Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 30. května 2003 ve 14:31
-
Mirek & ostatní : tiež p. mňa mediumka je univerzálny prút na väčšinu tečúcich aj stojatých vôd, dá sa s ním aj výborne vláčiť (odskúšané na Lipt. Mare na ostrieže), niečo iné je Dunaj, hĺbka 5–6m silný tlak vody, tam je medium-heavy alebo skôr heavy lepšie riešenie (krmítka 50–80g + návnada), preto som si dokúpil ako som písal Shimano Nexave heavy 3,6m – ale má jednu laminátovú špičku ktorá je v pohode aj na stoják. Ináč keby mali Byron five fibre v heavy 3,6m asi by som neváhal ale po prvé nemali a pod druhé robia len 3,39m čo sa mi zdá zbytočne dlhé. Možno iné Byronky sú ťažšie, neviem ale five fibre je v pohode, výborný prút za normálnu cenu (2500 CZK).
- Pátek 30. května 2003 ve 12:29® Ruda
-
Jarda K: Z těch bobkařů si nic nedělej to je všude stejný, ale jako feedrař taky budeš sedět a zírat na špičku prutu a mnohem pozorněji než oni. Krmítko sice menších rozměrů budeš používat taky. Výhodou je , že si ten jeden prut zbalíš hned a můžeš se operativně přesunout. Pěkná chytačka to rozhodně je, ale jak říkám mnohem zajímavější je to v proudu.
- Pátek 30. května 2003 v 9:50® Sergo
-
Mirek>Záleží na typu toho Byrona. Já mám Black Dynamic 3,2m medium feeder a ten má výrazně áčkovou(špičkovou) akci a je i docela rychlej. Já osobně ho mám hlavně na UL přívlač,hlavně marmyšky a na tuhle nástrahu jsem zatím lepší prut nenašel. Mám i Berkley Lighting Rod 3–15g,Jaxona Odeon 1–9g a na toho Byrona v marmyškách nemaj ani zdaleka. Samozřejmě s ním i feedruju,ale u feedru mi dost vadí,že koukám úplně jinam,než se odehrává to hlavní(jakoby za roh). To mám daleko radši plavanou,kde mám i vizuální kontakt s lovným místem. Feeder využiju opravdu jen při hodně špatných povětrnostních podmínkách. Při bezvětrném počasí na stojáku je určitě lepší předpruťák.
- Pátek 30. května 2003 v 7:50® Ruda
-
Mirek a Jarda K: Trochu jsme si nerozuměli, já měl na mysli několikeré zdolávání takových ryb, samozřejmě je mi jasné, že pruty jsou konstruhované tak aby k poškození nedošlo, ale pár zlomených špiček jsem již viděl a to hlavně po lovu s krmítkem. Myslím, že je to idealní technika hlavně k lovu bílých ryb (hlavně opatrných cejnů) a ne kaprů. Četl jsem i o lovu candátů, ale ideální mi to nepřipadá. Také jsem nepsal, že by nebyl skvělý na stoják, ale jeho přednost je právě v proudu, defakto jsem tím Jardu hecoval aby vyzkoušel řeku. Např. já stoják chodím jenom s feederem, ale jsem čudličkář, taky proto, že vysazený kapr mne nezajímá. Jardo ze záběrů nemusíš mít strach, určitě to poznáš. Trochu problém je to s větrem, to je horší. Začni třeba s žížalou nebo jinou živou nástrahou na tou ryby reagují agresivně a záběr je jednoznačný. JInak se samozřejmě ptej dál jestli ještě něco potřebuješ.
- Čtvrtek 29. května 2003 ve 23:35
-
Ruda,Mirek:Jěště jednou díky moc za rady,moc jste mi pomohli. Mě se to Shimano taky moc líbí,samozřejmě pokud najdu něco co by mi více sedlo tak tomu dám přednost. Jěště jeden dotaz,je opravdu na feeder taková krásná chytačka?Jěště pořád mě asi negativně nahlodává nějaký červík. Největší obavy mám asi z toho jestli budu umět správně a včas zaseknout a taky kde a jak se k tomu posadit. Tady u nás je to ůplná novinka,v našem městě co jsem slyšel chytají na feeder jen dva lidi!Zato bobkařů-krmítkářů je tu jak nas. h a jěště k tomu jeden protivnější než druhý.
- Čtvrtek 29. května 2003 ve 22:36® Marek
-
Ruda: Díky za radu,isopropylalkohol mám,tak to vyzkouším.
