Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 1. října 2006 ve 21:03® Prichy
-
Shrek23: nekdy berou konecky.....kdyby si se zblaznil, tak je nedonutis to vzit poradne bez ohledu na styl vlaceni. Dokonce jsem na piskovne vyprovokoval kazdeho druheho......(stremhlavy let vzhuru ma taky co do sebe
), ale ver nebo ne, videl jsem to na vlastni oci ripper 5 cm byl problem a to s nim jezdili i o metr (to uz jsem jim samozrejme povolil) slo o ryby do 20cm
- Neděle 1. října 2006 ve 21:01® BigMike
-
Padis> Ptal, není problém! Soběslav i okolí, povolenka na j.Čechy už vůbec ne. Domluvte kam, v Táboře by si vás vzal na starost HaD!
- Neděle 1. října 2006 ve 20:59® Padis
-
BigMike>tak koukám že dzandys už se tě ptal
- Neděle 1. října 2006 ve 20:53® Shrek23
-
Prichy> jednoduchý tak ho tahej tak že budeš mít špičku prutu dole bokem a s nástrahou cukej do strany tak to dělám já a skoro každou rybu vytáhnu. A twistři pracujou stejně dobře jako přiklasice vláčenim twistrů.Někdy bych řek i lépe pač ti lehce zakalí vodu u dna jak snim cukneš. Zaleží taky na tom jakou hlavičku máš......
- Neděle 1. října 2006 ve 20:52® BigMike
-
jaryn> Hele,hele, objevíš se jenou za čas, rybku žádnou nepředvedeš a jen tady očerňuješ mé rybolovné neumění:)) Dnes 3 hodiny u těch stromů – pár okasů!
A někdo od nás tady z okolí S. musel číst a vidět fotečky na co šli – dnes jsem tam sundal ze stromu gumového storma RH asi 10cm na wolframovém lanku:)) Kdo to byl,hoši?
- Neděle 1. října 2006 v 18:17® Prichy
-
BM: ja myslim, ze to jsou prave tyto pripady. Navic obcas neco rupne neco pri vyprostovani z vazky.
- Neděle 1. října 2006 v 16:00® Hony
-
jaryn> I ta se někdy zlomí
- Neděle 1. října 2006 v 15:51® jaryn
-
Hony – BM nevěř, ten havran zachází s prutem jak s lopatou
- Neděle 1. října 2006 v 15:09® Hony
-
BigMike> Tak promiň.
- Neděle 1. října 2006 ve 12:30® BigMike
-
Nikdy!!!jsem nezlomil prut s rybou! Vždy při nahazování, když jsem za sebou nástrahu někde zahákl a opřel se do náhozu:)))Letos 2×, jinak vlastně nikdy, když nepočítám uskřípnutí při dovírání kufru auta, uklepnutí někde v kufru auta:))
- Neděle 1. října 2006 v 10:52® Kazan
-
skwor> stejná zkušenost Příchy> no nevím, ale nikdy mi nepomohlo žádné sklápění špičky, buď mají náladu a doberou to, došplhají, nebo jen řežou do konce gumy, pokud nepamáhají změny rychlosti tažení, buď gumu sundám a jdu do jiné nástrahy nebo jí upravím dalším háškem do konce.
- Neděle 1. října 2006 v 10:45® Prichy
-
Hony: taky mam ten nazor…vice nez 90stupnu, pak by to prakticky nemelo jit zlomit…ale praxe je praxe a tam to proste nemohu potvrdit.(nemel jsem zatim tu cest s vetsi rybou..do 60cm by slo asi vse vyrvat z vody nasilim)
Zajimalo by me, kolik by schvalne vydrzela treba ta catana pri dodrzeni podminek…asi hooodne kilo.
- Neděle 1. října 2006 v 10:40® Hony
-
BigMike> asi by jsi měl dodržovat zásadu,že vlasec a prut při zdolávání by měl mít vždy tupý úhel,pak je to na vlasci a ne na prutu.
- Neděle 1. října 2006 v 10:39® kkarlos
-
Prichy> heh, takove problemy nemam, na stojaku se mi po tom okoun ani neohlidne…
jesi von tam vubec nejakej bude, ale jo urcite tam je…
- Neděle 1. října 2006 v 10:34® Prichy
-
jeste se zeptam jak jste na tom pri tahani gum na stojaku a klasickem nedobirani okounu.....prave tady si nedokazu predstavit rychle sklopeni spicky…ale jde to (teda me moc ne
)
- Neděle 1. října 2006 v 10:31® Prichy
-
ALL: jinak myslim, prave to, ze citim, co dela nastraha (napr zastavena rotacka, ci chyceny listecek nebo kousicek travy) a to bych jeste rekl, ze to je tak od 0 do 2jek.
- Neděle 1. října 2006 v 10:29® Prichy
-
Kazan: ty same zkusenosti s feederem BM: tak ji narvy co vydrzi, dyt je v zaruce…pokud ji nebudes ohybat pod mensim uhlem nez 90stupnu nemuze prasknout…nebo ano? Jake mate kdo zkusenosti. (jak jsem rekl, zatim ryby do 60 cm, takze nemuzu posoudit
)
- Neděle 1. října 2006 v 10:27® skwor
-
Kazan: Já tahám nejmenší vaškovky na prutu 10–25g a cítím je na něm skoro líp, než na UL proutku (1,5–7g)…
- Neděle 1. října 2006 v 10:24® Hony
-
Prichy> měl jsem pujčený prut na 00 a níže,ale naní to pro mne.Nedokázal jsem pořádně seknout,je to opravdu asi v citu a v ruce.
