Chytej.cz

Slovensko

V diskuzi je 1.090 příspěvků, z toho 1090 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 20. ledna 2012 ve 20:08® LuboO
LuboO

lunimus> ked budem najblizsie v BA, tak sa dohodneme, pojdeme na kafe a pokecame, ok?

Pátek 20. ledna 2012 v 16:50® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

lunimus> ako píše osprey sprav si voblery bez lopatky. Skus si spraviť napr napodobeninu známeho voblera salmo slider – stiahni si obrazok toho voblera a obkresli si ho a sprav šablonu pomocov ktorej budeš obkresľovať tvar :-) všetko ostatne ti potom vysvetlim :-)

Pátek 20. ledna 2012 ve 13:32® osprey
osprey

lunimus> Fajn. Důležité je vyvážení a zátěž koncentrovaná v oblasti těžiště (spíš pod ním).

Lopatka není nutná – můžeš vyrobit i jerk, tj nástrahu, s níž se cuká a ona se hýbe bez potřeby lopatky.

Pátek 20. ledna 2012 ve 13:24® lunimus

osprey> to mas tak :-) … urcite si kupim aj komercne hracky, ale som taky „domaci kutil“ a v mladosti som sa dost intenzivne venoval lodnemu a leteckemu modelarstvu … tiez uz mam napozeranych x videi z youtube, takze MATNU naozaj matnu predstavu uz mam a samozrejme viem, ze realna prax je niekde inde, ako pozerat video :-) Napriek tomu vsetkemu ma to ale laka, aby som si to vyskusal uz teraz po veceroch, pripadne ako „tvorive dielne“ s mojimi detmi, co si obcas doma robime s inymi vecami, takze cas, energiu ani material do tohoto lutovat nebudem :-) … rozhodne to budu zaujimave ziskane zrucnosti – minimalne pre moje deti :-) … a rovnako ako mi pri rybacke nejde o to, aby som chytil rybu, ale aby som bol vonku s deckami, tak pri vyrobe nastrah mi nejde o to, aby to vobec slo niekedy do vody, ale ako domaca cinnost s detmi …

no a ked by sa mi nahodou podarilo spravit nieco, co by mohlo fungovat aj prakticky, tak to bude + bod navyse :-)

Pátek 20. ledna 2012 ve 13:15® osprey
osprey

lunimus> Napřed si vyzkoušej pár komerčně vyráběných nástrah, ať získáš představu.

Je celá řada způsobů, jak nástrahu rozpohybovat, často je důležité i to jak ji rozpohybovat a vyrábět něco bez představy, co to má ve vodě dělat, to je většinou škoda práce.

Pátek 20. ledna 2012 ve 12:47® lunimus

Tak to ja uz sedim doma … prave som sa s mladym vratil od lekarky … este do stredy bude doma … btw. este ked si tu, sa ta rovno opytam … teoreticky, keby som spravil modelarsku kopiu napr belicky, je sanca, ze bude vo vode pracovat tak ako ma, alebo tajomstvo pohybu spociva v spravnom rozlozeni zataze, pripadne ju treba este napr nechat jemne zahnutu, aby ju voda prudiaca okolo chcela vytlacit nabok a silon by ju vracal s5?

Pátek 20. ledna 2012 v 11:04® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ináč práve trčím w škole :-) mám za sebou písomku z angličtiny :-D a ešte jedna hodina ma čaká :-) teraz mam wolnu a moje spolužiačky maju telesnu :-) aj moja laska teraz dakde beha v telocvični :-D a ja na nete :-)

Pátek 20. ledna 2012 v 11:03® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

vy ste ale šialeňaci :-) dnes som bol ráno pozrieť nalakovane vbky :-) paráda len musia len schnúť :-) zajtra pojdem vystrúhať slidery ak 3 kusy 6 centimetrovw :-)

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:20® lunimus

LuboO> ano … podla toho, co som o tom cital, tak by to mohlo byt dost zaujimave, ale v tomto okamihu kupovat pre mna prut na feeder je asi hovadina :-) ad1. neviem este nic o rybach ad2. nemam este ziadne skusenosti … neviem ako reaguje ktory prut atd … ad3. bla bla :-) .. adXY. este nemam ani rybarsky listok :-)

ale o feedri urcite uvazujem, ale az ked si budem moct dovolit k tomu kupit normalny prut vhodny na feeder … cokolvek by som kupil teraz by som mozno nedokazal vyuzit, alebo by som kupil smejd :-)

