Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 10. června 2003 v 18:40@ Karlos

Lasty:Maf žije,neboj. Už se taky třese na zahájení a na lipany.

Úterý 10. června 2003 ve 13:57® Ruda

Všem: Vím, že po zahájení nebude mít nikdo asi zájem přesto: Neměl by jste někdo zájem jet zkusit soukromý revír. Šindelka nebo Bohdeneč -denní povolenka chyť a pusť kolem 200 Kč nebo normální asi 400 Kč. Jsou tam většinou duháci a siveni. Myslím že ve čtyrech by nás ropa vyšla tak na 150 Kč na jednoho. Je to vláčení i muškaření. Napište mi na mail nebo 604201547 a d­ohodnem termín aby vyhovoval všem.

Úterý 10. června 2003 ve 13:30

Vsiml jsem si, ze tady dlouho nebyl MAF. Nevite o nem, matadorovi?

Úterý 10. června 2003 v 8:17

Vaclav, Mirek: To znam taky, urcite kazdy. Holt to musime osobnimi priklady zmenit. Co ryby a ty vedra?

Pondělí 9. června 2003 ve 22:35

Václav:Taky tě vítám doma(i když už je to asi týden). Hold,jednou se dáří a jindy zase ne. Já jsem byl od pátku do dneška hrát za školu basket v Praze-Finále Mattoni Středoškolské basketbalové ligy a taky jsem doufal v lepší umístění než jak jsme skončili. Ale aspoň jsem si zahrál pěkný basket(i když hala Pražského výstavního areálu na Letňanech není ideální místo na hru) a podíval se po dlouhé době po Praze.

Pondělí 9. června 2003 ve 22:23

Mirek,Ruda:Do­datečně díky za odponěd ohledně toho feedru.

Pondělí 9. června 2003 ve 20:10® Mirek

Václav: Posílám ti jednoho soukromého mejla.

Pondělí 9. června 2003 ve 20:09® Mirek

Václav: Rozumíš mi móóóc dobře. Napsal si to naprosto přesně.

Pondělí 9. června 2003 v 19:23® Vaclav

Mirek: Asi ti rozumím. Setkávám se nezřídka s tím, že laická veřejnost chápe rybáře hlavně jako „těžební“ roboty, což je dané z nemalé části možná i tím, že ti skuteční „těžební“ majstři, ten pytlácký marast, ryby prodává, rozdává atd., a rád se tím ještě veřejně chlubí. A když ne, tak to za něj udělají ti, kterým to prodal. Zkrátka je to o pověsti, o legendě. Lidé nejsou od rybářů zvyklý na ušlechtilost a charakter, to daleko spíš od myslivců, protože o nich občas vidí v televizi pohádku nebo seriál o Horynovi, jak tam zachraňují zvířátka a ošetřují les. O rybářích? Nic takového. Jako že by nějaký rybář zachránil rybu? Hmm, když jsem vloni v chebu na Ohři pouštěl zubatou šedesátku, někteří kolegové to horko těžko rozdýchávali. Moc těžko… Ten lov pro maso je prostě ve většině rybářů, tak se nelze divit laikům, jaké mínění mají o rybářích. Když jsem se svého času zmínil na jedné akci o tom, že většinu (nikoliv všechny) z ulovených ryb pouštím zpět, vyvolalo to u přítomné regionální novinářky takový zájem, že mne kvůli tomu požádala o rozhovor. Asi to považovala za senzaci.

Pondělí 9. června 2003 v 18:55® Mirek

Václav: Nevěřil bys, jak těžce lidi nesly výlov potoka. Poslouchali jsme výkřiky o hajzlech co umí jenom rabovat a mnohé jiné nepuplikovatelné výrazy. Kupodivu to bylo i od jednotlivců, kteří ve svém rozhořčení vůbec neměli respekt před četou několika rybářů. Tenkrát říkali kluci, že to poslouchají každý výlov. Měl jsem z toho velice nepříjemný pocit.

Pondělí 9. června 2003 v 18:08® Vaclav

Mirek: Co jste museli vyslechnout?

Pondělí 9. června 2003 v 18:05® Mirek

Ruda: Pamatuju Lobák, když se v něm v prostoru dnešního Areálu tahali potočáci 50–60cm na chrostíky. Samozřejmě šlo o pytlačení. Bylo to v šedesátých letech. Pak se z něj udělala dlážděná stoka a bylo vymalováno. Jednou jsem se zůčastnil odlovu násady a nepřej si slyšet, co jsme museli vyslechnout od okolo chodících lidí.