- Neděle 1. října 2006 v 10:07® Kazan
-
Příchy> já vím že 40g a 00 je brutus
, ale zkoušel jsem tahat i na fídrech s různými špičkami a já tam prostě necítím to ťukámí do nástrahy, všechno to pohltí ty měkké špičky, zkoušel jsem i sledovat pohyby špičky, ale to mi taky nějak nejde.Asidělám něco špatně a nebo jsem měl smůlu na nevhodné pruty. Jinak loni jsem na výše uvedenou kombinaci chytal oukleje a v tom prutu je to sakra cítit, ale o nějaké zdolávačce nemůže být samozřejmě řeč
všechno musí pochytat naviják.
- Sobota 30. září 2006 ve 23:31® BigMike
-
Prichy> Je to o pocitu a rukou:))Tuhle jsem zlomil druhý proutek do 20g a asi 3× byl u vody s 20–60g Browning AgresorMania. První pocity nic moc, hody také šílený, ale pár minut a člověk si rychle zvykal na minulost:))Je jasné, že jsem nadával 2–3cm woblerky, ale od 5 cm nahoru OK, gumy také chodily, akorát nebylo nic „cítit“ v ruce:)) Ale šlo to! Ráno ho asi vezmu mezi stromy na sumíka, kdyby nějaký neodolal! Jenže, tahej s sebou v roští 2 pruty, takže nevím. Asi dostane důvěru catana, byť při záběru mírového sumíka v těch stromech dopadnu jak včera!
- Sobota 30. září 2006 ve 22:09® Prichy
-
jinak je to taky tezky, kazdy proutek ta ma neco napsano, ale kde je pravda ze
......jen me zarazila ta kombinace 40gr a 00-lka.
- Sobota 30. září 2006 ve 22:07® Prichy
-
Kazan, BM: jasne, co clovek to nazor…ty proutky jestli to opravdu nebyly ty zvejkacky
jak se o nich mluvilo. Mel jsem moc malo prutu v ruce, abych vse porovnal a vyhodnotil. Kazan: napr kdyz tahnu 0-ku po jezem citim jak vlacim pres jednotlive proudy, vracaky ci pasaz kde voda uplne stoji – v proudu zpomalim ci zastavim, abych napr nebyl na hladine apod. . (2–10gr) Co se tyce ryb tak zatim okouni, tlousti, stiky (do 60)…candat zadnej (nevim jak to dopadne se zasekama). Jinak mam jeste 5–25 spro luxxus, ted jsem na nej musel chytat a nebyl jsem rad.
S jemnejsim proutkem vice vyuzitych zaberu (nevim, abych nekecal 90% mozna) a pri zaseku casu dost…ryba chvili drzi na hacku…snad jsou moje uvahy spravne, ze to prisuzuji k tomu proutku. Samo pokud to veme stika 60 je to proste vazka a je to skoro jedno. - Sobota 30. září 2006 ve 21:48® BigMike
-
Kazan> Myslím, že jsme v normě, níž už jsou jen ultras:)))
- Sobota 30. září 2006 ve 21:45® Kazan
-
BigMike> mám ještě jeden prut 5–20g 2,10 s ním chodím mydlit pstruhy na menší toky, je měkčí jak ta catana. Ale jedno vím jistě pod tuhle gramáž už nepůjdu, není to pro mě. Založíme spolek přátel planěk do plotu
)
- Sobota 30. září 2006 ve 21:35® BigMike
-
Kazan> Moje řeč, koupil jsem si ten 5g, myslím že DAM na mikrotvisty, vzal ho k vodě jednou a nechal toho:)) Je sice krásné, vidět jak pracuje, když taháš okounka 10cm na 0.12ctce, ale to není moje krevní skupina, kor když dost trhám a chytám „veverky“:))
- Sobota 30. září 2006 ve 21:22® Kazan
-
Příchy> měl jsem robinsona myslím 0–8g, špatně se mi s ním chytalo, nedosekával jsem ryby, a celý prut byl podivně měkký
, asi jsem v tomhle jako BM, vyhovují mi tužší pruty, je v nich všechno pěkně cítit. No a zbytek se holt musí honit navijákem. Jinak ty OO jsem tahal na prutu do 40g taky od shimana a nedělalo mi to potíže. Asi je to otázka zvyku, vím že je to divný když všichni se honí do malých gramaží, ale mě to tak vyhovuje.
- Sobota 30. září 2006 ve 21:06® BigMike
-
Prichy> Já nemám, vlastně jo asi 5g, ale to je šílenost:))A 00 netahám:))
- Sobota 30. září 2006 ve 20:56® BigMike
-
Hony> mám tu Catanu v 270 a jsem spokojen! Mám radši delší, obsáhnu a dosáhnu ze břehu dále a více! Tahám s ní i staré plovoucí rapaly Husky 13 cm a v klídku, tedy ne moc v proudu, ale na tu cenu je to prima prut! Vem ho do ruky a uvidíš!
- Sobota 30. září 2006 ve 20:22® Prichy
-
kazan: mas i citlivejsi proutky? nejak si nedokazu predstavit ze bych tahal 00-ku na catane