš, že by v tomto konkrétním případě RS rybáře připravila o noty, tak jsi hodně naivní.

Pondělí 4. července 2011 v 16:35® Tutan
Tutan

Prutos> Přehled nejdůležitějších ustanovení zákona č. 99/2004 Sb. a vyhlášky č. 197/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů a bližší podmínky výkonu rybářského práva platné na revírech Českého rybářského svazu od 1. ledna 2011............ VII. Zacházení s ulovenými rybami Při vylovování ryby je osoba provádějící lov povinna zacházet s ní šetrně. Rybu, která se vrací zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě. Pokud vězí háček hluboko v jícnu ryby, je nutno jej odstřihnout (odříznout). Za hrubé porušení tohoto ustanovení bude považováno vytahování ulovené ryby po břehu nebo její nešetrné vracení zpět do vody.

No a já tohle za šetrné zacházení s rybou nepovažuji ;-)

Pondělí 4. července 2011 ve 14:23® zralok

Měli by být potrestaní za nešetrné zacházení s rybou!I když ji chtejí sežrat což nechápu,je v RŘ jasně psané že se s rybou zachazí šetrně a pokud je na maso zabije se humalně a hned!

Pondělí 4. července 2011 ve 14:23profil byl smazán

Zdravim vas vsechny z delty Ebra.Nejaky cas jsem tu nebyl, jednak nebyl cas a asi nejak i chut. Sumci jdou, za minuly tyden jsme jich lupli asi 15, ale zadne zazraky. Nejvetsi mel tesne nad 60kg. Uz jsem je ani nefotil, protoze to je furt do kola. Dnes rano jsem s klienty z Cech a Adrianem vyrazil na more. Puvodne na 4h. Po 2,5h to klient Tomas vzdal vycerpanim. Chytli se 4 tallamsi (blue fishe) nejvetsi mel 1m a pak jedna palometa 120cm a 14kg. Tunaci ted nejdou. Jsou tu jen ti fakt velci. Ostatni se rozjeli po treni vyse k Tarragone za sardinkami. Uzivejte leta a at se vam dari.

Romeo

Tento příspěvek byl editován 4.7.2011 14:26:21 uživatelem .
foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img43707.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img43708.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img43709.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img43710.jpg
Pondělí 4. července 2011 ve 14:02® Prutos
Prutos

Tutan> Koukl jsem na tu reportáž. Zajímalo by mě, na základě čeho by jsi chtěl zahajovat správní řízení.

Tento příspěvek byl editován 4.7.2011 14:03:29 uživatelem Prutos.
Pondělí 4. července 2011 ve 13:33® Tutan
Tutan

http://tn.nova.cz/…o-sumce.html

Zajímalo by mě, jestli na základě videa může být zahájeno správní nebo jiné řízení pro porušení RŘ? Boreček by zasloužil přijít o papíry. Co na to RS?

Neděle 3. července 2011 ve 21:56® džigit

sgt.mooody> vidíš a já bych hledal a radil hledat tady http://www.mrsbrno.cz/index.php?…

Tento příspěvek byl editován 3.7.2011 21:57:01 uživatelem džigit.
Neděle 3. července 2011 ve 21:49® sgt.mooody

džigit> V pohodě,fakt je že by si v těch pravidlech měli udělat pořádek. Něco málo je i tady na chytej v kolonce revíry. Nebo na ČRS http://www.rybsvaz.cz/?…

Tento příspěvek byl editován 3.7.2011 21:49:56 uživatelem sgt.mooody.
Neděle 3. července 2011 ve 20:55® džigit

sgt.mooody> to nebylo osobní,sorry.
Ale dost lidí tu vždy „štěkne“ a já to možná špatně pochopil.Pokud by si chtěl Jaxovi poradit,tak líp odkazem,kde je to psáno nebo není…

Neděle 3. července 2011 ve 20:38® sgt.mooody

džigit> Já se za žádnýho chytráka nepovažuju.Akorát na každý revír na který přijedu si těch pitomejch 5 minut udělám a podívám se do knížky. ;-) Zas tak těžké to není.A když jedu na náký větší revír kde je těch pravidel více a jezdím tam jen občas tak se podívám na internet a když ani tam nic není napsaný tak se řídím knížkou.A jak se říká „co je psáno to je dáno“. A když by mě tam někdo za něco začal buzerovat nebo dokonce kdyby mi šlo o papíry,tak bych si šel taky samozřejmě stěžovat co to má znamenat. ;-)

Neděle 3. července 2011 v 18:42® hrdobec
hrdobec

Noodling>Taky mě to tak přišlo))

Neděle 3. července 2011 v 18:41® Noodling
Noodling

hrdobec> Prosímtě, vždyť je to blbost, tam vábí snad úplně každý, pochybuji, že všichni porušují pravidla :-))

Neděle 3. července 2011 v 18:39® džigit

sgt.mooody> kral> když jste tak „moudří“ tak dejte odkaz.Chytráka umí dělat kde kdo!!!

Tento příspěvek byl editován 3.7.2011 18:39:22 uživatelem džigit.
Neděle 3. července 2011 v 18:36® džigit

Jax> není to ani v popisu revíru a v bližších podmínkách je mezi povolenými prostředky uvedena i vábnička.

Neděle 3. července 2011 v 18:11® hrdobec
hrdobec

Jax> Byl sem tam na návštěvě u domorodcu a ty tvrdily že vábit mužu tak sem to ani nehledal tak jeste že mě nechytli

Neděle 3. července 2011 v 18:01® džigit

Jax> sis ještě nezvyk,že je lepší si rýpnout než dát odkaz,kde je to napsáno?