Vyhledávání
Slovensko
V diskuzi je 1.090 příspěvků, z toho 1090 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:59® LuboO
-
TOMMY CATFISH> apropo, ked jerkujes, nemas zaujem o jerkovy set? Je v bazari.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:57® LuboO
-
TOMMY CATFISH> ja pouzivam letoxit, epoxyd som pouzival dakedy. Ten letoxit je vlastne laminovaci epoxyd na vytvrdenie, zatial najlepsi, co som mal.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:51® TOMMY CATFISH
-
LuboO> tak tak
ja som ich chodi testovať do takeho jazierka v lese
a su tam aj ryby
aj kapra som tam widel
taka žaburina
a ja používam lodný lak
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:49® TOMMY CATFISH
-
lunimus> nerob úzke voblery napr rapala original lebo sa ťažko vyvažujú ja keď som začínal tak som ich sprawil cca 10–15 a z toho mi dobre pláva len 1 všetky ďalšie som z kliešťami roztrhal a vybral olovo a drôt – z drôtu som si spravil take háčiky na ktorých mi voblery schnú
a olovo som využil
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:47® LuboO
-
lunimus> dubove drevo je za trest. Robia sa z balzy, pripadne z lipy. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Vytvrdenie je dolezite aj kvoli rybam, aj kvoli otlkaniu po brehu, kamenoch, konaroch, aj na dne, aj kvoli odporu pri vlaceni. Minimalne ho nafarbi a daj jednu vrstvu epoxydu. Uvidis, ze budes spokojnejsi. Pri mensich wobleroch ti aj vrstva laku ovplyvni hmotnost, moze ti z plavajuceho urobit splyvavy. Tommy ma pravdu, lebo vo vani neprides na to, ako hlboko ti wobler ide, ako pracuje pri vacsich rychlostiach, len bacha na ten revir, neskusaj niekde, kde ta odchyti RS, lebo by si prisiel o papiere.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:42® TOMMY CATFISH
-
lunimus> vo vani to nieje ono si najdi lokalitu ktorá nieje revír napríklad nejaku zatopenu oblasť alebo nejake jazierko v lese alebo niečo take a choď tam skušať
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:30® lunimus
-
Tvrdosť woblera je dôležitá, aby som mohol uloviť na jednu nástrahu viac rýb? – teda, aby nedošlo k poškodeniu?
btw. mám v pláne použiť k tomu o.i. silikón a alobal + farbenie modelárske rewell farby + lak
Prvé kúsky nehodlám nijako vytvrdzovať resp zvyšovať ich životnosť … chcem ich hlavne rozbehať a keď padnú za vlasť, budem vôbec rád, ak na to bude všeobecne záber
… ak sa mi to osvedčí, kľudne ich urobím aj z dubového dreva
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:10® LuboO
-
lunimus> ak chces skusat to, co si popisal, to bude na hladine vzdy. Takze poskodenie nerozi. Pri vacsich kuskoch, cca od 12 cm hore tie haciky az tak moc neovplyvnia, mensie ano. Hlavne vyvazenie. Ved daj na kruzok kusok drotu, alebo natiahni na hroty buzirky. Ale pozor, ono len stopel nestaci, musi ho aj vytvrdit, pripadne nafarbit.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 11:03® lunimus
-
plánujem prvý kúsok vyskúšať práve z korkového štupľa … je veľký rozdiel medzi tým, ako to chodí s háčikom a bez neho? – nerád by som si poškriabal akrylátovú vaňu – asi by som nadobro skončil s rybami, resp. by ma manželka použila ako krmivo pre ryby v neďalekom malom dunaji
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:58® TOMMY CATFISH
-
lunimus>
D možno
ja som toho roku bol na domaši na chate aj stanovať tak som so sebou zobrap prívlačovky a sem tam som chytal na svoje male 5 cm slidery napodobenina bielej ryby ale nič sa nechytilo asi som pomaly navíjal. Klasicky som ťahal ako pri jerkovaní
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:56® TOMMY CATFISH
-
LuboO> tak tak
to je na tom pekne že človek nusí skúšať niečo nové
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:53® LuboO
-
TOMMY CATFISH> je, ale aj narocna, to nie je naplnit krmelec a bachnut to pred rybu domacu.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:53® lunimus
-
heh … možno pre boleňa spravím tak komickú návnadu, že sa v návale smiechu chytí sám dobrovoľne, aby videl toho cvoka, čo to naňho skúša
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:42® TOMMY CATFISH
