Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:27® Vaclav

Láďa: Myslíš slabost jako v tom smyslu, že nedáváš lanka? Já je před malé woblery, zhruba do 7 nebo 8 cm, také nedávám, tedy většinou (výjimky potvrzují silné štikové vody). Ale pár těch malých woblerů už mi taky štiky odcizily…

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:25® Vaclav

Láďa: To ale musíš listovat ve starším katalogu, protože dnes má barva MN úplně jinou podobu než dřív. Jestli máš černý katalog Rapaly z roku 2001, tak tam ji na 10. straně najdeš (tu původní, mou oblíbenou). Už od loňska na ni na krámu nemohu natrefit, přitom bych po šestce nebo osmičce rád sáhnul.

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:16® Láďa

Václav:Už listuji v katalogu a hledám tu barvu MN,už jí mám. Sakra to je nějaký hrouzek,či co?Já takhle přišel o dvě Husky 10cm v RH. Moje slabost jsou totiž lanka.

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:15® Vaclav

Lukáš: No, nejlevnější nejsou, ale stojí to za to. Musíte si říct, co od toho vlasce očekáváte, a pak to po něm vyžadovat. Vlasec na přívlač prostě musí být spolehlivý. A to ty, které jsem vám zmínil, jsou.

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:12® Lukas

Václav: Ale ty Colmicy jsou asi drahé, ne?

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:11® Vaclav

láďa: To mne fakt zajímá, ty Rapalky. Šestka Husky Jerk ve staré barvě MN byla mou tajnou zbraní na každé tekoucí vodě, nikdy nevyšla naprázdno. Postupně jsem měl tři a o všechny tři jsem postupně přišel díky štikám. Dá se říct, že přitáhl štiku i tam, kde štika teoreticky neměla být.

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:08® Vaclav

Láďa: Tady vál dost silný studený vítr, sníh zatím žádný. Teď je zde polojasno až oblačno, mírný vítr. To zatažené počasí, alespoň dle mého mínění, je vždy lepší, tedy skoro vždy. O víkendu, tedy jestli vyrazím na pstruhový potůček, chci vyzkoušet marmyšky. Marek mi vloni poslal své vlastní vázané, tak je chic představit potočákům.

Pátek 18. dubna 2003 ve 20:07® Láďa

Václav:Zítra vyrážíme na Jizeru,ale trochu výše a v neděli zkusíme Úhlavu a na večer jeden potok u Berouna. Po oba dva dny Ti dám vědět jak jsme zabodovali. Dnes jsem ještě zakoupil Rapalky ( Husky Jerk 6cm v barvě Slunky a Okounka )uvidíme jsou to ty novinky,tak se necháme překvapit.

Pátek 18. dubna 2003 v 19:54® Láďa

Václav:Jaké máš počasí,tady v Praze teď večer poletoval sníh. To je neuvěřitelné,ale zatažená obloha by nám mohla svědčit,co myslíš?

Pátek 18. dubna 2003 v 19:52® Láďa

Václav,Lukáš:Tak v tomto případě moc radit neumím. Používám fluo 0,18 od Shimana,ale ne kvůli tomu,že chci být nej,ale koupil jsem ho a od té samé firmy 0,18 čirý. A též jsme měli namotáno 0,16 a 0,20 od Jaxona.

Pátek 18. dubna 2003 v 19:34® Vaclav

Lukáš: Velmi dobré zkušenosti mám s vlascem Quattron, používám už čtyři roky průměr 0,17 mm. Je čirý, dost vydrží, plně mu důvěřuji i v těch nejkritičtějších situacích. Hergot, to byl slogan jak z reklamy na dámské vložky. Výborný je Quartz od Mitchellu, drží kulatý průměr a je nesmírně pevný a odolný. Vloni jsem začal zkoušet plavačkové vlasce, např. od firmy Colmic, a jsem s nimi spokojen také, i když hovořím o několika vycházkách k vodě. Tento týden jsem si pořídil loňskou novinku od byronu „Silver Ghost“ (Stříbrný duch) o průměrech 0,16 a 0,20 mm. Je to kříženec F-carbonu s Co-polyamidovým vláknem, je u toho uváděna nedprůměrná nosnost, takže uvidím. Ta šestnáctka by se měla dostat do vody již zítra nebo pozítří…

Pátek 18. dubna 2003 v 19:14® Lukas

Všem: Kolegové, smím-li se ptát, jaké používáte na přívlač vlasce? Potřeboval bych doporučit nějaký čirý, pevný a oděruvzdorný.

