Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 22. října 2007 v 8:22® sus1

regulus> Díky za rady,už nebudu otravovat.Už sem zvyklej taky sem se několikrát ptal jinech a reagovali stejně.Dyt sem to psal na začátku že nejsou lidi moc ochotný,ale tys mi toho řek nejvíc,nic ve zlém.Čau.

Neděle 21. října 2007 ve 20:55® regulus
regulus

sus1> kurnik, nevím jak ti to popsat, míry sou u každýho jiný, každej váží jinak, zkusím kapacitu s normální cívkou, to by mohlo odpovídat, takže cca 210m 0,20 nebo 140m 0,25. Prostě menší než na kapry i když to je těžký, když ty můžeš mít i na kapry malej naviják, mě z toho picne. =-|

Neděle 21. října 2007 v 19:02® sus1

Tak jak by měl bejt velkej ten naviják asi ??

Neděle 21. října 2007 v 16:30® regulus
regulus

sus1> jo a v krámu se nenech do ničeho tlačit, v mnoha případech ti nabídnou to co nemůžou prodat. Teď koukám na tu tvou semu, je to kaprovej prut :-O a je to teleskop. Myslím, že podle toho, co jsi psal, je prut i naviják na vláčení úplně blbě, na kapříky by to asi bylo.

Neděle 21. října 2007 v 16:21® regulus
regulus

sus1> naviják netuším, nevím jak je velkej, z obrázku to nepoznám, volnoběžka je ti asi na prd, pokud se nepletu. Prut není tak špatně v délce, jako v gramáži, teda pokud tam nejsou samý sumíci a metrový štiky. Uvědom si, že to budeš mít celou vycházku v ruce, tak si z toho nedělej posilovnu, to není kaprařina, kde na váze prutu nezáleží, nahodíš a položíš do vidliček. Snaž se s celou sestavou dostat plus mínus nějaký drobný okolo půl kila, lépe ještě míň.

Neděle 21. října 2007 ve 14:13® sus1

regulus> Ta nemocnice ještě fungujeale ale omezeně ne jako dřív.Jako všecko po revoluci.To co fungovalo to je v pr. . . . V krámu mě taky tlačili do větších prutů ale ukecal sem ja na ten 3m.Asi se jim to nelíbilo ale nakonec souhlas.Měli kšeft tak kejvali.

Neděle 21. října 2007 ve 14:08® sus1

regulus> Tak si mam ponechat to co jsem popisoval? prut 3m a naviják 30?

Neděle 21. října 2007 ve 13:57® regulus
regulus

sus1> Donutil jsi mě mrknout do mapy.:-D

No jo, Úhlava teče po okraji Klatov, ale v těch končinách jsem nikdy nebyl, jezdil jsem sice se sanitkou, ale jaksi spíš směr Horažďovice, Sušice, Železná Ruda, ani jsem netušil, že jsou tam nějaký lázně. Sloužil jsem ve vojenským špitále, pokud tam ještě je (dnes ulice Národních mučedníků, podle mapy :-D )a na Kolonádu jsme chodili zadem tajně propivo do 50-ti litrovýho „kanystru“) :-D

K těm prutům, jak píše Jaryn21, 2,4m je dobrá volba, pokud ovšem nepreferuješ delší pruty jako já, nicméně drž se této rady, je to dobrej univerzál, časem sám zjistíš, čím to doplnit. Naviják asi velikost 030 (dle značení Shakespeare) u fšimana je to asi řada 3000, pokud se mýlím, tak mě opravte.

Neděle 21. října 2007 v 11:45® sus1

regulus> Kolonáda ještě funguje a je za ní takovej pěknej rybník ale udělali z něj chovnej takže smůla.To si byl v horních nebo dolních kasárnech?

Neděle 21. října 2007 v 11:32® sus1

Díky za odpověd Všem.Ryby pouštim,třeba u kapra dodržuju – pod 40 jdou zpět.No vono někdy 42 je taky malej tak jde taky zpět do vody.Když vidim s prominutim ty dědkky jak je dřou domů a mají 37–8 tak bych . . . škoda mluvit.A ještě mi naser. když mi řeknou že chytají už 25 let.Za tu dobu už by mohli mít k tomu jinej vztah než to co dělají.!!!!!!!!!!!!

Neděle 21. října 2007 v 11:13® jarryn21
jarryn21

sus1> Zdar, kup si prut od 10–30g, nejlépe do 2,4m. Ten se dá použít na vše. Vyzkoušej si v obchodě několik prutů, a který Ti padne do ruky nejlépe, tak ho ber. Značka nerozhoduje, držel bych se děličky, naviják dej takovej, aby Ti vyvážil prut. Pruty se daj sehnat slušný kolem litru, navijáky kolem dvou. Neboj se o nástrahy a ryskuj, vyplatí se to. Chytej v místech, kde jsou ve vodě překážky, tj. spadlé stromy, větve, zlomy nebo tráva, toto jsou oblíbená stanoviště štik.Nespěchej a místa prohazuj několikrát. Nevyměňuj často nástrahu. Tak chytej ryby a nezapomeň občas nějakou pustit!!!:-)

Neděle 21. října 2007 v 11:08® yerrx
yerrx

sus1> kdyz je 30 tak je tvrdsi…to je tiha s kterou muzes nahazovat…

Neděle 21. října 2007 v 10:53® sus1

Taky píšeš max 30 gramů a tvrdší prut,to poznam jak že je tvrdší?podle nějakého údaje na tom prutu?

