Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. srpna 2006 ve 23:19® fikus
fikus

pro všechny které aspoň trochu trápí otázka C&R>

www.chvalamuskareni.xf.cz dávám vám sem odkaz na článek velmi váženého pana muškaře Jaromíra Kudláka který ve svém článku vysvětluje proč není nejvyšší projev mravnosti rybářské etiky zrovna níže zmiňované C&R. Rybu ulovit a zabít je prostě normální. A je jedno jestli je to parma, tloušť, lipan nebo potočák.

Úterý 22. srpna 2006 ve 23:14® Cidas

Pánové, já většinu ryb zo toho mála co chytím pustím. Ryby ani moc nejím, tak nemám důvod je masit… Nicméně minulý týden jsem dal své babičce 7ks cejna, protože z nich dělá výborný salát a Láďo pochutnala si celá rodina, a jsem za to rád. Na Orlíku nzám několik pánů, kteří jsou zralí na přesdršku. Například jeden starší kolega nepustí cejna ani kdyby ho měl pak vyhodit chcíplého. Dává to kočkám, ale prostě nepustí… to jsou lidi, kteří tady můžete linčovat..Tomashe ne :o)

Úterý 22. srpna 2006 ve 23:11® Prichy
Prichy

Láďa: tak ja to budu muset vysvetlit „stary“ ze ti okouni, co jsem prinesl dom jsou jen pro me, at „masti“ do tesca :-D ......ted jsi mi fakt nahral :-D :-D
(ryba je k jidlu…jen aby jich bylo vic a vetsi, musime, protoze je nas jako vlku, „obcas“ neco pustit.....ty ryby v tech vodach jsou nase!!!! a vyrostou nam hihi)

Úterý 22. srpna 2006 ve 23:04® Tomash
Tomash

Láďa>Hele, to je trochu hrubý… „Mně nejvíce vadí když rybáři zabijej pro druhé a to včt.rodiny.“ Jestli si to přečte nezasvěcený policista, tak máš zítra doma URNu :-)
S tím já problém nemám (vzít rybu pro rodinu) :-)

Úterý 22. srpna 2006 ve 22:31® Láďa

Tomash>Tomáši to v mém věku nemám zapotřebí.Mně nejvíce vadí když rybáři zabijej pro druhé a to včt.rodiny.Taky to na mně zkoušeli(máma,tchý­ně segra,švara atd)H…o,ať si kupí v Tescu!!!!!

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:47® Tomash
Tomash

Láďa> Ajajajajaj! Takže zapírat? :-)

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:46® Láďa

Bosanac>souhlas

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:46® Láďa

Tomash>omluva na toho jsem zapomněl,bez kecání.Ten den naložen druhy den sežrán.Naběhnul jsem si:-)) ))

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:44® Bosanac

Láďa> Jestli zapasi nebo nezapasi s tim co pustit je na nem . Muze se nam to libit nebo ne . Ja dostal chut na duhaka , tak jsem ho klepnul , zadny problem , dokud se neskladuji ryby v mrazaku je OK .

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:43® Tomash
Tomash

Láďa> Toho candáta 65cm z Vltavy 21.7. jsi si nevzal?

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:37® Tomash
Tomash

Láďa> Vůbec nezápasím – když si ji chci vzít, tak si ji vezmu, když ne, tak ji pustim. Proč zápasit?

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:36® Láďa

Tomash>konec diskuze,nechci řešit problémy rázu vezmu,nevezmu.Pouze jsem řekl,že s tím jestli pustíš nebo nepustíš občas zápasíš.

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:31® Láďa

Bosanac>Jestli myslíš na pstruhovkách pstroužky tak ani jednoho.Jinak tak zvanou škodnou,tak tam to odnesla jedna štika a jeden candát a to na Ohři v Žatci.Bohužel jsem už tu čtvrtou štiku a šestého candáta v pořadí musel vzíti.Ostatní na mně už blbě koukali proč to vlastně pouštím. Jinak na MP zatím ještě nic.Zatím candoš příjde taky brzo na řadu neboj.

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:28® Tomash
Tomash

Láďa> To se děje pořád. Už jsem to mnohokrát psal na chytej. To, že by to snad měla být povinnost (pouštět parmu)neznamená, že se to tak dělá. Já s tím nemám žádný problém. Hele, přečti si svůj první příspěvek na mě. Fakt tam není žádné osočení ani napadnutí? Buď jsem tak vztahovačnej, anebo myslím, že je :-)

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:27® Láďa

Tomash> já tě neosočuji ani nenapadám.Jen říkám že to s tím pouštěním není až tak jednoduché.

