Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 15. března 2006 v 19:57® skwor
skwor

Vypadají pěkně, ale připadají mi jako kopie woblerů od DAM.....

Středa 15. března 2006 v 19:56® Padis
Padis

VYPADAJÍ VELICE SLUŠNĚ

Středa 15. března 2006 v 19:54® Stanik
Stanik

Dostal se mi do rukou odkaz na stránky české firmy vyrábějící woblery, ale vůbec je neznám. Nemáte s nimi někdo zkušenost? www.woblery-ryfiz.cz

Úterý 14. března 2006 ve 21:34® mishak
mishak

Už dlouhou dobu řeším kalhoty které by odolali vodě při brodění vysokou trávou kolem řeky.Moc se mi líbí shíma Tribal Combat Trousers:Ale nikde jsem nenašel žádnou informaci o materiálu.Ale na těchto netrvám poradte co používáte třeba vy.Odkaz a foto by taky bodlo.

Úterý 14. března 2006 v 17:04® skwor
skwor

Moji milášci na UL přívlač (sorry za špatnou fotku)

Úterý 14. března 2006 v 17:03® skwor
skwor
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/privlac/2006/th-img6526.jpg
Úterý 14. března 2006 v 7:29® František
František

Poslušně hlásím změnu nicku z Iška na Františka.

Pondělí 13. března 2006 ve 21:38® Shrek
Shrek

BoBo-Falknow> No problem,můžem někdy zaject.Bílý červy nebo žížalu a na plavajdu.Letos je zkusim s feederem.Já vim,ta žížala neni to pravý ořechový,ale chodim tam na bílou,na jelce,okouny a tak.(před 16.6.)

Pondělí 13. března 2006 ve 21:15® becko
becko

já je chytám na boilie a je to super zážitek, skáčou nad vodu, roztočí brzdu, prostě paráda jen to nejni kapr a to je nejhorší.a je to malý do 60cm

Pondělí 13. března 2006 ve 21:14® skwor
skwor

BoBo: Já duháka na MP chytil (granuláče na těžko na kuku:-((

Pondělí 13. března 2006 ve 21:07® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio: Čéče, tak to mě fakt překvapuješ, já na MP nechytil duháka ani nepamatuju, ale potočáků pár ano. Na P vodě jich mám za sezónu nachytáno stovky (PP).

Pondělí 13. března 2006 v 19:10® Padis
Padis

Dnes jsem si koupil Shimano ForceMaster 5–20g velmi pěkný a za solidní cenu.O proti Cataně daleko jemnější.Už se těším jak ho zajedu

Pondělí 13. března 2006 v 16:19® dam
dam

Alivio> U nás je to úplně to samé. Troufnu si trvdit, že Loučná byla nejlepší z pstruhových ře u nás, dokonce i Werich to dobře věděl a jezdil sem k nám.Můj učitel přívlače ho s tátou doprovázel na ty obr kusy. Dneska tam každej zabije usmrklýho 27 a třeba stovku ročně. Lipany jsem chytal na mouchu a jen na suchou. Pak ale přestali sbírat a já přestal muškařit. Dneska tam nasypou do dvou míst pár metrů od sebe po stopadesáti duhácích a sivenech a myslí si co neudělali. Jen zacpali na pár dní masařům pusy. Kam se to řítí?.....

Pondělí 13. března 2006 ve 14:36® Shrek
Shrek

dam> tak to je další věc co nechápu.Neustá­lénasazování nepůvodních druhů ryb namísto ochrany původních.Ano,ve­lice rád bych si na Ohři chytil tuňáka,nebo makrelu,tyhle ryby bych si i vzal domů,ale je pravdou,že raději bych tam viděl původní druhy ryb včetně potočáků.Vždycky se mi chce brečet,když mi táta vypráví,jak chodili na pstruhy a lipany,že chytávali lipany přes 50,potočáky taky.To je hnus velebnosti.Dneska je (alespoň u nás) mraky ouklejí,proudní­ků,plotiček a perlínků,ale když vyrazim s rotajdama nebo mušákem,tak pstruhy nechytnu.Jen „bílou“ rybu.Proto jsem si i přestal kupovat pstruhovku.

Pondělí 13. března 2006 ve 13:44® dam
dam

Alivio> Zkrátka se moc nenasazuje. No nasazuje, ele ne tolik. Organizace lžou a sadí ho míň a menší, který rychle padne za oběť větším rybám. Navíc se vše kompenzuje vysazováním sivena a dudáka a ten tam nepatří v takovém množství. Navíc rybáři berou potočáky všech velikostí. A co je nejhorší, když někdo bere jen nad 30 cm, tak vybíjí vlastně generační ryby. Já potočáka neberu už vůbec…

Pondělí 13. března 2006 ve 13:30® Shrek
Shrek

Stejně by mě zajímalo čím to je,že potočák tak rapidně mizí.Jdu s feederem nebo plavačkou na MP a neni problém si ty 3 duháky chytit,ale potočáka jsem snad legálně na řece nechytil.Jenom na P potoce a malinkatý.

