Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 28. dubna 2003 ve 21:30® Vaclav

Lukáš: Také jsem sledoval hokej, je to má zamilovaná hra. Ty pruty… Pořídím si Shimano Technium DF, to je dobrá věcička, i když v ruce mi dobře seděla i levnější Catana, nebo zase dražší Antares. Kamarád má Diaflesh, bratr zase Technium – oba si je pochvalují.

Pondělí 28. dubna 2003 ve 21:09® Lukas

Václav: Po úspěšném hokeji, pane kolego, mne potěšilo, že se vám líbí i mé oblíbené pruty Shimano. O kterém přívlačovém prutu uvažujete?

Pondělí 28. dubna 2003 v 18:45® Vaclav

Lasty: Byrony mám velmi rád, což je dané mimo jiné asi tím, že jsem s nimi zažil ty své nejlepší rybářské momenty. Ale klidně bych si koupil i jiný vláčák a již brzy také koupím. Když totiž natrefím na prut, který beze zbytku splňuje veškeré mé představy (délka, gramáž, tvrdost, hmotnost, akce, design, šířka i délka korkové rukojeti, počet oček…), tak se – pokud to jde – ho snažím pořídit. Jak už jsem několikrát řekl, na trhu je z čeho vybírat, každý rok se objevují nové série, nové technologie, pruty různých gramáží i akcí… Navíc se mohou proměňovat rybářovy „chutě“. Teď si budu pořizovat jedno Shimano. Shimana mám také velmi rád. Nedávno jsem si pořídil mušák Shimano Technium DF, je to moc pěkná a šikovná hračička.

Pondělí 28. dubna 2003 v 18:33® Vaclav

Mirek: No vidíš, jak krátká cesta je od pstruhové říčky až k velkým golfovým turnajům. Jinak s těmi pstruhy na Teplé jsi mne překvapil, vlastně spíš s těmi okouny. Složenku jsem dnes ráno zaplatil. Pokud bys chtěl dělat rozhodčího na poháru Chytej. cz, tak si, Mirku, prostuduj ty propozice a soutěžní řád, je to myslím srozumitelné a vylučuje to dvojí výklad.

Pondělí 28. dubna 2003 ve 14:28® Ruda

Láďa: gratulace – fakt gorilla.

Pondělí 28. dubna 2003 ve 14:19

Vaclav: Tak jsem si prohlizel diskusi dozadu a rikas tam, ze milujes pruty od Byronu. To bys jinej vlacak nekoupil?

Pondělí 28. dubna 2003 v 8:49® MAF
MAF

Tak včera jsem byl s malým na jednou malým potůčku ve středních čechách a kromě toho že jsme dvakrát zmokli to bylo bombový. Nachytáno něco přes 30 pstruhů vesměěs potočáci,jedna štika 40 ,pár okounů,4potočáci od 31 do 32 byli odneseni směrem na Hrádek všechno rotačky stříbrné s červeným tělíčkem a to byla úplně křišťálová voda,ryby nemají logiku:-)

Pondělí 28. dubna 2003 v 8:47® MAF
MAF

Láďa:No mě se na pstruhovce nejvíce osvědčil strímr „husky“velikost 5 cm na ten každý rok nachytám ,jinak je velmi dobrý i celý černý strímro se zlatou hlavou něco jako velký „goldkopf“,mistr za svou práci požaduje 15–20 Kč co se strímrů týče,což si myslím není tak divoké. Jinak kamaráda gratuluji k tomu krasavci to je fakt krása,a kort když je chycen na takové strouze:-)

Pondělí 28. dubna 2003 v 7:47® Mirek

Václav: Ten Libocký potok se ti daří. Také to svědčí o tom, jak je důležité chovat se alespoň trochu rozumně. Je zřejmé, že několik málo dobrých rybářů dokáže takovou vodu odrybnit. Já jsem na Svatavě chytil 14 solidních pstruhů, ale vzal jsem si do dneška 4. Ovšem říkám si, co je to vlastně platné, když potom nezávisle na sobě slyším od několika lidí, co tam prováděl jistý prodejce rybařiny, nám oběma známý. Ale pak si zase řeknu, je to platné. Už jenom pro ten můj pocit, který mně přináší určité vnitřní uspokojení a radost.

