Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 1. července 2006 v 10:13® kkarlos
kkarlos

jeeee, moc se omlouvam, ale nejak jsem zapomnel na velikost a pak to nejake erorovalo a tak se to stalo… pls admina aby dyztak mazla…
A ted uz konecne…

foto/diskuze/privlac/2006/th-img8187.jpg
Sobota 1. července 2006 v 1:41® Prichy
Prichy

Tomash> no, rano asi nevstanu, ale kdyz se tam dostanu vecer, pokusim se udelat mene chyb nez vcera (vlastne tuto „zavadu“ pozoruji od ty doby, co jsem s tim zacal chytat, mozna se to neda odstranit…jen eliminovat)

• jinak jsem se dnes dvakrat tak lekl, ze jsem se male po… :-D
Sobota 1. července 2006 v 0:55® Tomash
Tomash

Prichy> Pokud ti to nemůžou dobrat, tak to zkus hodně zpomalit. Zpomal jednotlivé popání (např. 5 sekundové pauzy) a prodluž délku samotného popu – doby, kdy wobler pracuje. Mělo by to fungovat. pokud si mě pochopil :-)

Pátek 30. června 2006 ve 23:49® regulus
regulus

Prichy> z toho si nic nedělej, moje štičí prokletí z loňska trvá. Loni jsem nechytil ani jednu mírovou a letos se mě ty mrchy lochčijou taky. Ty co zabraly před zahájenou všechny zdrhly a po 16-tým na mě z vysoka se*ou. -:(

Pátek 30. června 2006 ve 22:26® Prichy
Prichy

pro rejpaly.....vsechny ryby jsem videl na 10 ci mene metru, proto ty odhady byt nevytazenych kousku

Jo,Okouni byli sikovnejsi cca 10 kousku…sami prckove

Pátek 30. června 2006 ve 22:23® Prichy
Prichy

chlapi: jake stika tahate na popy (me to pripada, ze v travach to bude vse do 60-ti (navic dnes se mi povedla privest ke brehu pouze jedna stika kolem 60-ti(no spis nad pade)…jinak vetsina 40–50, dve jsem si povodil, jednu vytahnul.....­...takovych 8 utoku mimo (jedna 4 utoky a ani jednou se netrefila…sikulka :-D spis to vypadalo, ze dela kotrmelce)…kurna, at mi nekdo vysvetli, jak se ta stika nazere…:-) nejslavnejsi dravec, ze vsech dravcu hihi)

Pátek 30. června 2006 ve 22:18® Prichy
Prichy

ywan> no ja na ty tezsi nastrahy nejak nemuzu prijit (nemuzu jim prijit na chut) porad vaznu

Pátek 30. června 2006 ve 21:01® ywan

prichy: na veľké vzdialenosti a hĺbky nemám problém s 28g hlavami, je fakt že je to trošku necitlivé ale funguje to bez problému. Najčastejšie používam 18g a to už celkom pohoda.

Pátek 30. června 2006 v 18:56® Tomash
Tomash

Prichy> Jasný, musím jen souhlasit. Asi si vycházel z toho, že jsem psal „nakiousávací brok“. Předem jsem tušil, že se někdo ozve, tak jsem ještě dopsal „olovo“ :-) Už jsem zkoušel vláčet s hlavami 24gramů, ale cejtil jsem se jako trouba :-)) )

Pátek 30. června 2006 v 17:48® BigMike

No, myslím, že by nebyl problém udělat kostru a odlít do olova a snad i navázat! První bych prubnul, ale navazovat už si netroufnu, i když…

Pátek 30. června 2006 v 15:33® Prichy
Prichy

Tomash> ja take moc ne.....urcite mi to nejde ze brehu, ale vem si situaci, ze chytas na 16-ti metrech z lode (z lode se na ty „potvory“ chyta) a mas tam brok 2 gramy…kdybys u vody nebyl, je to stejne. Pokud jsi videl kazetu ( na prni pulce byl Vaclav a stiky (jesenice) na druhe Stano Rafaj a candati) tak tam se pouzivali hlavy az 32 gramu. Je to technika „mlaceni dna“ kdy s tim proste byjes o dno…tam 2 ci 5 gramu na 16-ti metrech proste nebude to prave orechove.

Jinak musim zduraznit, ze jsem v tomto pouze teoretik a radsi bych kdyby se vyjadril nekdo ostrileny......snad se na me nebude nekdo zlobit za vysloveni neoverene teorie.

