Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 26. dubna 2006 v 9:53® osprey
osprey

Tomash: Máš pravdu, ale pro malýho kluka, který chytá v podstatě jen o prázdninách a za dva roky toho nechá, nechtějí rodiče dát ani tu tisícovku. Skutečný nadšenec s dobrým zázemím je tak jeden z deseti. Ale i s těmi klacky dokázali někteří přímo zázraky. Po pár letech pak přešli k dobrým prutům.

Úterý 25. dubna 2006 ve 21:56® Scanix
Scanix

Miraryb> Podivej se prosim do interni posty a odepis mi, rad bych dal klukum vcas vedet, dekuji.

Úterý 25. dubna 2006 v 15:20® Tomash
Tomash

mirmen, osprey : Dneska už to myslím není tak horký a není problém začínat s velmi slušným vláčákem za dobrou cenu (1000–1500Kč), který má sice všestranné využití, ale na plavačku a položenou používám teleskopy, protože jednak šetřím vláčák, druhak :-) na mé chytání kaprů do 70cm teleskopy stačí a na plavanou mám úplně obyč boloňku 3,0m od Shimana, která mi naprosto vyhovuje.

Úterý 25. dubna 2006 ve 12:41® osprey
osprey

mirmen: Jo. Naprostý souhlas. Já s vláčáky téhle kategorie lovím na cit a podobná doporučení jsem dával svým svěřencům na rybářském kroužku – tam jsem radil teleskop. Jinak jedna z mých supernástrah na okouny byl větší plavačkový háček, na něj do spirály srolovaný útržek z pytlíku od buráků a těsně nad háček brok – taková strímroplandav­komarmyška.

Úterý 25. dubna 2006 v 9:25® Miraryb
Miraryb

Scanix> www.webby.cz Rybolov na soukromém sportovním rybníku ŠTOCKÝ. Tady najdeš veškeré informace, které se Ti mohou hodit.Můj telefon tam sice uvedenej není, ale máš tady moji e-mail adresu, tak se můžeš ozvat a trénovat můžete třeba až do vašeho odjezdu do Švédska:-)) ) Přeji vám tam hodně úspěchů a nezbyde mi nic jiného, než Ti tiše závidět, protože můj zdravotní stav mi už takové dobrodružství neumožňuje.Tak ještě jednou HODNĚ ÚSPĚCHŮ Mira

Úterý 25. dubna 2006 v 8:56® Scanix
Scanix

Miraryb: Diky za nabidku, urcite by bylo fajn, kdyz bys mi poslal na mail nejake informace o vasem reviru. Ja jsem se ozval proto, ze se chystame 19.5. vyrazit do Svedska a protoze nejsme pstruhari, tak si na privlac musime jinak pockat az do poloviny cervna. Bral jsem to hlavne jako takove rozchytani pred Svedskem, ale proc se nepodivat na vysocinu jen tak :-) . Pokud by jsem mel prijet, moc rad se s tebou setkam a dam ti vedet dobredu. Petruv zdar, Petr.

foto/diskuze/privlac/2006/th-img7286.jpg
Pondělí 24. dubna 2006 ve 23:36® mirmen

Tomash – spíš náhoda, protože jsem za komančů koupil teleskopický vláčák a kupodivu se na něj dalo nachytat takřka cokoliv. Dokonce si myslím, že neprávem opomíjíme teleskopické vláčáky, které by zejména začínajícím rybářům nebo studentům mohly taky velice slušně posloužit. Někdy se rybařina předkládá jako supervěda, ve které si chudák začátečník musí připadat jako „podřadný“, protože není „in“ a nedisponuje těmi „pravými“ uhlíkáčí, těmi " nejspolehlivějšími" navijáky" a těmi " nejúčinnějšími" nástrahami.
A přitom by mnoha postačil na vláčku plavačkový prut SONA zpřed 30ti let, monofil 0,18 v ceně 45 Kč/100m, zátěž- olůvko v hmotnosti 2 gramy a ceně do 1 Kč a návazec s háčkem, na němž je napíchnutá žížala. Stačí to popotahovat nade dnem a slušný okoun se stejně chytí a není potřeba urvat „in“ nástrahy v ceně až 300–500 Kč za vycházku :-)

Pondělí 24. dubna 2006 ve 22:49® Tomash
Tomash

mirmen : Máš to zmáknutý, pěkné

Pondělí 24. dubna 2006 ve 22:45® mirmen

juraji, kdysi tady nebo na jiném webu byla otázka na téma „univerzální prut“. Podle mne se tomu požadavku nejvíc blíží vláčák v gramáži 10 – 30 až 15 – 40 gr. a v délce od 270 cm výš ( a nemusí se nutně jednat o děličku, jsou v nabídce i pruty teleskopické, které to splňují – sám občas chytám na Shakespeare Alpha 2001, 260 cm, laminátový teleskop 20–60 gr., rok výroby 1979–80 , několikrát měněna očka a mnou, podomácky, opravovány spodní části dílů nanášením nátěru epoxy lepidla a následným obrušováním pro jejich pasování )

