Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. dubna 2003 v 18:36® Vaclav

Mirek: Já ho znám zase nad Kynšperkem pod přehradou, jsou tam krásná místa, jezdím tam několik málo let, ale pstruha přes 35 cm jsem tam ještě nedostal, byť se zde každý rok několik kusů chytí. Třeba včera v pravé poledne (!) – za sluníčka letního tepla – tam můj kamarád P. Velíšek vytáhl potočáka 37 cm. On je místní a každý rok jich tam pár vyválčí, před několika roky se mu tam povedl i slušný siven.

Úterý 22. dubna 2003 v 18:33® Vaclav

Ruda: Pokud jde o ten termín závodů Chytej. cz, chtěl jsem se vejít do mezery mezi ligovými soutěžemi v přívlači, a taky do volného termínu na Ohři, protože ono tu letos bude pár závodů – plavačkových i přívlačových. Je mi to líto, ale s tím se nedá nic dělat. Ale jinak zvažuji, že by se to konalo každý rok první srpnovou sobotu. Uvidím ale, jak dopadne ten letošní první ročník, který má být díky těm závodům jako jakési aktivní setkání návštěvníků Chytej. cz. Jinak prvních pět lidí už se přihlásilo, takže se ta kapacita snadno naplní.

Úterý 22. dubna 2003 v 18:33® Mirek

Václav: Libocký potok znám jen od Horky nahoru. Moc hezká příroda. Spousta ryb, jak píšeš povětšinou malých a dost okounů nad přehradou. Z té vyjížděli také krásní tloušti. Ale nebyl jsem tam asi tři roky.

Úterý 22. dubna 2003 v 18:28® Vaclav

MAF: Jak to vypadá s mouchama? Škoda, že v té Plzni na sebe zítra nenarazíme, říkal jsem si, že bys mne tam protáhl po krámech. Takhle obejdu ty své dva obchody, které navštěvuji vždy, když jsem v Plzni, a pak se vrátím.

Úterý 22. dubna 2003 v 18:26® Vaclav

Mirek: Díky, za ně. Dnes dopoledne jsem byl na Libockém potoce škádlit pstruhy, dostal jsem jich určitě přes 20 za dvě hodiny (po nějaké době mne přestlo bavit to počítat), ale v drtivé většině to byli malí duháci. Největší potočák měřil 29 cm – všechno na vázané marmyšky od Marka Káninského. Bohužel všechny ty „nej“ tam zůstaly.

Úterý 22. dubna 2003 v 18:16® Mirek

Václav: Tandemy jsou na cestě. ( To vypadá skoro jako konspirace což)?

Úterý 22. dubna 2003 v 18:14® Mirek

Stanýs: Pokud se týká feederu a candátů, musím přiznat, že jsem to nikdy nezkoušel. Jisté však je, že například pan Tychler to považuje za přímo vynikající a velmi úspěšný způsob lovu. Bojlís a feeder je jistě možné, tak jako ostatně každý jiný lov s nástrahou mimo háček. Já osobně bych ale cíleně velké kapry chytal na odpovídající náčiní.

Úterý 22. dubna 2003 v 16:14® Ruda

MAF: Přeně tak před třením jsou jak urvaný a pak aby jim člověk psal milostný dopis aby se miláčkové nechali ošálit, ale vvvvvvo to to je.

Úterý 22. dubna 2003 v 15:23® MAF
MAF

Ruda:Ty lipani to je klasika každý rok se jich v době hájení nachytá mraky (a jakých )a když začne jít do tuhýho tak se zdekujou kdoví kam a tlamičký jim pěkně zmlsnou:-)

