Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 22. srpna 2006 v 19:44® kkarlos
-
skwor> cekam, cekam… uz se nemuzu dockat… zkusim ted nekdy na vecer jit zavlacet… co se splete…
a zejtra uz mi konecne (mozna) sundaj sadru…
- Úterý 22. srpna 2006 v 19:31® skwor
-
kkarlos: Na okouny je ještě brzo, počkej tak v půlce září.. BTW popa jsem taky zkoušel, ale nic.
- Úterý 22. srpna 2006 v 19:29® kkarlos
-
skwor> woe, me ted bolinci wubec nejdou…
jen nejaky stiky na popika to mi zatim staci, ale zacnu se pidit po jinejch rybach na popa- candat, okoun… uz konecne vim jak se jim to libi vozeny…
) okouny ja letos tepriv hkedam… :-/ letos je to u nas zatim na ne dost slaby- sem tam se nejakej splete ale vic jk 25 ne…
((
- Úterý 22. srpna 2006 v 19:26® skwor
-
kkarlos: Byl jsi na rybách? Já našel nádherný místo, který přímo smrdí okounama (mám odtud jednoho 27cm) a tak se začínám těšit na podzim
.....Jo a dostal jsem dalšího bolena (56cm)
- Úterý 22. srpna 2006 v 19:23® kkarlos
-
skwor> jj, jsem
- Úterý 22. srpna 2006 v 19:21® skwor
-
kkarlos: Jsi tu?
- Úterý 22. srpna 2006 v 17:54® BigMike
-
Už jsem to rozebíral v článku, je to asi tak 3 roky co mě tu Ruda napadl ze článek z Orlíka atd. Pomalu abych se styděl si vzít rybu od vody!!! No, jdu si odpočinout do nemocnice, třeba mě tam v narkoze přemotají mozek:)))
Zdar všem!
- Úterý 22. srpna 2006 v 17:51® BigMike
-
Raf> Asi myslíš mne. Co na to říct? Snad jen to, že těch ryb neodnesu zas tak mnoho. Nevím jak to řešit, ale pro ostudu nebudu chodit kupovat štiku do obchodu, když na ní mám chuť! Mám zkrátka rodinu, která má rybky ráda a tak těch 10 štik ročně sežereme, pár okounů k tomu, 1–2 kapry, něco bílé ryby a sem tam candátka. Osobně si myslím, že když někdo zmaří za vycházku na rybku třeba 10 podměrečných candátků, ublíží vodě více. Jinej nebudu:)))
- Úterý 22. srpna 2006 ve 14:41® Raf
-
Problém Lužnice je ten, že se tu vláčí hodně a je tu hodně slušnejch vláčkařů. A tito dávaj automaticky rybám šutrem po hlavě. To neni na jiných revírech, které mam schozené (pražská Vltava, dolní Berounka, Sázava) zvykem. Vláčkař je tu často jakýmsi příkladem. Po jatkách který jsem na Lužnici viděl na zahájení, jsem myslel, že je po bolenech do konce sezóny. Pořádně se ale boleni rozjeli až později, tak si myslim, že jich tam ještě pěkných pár bude. Lužnice ale musí být strašně úživná, když je pod takovým tlakem a pořád se tu dá slušně zachytat. Nicméně by se skutečně slušelo, aby tu bylo bolenů více. Nepomáhá asi ani chytej. Mnohé zdejší opory mají braní ryb v krvi. Respektuju to, že si někdo tu a tam nějakou tu rybu vezme. Ale to že je někdo schopen na internetu stovky hodin diskutovat o rybách, a pak při první příležitosti chytne rybu, zabije jí a zbaví sebe i ostatní možnosti chytit ji, až bude mít nějakou trofejní hodnotu, nechápu. Skutečně je tenhle web pro mnohé jen prostředek k zpestření jídelníčku?
- Úterý 22. srpna 2006 ve 13:37® Lerak
-
BM:tak ten strom jsem zrovna nemyslel – jak byla velká voda, tak se kolem něj moc dobře chytat nedalo…Ale za malého průtoku se mi to tam posledně líbilo
) Já byl „tam přes pole“ a tam jsem tu rybu uprásk` a chytil pěkný tloušťáky, nějakou kudlu a to půlmetrový kárpio na malou rotajdu.Když jsem ho odháčkoval a pouštěl, chytil jsem se silný větve (suchý..
), prásk a letěl do vody. Ještě jsem se stačil napíchnout na suk, krvavě rozerval ruku na předloktí a rotajda vystřelila nahoru do větví.Neveselé truchlivé jsou ty vodní kraje ! Ale moc se mi to tam líbí, je to velká výzva se tam vrátit…
- Úterý 22. srpna 2006 ve 12:35® BigMike
-
Lerak> No, udělám pár vrtulkovejch a jinak budu v klidu:)) myslíš určitě ten strom mezi dvěma zatáčkama nad mostem, že? Jinak ještě tak 200 metrů nad ním, vlastně přímo přes pole je jich také dost, tam něco být musí!!!Ale bude to chtít zabrodit!!! Takže záleží na stavu vody!