PS: i me se 50 gramu zda silene moc

Pátek 30. června 2006 ve 14:20® ywan

umietnení=umi­estnení obrátku=obrázku…

Pátek 30. června 2006 ve 14:18® ywan

original koguty sú super vec, stretol som sa s tým minulý mesiac, chalan čo na ne chytal ma prechytal asi 2:8…pritom ja som stridal twister, riper a perie na obyčaných jigoch.Sranda vraj spočíva v umietnení toho očka (na poslednom obrátku od mirmena to pekne vidieť). Zohnať sa to dá na www.kogutomania.pl – majú slovenskú aj českú verziu.Cena za 3 ks je 17 zloťákov

Pátek 30. června 2006 ve 13:49® Tomash
Tomash

Prichy> Vždyť jsem napsal brok, nebo olůvko. Upřímně si neumím představit, že bych candošům sevíroval 50 gramová olůvka s cárem peří :-)

Pátek 30. června 2006 v 6:34® Prichy
Prichy

Tomash> bacha nekdo tu psal, ze maji i padesat gramu! Podle toho, co jsem cetl nema cenu ani uvazovat o necem lehcim jak 5 gramu

Pátek 30. června 2006 v 5:49® Tomash
Tomash

pida1 , mirmen > To by zase neměl být takový problém. Myslím, že pletenka a velký nakousávací brok, nebo obyč olůvko by to mělo s rezervou zastoupit…

Čtvrtek 29. června 2006 ve 22:21® pida1

mirmen> Já bych si je taky navázal, ale kde sehnat ty jig trojháky? Nic na tom není srpek z kohouta, šenylka a je to. Ale odlejvat hlavy to je na dlouho.

Čtvrtek 29. června 2006 ve 21:41® BigMike

Teď ještě kdo to váže nebo kde se to nechá koupit? Na pařezovky to asi není,že? Ale kde je pak hledat? Na blind na rovném dně? Hmm, to je otázka!

Čtvrtek 29. června 2006 v 18:29® indy

orimp: v neděli jsem chytil candáta okolo 35cm na 9cm Shad Rapa, loni dva tak max do 20cm na 5cm Shad Rapa. Vypadalo to podobně jako ten tvůj, škoda, že mi digiťák hlásil Card error.

Čtvrtek 29. června 2006 v 18:18® ORIMP
ORIMP

mirmen:skušal som aj sposob s gumou 15cm a jigom cca 40g,ale brali mi to večšinou menšie max 50cm,ale určite príde aj neaký metrový! :-) Tu je foto toho extrému…

foto/diskuze/privlac/2006/th-img8182.jpg
Čtvrtek 29. června 2006 v 18:09® ORIMP
ORIMP

mirmen:iba s loďky!A na tvrdom podklade,na to sa dáva aj to bledé telíčko,tam rozoznáš či si v bahne,piesku…

Čtvrtek 29. června 2006 v 18:06® mirmen

ORIMP: to ale lovíš z loďky, ne??

Čtvrtek 29. června 2006 v 18:06® mirmen

indy, já na ně teprve reference sháním. Proto jsem sem dal ilustrace a čekám, kdo se ozve s informacema. Pokud bych na ně chytal, tak bych si je asi začal vázat.

Čtvrtek 29. června 2006 v 18:02® ORIMP
ORIMP

mirmen,indy:Tie kohuty maju aj 50g,takže sbiro asi nepoužiješ.Ťahá sa to agresívne,pos­kokmy,klepaním po dne.Prut musiš mať max 2,10m ja používam 1,95m- Jaxon kogut.Záber cítiš v ruke a cítiš tam aj ostrieža!Zaklad chytania na kohuty je v tom,že ty musíš zubača vyprovokovať k záberu a to tým,že mu doslovne ,,klepeš po hlave"!Ďalej možno v neakom článočku…:-)

Čtvrtek 29. června 2006 v 17:57® indy

mirmen: to nevím proč, ale v každém případě se mi moc líbí. To kupuješ v Polsku?

Čtvrtek 29. června 2006 v 17:42® mirmen

teda, myslím ty dva spodní

Čtvrtek 29. června 2006 v 17:42® mirmen

indy, docela mně překvapilo, že na tyhle „candáto koguty“ dávají dost tmavé barvy. Čekal bych – laicky – větší podíl bílé nebo světlé, aby peří ve vodě „nabíralo“ větší objem.

foto/diskuze/privlac/2006/th-img8181.jpg
Čtvrtek 29. června 2006 v 17:39® mirmen

Poláci prý mají na koguty úspěchy na candáty i na štiky. Ještě jedna ukázka z jejich zručnosti

foto/diskuze/privlac/2006/th-img8180.jpg
Čtvrtek 29. června 2006 v 17:21® indy

ješte ten link www.fishing-mart.com.pl

Čtvrtek 29. června 2006 v 17:21® indy

kdysi jsem se na to díval tady, a když jsem jen letmo přelétl text, tak tam bylo agresywnie… atd…