Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 11. března 2006 v 19:40® skwor
skwor

HaD : Měl? Co jsi s takovým skvostem udělal?

Sobota 11. března 2006 v 19:39® HaD
HaD

Tomix> já měl Conolona v 0–15 docela dlouho…dobrej proutek

Sobota 11. března 2006 v 19:31® Tomix

jiris: Taky budu na veletrhu v Brně kupovat vláčák. Mají tam mít Abu Garcia conolon speed lock 0 – 15g 2,75 m. Máte ho někdo?
U lehké vláčky bych si stím dovážením raději pohrál. Když chci lovit jemně a citlivě na tvistříky, tak je přece lepší když mám uvolněný zápěstí. Každopádně když si člověk zvykne na nedováženej prut, tak taky zachytá. Jde hlavně o pocit z lovu. A o tom přece rybařina je, ne? :-)

Sobota 11. března 2006 v 16:25® jiris
jiris

HaD – :-))

Sobota 11. března 2006 v 16:23® HaD
HaD

jiris> to doufám

Sobota 11. března 2006 v 16:11® jiris
jiris

HaD> skeletora jsem se uz zbavil :-)) Na BVV poridim novy UL. Ja osobne s nim chytal taky s 4000 navijakem, a na padani na spicku jsem si zvyknul. Na nejaky dovazovani bych se asi vykaslal, pokud zachytas stejne dobre jako loni :-D

Sobota 11. března 2006 v 15:38® HaD
HaD

jiris> co si myslíš o tom, že bychom toho skleletoš dovážili?

Sobota 11. března 2006 ve 12:46profil byl smazán

morsky das-Na skeletoru mám 4000 Twinpowwer,ne­bo4000 Stradic. Regulus -souhlas ať to každý zkusí,co mu bude vyhovovat. To all-Na 3 metrovém zvednutém prutu při gumování je třeba též připočíst odpor nástrahy ve vodě.Při takové páce,která působí na zápěstí je však výhodnější mít těžiště prutu posunuté směrem do rukojeti.Můj názor- nikoliv přesvědčování ostatních.Vycházím z vlastní zkušenosti i z muškaření,kde jsem také nechytal na třímetrovém prutě aftma7–8s navijákem pro aftma4.Nebylo to proto,že by semi tam nevešla šnůra,ale z důvodu vyváženosti prutu.

Sobota 11. března 2006 v 1:56® regulus
regulus

mirmen> je to asi individuální, já fakt nechci řešit, co komu vyhovuje nebo ne, já s tím fakt nemám problémy, když si vzpomenu s čím jsem dřív vláčel a co to vážilo a vůbec to nebylo vyvážený, no comment… Znovu opakuji, nikomu nechci nic vnucovat, napsal jsem jen svůj názor a vložil jsem obrázek jak dělají výrobci vyvážení pruttů pro multiplikátor, toť vše.

Sobota 11. března 2006 v 1:36® mirmen

regulus,je zajímavý, že po celodenní vláčce jsem při lovu s dováženou patkou prutu měl míň namožený předloktí a i tenisák, který mne občas zlobí, se s námahou vyrovnává líp. Samozřejmě, bylo to spíš u střední až těžké vláčky. U marmyšek to neřeším.

Sobota 11. března 2006 v 1:28® regulus
regulus

Flip> Jasně beru to jako extrém i když jsem nepochopil, proč si uvedl příklad držení prutu na konci rukojeti. Zkus logicky přemýšlet o tom co jsem napsal, držím prut tam kde je uchycen naviják, nožku mám mezi prostředníkem a prsteníkem nebo mezi prsteníkem a malíkem. Je naprosto jedno jak mám velkej či malej naviják, záleží na délce prutu, protože těžiště prutu je tam kde ho držím. Delší padá víc na hubu a kratší míň. Pochopitelně mám naviják úměrnej délce prutu, vrhací zátěži atd. Osobně mi to vůbec nevadí, ale jsou lidi kterým to vadí, možná drží prut jinak a mají potřebu vyvažovat. Z mýho hlediska, čím lehčí tím lepší, ale ne za cenu nějakejch extrémů. Jen jsem vyjádřil názor k danýmu tématu.
O tom, pokud celej den vláčíš, že tě bolí ruka nemůže být pochyb, záleží mimo jiné co taháš a s jak dlouhým prutem, ale to je nejspíš téma jiný diskuze. Možná má to vyvážení něco do sebe, ale jak jsem už napsal já tu potřebu nemám, ale netvrdím, že je to špatně. Kdo chce vyvažovat, ať vyvažuje.

Pátek 10. března 2006 ve 23:09® morsky das

schvalne som to teraz meral na ssgs – od stredoveho uchytu navijaku to je 45cm. Tiez rozmyslam nad pripadnym dovazenim.

Pátek 10. března 2006 ve 22:50® jiris
jiris

morsky das – skeletor ma delsi rucku.

Pátek 10. března 2006 ve 22:01® morsky das

flip/aky reel tam mas nahodeny na tom 305 skeletorovi?

Mam 300 ssgs (co bude asi porovnatelna gramaz) a idem asi do daiwi laguna 3500(410g)pri stradicu 4000 (350g) to fakt pada na cumak!

Pripadne neviete ci ma skeletor a ssgs rovnaky koniec rucky?