Pondělí 13. března 2006 ve 13:02® dam
dam

HaD> nekdy to jde lip, kdyz jsi gumovej uplně celej…ha,ha

Alivio> u nás sílí snaha chytat bez protihrotů a taky ochrana potočáků. Na povodí Orlice se už organizace domlouvají o možné ochraně a nebo i úplném zákazu odnášení si potočáků. Pomalu z vody vymizel…

Pondělí 13. března 2006 ve 12:07® HaD
HaD

dam> taky tvrdím, že je to v rukách a taky v prutu…je třeba udržovat s rybou stálý kontakt a mít trochu „gumové zápěstí“

Pondělí 13. března 2006 v 11:41® Shrek
Shrek

dam> tak tak,když jdu cíleně na pstruhy,tak si taky beru zvlášť krabičku se třpytkama bez protihrotů.Na lososovitou rybu si už s protihrotem nebudu brát.Chudáci pstruzi. :-)

Pondělí 13. března 2006 v 11:39® Shrek
Shrek

honza13> nevím,neznám,neměl jsem ho nikdy v ruce,ale podle mě je na prut 2,4m gramáž 10–30 celkem tuhá.Mám jinej prut s délkou 2,4 a tou samou gramáží a rozhodně kdybych kupoval tuto délku znovu,tak půjdu do jemnější gramáže.Ufff.

Pondělí 13. března 2006 v 11:38® dam
dam

red> my na pstruhovkach chytame bez protihrotu. Ono to je jine na troj a jine na jednohacku. Jednohacek je trochu tuzsi, ale zase je to jen jednohacek. Ja mam treba na plavanou hacky bez a ryby me nepadaji…ja to opravdu v hlave a rukach

Pondělí 13. března 2006 v 11:34® red
red

tak ale nedaj si portske ked ti tak chuti :o)))) ja som sa zatial moc hacikom bez protihrotov nevenoval … ale ked som chytal na Jestrabiciach tak mi ryby nepadali … mal som zatlaceny protihrot a chytal som len na gumky neviem ako je to s trojhakmi bez protihrotov … mal by som sa tomu zacat ale trosku venovat lebo v lige to vyzera tak ze budeme chytat bez protihrotov

Pondělí 13. března 2006 v 11:28® dam
dam

red> ryby padaji hlavne nevhodnym zdolavanim, ja mam kolikrat na nastraze hacek bez protihrotu a ani o tom nevim a nepriju o rybu. Mozna je to i trochu hlavou, nesmi se o tom premyslet. My jsme i protihroty obrusovali, ale tim pak znicis povrchovou upravu hacku a po zavode pomalu zrezne. Podle me je hlavnim parametrem uplne jine zdolavani ryby a tudiž i jiné vybyvení a naucit se to.....Sanovi porad neco padalo, vzdyt byl porad pod vlivem portského…ha,ha

Pondělí 13. března 2006 v 11:22® honza13

potřeboval bych poradit.co říkáte na vláčecí prut Berkley 2,4m 10–30g za cenu 1999kč+naviják Mitchel

Pondělí 13. března 2006 v 11:07® red
red

knedlik : kde si bol chytat ???? dam : no ved to ze ked zatlacis protihrot aj tak to nieje take … to by si potom este musel nejak zabrusit ten protihrot … a to sa mi zda dost neprakticke :o) a ako to je s padanim ryb z haku ? ked som sa rozpraval s Sanom tak vravel ze mu hodne ryb padlo co ho neskor ked prisiel domov z MS dost trapilo …

Pondělí 13. března 2006 v 10:16® dam
dam

red> stěhoval jsem firmu, tak jsem neměl možnost se připojit. V portugalsku jsme toho zkoušeli víc. Měli jsme i vyrobené hlavičky na twistery bez protihrotů, ale nevyhovovala delka vlastního hroto, Byl moc dlouhy a ryby se těžko prosekavala, navíc na jednoháčky jsme chytali jen vyjímečně. Výrobce si nevzpomenu. Jinak jsme chytali na ownery a zamačkávali protihroty. Ty je mají nejmenší a nejlépe se zamáčknou. Jinak je zamačkávání docela problém, nikdy to není dokonalé a navíc ti vznikne tykový malý výstupek, který má taky odpor při prosekávání rybí tlamy…

Pondělí 13. března 2006 v 9:14® HaD
HaD

Dnes v noci bylo přidáno dlouho očekávané vyhledávání mezi registrovanými členy serveru CHYTEJ.cz. Můžete své kamarády vyhledávat podle nejrůznějších kritérií. Rovněž si můžete prohlížet nově zaregistrované uživatele a nejčastější návštěvníky. Přeji hodně zábavy.

foto/diskuze/privlac/2006/th-img6511.jpgfoto/diskuze/privlac/2006/th-img6512.jpg
Pondělí 13. března 2006 ve 2:24® regulus
regulus

mirmen> No jo, ale ABU na svém netu, vůbec sólo pruty nemá, jen navijáky, multiplikátory a comba (prut s navijákem)koukni www.abugarcia.com netvrdím, že nemám správnej odkaz, ale nic jinýho jsem nenašel a zastoupení v česku taky ne.

ALIVIO – mimochodem zkus kouknout sem, ale je to SK www.rybarskecentrum.sk

Pondělí 13. března 2006 ve 2:20® Shrek
Shrek

mirmen> vim že je teď nabízí kajman za 2981 Kč.Jinak o jiné prodejně nevim,ale ještě to zkusim zkouknout a kdyžtak budu pátrat. Díky všem.

Pondělí 13. března 2006 ve 2:12® mirmen

Na netu by se asi dalo vyhledat, která firma má zastoupení ABU pro ČR. A její obchodní oddělení by zase mělo mít přehled, která prodejna v kterém městě od nich bere a kde se dá požadované sehnat.