- Úterý 22. srpna 2006 ve 12:08® HaD
-
BigMike> tem stesk není ani tak na tebe, ale všeobecně jsem z toho otrávenej… jak říká Karel-bolenů si dřív nikdo ani nevšiml a ted dostávaj po hlavě. Přitom je to tak pěkná sportovní ryba, který mi je prostě líto…
- Úterý 22. srpna 2006 ve 12:05® HaD
-
Prutos> bohužel skoro všicni
- Úterý 22. srpna 2006 v 10:16® dusPo
-
Prichy:bolenov tam až tak vela nie je ,ono sa s tych fotiek može zdať.ale omyl.Zubačov je tam do zblaznenia.
- Úterý 22. srpna 2006 v 7:24® Lerak
-
BM:Ty jdeš marodit s tou nohou ? No potěš koště…, to zas bude nadělanejch woblerů…
- Úterý 22. srpna 2006 v 7:22® Lerak
-
BM:já nevím, kde je ta Tvoje štika, nicméně těch padlých stromů je tam víc a možná každý mluvíme o jiných místech…Ukážu Ti je na podrobné mapě a pokud se nezvedne víc voda, ještě je tam poškádlíme. Doufám, že i těch štik je tam víc, stejně jako těch vodních překážek. Vrátil jsem se odtud s roztrženou rukou, modřinami a klíšťaty.Ale jsou tam nádherní tlouštáci !!!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 22:36® Prichy
-
Duspo: boleni jsou nadherni…ted se zeptam (bez rypani) mate tam i jine ryby? Protoze tech bolenu tam musi byt asi velike mnozstvi.....nevytlacili ostatni dravce??
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 22:01® Tomash
-
Hrouzek> Že se ty ozveš, to jsem čekal, ale takhle rychle! Fuj, to jsem se lek – bude opar
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:59® BigMike
-
:)))), vrátí ho manželka, nebo vlastně nechá klukům na památku, až se ve středu neprobudím z narkozy:)) Ti boleni pomohli dobré věci:)) Doma byl klid a… Už vám je tam chytat nebudu:)) Včera jsem šel po druhé straně a u toho stromu to bylo na odhoz daleko, na tom místě nad jsem štiku nevyprovokoval, třeba odjela s velkou vodou!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:58® Hrouzek
-
4 malé okounky
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:56® Tomash
-
BM : Doufám, že ses jen nechal unést. Nenech se otrávit. Já vzal loni 4 okounky a 2 kudly a hned jsem byl masařka – pro některé!!!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:46® Lerak
-
BM: ale, ale… – to přece není žádný prohřešek, když si rybář vezme rybu. Má na ni jednak nárok, když dodržuje stanovená pravidla a pak je jeho věc, který druh si k tomu zvolí. Jen jsem se pozastavil nad tím (a poplakal), že z důvodu toho, že prudce klesá výskyt dravců všeobecně, dochází už i na druhy, kterých si „kuchyně lovců“ dříve nevšímaly…Michale, vždyť Tě znám dost dobře na to, abych Tě nedejbože považoval za nějakého masaje ! To jsi na sebe vztáhnul dost nešťastně…! S tou plackou jsi to snad nemyslel vážně ? !!!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:29® Bosanac
-
HaD> Prijed do Kostelce , pujcim ty prut a vyzkousej ho .
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:28® BigMike
-
Zítra vracím odznak RS!!!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:28® BigMike
-
Hoši, někdy jsem na tom tak bídně, že beru i plotice, cejny, dokonce i kapra, když jednoho do roka chytnu! A byly doby, kdy jsem bral i již dnes skoro chráněného úhoře! By jsem za svůj život sežral i nějakého toho candáta, štiku a snad i vousatého! Kdepak,ty mrzáčci z Makra mi tak nešmakují!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:25® BigMike
-
Lerak> Jo, brachu, také jsem si nějakého odnes! Když rodina hladoví a otec neumí chytit pořádnou rybu! Ale popel si na hlavu sypat nemíním!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 21:04® Lerak
-
HAD : fakt už jsme na tom tak bídně, že se vraždí na Lužnici i boleni (viz Z lovu), jak jsi poznamenal ? Tak to už se brzy dají hladovci snad i do tloušťů… Je mi z toho nějak nanic
(
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 20:44® skwor
-
BigMike: To nesmíš říkat nahlas!! Jestli si to přečte Sander, tak bude zle
))
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 20:39® BigMike
-
Hmm, teď bude čas tloušťů na švestky! krmit půlkama, ale chytat na celou a veme jen pořádný kus! Jednou, kdysi jsem…Měl hodně k 60 cm!
- Pondělí 21. srpna 2006 ve 20:36® skwor
-
kkarlos: Největšího mám tlouštíka něco málo přes 30cm. Náčiní mám obyčejné od Shakespeare, ale časem koupím lepší.