Proč vláčák jakoby univerzál??? Protože :

1. můžeš na něj chytat na klasickou položenou s nástrahami od cejna až po kapry okolo 5–8 kg ( s využitím signalizace záběru přes zavěšeného „policajta“)
  2. vláčák 15–40 gr. – klasické využití se středními štikovými rotačkami, woblerky 5–12 cm, plandami 15 – 35 gr, gumami na hlavičkách 10–35 gr. Lze použít na lov okounů, štik i candátů.

( snáší jak monofil od cca 3,5 kg výš, tak i pletenku s nosností 5–15 kg)

1. můžeš ho využít i na lov s ukotveným splávkem na živou rybku na štiku
  2. můžeš ho příležitostně použít na lov se splávky o nosnostech zhruba od 4–5 gramů výš ( máš-li na cívce např. vlasce 0,16 )

Na lov candátů na mrtvou rybku nebo její část ( nebo živou) na dno stejně podle vzdálenosti používám průběžnou zátěž v rozmezí 10–40 gr a to vláčák 15–40 gr. v poho zvládá. Slušný vláčák má dostatečnou páteř na proseknutí a zdolání ryby, a to i ve vzdálenostech nad 50 metrů od břehu.A při lovu nablízko si stejně povoluješ brzdu navijáku o maličko víc, protože počítáš s pokusem ryby o zběsilý únik a jsi si vědom toho, že nemůžeš vždy ( podle typu vody) bojovat natvrdo,protože by jsi mohl o rybu přijít. Nevím, kdo loomis&franklin dováží a kde se dá v maloprodejně sehnat ( s vyjimkou HK, kde žiju) . Ale skoro v každé prodejně v ČR by v nabídce měl být nějaký slušný vláčák v ceně 1000–2000 Kč , v délce 270–300 cm a gramáži 15–40 gr. , který by měl zhruba splňovat to, o čem jsem psal.

Pondělí 24. dubna 2006 ve 22:06® Miraryb
Miraryb

Scanix> No máš smůlu, že jsi nemohl dorazit, ale nic si z toho nedělej.Tuto sobotu a neděli máme závody o putovní pohár. Kdyby jsi měl zájem,můžeš přijet i s kamarády.A kdy­by ti to nevyšlo, tak můžeš přijet si zazávodit kdykoli ti to vyjde.Podívej se na rybarskezavody­.unas.cz a najdeš tam několik závodů, které pořádáme na Vysočině ve Štokách.Ale nikde není psáno, že musíte přijet jen na závody, náš revír je otevřen pro širokou veřejnost celý rok.A co se týče dravců, ty si můžeš zachytat, kdy si vzpomeneš.Byl bych rád, kdyby jsi opravdu někdy dorazil a osobně se s tebou setkal.Kdyby jsi měl náladu dorazit, dej dopředu vědět. Hodně úspěchů při lovu – Mira

Pondělí 24. dubna 2006 ve 21:27® Scanix
Scanix

Miraryb: Tak to me mrzi, ze mi to nevyslo, nedalo zbyti a musel jsem uz konecne nastipat tech 12 kubiku dreva co mi lezelo pul zimy za chalupou. Tak kdyby bylo treba tuhle sobotu s lovem pokracovat, tak staci rict, vzal bych s sebou tak 5 kamradu a neco bychom k tem 8 snad pridali a nejakou tu podlozku bychom taky snad nasli, kdyz nad tim premyslim, tak takova pitomost to zase neni :-)

Pondělí 24. dubna 2006 v 19:35® juraji

mirmen> myslíš? já to chci jen ke kraji tak se mi zdá zbytečné kupovat neco dlouhý… a mohl bys mi prosímtě poradit kde bych se na nej mohl podívat.. jinak i tak dík za radu..