Pondělí 28. dubna 2003 v 7:28® Mirek

Václav: Pokud myslíš, že zvládnu rozhodcování- nikdy jsem to nedělal, ale ty mi jistě vše potřebné vysvětlíš- rád ti s tím pomohu. Tandemy jsem cvičně zkoušel v Tatrovicích a chodí fakt moc hezky. Ta složenka nespěchá. Špičky od Shimana znám vlastně také jenom červené, na rozdíl třeba od Byronu. O barvě na špičky jsem sledoval kdysi debatu na MRKu, ale výsledky byly neuspokojivé. Takže nevím. Jinak jedna kuriozitka. Byl jsem na pstruhové Teplé. O pstruha jsem nezavadil, chytal jsem pouze okouny, ale nazbíral jsem v řece 37! golfových míčků.

Pondělí 28. dubna 2003 v 7:28

Filip: Libi se mi moc tvuj posledni clanek, je pravdivy. Nekteri rybari jsou fakt prasata, ze jim neni rovno.

Pondělí 28. dubna 2003 v 7:23

Vsem: Tak panove, vidim ze jste to o vikedu docela dobre rozjeli. Jak se darilo Mafovi, Karlosovi, Ierakovi a dalsim? Ja byl na kaprech, jeden chlapek tam vytahl temer 70 cm supinace na rousici, ale jinak nas tam bylo asi deset a krome cejnu nikdo nic.

Neděle 27. dubna 2003 ve 22:46® Láďa

MAF:Tak,ještě jednou se vrátím k těm strimrům. Jsou fakt super a Vaškovi jsem říkal,že je snad škoda je i nahazovat do vody a nedej bože je tam nechat. Myslím,že nebude třeba ani vymýšlet jiné modifikace. Co by jsi mě ty osobně doporučil?Mě osobně se velice zamlouvá celá spodní řada a ten ráček,ten fakt nemá chybu. Ještě se zeptám co za to ten národní umělec požaduje?Chtěl bych taky ještě něco vyzkoušet na pstruhovce. Co nabízí za tip zkušený lovec?
A jak jsi dopad s tou štikou co si dává ke svačině Tvoje Lipany?

Neděle 27. dubna 2003 ve 20:39® Láďa

Václav:Patrik tím,že fotí tak nějak přirozeně,tak mu ty fotografie vychází docela dobře. Nosíme k vodě Canon 300,ale vzhledem k tomu,že mám film v automatu Fuji tak teď nosíme tento. Jinak ten Canon je poloautomat s objektivem a dokáže všechny možné funkce.

Neděle 27. dubna 2003 ve 20:16® Vaclav

Láďa: Jsem docela zvědav, jak Patrik nafotil ten souboj. Nosíte s sebou automat?

Neděle 27. dubna 2003 v 19:33® Láďa

Václav:Děkuji za gratulaci. Vašku,mám z něho upřímnou radost a jsem rád,že se mi něco takového povedlo chytit. Dalo by se říci,že přišel na poslední okamžik,protože jsme ušli s Patrikem asi 5km a ani ryba. Byli vidět pouze tloušti,ale jinak nic. Dostal jsem ho asi 50m od konce pstruhovky,pak už začíná MP revír Berounka do které se tento malý potok vlévá. Ještě jedna zajímavost:v ú­trobách pstruha jsem našel 18cm tlouštíka. Pochopitelně fotky máme včt. souboje ve vodě.

Neděle 27. dubna 2003 v 19:26® Láďa

Robert:Mohu doporučit ty samé woblery co zmiňuje Václav. Ještě bych doplnil woblery od Jaxona v barvě potočáka a pak i jeden pěkně křiklavě vybarvený(oran­žovožlutá divočina ).

Neděle 27. dubna 2003 v 19:22® Láďa

Václav+všichni ostatní:Pánové dnes se mi zdařil pěkný kousek. Pstruhový potok(Kačák) v okolí Berouna o šíři cca 2 až 3m o hloubce max.60cm.Útok přišel pod malým jezíkem na rotačku Mepss č.1,přímo ve vývařišti. Chlapi ,byl to úžasný souboj na vlasci 0,18 mezi větvemi a kořeny. Nádhera,nádhe­ra!!!!!První pstruhová sezona a hned takový úspěch.

