Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 20. dubna 2003 v 11:55® Láďa
-
Václav:Dnes jsem navštívil Vltavu 8P a ani ryba,ale byl jsem tam jen chvilku,tak nějak mě to už zmáhá. Jinak budu mít pro Tebe pár fotek potočáka ve výskoku nad vodu a podobné záběry z Jizery. Snad vyjdou dobře,ale asi ano protože ilustrátor byl Patrik. Teda Vašku já bych na to pole nešel,kdyby tam bylo tolik lidstva,strašně bych se styděl.
- Neděle 20. dubna 2003 v 11:42® Vaclav
-
Mirek: Mně už se to dnes také dvakrát stalo, ale i na Atlasu, nevím proč. Jinak říkáš, že ujímaný návazec i s koncovým vlascem má být do délky prutu? Já dal záměrně cca dvojnásobnou délu prutu (mám 2,7 m).
- Neděle 20. dubna 2003 v 11:19® Mirek
-
Václav: Mám nějaký problém. Při odeslání příspěvku, mi vypadne stránka Chytej.. Takže po třetí. Obdivuji tvůj přístup. Já bych nedokázal trénovat na poli, když mohu vyrazit na pstruhovku a vrhnout se do praxe. Děláš to dobře. veškeré špatné návyky, které získáš teď, se velice špatně odstraňují později. Dávej si pozor, ať neskláníš prut příliš za tělo, při zpětném švihu. Práskání za zády si pochopil přesně, jak ti už potvrdil Jarda. Boční vítr je opravdu velice nepříjemný a má podstatný podíl na horším pokládání šňůry. Trochu mne zaujala délka vlasce, kterou uvádíš. Návazec by neměl být delší než délka prutu. Už z důvodů vylovování ryby. Ale, všechno má své výjimky. Muška tě určitě chytí, je to nádherná disciplína.
- Neděle 20. dubna 2003 v 9:40® Vaclav
-
Láďa: Já pojedu na pstroužky asi až zítra nebo v úterý, dnes jdu muškařit na pole. Ten Husky Jerk a lipan, to je zajímavé setkání…
- Neděle 20. dubna 2003 v 9:37® Vaclav
-
Jarda K.: Ta Ostravice je asi docela dobře zarybněná, co, pokud jde o salmonidy. Přitom si nepamatuji, že bych kdy o té řece slyšel v souvislosti s pěknými úlovky. Salmo Hornet je opravdu skvělá věc, 3 cm patří do elitní skupiny mých woblerů na cokoliv. Pokud jde o tu muškařinu, dnes jdu znovu na dvě až tři hodiny trénovat na pole, manželka to bude natáčet na kameru, abych se pak na sebe mohl dívat a vidět chyby v technice hodu. Mám radost z toho, že jsem dokázal nad hlavou držet i přes 10 metrů šňůry (+ 4 metry vlasec), i když jakmile jsem se dostal přes 8 metrů nad hlavou, tak to vzadu práskalo. Ale jek říkám, měl jsem z toho větší strach, šlo to až na ty technické drobnosti samo a relativně dobře. Co ten boční vítr? Je skutečně příčinou horšího pokládání šňůry na hladinu?
- Neděle 20. dubna 2003 v 1:46
-
Václav:Gratuluju k prvnímu kroku do světa muškařů. S tím práskáním máš pravdu,musíš vždycky počkat až se ti šňůra za zády cela narovná.Časem získáš ten správný odhad jak dlouho počkat-záleží to na tom s jak dlouhou šňůrou házíš,ale jak říkám,časem si zvykneš.
- Neděle 20. dubna 2003 v 1:32
-
Václav,Láďa:Pokud mohu poradit,i když jste o mnoho zkušenější rybáři než já,tak mě se v poslední době dařilo na woblera Salmo Hornet 3BT. p. s. vodil jsem ho docela agresivně.
- Neděle 20. dubna 2003 v 1:28
-
Václav,Láďa,Marek:U nás na Ostravici,konkrétně na Ostravici 4 chytil jeden rybář potočáky 64,62,na Ostravici 2 potočák 54,+ duháci 45–50cm(ale těch bylo jen pár,většinou se rabovali vysazení duháci kolem 30). Známý měl na prutě duháka 60–65cm,ale vypnul se. Jenom moji domácí vodě-Ostravici 3 se velké ryby vyhnuly-největší chycený pstruh prý 35cm. Vše mám od dobrých zdrojů,takže žádná latina.