Úterý 22. dubna 2003 ve 14:39® Ruda

Všem: Taky jako většina z nadšenců jsem poprvé po zahájení v rachotě. Navštívil jsem Svatavu a Střelu. Docela mne překvapilo agresivní braní lipanů a jinak mne nepřekvapil nával rybářů ve Svatavě kam bylo den před zahájením nasypáno pár stovek duháků. Hrůza , když vidím pana XXX, který vystupuje v TV v pořadu – Jak na to — jak bičuje vodu se zarputilím výrazem tváře a granuláci mu žerou vše a honem do košíku a znova. Jinak jsem zklamán termínem závodu Chytej zrovna v tom termínu jsem v Norsku. Máte někdo zkušenost v Norsku s přívlačí a muškou – pilkr mne nezajímá – napište mi prosím na mail. Díky

Úterý 22. dubna 2003 v 9:51® MAF
MAF

Tak jsem se vrátil z ráje a tahle realita všedního života mě moc nevoní,ale co se dá dělat,musím zarábať aby bylo ny rybaření:-) . Bylo to bezchybný nachytali jsme pstruhy potočáky i duháky,nejvetší 35 cm,ale žádní garnuláči hezky divocí domorodci. Mě spadnul jeden tak kolem 40cm,švára vytáhnul mušák a já jsem jenom slintal tahal lipany jak na másle na mouchu na 12 háčku!Z toho 2 měli přes 40 krvácel když je pouštěl:-)) . Jinak včera jsem byl vyzkoušet ten svůj novej UL proutek lapil jsem 14 potočáků od 15 do 28 cm a tři okouny a dva jelce ale spoustu ryb jsem neseknul asi s tím proutkem budu muset zasekávat razantněji,chce to jen čas a zvyknout si.-). Takže souhrn bombový zahájení počasí fantazie,spousta nádherných zážitků takže co víc si přát?:-)

Úterý 22. dubna 2003 v 5:39® Vaclav

Jarda K.: To je těžké, tu vodu neznám, ale co třeba červené nebo červeno-zlaté jig-strímry? Velikost tak asi 7–9 cm. A nebo Banja? Jinak na mrskandě jsem byl se synem, chodím s ním po příbuznývha známých pravidelně už třetí rok, co trochu dostal rozum, je z toho nadšený.

Pondělí 21. dubna 2003 ve 23:42

Všem:Co šmigrust pánové?Byli jste na mrskandu?

Pondělí 21. dubna 2003 ve 23:40

Václav:Dneska můj kamarád oběvil na jednom splavu asi 6 divokých(žádní granuláči) duháků,prý tak mezi 45–50cm. Jednoho prý přemluvil na gold-březnovku,a měl ho na prutě asi 3 sekundy,prý to byl rachot. Chtěl bych se na ně na konci týdne vypravit,ale vůbec nemám potuchy co jim předložit. Nemohl bys mi poradit na co bych moh být úspěšný?

Pondělí 21. dubna 2003 ve 23:33

Václav:Moje řeč. Na Ostravici je velký rybářský tlak,protože na ní platí krajská i povolenka MO,takže rybářů je tu dost. Ale i tak se tady větším pstruhům docela daří. Mnoho jich tvrdí že tu větší pstruh než 35 není,ale od těch více šikovnějších rybařů vím že opak je pravdou.

Pondělí 21. dubna 2003 v 19:34@ Stanýs

A bojlís taky můžu na feeder?

Pondělí 21. dubna 2003 v 19:32® Vaclav

Mirek: Už se těším na ty „trojkové“ tandemy. Letos je chci vyzkoušet při noční přívlači.

Pondělí 21. dubna 2003 v 19:22® Lukas

Stanýs: Myslím, že možné to je, pane kolego, i když hovořím jen teoreticky. Pan Thiele nebo jiní feederaři vám určitě dají přesnou odpověď, ale já bych z toho obavu neměl.

Pondělí 21. dubna 2003 v 19:17@ Stanýs

Dobrej, chlapi, přečet jsem si tady o feederech, protože začínám. Od p. Thileho dobrý docela, nevíte, jestli na feeder můžu chytat candáty?

Pondělí 21. dubna 2003 v 8:13® ROBERT

Lukáš: Cejni se třou a začínají i plotice, taky jsem jich chytil včera málo, a měly vyrážku. Na co si je chytal? Já dával bilí červi,krmil jsem strouhanku.