Pondělí 9. června 2003 v 8:50® Ruda

Mirek: Já myslel, že Michal dostanou do pronájmu Němci? Jinak je to krásná voda tak jsem zvědavej? V pátek jsem šel se synkem kolem Lobáku a vzal jsem si polarizačky a docela dost Lipanů i duháků od Baníku až k Areálu a pouze jeden potočák.

Pondělí 9. června 2003 v 5:54® Vaclav

Láďa: To nebyl zánovní, ale fungl nový Antares přes 5000,–Kč. Je to výborný prut, jak jsem se u vody přesvědčil, sedí mu přesně ta role, pro kterou jsem ho vybral.

Neděle 8. června 2003 ve 23:55® Mirek

Ruda: Jsem z toho taky dost kyselej. Myslím, že to úzce souvisí se zaměřením na kapra. Voda, do které se nemůže vysadit kapr je automaticky na okraji zájmu. Je to zřetelný právě teď na sokolovském Michalu. Jelikož se tam kapr nesmí vysadit, měli naši představitelé MO dilema, jestli tu vodu vůbec vzít. Co je komu do blbýho pstruha že? Není přece nad to sednout na pozadí, fláknout krmelec do vody, rozbalit sváču, votevřítpivo ...... Občas je mi ze všeho blbě.

Neděle 8. června 2003 ve 23:16® Ruda

Láďa: Tak to jste trefili tu tůňku kde domorodci tahají štiky již několik generací, protože ta je několik minut chůze pod jezem. Byl jsi se podívat nad jezem? Z jedný strany skála a pak ta zátočina s padllým stromem tam je hloubka, že nestačím v prsačkách. Tam musí být, ale já tam mám smůlu.

Neděle 8. června 2003 ve 23:12® Ruda

Mirek: Máš úplnou pravdu, někdy si fakt přeji aby se změnilo vlastnictví těchto vod. Radši dám pár stovek za denní povolenku a zalovím si na čistém a zarybněném revíru než tohle. Taky těch odpadků kolem hrůza, ale to bych nesváděl na rybáře, určitě víc lidí tam jezdí pořádat pivní pikniky než lovit ryby.

Neděle 8. června 2003 ve 22:46® Láďa

Ruda:Ty štiky jsou zkutečně uloveny,asi kousek od soutoku s Berounkou,ale jestli je to k Berounce 5 či 7 km to nevím. Ale nebylo to zase tak daleko od začátku revíru Střeli 1. Od toho jezu to mohlo být tak 20min. chůze,tak opravdu nevím. Jinak se omlouvám,že reaguji,až tak pozdě,ale dříve jsem se k tomu nedostal.

Neděle 8. června 2003 ve 22:42® Láďa

Václav:Jo barvičky mají ty Hasky Jerky opravdu dobré,hlavně ta perleťová. Ta mě opravdu bere. Byl jsi na rybách?Dnes v noci hadi určitě vystrkují hlavy. Včera a dnes jsem prošlapával Berounku,ale moc se mi nezamlouvá. Místama úplně rovná a vyčištěná a vody tak do 20cm a dříve tam bylo okolo 1m,ale dravci tam loví. Tak uvidíme na zahájení. Jinak jsem postřehnul,že jsi si udělal radost zánovním proutkem. Dobře děláš!!!!!

Neděle 8. června 2003 ve 21:07® Mirek

Václav: Před nějakým časem ten dodatek vyšel v úplně jiném znění. Byl povolen lov dravců od 15.6. Pouze lov do čeřínku až od 16.6. Takto nám to bylo prezentováno i na schůzi RS. Moc tomu nerozumím.

Neděle 8. června 2003 v 19:49® Ruda

Václav: O tom dodatku nic nevím, ještě že jsi to napsal. No tak půjdu na mouchu taky pěkný lov. Co Libava? Mimo čtvrtka bych mohl každý den. Minulý týden jsem se vydal na Libockej nad Horku a bylo to tragický spousta malých okounů a tloušťů a občas větší tloušť, ale samozřejmě dost opatrnej. Za to okouna jsem chytl sebevraha. Napřed mi zabral na furu pak jsem přezbrojil na marmyšku a při návratu na stanoviště se otočil a vzal ji. Já vím, neměl jsem ho pouštět, ale měl asi 20 cm a to už je na tamní vodu obr, tkže šel spátky za zásluhy, podruhý už ovšem ne, dvakrát udělat stejnou blbost nelze tolerovat. Kde tam ovšem jsou pstruzi mi není jasné.