- Neděle 20. dubna 2003 v 1:13
-
Všem:Tak jsem po dlouhé době tady(měl jsem pc v opravně). Vidím,že se vám zahájení moc nevyvedlo. Já jsem na tom byl o trošku lépe,ale nebylo to vůbec lehké. V Ostravici tekla ještě trochu sněhová voda(týden před zahájením nakypalo 10cm sněhu) a navíc k tomu plavalo ve vodě dost „bordela“,takže se to lepilo pořád na vlasec. K vodě jsem se dostal až ve 12 hod.,zahájil jsem s muškou-na nymfu jsem vytáhl dva pstroužky(kolem 20),lipana(asi 30) a na zonkera jsem doslova vydřel jednoho potočáka-asi 28. Vše šlo zpět do vody. Pak jsem to zabalil a skočil si domů pro přívlačák. To už bylo o něco lepší-chytl jsem 4 pstruhy 25–28,vypnul jsem asi takovou 35-tku a ve splavu jsem měl na prutě asi užasnou rybu-30-ti gramový prut ohnutý až k rukojeti,bohužel se taky vypnul.
- Sobota 19. dubna 2003 ve 22:01® Láďa
-
Václav:Ahoj,tak jsme vyrazili i přes nepřízeň počasí na Jizeru 11. Po příjezdu nás šokoval nízký stav vody,byla asi o 20cm níže. Ryby opět nebraly!Lovili jsme od 7 do 16 hodin a prošli jsme úsek cca 8km po obouch břehách. Chytli jsme celkem 3 ryby:Potočák 34,31cm a Lipan 30cm. Dvakrát zabodovala novinka Husky Jerk z toho jedenkrát se zalíbila Lipánkovi. A druhý úspěšný wobler od Jaxona. Jinak jsme pozorovali Lipany jak zbírají z hladiny a byli docela slušný(30–40cm). Za celý den jsme potkali 5 vláčkařů.
- Sobota 19. dubna 2003 v 19:17® Vaclav
-
Lukáš: Protože to bylo na poli na okraji Chebu nad chatovou osadou, tak jsem diváky měl, za ty dvě hodiny (uprostřed byla pauza na pár slov s manželkou a občerstvení) jich bylo asi 30. Puberťačky se mi smály, ženy mezi dvacítkou a třicítkou začaly kolem provádět jogging a staré dámy zde najednou začaly venčit psy. Chlapi se zastavovali a se zaujetím to pozorovali, dva dokonce poznali, co dělám, ačkoliv to nebyli rybáři.
- Sobota 19. dubna 2003 v 19:10® Lukas
-
Václav: Když jste házel na poli, měl jste také diváky?
- Sobota 19. dubna 2003 v 19:10® Lukas
-
Marek: A co že tam najednou jsou kormoráni, pane kolego?
- Sobota 19. dubna 2003 v 19:00® Vaclav
-
Marek: Slyšel jsem, že do 35 cm tam kormoráni všechno vyzobali, že tam zůstaly jen ty větší ryby, ale že jich je poskrovnu a jsou dost roztahané po celém tom pstruhovém úseku. Je prý štěstí na ně natrefit.
- Sobota 19. dubna 2003 v 18:50® Marek
-
Václav:na Ohři jsem potkal pouze jednoho muškaře,jinak nikdo,ani v Žatci pod jezem nikdo nebyl. Rybáři jsou zklamaní,v řece opravdu nejsou ryby. Ale je pěkné,že berou větší kusy,které přežili řádění kormoránů. V neděli jedu znova a beru si raději tvrdý, štikový prut,aby případný zásek dobře seděl.
- Sobota 19. dubna 2003 v 18:02® Vaclav
-
Karlos, MAF, Mirek, Ruda a Jarda Kudela: Tak mám za sebou první dvě hodiny muškaření! Jsem z toho dá se říct nadšen, a to jsem chytal jen na poli! A navíc tu druhou polovinu času ve větru a posléze i silném dešti. I tak to ale bylo velmi vzrušující. S udržením šňůry nad hlavou a se směrem náhozu žádný problém nebyl, jen to za mnou občas prásklo a jednou se mi zamotal koncový vlasec. Zjistil jsem, jakým nepřítelem muškařů je boční vítr! Když se mi do plovoucí pětky opíral z boku, házel jsem jen šest až osm metrů a šňůra mi jen málokdy dopadla na zem rovná. Jakmile jsem ale začal házet po větru, házel jsem 11 až 15 metrů a šňůra dopadlo na trávu skoro vždycky vyrovnaná. Je to v pořádku? A co s tím práskáním vzadu za zády? Zdálo se mi, že to vznikalo tehdy, když jsem šňůru nenechal vzadu plně rozvinout.
- Sobota 19. dubna 2003 v 10:36® Vaclav
-
Marek: To zní úplně skvěle, člověk to čte a hned to před sebou vidí. O těch umělých žížalách samozřejmě vím, sám třeba na závodech používám na marmyšce umělé červy Berkley. Bylo tam hodně lidí?