Neděle 27. dubna 2003 v 19:01® Vaclav

Láďa: Gratuluji, Láďo, to je paráda. To asi nebyl malý, dva metry široký, zapomenutý potůček, co?

Neděle 27. dubna 2003 v 18:57® Láďa

Václav:Krátce a rychle. Dnes potočák rovných 54cm!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!! Později rozepíši(kdy,kde,j­ak a na co.

Neděle 27. dubna 2003 v 18:50® Vaclav

Robert: Nemám mezi woblery „pstruhového“ favorita. Používám jich celkem dost od 3 až do 7 cm, v různých barvách podle podmínek a odhadu situace, plovoucí i potápivé. Hornety jsou určitě dobré, stejně tak Originaly od Rapaly, šesticentimetrové Husky Jerky, pěticentimetrové Nils Mastery, letos už jsem si vytáhl pstruha i na nového Bulldoga od WFS, používám také Tarmo, výrobky pana Kácela a další.

Neděle 27. dubna 2003 v 18:45® Vaclav

Ruda: Teď jsi mne pobavil. Kam zajdu, to nevím, možná Kynžvartský, možná Kosový, možná Halštrov… Ale paseku vám tam určitě nedělám, vždyť dnes jsem si mohl v klidu odnést čtyři pstroužky (přes 25 cm měli snad všichni, měřil jsem jen některé, vždy 27–28 cm – u ostatních jsem to podle nich odhadoval), ale odnesl jsem si jen dva. To bylo i minule, kdy jsem taky vrátil mírové pstruhy. Jinak známý z Kynšperka tam každý rok nachytá i pár pstroužků těsně pod 40 cm. kam ale na ně chodí, to nevím.

Neděle 27. dubna 2003 v 18:28® Ruda

Václav: Koukám, že nám tady na Sokolovsku děláš pěknou paseku. Ne nic ve zlém holt umíš. Já jsem tam letos nachytal pouze pstroužky okolo těch 25 na marmyšky okopírováné dle fotografie na webu. Kam jdeš v úterý, že bych šel jinam!!! Petrův Zdar

Neděle 27. dubna 2003 v 15:52® Lukas

Robert: Zkuste Salmo Hornet (3 cm), pane kolego. To je docela dobrý pstruhový wobler. Někdy po něm jdou jako diví, jindy si ho však ani nevšimnou.

Neděle 27. dubna 2003 v 15:29® ROBERT

Václav, Láďa: Jaký woblery dáváte na potočáky?

Neděle 27. dubna 2003 ve 14:52® Vaclav

Robert: Dnes to bylo všechno na peří, jinak ale jak kdy. Minule to třeba bylo na vázané marmyšky Marka Káninského, teď v úterý jedu zase na jiný pstruhový potok a beru si jen wobblery.

Neděle 27. dubna 2003 ve 14:45® ROBERT

Václav: Na co je pumpuješ, Václave? Rotačky nebo woblery?

Neděle 27. dubna 2003 ve 14:30® Vaclav

Jarda K.: Ohře je tu mimopstruhová, chytat se na ní může až 16. června. Nejbližší pstruhový úsek Ohře je nad Ostrovem, tedy nějakých 65–70 km odtud. Možná se tam příští týden vypravím se známým, má se vrátit z dovolené a sliboval, že hned, jak se vrátí, tak se ozve…

Neděle 27. dubna 2003 ve 14:28® Vaclav

Mirek: Tak jsem byl dnes dopoledne na Libockém potoce, mrholilo, ale pěkně jsem si zachytal. Jedenáct zdolaných potočáků – nejmenší cca 25–26 cm, největší 32 cm (domů jsem vzal dva největší) -, navíc pár popadaných ryb včetně jednoho sivena (zhruba 25 cm). Byl jsi taky někde pohovořit se pstruhy?

Neděle 27. dubna 2003 ve 14:26

Václav:A co Ohře?Tu máš myslím taky kousek,ale asi MP,že?Já myslím,že teď by se už tloušti na potaženou mokrou taky dali.