Neděle 8. června 2003 v 18:12® Vaclav

Mirek: Včera jsem se v dodatku k rybářskému řádu ZÚS ČRS pro rok 2003 dočetl, že na tekoucích vodách v západních Čechách je lov povolen od neděle 15. června, ovšem lov přívlačí, na živou i mrtvou rybku je povolen až od pondělí 16. června. Zajímavé…

Neděle 8. června 2003 v 18:03® Mirek

Ruda: Mám informace, že Tatrovice letos nebyly zarybněny údajně kvůli nemožnosti dostat se k vodě pro sníh. To co píšeš je letos normální průběh lovu. Malí okuni,výjimečně malá štika. Jenom jednou se mi podařilo nachytat duháky 31 až 33 cm a krásného sivena 33cm. Myslím, že kdyby tato krásná přehrada byla v jižních Čechách, nebo možná kdekoliv jinde, byla by chloubou, pečlivě obhospodařována.

Neděle 8. června 2003 ve 14:20® Vaclav

Ruda: Můj známý tam byl asi 10 dnů po zahájení. Když se vrátil, ptal se mne, jestli nevím o jiné, lepší vodě. Chytil jednoho okounka.

Neděle 8. června 2003 ve 12:43® Ruda

Všem: Byl jste někdo letos lovit na Tatrovicích? Já tam byl včera brzo ráno a je tam asi o 1–2m nižžší hladina a prakticky tam nebylo vidět sebrat rybu a to jsem tam strávil 3 h. Chytil jsem pouze malé okouny 3 Ks a to na první tři náhozy na kopyto od relaxu (mléčné sklo) pak jsem měnil a zkoušel a nic. Máte někdo jinou zkušenost. Muškař tam byl jeden z boatu a taky jsem neviděl, že by něbo tahal.

Neděle 8. června 2003 v 9:12® Vaclav

Zdeno: Já se byl včera rekreovat na Jesenici s rodinou, hladina je tam ještě asi o 1,5 metru snížena oproti normálu, takže třeba malá přehrada je teď z velké části na suchu. Dno zde hustě zarostlo až do výšky 30 cm zelenou travou, tak jsem zvědavý, co to udělá s rybami po napuštění. Jinak napustit se to mělo ke konci května, takže to má nějaké zpoždění. Koncem srpna už se to má opět vypouštět, povodí tam dělá nějaké stavební úpravy proti abrazím (=destrukce břehu v důsledku vlnobití). Díky tomu zde letošní rok bude asi trochu jiný než obvykle.

Neděle 8. června 2003 v 8:41® Ruda

Jarda K: Byl jsem pracovně týden mimo, takže sedneš si kolmo k proudu a špička by měla být asi tak vysoko aby osa prutu s vlascem svírala pravý úhel.

Neděle 8. června 2003 v 7:14@ Zdeno

Přemýšlím, kam na zahájení. Nevíte někdo jak to vypadá na Jesenici v západních Čechách?

Sobota 7. června 2003 v 18:07® Mirek

Lukáš:K tomu co napsal Karlos už celkem netřeba nic dodávat. Snad jenom to, že někteří fídraři zavrhují jak pletenku, tak i feeder gum. Pletenka také ve slabých průměrech lépe řeže vodu než vlasec a není tudíž tolik ovlivňována proudem. Já jsem se vrátil k monofilu a pletenku využívám pro její měkkost na návazce. Ty ale mají tendenci k motání a uzlování. Je to velmi věc osobního odzkoušení.

Sobota 7. června 2003 v 11:30@ Karlos

Lukáš:Dá,dělají tuším různé síly. Stojí nějak do dvou stovek. Stačí kousek,30–50cm. Záleží ovšem taky na prutu. Bráchova Catana je rychlá a kapři na pletenku do toho tloukli až nepříjemně. Kdybys měl měkký prut tak by to nemuselo být tak hrozné. Chce to zkoušet.