- Sobota 19. dubna 2003 v 10:24® Marek
-
Václav:v pátek jsem byl opět na osmičce,hned na druhý nához děsná bomba do prutu,chvilku jsem to vodil,ale bohužel se ryba vypnula. Stoprocentně to byl potočák slušné velikosti kolem 50 cm. Kamarád tam byl dnes ,chytil dva 53 a 55 cm. Jinak Berkley prodává umělé žížaly. Již jsem je na marmišce zkoušel,ale nic.-jen na Ohři
- Sobota 19. dubna 2003 v 8:46® Vaclav
-
Láďa: Tak jsme se i v Chebu dočkali sněhu, přes den to ale sleze, doufám, říčky se do zítřka mírně přikalí…
- Sobota 19. dubna 2003 v 8:45® Vaclav
-
Mirek: Omlouvám se, mailovou adresu mám, takže jsem tam poslal objednávku na nějaké rotačky.
- Sobota 19. dubna 2003 v 6:58® Vaclav
-
Mirek: Pošli mi, prosím, tvou mailovou adresu, rád bych udělal nějakou objednávku. Jinak na té Svatavě jsem byl párkrát před lety, brával mě tam můj tehdejší pstruhařský známý, a někam tam, jak to popisuješ, jsme jezdili. Jak už jsem ti ale říkal, pstruha přes 30 cm jsem tam nikdy neulovil, ale člověk byl rád za pobyt v pěkné přírodě.
- Sobota 19. dubna 2003 v 6:17® Mirek
-
Václav:Vyrazil jsem pod Luh, protože jsem doufal, že tam nebude tolik lidí. Scházel jsem do Svatavy přes Podlesí. Pokud to neznáš, tak jsou to dvě zastávky nad Svatavou vlakem.
- Sobota 19. dubna 2003 v 6:04® Vaclav
-
Láďa: To je marmyška v kombinaci s peřím. Marek Káninský mi je poslal pozdě na podzim, přesto jsem si jeden barevný vzor ještě užil při lovu ukounů a bílé ryby. Uvidím, co na to ti pstruzi. Jinak s těmi barvami máš do jisté míry pravdu, občas zmizí z trhu něco, co u jednoho bylo úspěšné.
- Pátek 18. dubna 2003 ve 22:14@ Karlos
-
Láďa:Lanko našponuj a ohřej zapalovačem,docela se srovná.
- Pátek 18. dubna 2003 ve 22:13® Láďa
-
Václav:Úplně jsem přehlédnul ty marmyšky na které se chystáš. Marmyška v kombinaci s hnojáčkem,tak to bude dílo. Néééé to byl žert,ale jsem zvědav jestli budou účinné.
- Pátek 18. dubna 2003 ve 22:02® Láďa
-
Václav:Přesně jak píšeš"zastrčené krámky"tam jsem sehnal i Jointed Sinking v PRT (výborné na candáty) a taky,už nebyly na trhu. Je zajímavé,že osvědčené barvy a tipy woblerů Rapala přestala vyrábět.
- Pátek 18. dubna 2003 ve 21:38® Vaclav
-
Láďa: Kdybys natrefil na šestku nebo osmičku Husky Jerka v té původní MN, určitě bych to vzal. Ale příliš tomu nevěřím, z trhu už se v průběho loňského roku pomalu vytratila a nastoupila nová MN. I když možná v některém zastrčeném krámku…
- Pátek 18. dubna 2003 ve 21:32® Láďa
-
Václav,Lukáš:Já osobně používám pouze wolframové lanka,ale mé šikovné ruce je dokážou tak zamotat,že už jim není pomoci a potom chytám bez a dopadá to tak jak jsem psal níže. Jinak před malé woblery je nedávám,ale na Labi či Lipně ano( pokud je nezamotám ). Už jsem objevil tu barvu,tak ta je zajímavá. Václave kouknu se Ti tady v Praze. Mám tady v Praze několik krámků,které občas nezklamou.
- Pátek 18. dubna 2003 ve 20:43® Vaclav
-
Lukáš: To je v pořádku, já, jak jsem uvedl, je také někdy dávám, pokud vím, že voda je plná štik. Když jdu ale na tloušťovou vodu nebo pstruhový potok, lanka nepoužívám.
- Pátek 18. dubna 2003 ve 20:31® Lukas
-
Václav, Láďa: Tedy pánové nic ve zlém, ale já dávám lanka i před malé woblery. Přece jenom něco stojí, i když uznávám, že u malých, lehkých woblerů lanko nepříznivě ovlivní chod. Ale pak přijde štika a člověk je rád, že ho má.