Pondělí 21. dubna 2003 v 7:00® Vaclav

Jarda K.: To je fakt dobře, že jsou takové vody. Ono jich je u nás víc, ale vždy mne potěší, když slyším o nějaké další, dobře zarybněné, s krásnými rybami. Ono totiž ne všude mají ryby příležitost dorůst…

Neděle 20. dubna 2003 ve 21:35

Láďa:Já chytám aktivněji přívlač teprve sezónu druhou takže zkušenější určitě jsi. Navíc to jenom dokazují tvoje krásné fotky.

Neděle 20. dubna 2003 ve 21:32

Václav:Ostravice po celé své délce skrývá nádherné ryby. Kamarád a jeho otec(oba výborní muškaři) mají každý rok každý minimálně jednoho pstruha přes 50 cm. Bohužel tady rybáři asi nestojí o žádnou popularitu a tak i když se zde chytají pěkní pstruzi málokdo to ví. Mě se větší pstruzi nějak vyhýbají,vždy mám nějaké „jen“ okolo 40. Jinak kromě pstruhů,jsou zde i pěkné parmy,tloušti a hlavně je tu fůra lipanů-chytit tady za vycházku několik lipanů mezi 35–40cm není nic zvláštního. Chce to jen mít správnou mouchu a aspoň trochu znát řeku,ale lipani okolo 25–30 se snad vyskytují doslova všude takže si tu člověk docela vždy solidně zachytá.

Neděle 20. dubna 2003 v 19:23® Lukas

Všem: Kolegové, jaká byla vaše víkendová rabářská dobrodružství? Já byl dnes na jednom písníku na cejnech na plavané, ale chytil jsem jen jednoho menšího a dvě plotice. Záběry byly slabé, cejn byl potlučený, z čehož odvozuji, že cejni jsou právě ve tření.

Neděle 20. dubna 2003 v 15:20® Mirek

Václav: Délka návazce, pokud se bavíme o klasickém muškaření na tekoucí vodě, by měla být asi tři čtvrtiny délky prutu. Už proto, že například při vylovování ryby ti při dlouhém návazci zajede šňůra skrz očka a při dalším švihání musíš nejprve šňůru znovu vysoukat. Totéž při manipulaci s muškou etc. Ale jsou výjimky, jak už jsem myslím psal dříve a jak říká Karlos.

Neděle 20. dubna 2003 ve 13:08® Vaclav

Karlos: Jo, párkrát jsem vzadu o tu zem zachytil, i když nebylo to často. Za chvíli vyrážím trénovat před kamerou, abych si doma na obrazovce prohlížel své chyby. Valivé hody jsem si prohlížel dnes ráno v knize, ty chci zkoušet v týdnu. Příští víkend už bych to rád zkusil na vodě, řekl jsem si že si dám předtím deset hodin házení na samotě na suchu.

Neděle 20. dubna 2003 ve 13:05® Vaclav

Láďa: Já se taky chvíli styděl, ale pak už mi to bylo úplně jedno. Soustředil jsem se jen na to trénování, jako když kolem běhají lidi, aby po zimě shazovali kila dolů. Za ty fotky předem dík.

Neděle 20. dubna 2003 ve 12:24® Láďa

Václav:Teď jsem našel Tvůj e-mail. Panu Markovi jsem odepsal a snad i poradil.

Neděle 20. dubna 2003 ve 12:02@ Karlos

Václav:Používají se i delší ale na stojákách. jinak na suchou je optimální ta délka prutu,na strímra kratší. To obecenstvo při trénování znám,haha. Když budeš moc zaklánět prut tak budeš vzadu zachytávat o zem a práskání je předčasné nasazení vrhu vpřed.Čím máš venku víc šňůry tím víc musíš počkat. Mám to v živé paměti. Mě teď trápí valivé hody.

Neděle 20. dubna 2003 v 11:57® Láďa

Jarda K.:Díky za radu s tím woblerem,ale vůbec se necítím jako zkušenější rybář. Já jsem pouze začátečník třetím rokem.