Pondělí 24. dubna 2006 v 17:23® kkarlos
kkarlos

juraji> ja mam na vlacku Mikado feeling 270 cm – do 13g, jsem s nim spokojen, okise uplne v poho a candati do tech 50 take hrave…- to vse s 0,12 vlascem…

Pondělí 24. dubna 2006 v 16:04® ORIMP
ORIMP

Bass:cca po 1hod woblerovania a blinkrovania,som nasadil „revluční nástrahu“ a potom to bol nářez! :-) dam:dufam,že nie tie moje? :-)

Pondělí 24. dubna 2006 v 15:20® mirmen

juraji: na položenou na rybku můžeš použít klidně i vláčák v gr. 15–40 gr. Na položenou se mi zdá 240 cm zbytečně krátký prut, to už se mi zdá vhodnější např. investice do vláčáku loomis@franklin, 300 cm, 15–40 gr, cca 1600 Kč, který můžeš použít i na přívlač na střední nástrahy, na těžší gumy, na položenou na mrtvou rybku i na lov úhořů .......
O délce vláčáku uvažuj i v souvislosti s převažujícím typem vody a druhem ryb, na které se zaměříš. Na „gumování“ ze břehu na velkých vodách je dlouhý prut jednoznačně výhodou.
U typu prutu zálěží na tom, na jaké nástrahy budeš chytat, zda ti spíš vyhovuje signalizace špičkou a lov na menší nástrahy nebo zda budeš lovit na těžší nástrahy s využitím pletenky ( např.FL) a budeš potřebovat prut s páteří a rychlou špičkou.

Pondělí 24. dubna 2006 ve 14:48® juraji

AHQ.> molh coby né… to víž nechci nic tvrdího ani zas žídný UL..

Pondělí 24. dubna 2006 ve 14:24® dam
dam

Bass> Tak jsem po 14 dnech na Chytej a srdce mě bolí při pohledu na ty zmačkané potočáčky a lipánky …to je děs

Pondělí 24. dubna 2006 ve 13:24® Bass
Bass

ORIMP: Koukal jsem V Lovu, jak se ti zadařilo :-)) ........ to je nářez, co ?

Pondělí 24. dubna 2006 ve 13:23® indy

Zkoušel jsem toho popa od Stormu (Grasshoper), který se tady nedávno probíral, a „pope“ velice pěkně. Myslím si, že úspěchy s ním budou.

Neděle 23. dubna 2006 v 19:35® Shrek
Shrek

juraji> ted jsem si objednaval vlacak Abu Garcia Conolon 2,75 m 7–25 g.Cena 2981 Kč.Najdeš ho na kajman.cz – ten 4. od zhora

Neděle 23. dubna 2006 v 18:28® kkarlos
kkarlos

juraji> pokud by ten vlacak mohl byt na okouny+ candaty, tak bych o necem vedel…

Neděle 23. dubna 2006 v 17:51® juraji

zdarec kluci… chtel sem se zeptat jestli by mi nekdo neporadil nejaký pekný candáták okolo 2,4m chtel byh ho hlavne na položenou… a taky nejaký vláčak 2,7–3m cenou okolo 2000 moc díkes..

Neděle 23. dubna 2006 v 11:46® BigMike

Cudla> Díky, kdysi jsem tam byl jen na skok a ze břehu to nebylo ono. Teď mám Bassíka, tak tam někdy mrknu na vláčku!

Neděle 23. dubna 2006 v 10:43® Cudla
Cudla

Průměr 20–35 cm většinou kolem pilíře mostu a pak je pod mostem od Pece takovej betonovej jakoby nájezd tak kolem,nebo v korytě na rybku u dna

Sobota 22. dubna 2006 ve 22:16® BigMike

Cudla> Zdravím. A co okouni, byli, byli? Jse mi o okouny:-)) )

Sobota 22. dubna 2006 v 16:57® Miraryb
Miraryb

Alivio, AHQ – měli jste přijet pomoct.Bylo nás málo, pouze 9 chlapů, takže si myslím, že to zas až tak špatné nebylo.

Sobota 22. dubna 2006 v 16:20® Shrek
Shrek

Miraryb>hmm,to je teda štik jak nas.áno.Čekal jsem že budeš mluvit o desítkách kusů :-D

Sobota 22. dubna 2006 v 15:26® kkarlos
kkarlos

Miraryb> hmmm, tak to ste toho tedy moc nechytli…

Sobota 22. dubna 2006 v 15:17® Miraryb
Miraryb

Tak to máme za sebou. Co? No přece odlov štik. Účast byla zhruba o polovinu menší, než jsme čekali, Přezto se ulovilo asi 8 štik od 40 cm, až 86 cm.Jediný účastník ulovil právě tu 86 cm a k ní 72 cm, čímž se stal suveréním vítězem.

Pátek 21. dubna 2006 ve 20:42® Cudla
Cudla

Vlt.33 Nová Pec do roku 2000 jsme jezdili na tábor.Most tam dělá hranici mezi Lipnem a 33.štiky do 65cm žádnej problem,většinou na gumy,pár větších,dost stracenejch nechtěly lanko.Nyní je tam snad několik vyjímek,podívej sedo doplnků.Tenkrát revír za 1 s hvězdičkou.