Neděle 21. října 2007 v 9:49® sus1

Začínam,tak proto ty otázky,omluva­.Díky.Co takhle chodim na ryby tak je každej HROZNĚ ochotnej poradit nebo jen naznačit,nevim proč ale je to tak.Každej přeci začínal,jednou,nebo né??!!Píšeš že se nadřu – myslel si to jak?při zdolávání?

Neděle 21. října 2007 v 9:43® sus1

Taky chodim do Borov u Švihova a tam je široká tak těch 10 – 20m.V Klatovech je teda asi do 50m – jak píšeš voko s kašp.krávy – na břehu čisto,žádný stromy ,je to tam paráda.Jak píšeš,myslel sem chytání ze břehu.

Neděle 21. října 2007 v 9:34® sus1

Je široká takhle v lázních u splavu a je to odhad,radši sem to nadhodnotil aby byla nějaká rezerva kdybych zašel jinam než v klatovech,tak proto.Díky za odpověd.

Sobota 20. října 2007 ve 22:47® regulus
regulus

Kurnik Klatovy s velkým K, stydím se.

Sobota 20. října 2007 ve 22:45® regulus
regulus

sus1> Ještě k těm prutům, budeme předpokládat řeku 20–30m (nejspíš máš voko z Kašparovy krávy :-D ), takže pokud je tam celkem volnej břeh, myslím tím, že se neprodíráš houštím a není to kolem břehu samej vysokej strom a máš radši delší pruty, tak 2,7 – 3m by mohlo bejt, lepší se s tím chytá kolem břehů. Pokud je to džungla, tak 2,1 – 2,4m. Rozhodně ale menší gramáž, max. 40g, ne, že bys na to co máš nic nechytl, ale nadřeš se a zbytečně.

Sobota 20. října 2007 ve 22:40® regulus
regulus

sus1> BTW 100m má možná Vltava v Praze.:-|

Sobota 20. října 2007 ve 22:38® regulus
regulus

sus1> Teda byl jsem v klatovech na vojně, je to pravda už 25 let, ale kurnik, ani si nepamatuju, co tam za řeku teklo a 100m širokou bych určitě nepřehlídl. Od Běšin tekl přes Luby jakejsi potok, už si nepamatuju ani jak byl širokej, možná tak 2m, pokud si dobře pamatuju, tekl i přes ten parčík, co tam byla nebo možná ještě je hospůdka Kolonáda. Někde poblíž může snad týct Úhlava, ta tekla do Plzně od jihu, ale ta má v Plzni možná tak 20–30m.:-O

Sobota 20. října 2007 v 19:23® Tomik
Tomik

sus> ty voe pod pojmem mala řeka si představim něco o šiřce 10m..:-D :-D

Sobota 20. října 2007 v 19:14® kostnak
kostnak

sus, kua, ako u vas vyzeraju siroke rieky? :-)

Sobota 20. října 2007 v 19:09® sus1

U toho navijáku jsem myslel jakou velikost 30,40,50,60 at­d.Díky.

Sobota 20. října 2007 v 19:07® sus1

Je to na malou řeku.Prut mám 3m 40–80 gr od semy Therapy Tele.Mam domluveno že ho kdyžtak můžu vyměnit.Naviják mam k tomu okuma Longbow lb30.Šířka řeky je asi tak max 100m.Klatovy.

Sobota 20. října 2007 v 17:13® regulus
regulus

sus1> Zkus upřesnit na jakou řeku, malou, velkou, Labe, Vltava nějaká místní říčka.

Gramáž asi nejlíp do 30g, spíš tvrdší prut. Délka dle řeky (místo na nahazování, šířka řeky atd) a taky co komu vyhovuje 2,10 – 3 m. Naviják něco co trochu vydtrží, je hodně namáhanej, ke značce se z principu nevyjadřuju.

Sobota 20. října 2007 v 16:10® sus1

Dobrý den,chtěl bych se zeptat nebo spíš poradit jaký prut na lov štiky na řeku – gramáž ,délka,naviják.Díky za odpověd.

Sobota 20. října 2007 v 15:42® skwor
skwor

Report z lovu: Na malý wobler Ugly duckling chyceni tloušti cca 45cm a jeden asi o 10cm menší. Na tom fleku jsem se sotva otočil, takže ryby šly bez měření a fotky zpět.

Sobota 20. října 2007 ve 12:37® regulus
regulus

dudu> spíš jen to h****:-D

Sobota 20. října 2007 v 11:16® dudu

Jiris- kurňa co tady radíš rybářům se sedmnáctiletou zkušeností a už čtyřmi uvláčenými štikami( to je skoro jedna celá každý přestupný rok). Někdo tady asi sežral Mudrcovo hovno. To je jako házet perly sviním :-)

Sobota 20. října 2007 v 10:49® Tomash
Tomash

BigMike> Taková slabší černá lanka – něco mezi kevlarem a klasik zeleným :-)