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:25® kkarlos
kkarlos

Az se mi z toho rozchodil IE… jejda, jejda… myslim ze kdyby Tomash byl masar, mista kde chyta by uz byla pomerne ‚prazdna‘… Myslim ze neni nutne takhle ‚tahat za usi‘ ‚prumerne‘(z poh­ledu brani ryb) rybare nybrz opravdove masare a prasasta co se u vody pohybuji… a kteri si ted na nas urcite ukazujou a rikaji: ‚nebudu to poustet, pak prijde nejakej Tomash a stejne to sezere‘ – spatnej pristup… Hlavne to chce zacit u sebe… ;-) BTW: ja mam letos jen kapra a stiku okolo 50cm z MP z P 3 PO… mezi 25–30cm ;-)

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:24® Bosanac

Láďa> Pane kolego delam takovy pruzkum , kolik mate Vy a Vas syn majznutych dravcu tento rok , citaje pstruhovku .

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:23® Láďa

Tomash>protože pouštět parmy by měla být snad povinost.A to co dělali taky rybáři v Ústí přímo pod okny ČRS se snad už neděje.

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:22® Cidas

Tomash: Je

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:21® Tomash
Tomash

Nevím, nějak se mi v poslední době zdá, že za každou ponechanou rybu bych si měl sypat popel na hlavu a týden nešáhnout na cajl. Teď mě ještě Láďa osočí, že napíšu, že pouštím jelce a parmy. to, že jsem pustil i dost mírových štik a kaprů už nepíšeš. Sakra o co jde??? Něco mi uniká? Kéž by mně a mým blízkým ryby nechutnali. Takový rybář je asi jediný sportovní a osvícený rybář. Není to už trochu přehnané?

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:17® EDDY

Láďa> lol :-( (

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:16® Tomash
Tomash

Láďa> pane kolego rybáři – neměl jsem v úmyslu se jakkoliv vychloubat. Nevím, co ti vadí na tom, že píšu, že jsem pustil parmy a jelce – rád je chytám a pochopitelně i pouštím, ale znám ústecký masaře, kteří je berou, tak o co jde?

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:13® Láďa

Tomash>pane kolego rybáři z Tvého příspěku mám takový dojem,že máš problém pustit rybu.Argumentovat počtem lidí v rodině včt.přítelkyně mně připadá že si hledáš obhajobu sám pro sebe proč tu rybu musím praštit.Můžu tě ubezbečit,že mi je jasné že na to máš nárok a mně do toho nic není a ber si co je ti libo.Ovšem vypočítávat co jsem pustil včt.parem a jelců,tak to je síla. Já osobně jsem taky rybožravej,ale to co jsi ty bacil za 2,5 měsíce(drav­ci)já nemajznu za dva roky. Dobrou chuť Tobě i celé Tvé početné rodině

p.s.myslím že někdy je větší umnění rybu pustit než chytit

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:09® EDDY

od kkarlose… v normalnim zivote mi to nevadi az na najezeni i levou rukou… ba naopak kdyz mam posekat…kopat…jez­dit s koleckem…a jakkoliv pracovat docela mi to vyhovuje :-)) )…

heh jen doufám že to je ono :-)) ) pač mu nejde IE tak to posílám za něj :-)) )

Úterý 22. srpna 2006 ve 21:04® Sander
Sander

Tomash > být tebou, nechám to být. Raf asi neviděl v akci „masaře“, proto k tobě má výhrady. Jeho idealistický pohled na tento krásný koníček mu ale závidím…

Úterý 22. srpna 2006 ve 20:56® skwor
skwor

kkarlos: Doufej, že jo. Musíš být optimista;-)

Úterý 22. srpna 2006 ve 20:55® kkarlos
kkarlos

skwor> 6 nedel sadru…:/ a to jeste nevim na 100% jesi mi ji sundaj- podle rentgenu se uvidi…

Úterý 22. srpna 2006 ve 20:52® skwor
skwor

kkarlos: Až teď? Jak dlouho jsi tu sádru měl?

Úterý 22. srpna 2006 ve 20:49® Tomash
Tomash

Raf> Vzhledem k tomu, že jsi mi psal do emailu, že pouštění ryb je u mě problematické téma, tak možná myslíš i mě. Je to tak? Doma je nás 5 dospělých a všichni rádi jíme ryby k tomu taky musím přičíst 4 členou rodinu přítelkyně. Letos jsem si nechal 6 štik, 12 okounů, 3 candáty, 2 úhoře, 1 bolena a k tomu 2 kapry a 16 ks cejnů. Je to hodně? Osobně s pouštěním ryb nemám žádný problém. Pustil jsem např. okouna 48cm, candáta 64cm, štiku 65cm a bezpočet jelců, cejnů, dost parem, štik a pár kaprů. Kdybych to měl dát do poměru, tak si vezmu asi tak jednu rybu z dvaceti ulovených. Necítím se jako masař. A ani při první příležotosti nemajznu rybu šutrem. Když si rybu ponechám, tak pro zpestření jídelníčku. Nikdy bych ji nevzal do mrazáku „na potom“.

Úterý 22. srpna 2006 ve 20:00® Raf
Raf

BigMike: Nemyslim jen tebe. Myslim všechny lidi z chytej, které jsem na Táborsku poznal. Výjimkou je pouze HaD, který se prochytal k pouštění a osvětě. A myslim taky mnoho jiných borců z chytej, kteří se na Táborsku vůbec nevyskytují.