Pátek 18. dubna 2003 v 18:26® Andrea
Andrea

Láďa: Ty by si hravě zaplnil vlastní rybářskou fotogalerii. Máš docela vyvedené fotky. Uspořádej výstavu. Manželka opravdu pěkně fotí. :-D

Pátek 18. dubna 2003 v 18:14® Vaclav

Mirek: Kde jsi byl na Svatavě? Někde hned nad Sokolovem, nebo výš?

Pátek 18. dubna 2003 v 11:47® Andrea
Andrea

Václav: Neboj se, času jim dá dost a o případných úlovcích budu informovat.

Pátek 18. dubna 2003 v 11:24® Mirek

Samozřejmě přemýšlím.

Pátek 18. dubna 2003 v 11:23® Mirek

Lasty: Mam Phantoma 2,70m, 3–18gr. Přemýšlým ještě o Odeonu. Ten se mi moc líbil na výstavě v Praze, bohužel nějak na mne nezbyl.

Pátek 18. dubna 2003 v 7:24

Mirek: A co mas za typ? Ja o tom taky premyslim.

Pátek 18. dubna 2003 v 7:01® Mirek

Václav: Na zahájení jsem vyrazil na Svatavu a bylo to nádherný. Pstruzi brali poctivě. Chytal jsem rotačky. Byli tam kolegové dokonce až z Chomutova. Přesto, že to později dopoledne vypadalo jako na závodech, byl jsem spokojen. Včera jsem se byl podívat večer na přehradě Tatrovice. Dva rybáři, kteří tam byli mi sdělili, že na zahájení se chytili asi tři okouni a dnes jsou bez kontaktu. Trénoval jsem Banja na Jaxona a LAPIL JSEM TŘI OKOUNY v průběhu asi jedné hodiny, z čehož jsem měl radost. Chvějivka funguje a musím říci, že jsem z ní nadšenej.

Pátek 18. dubna 2003 v 6:29® Vaclav

Láďa: Já to i tak zkusím na nějaký potok, jsem na to doslova natěšený.

Čtvrtek 17. dubna 2003 ve 21:00® Láďa

Václav:No právě,to byl největší problém najít klidnější úsek Jizery,proto jsem psal,že nemůžu hodnotit hned. Jinak se má o víkendu opět pokazit počasí,tak nevím co budem dělat?

Čtvrtek 17. dubna 2003 ve 20:50® Vaclav

Láďa: Já ho v nejdravějším „horském“ proudu netahal, spíš v místech, která bych označil za tloušťová, a tam problém nebyl žádný.

Čtvrtek 17. dubna 2003 ve 20:22® Láďa

Václav+Lasty:Vašku s těma Bulldogama ještě na hodnocení chvilku počkám. Zkoušel jsem ho,ale nevím,nevím.Řeka byla dost prudká a s Bulldogem si dělala co chtěla a já to vůbec nemohl ovlivnit. Já osobně bych řekl,že je do klidnějších partií. Zkoušel jsem jen toho nejmenšího. Ale na druhou stranu Rapala originál bez problému,ale ta jinak stavěná.

Čtvrtek 17. dubna 2003 ve 20:13® Lukas

Kolegové, jak tak dnes koukám na diskusi, tak jste všichni asi na hokeji, co? Hlavně abychom udělali medaili na mistrovství ve Finsku.

Čtvrtek 17. dubna 2003 v 18:13® Vaclav

Lasty: Zkoušel jsem je, konkrétně tu nejmenší velikost. Chodí naprosto spolehlivě.

Čtvrtek 17. dubna 2003 v 10:44

Vaclav a Lada: Zkouseli jste ty nove Bulldogy?

Čtvrtek 17. dubna 2003 v 7:43

Jenom sleduju, jak to vcera dopadlo, nikde jsem nebyl. Zkusim o vikendu cejny, mohli by brat.

Čtvrtek 17. dubna 2003 v 5:37® Vaclav

Marek: Jsem moc rád, že jste se ozval po dlouhé době. To s tím zlomeným prutem je pech, jinak o těch kormoránech na Ohři 8B jsme to včra slyšeli. Když jsme odjížděli domů z té dvanáctky, přijel tam chlap, který přejížděl z „osmičky“. Tak jsme o tom asi patnáct minut mluvili. Říkal nám také, že se tam (na osmičce) chytil nějaký půlmetrový potočák.

Středa 16. dubna 2003 ve 22:29® Marek

Karlos :Zebco 5–20 gr.,starší prut,ale byl jsem s ním spokojený.

Středa 16. dubna 2003 ve 22:10@ Karlos

Marek:Au au,to znám. Co to bylo za prut?