Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 25. května 2007 v 11:49® cormaxx
cormaxx

Kurňa HaDe já tě budu nosit sebou k vodě na vláčku,když TY ty štiky tak přitahuješ:-D a jedna taková 13ti letá by nemusel a být špatná na prutě:-D pivo

Pátek 25. května 2007 v 11:34® 1esliacanova

Scanix> Zdravim ta. Ona je to prave dost malo prechytana voda takze je to asi o mojej sikovnosti alebo o tom ako sa prisposobim ich rozmarom!No uz druhy krat neurobim taku chybu( UL-silon 0,10) Co povies na nastrahy od RAPALA-SKITER PROP. Ma to tvar voblera bez lopatky a vzadu ma vrtulku. Rozmyslam nad nim preto lebo rotnu mi zobral z hladiny ked za sebou robila vlnky?!

Pátek 25. května 2007 v 10:47® Scanix
Scanix

1esliacanova: Taky je mozne, ze proste nejevi zajem o to, cim se tam vlaci casto, to byva i u nas po case znat, ostatne asi jako vsude. Pokud zabral na rotacku se slabsim navazcem, zkus to proste zopakovat. Jinak pokud chytam boleny na gumy, tak proste poddimenzuji zatez, dam lehci hlavicku na vetsi gumu aby sla pod hladinou, u nas to funguje, naopak na rotacni trpytky moc zaberu nemivam.

Pátek 25. května 2007 v 9:25® sethy
sethy

Ryobi zauber za super cenu: www.rybarske-centrum.cz

Čtvrtek 24. května 2007 ve 21:39® cormaxx
cormaxx

skwor:kurňa nes.r:-D je opravdu pěknej.Když ve mě furt něco dloubá že pak budu chtít stejně něco jemnějšího,když koupim to šímo.Ke gumám(těm na ryby:-D ) jsem zatim moc nepřičuchnul .Letos jsem chtěl dělat malý woblery,zatim jsem jich udělal jen pár,pač nemám čas,to bych musel začít dělat i cípáky:-D …mno uvidim nopivo

Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:47® skwor
skwor

cormaxx> Jestli se rozhoduješ mezi shitanem a dragonem, tak máš rozhodnuto už teď. Za ty prachy nic lepšího než ten perch jig neseženeš:->

Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:42® 1esliacanova

Scanix>S tou malou riekou to nebude az taka pravda. Tam kde lovia je siroka cca 60–70m a dlzka useku cca 300m.Stredom je jama okolo 2,5m a rozlieva sa do plytcin.No a dnes to bol vrchol!! Stal som tam zabrodeny asi tak v polovici a skusal som snad vsetko a ho…! Uz ked som mal toho dost prezbrojil som na osvedceny UL. Sadli nejake mansie fisky az kym neprisla rana odomna asi 5m v 0,5m vode. Okamzite tam letela 00 mepska-medena. Trochu som ju potiahol po hladine a BOMBA!!! Bol nadherny okolo 70cm skoda ze to nevydrzala UL zostava a tak sa odporucal aj s rotnou! A mam co som chcel!!

Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:36® cormaxx
cormaxx

skwor:Právě to jsem si myslel,ale je krásně citlivej.Já chci tahat hlavně 0,1 rotny a woblery do 5cm,gumy jen málo:-)
V hledáčku mám shimano force mastre 270/3–15g.Sice jsem ho neměl v ruce,ale měl jsem v ruce o něco těžší,ale měl krásnej blank,delší rukojeť a nebyla do žvejkačkapivo

Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:11® skwor
skwor

Kubajs> Nádhernej, úchvatnej, perfektní. Mám ho v 2,4m 1,5–7g a na gumy a malé rotačky je perfektní.Boleni 55 a 57cm na něm byli super zážitek. cormaxx: Woblery do 5cm zvládá v pohodě, ale je znát, že na to není stavěný.

Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:02® cormaxx
cormaxx

Kubajs:Pěknej,le­hounkej,má parabolickou akci ale na mě moc měkej,potřebuju něco trochu tvrdšího,pač na 4–5 cm woblerky nebude;-) ale v ruce mi seděl dobře:-P

Čtvrtek 24. května 2007 v 19:56® Kubajs
Kubajs

cormaxx:a jakej je??

Čtvrtek 24. května 2007 v 19:33® cormaxx
cormaxx

Prichy: teď jsem koukal že hledáš Dragon Team Tournament Perch (jig) 2,60/2–10g,v sobotu jsem byl v teplicích a tam ho měli za 1120 novej;-)

Čtvrtek 24. května 2007 v 17:06® Scanix
Scanix

1esliacanova: Pokud jsou mista s koncentraci rybek mensi, asi to nebude velka reka, pak bolen casto ma sidlo nedaleko lovneho mista, tak max 15–20m od mista lovu. Asi bych se ho pokusil najit, kam odplouva pak to tahnout i treba rychleji kolem nej od mista, kde lovi. Zaklad je byt vazne dost daleko, aby te nevidel. Ja osobne nejvic zaberu mam na hranici sveho hodu s lehcimi nastrahami. Ale pokud jsi zakryt vegetaci a ve stinu, pak ti to veme i pod nohama, pokud je tam hlubsi voda.

Čtvrtek 24. května 2007 ve 13:09® 1esliacanova

Scanix> Uz som vyskusal snad vsetko-okrem gum.Asi robim nieco zle tak to budem skusat kym to nebude viest k uspechu!Uz mam nachystane gumy vo farbach rybiek ktore lovia. A este jedna vec:mam dojem ze na jednom mieste lovi len jeden kus. Zalovi a potom dost dlhu dobu je klud.

Čtvrtek 24. května 2007 ve 13:00® Scanix
Scanix

1esliacanova: pokud pouzivas mensi rotacni trpytky, tak je proste zkus vodit po proudu, ale osobne se mi bolena na trpytku nedari chytat tolik jako na gumy. Uzky a protahly wobler je take dobra vec, idealne Husky Jerk v barve S. Barvu jiste prizpusob druhu ryby, kterou boleni lovi v danem reviru a co se tyka velikosti nastrahy, ma zkusenost, ze vetsi berou s vetsi duverou, pod 8cm bych ja osobne moc nesel.

Čtvrtek 24. května 2007 ve 12:52® 1esliacanova

Scanix> Diky za rady, uz rano som dal dokopy vsetky nastrahy na ktore som uz skoro zabudol-chytam vacsinou UL, a poobede vyzbrojeny teoriou to znovu skusim. Dufam ze vecer sa budem moct pochvalit!

Čtvrtek 24. května 2007 v 11:46® Scanix
Scanix

Jeste musim dodat, ze v tzv. bile vode chytam na tyto nastrahy s lankem, preci jenom dost casto se primota sticka a nerad bych ji okoval trojhakem. Zaberu je mozna mene, ale i tak chyceni 10 ryb za 2h lovu neni vubec zadnou vyjimkou. Prednejsi je pro me zdravi ryby, bez lanka bych navrhoval sundat trojacek, ze ktery ale bolen vetsinou visi a zamacknout protihrot, protoze mi jde hlavne o ochranu stiky.

Čtvrtek 24. května 2007 v 11:41® Scanix
Scanix

Ja osobne chytam boleny celkem uspesne prevazne na rece. Pro jedince velikosti kolem 50–60cm se mi osvedcili jako vinikajici nastrahy STORMy, presne WildEye Rippin´Swim Shad 8cm; 14g a to v barve FT, TS a SD. Nastrahu hazim proti proudu, kdy pak taham o neco rychleji nez vlastni proud, ktery muze byt v danem miste dosti znacny. Pokud je voda ale prilis rychla a casto pri tazeni po proudu vaznu, zvolim nahazovani napric proudem, kdy tocim naopak hodne pomalu a necham nastrahu splavavat, zabery se dostavi vetsinou po dopadu na hladinu. Hazim mezi lovici ryby a v podstate neni nutne sledovat jednotlive jedince, nebot boleni na rekach zpravidla lovi ve vetsich hejnech. Vetsi kusy mi berou i na 10cm gumy obdobneho typu a uspechy mam i pri tahani popperu po proudu bez vetsich pauz, ale to je opravdu pro lov aktivnich ryb v mensim proudu.