- Čtvrtek 29. května 2003 v 17:25® Mirek
-
ivčo: Osobně mám pruty Byron také rád. Líbí se mi provedení. Mám edici Joe Young 3,50m medium a je to nádhera . Ale v porovnání se Shimanem je dost těžký. Už jsem to psal několikrát. Byrony mají víc parabolickou akci . Čitelnost záběrů je trošku horší než třeba právě u tvrdších Shiman, ale povodit si na Byronu rybku- to je chuťovka. Ale je to samozřejmě věc názoru, zvyku atd.
- Čtvrtek 29. května 2003 v 16:13
-
Byron Five fibre medium 3,5m 3 grafitové špičky vlastním rok, výborný prút. Dokúpil som nedávno ešte Shimano nexave heavy 3,6m (1 špička laminát, 2 špičky grafit) chytal som s ňou iba pár krát ale tiež spokojnosť.
- Čtvrtek 29. května 2003 v 15:31® Mirek
-
Jarda K.: Mám jiný názor než Ruda. Feeder je přímo skvělý na stojatou vodu. A medium je podle mne ideální na většinu tvých lovů. Zvládneš s ním takřka všechny situace. Zdolávání 2–3 kg ryby je přímo požitkem a prut ve třídě medium ji zvládne absolutně bez problémů. Zásadně chybným názorem je Rudovo vyjádření o nejjemnější špičce. Špička na feederu se poddává tahu vlasce a tvoří tudíž pouze přechod mezi tímto a prutem. Gramáž feederového prutu a tudíž i jeho nosnot a výdrž určuje páteř prutu bez špičky. Trabucca jsou opravdu dobrá. Souhlasím s Rudou ohledně Mila. Já mám mimo jiné i Shimano Solstace- médium a jsem s ním maximálně spokojený. Dal bych Shimanu přednost. Jinak Souhlasím s tím, že feeder, nebo picker je výborný na tekoucí vodu. Na rozdíl od plavané si s ním můžeš sednout kdekoliv se ti zlíbí a být úspěšný. Myslím, že feeder ve třídě medium je dokonale univerzální prut.
- Čtvrtek 29. května 2003 ve 14:21® Ruda
-
MAF: Pozitivních vlastností určitě . Já si pamatuju Nuleárku jenom, když jsem v Plzni studoval 89–91 a vim že když tam člověk prošel GM trubicí kolem lednice tak řvala jako kráva. Dělá Vám šéfa ještě Fikrle, to byl když jsem studoval pěknej hajzlík, namyšlenej.
- Čtvrtek 29. května 2003 ve 13:51® MAF
-
Ruda:Kámo co máš proti izotopům,mají spoustu pozitivních vlastností
- Čtvrtek 29. května 2003 ve 12:33® Ruda
-
Myslím, dokonce jsem s ním velmi dobrej kámoš, hlavně přes hokej. Obdivuji Tě do izotopů bych nešel!
- Čtvrtek 29. května 2003 ve 12:29® MAF
-
Ruda:Lochotín,pokud myslíš Radka S. tak s ním se znám velice dobře i když je to vlastně konkurence
,já pracuji na nukleární medicíně.
- Čtvrtek 29. května 2003 v 11:00® Ruda
-
FN Plzeň Bory nebo Lochotín. Na Lochotíně jsem se učil MR pod vedením Radka a tudíž tam pár lidí znám.
- Čtvrtek 29. května 2003 v 9:48® MAF
-
Ruda:FN Plzeň
- Čtvrtek 29. května 2003 v 9:29® Ruda
-
Jarda K: Shimano hyperloop je vlastně taková nižší třída prutů od Shimana, ale rozhodně to nejsou špatné pruty. Obecně na stojatou vodu je vhodnější jemnější materiál, ale určitě je feeder vhodnější na řeku než na stoják. Ne, že by snad byl na stojáku horší, ale přeci jen to je plavaná na těžko, jejíž výhody jsou ponejvíce v proudu. Také na stojáku je velká možnost záběru kapra a zdolávání 2–3 kg ryby není pro prut rozhodně to pravé, zvláště s použitím nejjemnější špičky. Takže bych s tvým rozhodnutím asi do media šel . Já osobně nemámk italským produktům moc důvěru (měl jsem dva navijáky trabucco-hrůza, ale pruty nejsou navijáky) takže když ital tak Milo (zkus se po něm taky poptat zajímavé ceny i zpracování, takže hlasuji pro Shimano, i když vlastním od této firmy vláčák Technium DF takže jsem i trochu ovlivněn. Nakonec rozhodni se i tak, který proutek Ti bude sedět když ho vezmeš do ruky určitě budeš spokojenej víc s tím co Ti sedí než si koupit něco co Ti nesedí, ale někdo to vychválil.