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:20® LuboO
LuboO

lunimus> nerozmyslal si nad feedrom? To je zaujimava technika, chcem svoju 1/2 na to nahovorit, aby mala aj ona papiere a chytali by sme vsetci styria

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 19:01® LuboO
LuboO

lunimus> vidis, ja som taky abstinent…

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:24® lunimus

heh … som si myslel, ze budes skor narazat na vodku … v zmysle toho vtipu, ako sa rozpravaju dvaja cez mail:

• nejdes dnes vecer na COLU?
  • clovece, ty si snad prvy clovek na svete, co dokaze spravit 4 chyby v slove PIVO
Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:15® LuboO
LuboO

lunimus> bodka viem co je a eska boli bicykle kedysi:D

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:09® lunimus

LuboO> si zabudol napisat este bodka eska :-)

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 16:25® LuboO
LuboO

TOMMY CATFISH> Treba chytit nejaky server a zveladovat, napr. Petrovzdar

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:22® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

LuboO> veď tam napr slovensky rybar ma len ukažky k časopisu a nič pre registrowaných

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:17® LuboO
LuboO

TOMMY CATFISH> musis nejake clanky napisat a hodit aj na slovensky web. Ked nikto nepise, tak jasne, ze tam nic nie je.

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:14® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

osprey> :-D no tak som sa aj ja cítil že si budem sám so sebou písať :-) vaše české stránky sú oveľa lepšie ako slovenské. Na slovenských len sama reklama žiadny materiál na prečítanie ani videá proste nič

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:12® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

lunimus> :-) to je dobre :-)

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:36® lunimus

tak to snáď už nebude tak kritické, ja som ukecaný celkom dosť :-)

btw. koľko je tu všeobecne registrovaných ľudí zo slovenska?

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:57® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Je vás tu zatím málo. Už se tu taky stávalo, že si tu LuboO musel popovídat sám se sebou. Ale lepší se to.

Pozri sa mi, či sa nad Tatrou neblýska, tady u nás byla před týdnem i bouřka.

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 9:21® lunimus

neboj :-) … som tu :-)

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 8:23® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

dobre rano prajem :-) zase to tu nežije ?

Úterý 17. ledna 2012 v 9:18® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

LuboO> tak aj rotačku som sprawil a chytila potočaka !:) ale je odtrhnuta užž :-) len wobky

Úterý 17. ledna 2012 v 9:18® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

LuboO> striekačky ? načo ? letoxit sa mieša nie ? su 2 zložky

Pondělí 16. ledna 2012 v 15:26® LuboO
LuboO

TOMMY CATFISH> robis len woblery, alebo aj nieco ine?

Pondělí 16. ledna 2012 ve 13:58® LuboO
LuboO

TOMMY CATFISH> robit s letoxitom je jednoduche, len musis mat zasobu stetcov a striekaciek.:))

Pondělí 16. ledna 2012 ve 13:45® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

LuboO> ja s letoxitom newem robiť a ani som ho nikde nezohnall :-) huff ani na rybarsky nemam :-) ja chytam len na tie 6 cm ale len málo :-) použivam klasicky prut a nawijak to na tie male stači a to len ssem tam chytam na jerky :-) ale išli to na Domaši :-) jedna rybačka s 2 kamočmi spolu ulovených 33 šťučiek z toho ja 11 a tak kamoš chytal na moje male jerky 5 cm a chytil tak 7 šťuk a ja na moju hladinowku 2 :-)

Pondělí 16. ledna 2012 ve 12:34® lunimus

O.Ki … lenže každá voda má svojho pána … ak aj nepatrí pod rybársky zväz, povolenie by som predsalen asi mal od niekoho dostať … alebo sa mýlim?

Ako zistím, že príslušná voda nie je v majetku/ správe rybárskeho zväzu?

ja mám veľkú vaňu :o) … nie … to bol vtip … i keď sme tam (keď bola nová) zo srandy vliezli celá rodina a všetci sme sedeli (5 ľudí) ale v nej určite nezistím presne potápavosť návnady … Dá sa ale odhadnúť z rozdielnych rýchlosti vlečenia a pridruženej rýchlosti ponoru :-) … ale to už trochu ulietam do môjho koníčka – fyziky :-)

Pondělí 16. ledna 2012 ve 12:09® LuboO
LuboO

TOMMY CATFISH> tie jerky uz nemam, ale prut s mp by som dal za 100 €