foto/diskuze/privlac/2007/th-img12392.jpg
Středa 23. května 2007 ve 22:49® Michajda
Michajda

Zdravím, na boleny vcelku úspěšně používám bílé twistery cca7–9 cm. Snažím se jim to házet „na hlavy“ :-) Celkem mi to funguje.

Středa 23. května 2007 ve 20:24® 1esliacanova

kostnak> Je to skoro vobec neprechytana voda ale uz som z nich na nervy!!! Aku techniku na ne zvolit!? Ked zacnu lovit neviem odhadnut kam odide a ako hadzat-pred neho alebo za ako to uz niekto popisal?

Středa 23. května 2007 ve 20:19® kostnak
kostnak

a podobne ako pstruhy viac veria nastrahe tahanej po prude.

Středa 23. května 2007 ve 20:17® kostnak
kostnak

ked je to nejaka velmi prechytavana voda (napr. pod hucakom), tak hlavne nieco nove. dost rychlo sa tie kurvy ucia. dost casto na takych miestach zabrala priesvitna , alebo skoro priesvitna guma s flitrami. dost mala guma (do 2") a tazka hlava a rychlo tahat tesne pod hladinou. z woblerov osobne abu tormentor 5, alebo 7 cm. velkost musi korespondovat s tym, co akurat zeru.

Středa 23. května 2007 ve 20:06® 1esliacanova

AKO NA BOLENA? Viem ze tu uz toho popisalo dost no mam pocit ze sa rozoberala problematika lovu na stojatych vodach. Sice niesom zaciatocnik ale s tymi potvorami si neviem rady!!! Jedna sa o lov na rieke.

Úterý 22. května 2007 ve 23:58® Lovec

harpunar> i když jsem v práci :-(( , tvému příspěvku jsem se s chutí zasmál :-D :-D .

Úterý 22. května 2007 ve 20:33® zany

Harpuna>moc hezky jsi to napísal.jen jestli to tam malá pitomá štika pochopila toť otázka..hih

stika1994>jestli jsi to nepobral tak se zeptej otce ať ti to to visvětlí…;-) ;-)

Úterý 22. května 2007 ve 20:03® Lukas

stika1994>zajimalo by me proc nas tady votravujes a provokujes HaDa a nutíš ho aby ti to zablokoval ale to klidně dokáže bát se nemusíš!!!!a správce je a neni amatér!!!!!!!tak se chovej slušně nebo tě chytim na wobler ty bídná 13letá štiko!!!:-> :-> :->

Úterý 22. května 2007 ve 20:02® kubas
kubas

Vypadá to ž už má chlapec po ptákách:-D

Úterý 22. května 2007 v 17:45® ART
ART

Stika1994> co si tim dokazujes? si myslis cim veci a na dobre viditelnym miste umistena skate znacka tak si veci frajer? jo mezi nama i skate znacky se sijou v cine:-P

Úterý 22. května 2007 v 17:01® kubas
kubas

harpunar> :-D

Úterý 22. května 2007 v 16:20® harpunar

Hele,ty jantare nazývající se štikou 1994,snažně tě prosím,běž si omýt přirození vlažnó vodó,pak vyloupni jantary,vypij mulťák,vyhoň kabanos a  až to všechno budeš mít za sebou,tak jako prémii skoč do zdi a pak běž hajat,jo? A ruku si nenechávejch celou noc v trenkách,má to vliv na duševní zdraví.Tak alou a maž!!!