-
LuboO>
niekedy ma to tak sralo keď som nemohol urobiť ani jeden záber že som chcel s prívlačou skončiť ale nestalo sa tak
je to krásna technika
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:40® LuboO
-
TOMMY CATFISH> presne tak
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:38® TOMMY CATFISH
-
LuboO> v prívlači je dosť objavovania
najlepšie je to že každá rybačka je o niečom inom
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:34® LuboO
-
lunimus> aspon mas co objavovat:DDD
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:28® TOMMY CATFISH
-
lunimus> na boleňa to musi isť rychlo ako raketa
lebo ak to budeš ťahať pomaly tak ťa vysmeje
- Pondělí 16. ledna 2012 v 10:12® lunimus
-
no pekne
… to sa toho teda fakt mám ešte veľa čo učiť
btw. pre zaujímavosť – videl som jeden starší typ toho skittera – prevŕtaný korkový štupeľ, vpredu priklincovaný korunkový uzáver (klasický pivný štupeľ) a v zadu trojháčik
- možno by to mohlo byť celkom zaujímavé
- možno by to mohlo byť celkom zaujímavé
- Pondělí 16. ledna 2012 v 9:35® LuboO
-
lunimus> aby si bol v obrazr, toto je popper http://www.chytej.cz/…skitter-pop/
a toto driem, kolko to da navijakom. http://www.chytej.cz/…almo-thrill/
- Pondělí 16. ledna 2012 v 9:34® LuboO
-
lunimus> napr. na bolena taham woblera, rychlo a to znamena, ze fakt rychlo. Ale to je torpedo, tomu nic neunikne. A on nesmie mat sancu obzriet si tu divnu vec. Nieco sa zablysne pri nom a on ide. Popper sa taha uplne inak, aspon ja teda, ked sa snazim o stuku a ked sa snazim o bolena. Fakt vela faktorov.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 9:31® LuboO
-
lunimus> neboj sa, vacsou rychlostou, ako plava stuka nikdy wobler nepotiahnes. Technika lovu privlacou, to je tak na knihu. Mozes tahat plynulo, skokmi, trhanim, menit rychlosti, je x sposobov. Dolezite je napodbnit rybku, najlepsie zranenu aby sa to priblizilo co najviac realite. Sposob vedenia zavisi od typu nastrahy, teda woblera, druhu lovenej ryby, hlbky vody prudnosti vody, cistoty, je tam fakt milion faktorov. Pretiahnes stuke popod nos wobler, a kasle nanho. A ked potiahnes druhy krat, tak pri nej sa ti stane nejaky zadrhel pri navijani, a stuka lup. Nie je tam pravidlo, to by si musel tym rybam vidiet do gebule, kedy maju na co chut. Skusat, menit sposoby, menit nastrahy, a nedat sa odradit. A doverovat sebe aj nastrahe. Je to o tzv. prutohodinach.
- Pondělí 16. ledna 2012 v 9:31® TOMMY CATFISH
-
lunimus> budeme na teba dohliadať len treba pisať čo potrebuješ
- Pondělí 16. ledna 2012 v 9:31® TOMMY CATFISH
-
LuboO> ja mam nejaké w obchode
predal som 3 kamoške za 10 eur a w obchode sa 1 predal
- Pondělí 16. ledna 2012 v 9:01® lunimus
-
mám len par gumených nástrah, reálneho woblera som nikdy nemal v ruke. Keď som bol malý a myslel som si, že sa mi podarí stať rybárom, tak z ušetrených peňazí som si občas kúpil nejaké malé háčiky, sem tam plaváčik a dokonca aj jednoho malého blyskáča (3cm) … reálne som ho skúšal ale iba vo vani
Na youtube som našiel pár podvodných záberov, ako by asi mali wobleríky chodiť, takže niečo skúsim a v testovacom prostredí vane otestujem
jednu otázku však mám konkrétnu. Akou rýchlosťou by som mal ťahať wobler pri love? že by to mal byť asi trhaný a prerušovaný pohyb tak nejako matne tuším
… ale určite by som nemal ťahať nástrahu väčšou rýchlosťou, ako vie plávať šťuka
- Pondělí 16. ledna 2012 v 8:20® LuboO
-
Inak dobre rano
- Pondělí 16. ledna 2012 v 8:15® LuboO
-
lunimus> dobry pristup, ty budes obchodnik:DDD. Bodaj by sa ti darilo. Mas nejake wobleriky doma?
- Pondělí 16. ledna 2012 v 8:13® lunimus
-
dobre ránko
… teším sa, až sa pod vaším vedením páni jednoho dňa zlepším tak, že budete všetci chcieť moje nástrahy :o) … a ja vám ich s radosťou budem môcť z vďaky poskytnúť. … takže páni, dobre ma učte a dbajte o môj rozvoj
- Pondělí 16. ledna 2012 v 7:30® TOMMY CATFISH
-
ináč dobré ránko
- Pondělí 16. ledna 2012 v 7:25® TOMMY CATFISH
-
lunimus>
:) ako piše LuboO je to o skušani ja zo začiatku som ich mal take kostrbate a po čase som to dostal do ruky a už to je pecka