- Čtvrtek 29. května 2003 v 9:10® Ruda
-
Marek: My máme speciální cleaner na bazi nějakého alkoholu (isopropanol) což je alkohol, je v tom příměs nějakého jakoby jaru??? s antistatickým účinkem. Co si pamatuji z dřívějška čistili jsme folie lihobenzinem. Takže určitě dá. Dealeři firem by Ti určitě poradili zaručené prostředky, ale mám pocit, že je to stejně vše na bázi isopropanolu.
- Středa 28. května 2003 ve 22:49® Marek
-
Ruda:Odborná otázka -dají se čistit RTG folie ze vzácných zemin alkoholovými roztoky?Vím,že voda je nevhodná.
- Středa 28. května 2003 ve 22:37
-
Ruda,Mirek:Oprava-je to Shimano Hyperloop.
- Středa 28. května 2003 ve 22:27
-
Václav:Držím palce. Natřete jim to tam!
- Středa 28. května 2003 ve 22:26
-
Ruda,Mirek:diky za radu. Nejčastěji bych asi chytal na stojácích-přehrady,ale určitě bych se zajel kouknout i na řeku,ale spíš ty přehrady. Podle toho co se píše jsem usoudil že ideál by bylo označení medium,co vy na to?Na přívlač bych ho asi moc nepoužíval. Jsem ze severní moravy,kousek od Ostravy,takže Prahu i Karlovarsko mám trochu z ruky. Nevíte o někom tady v okolí-Ostrava,Olomouc,Havířov atd. Nebo třeba i v Brně,tam bych se mohl případně docela snadno dostat. U nás vprodejně jsou dva feedry-Shimano(myslím že Hypercast) za 1900,– a Byron Five fiber. Nevíte o nich něco?zajímalo by mě to Shimano a Trabucco. ještě jednou díky.
- Středa 28. května 2003 v 18:27® Vaclav
-
Jarda K.: Jak funguje? Inu tak, jak jsem si představoval. Má za sebou zatím jen jednu hodinku mrskání, další dvě ho čekají v pátek na tréninku v Itálii.
- Středa 28. května 2003 v 18:12® Vaclav
-
Lasty: Díky za přání, snad důvěru v nás vloženou nezklameme. Ne vážně, za chvíli jdu balit, brzy ráno vyrážíme. Tak si to tady pánové užívejte, já se opět připojím asi až v úterý.
- Středa 28. května 2003 v 15:02® Ruda
-
MAF: Ve které bolnici se pohybuješ?
- Středa 28. května 2003 ve 14:56® Mirek
-
Jarda K.: Zvaž dobře na jaké vodě budeš nejčastěji lovit a další své požadavky a nároky. Neděl nákup prutu na „do začátku“, nebo třeba „do konce“ a dej vždy přednost kvalitě. U feederového prutu je to věc opravdu zásadní. Také bych ti nedoporučoval kupovat cíleně prut jako univerzál na feeder a zároveň na vláčení. Feederové a pickerové pruty jsou na vláčku většinou dost pomalé. Ale je pravda, že jsou typy, které vyhoví na obojí. Dobré a cenově poměrně přijatelné pruty dělá Trabuco. Špatné nejsou ani Byrony, ale tam už s určitými výhradami u některých typů- váha,akce. Já osobně dávám přednost Shimanu. Opravdu solidní prut pořídíš od nějakých 3500kč výš.
- Středa 28. května 2003 ve 12:04
-
MAF: Ja jen slysel, ze Metuje je dobra na pstruhy, pry se tam chytaji i sedesatky. Je tam pekny okoli.
- Středa 28. května 2003 v 10:09® MAF
-
Ruda:Vidím že jsi nejenom kolega rybář ale kolega RTG laborant.
- Středa 28. května 2003 v 10:08® MAF
-
For All:Pánové chystám se muškařit na Metuji nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto revírem,případně poraďte nějaké mouchy díky předem.
- Středa 28. května 2003 v 8:32
-
Vaclav: Tak v ty Italii udelejte medaili, drzim palce. Asi tady bude nejaka zprava, ze jo?
- Středa 28. května 2003 v 8:31
-
Taky bych si nechal poradit s tim feederem, taky o tom premyslim. Ctu canky Mirka Thieleho a premyslim o tom.