Pátek 10. března 2006 ve 21:15® Pája777
Pája777

HaD:jj,sháněl jsem ho taky a koukali na mě jak na blázna,co že to vlastně chci :0(

Pátek 10. března 2006 ve 20:50® Kazan

HaD>já myslím že každý trochu slušnější rybářský obchod ho vede.

Pátek 10. března 2006 ve 20:49® Prichy
Prichy

Flip: tak proutek dorazil diky moc.....vidis a pak ze nerostou :-D . Ze dekuju i za pozornosti podniku, mas to u me ;-)

Pátek 10. března 2006 ve 20:33® HaD
HaD

Kazan> normálně to seženu v obchodě?

Pátek 10. března 2006 v 19:49® skwor
skwor

Tak už mám dárek k narozkám: Shimano super aero 1000F

foto/diskuze/privlac/2006/th-img6453.jpg
Pátek 10. března 2006 v 19:46profil byl smazán

Had-běžně se používá i v muškaření­.Odstraníš tu zátku na konci.Přivážu podložku na drátek pro případ,abych to mohl později vytáhnout.Strčím dovnitř,tak na 5 cm tu podložku,drátek lehcekouká ven.Nacpu olovo dle libosti .Protože prut je lehce do konusu tak to tam nezapadne a jisím to tím drátkem s podložkou.Na závěr tam zastčím ten dtátek ,vrátím tu zátku a je to!.Je to trochu neprofesionální,ale účelné.

Pátek 10. března 2006 v 19:25® Kazan

plastické olovo používají kapraři na koncové udice, krabička okolo 250Kč

Pátek 10. března 2006 v 19:20® HaD
HaD

Flip> jak jsi tam to plast. olovo dostal? kudy? a kde ho seženu. Mám ten prut taky a „padá na držku“ a asi bych si to taky dovážil

Pátek 10. března 2006 v 18:51profil byl smazán

Regulus-Zapomněl jsem dodat,že určitě to má větší smysl při chytání na gumy,při zvednutém prutu,kde působí větší páka na zápěstí,nežli při rotačkách,nebo woblerech,kde je prut podstatně více skloněn.

Pátek 10. března 2006 v 18:47profil byl smazán

Regulus jak jsem psal.Byl by to extrém.Je mi jasné,že takto může držet prut a akorát magor,za kterého tě rozhodně nepovažuji,protože dle mého názoru patříš mezi ty rozumné.Jen jsem ti chtěl dokázat,že může prut,který padá na hubu unavit ruku.Hlavně delší prut o nějakém 240cm se nemusíme bavit. Já osobně na stojákách používám 305 cm skeletora,do kterého nacpu plastické olovo.Sám můžu říct,že chytání je příjemnější,než když jsem to předtím nedělal. Ale i já nechci nikomu vnucovat svůj názor.Je na každém aby to posoudil,zkusil a podle toho se rozhodl.

Pátek 10. března 2006 ve 13:52® regulus
regulus

Flip> Obávám se, že tě nechápu, který konec rukojeti myslíš??? Konec rukojeti jako konec prutu (to se musíš nadřít jak pes) nebo konec rukojeti za navijákem (směrem k očkům). Pokud myslíš konec rukojeti jako konec prutu tak je to dle mého názoru divnej způsob držení, ale to je věc toho, kdo to tak drží. Nehodlal jsem zde prezentovat jakékoliv teorie, jen jsem sdělil vlastní názor a už vůbec nechci nikomu nic vnucovat. Jak jsi si všiml tak jsem vložil i obrázek jak to vypadá, když to dělá výrobce prutů pro ty co by si to chtěli vyrobit. Jinak váha současných vláčecích prutů se pohybuje okolo 200g (pochopitelně prut 2,10m je lehčí než prut 3m) a váha navijáku je taky v rozmezí cca 200–300g podle velikosti, takže celková váha je obvykle 500g plus mínus něco. Špička se převažuje (padá na hubu) řádově o pár desítek gramů a v tom já nevidím žádnej problém, ale je to jen můj názor. Jak tu někdo psal tak pokud používáš více prutů, tak může mít někdo potřebu si je dovážit tak, aby mu seděly všechny stejně. Ale já jsem přece nenapsal, že je blbost pruty vyvažovat!!!!! Je to věc každýho a každej má svoje specifický zvyklosti. Já držím prut z 99,9% v místě uchycení navijáku, možná je to divný (abych pravdu řekl, tak jsem se nikdy nedíval, jak ho drží jiní rybáři) a nemám potřebu pruty vyvažovat.

Pátek 10. března 2006 ve 13:29® Robur
Robur

Flipe, řeč šla přece o dovažování a vyvažování prutu a ne o držení udice za konec prutu?

Pátek 10. března 2006 ve 12:26profil byl smazán

Regulus-když to doženu do extrému,zkus gumovat s třímetrovým prutem a drž hu přitom za konec rukojeti.Uvidíš jak dlouho to vydržíš!Klidně si na to dej 1000 naviják.Potom si vezmi 5000 a dovaž si ten prut.A zjistíš,že každé sladění prutu s navijákem má možná smysl.Podle tvojí teorie by měla být ruka více unavená s tou 5000,protože sestava je těžší o téměř 300gramů,ale opak je skutečností.

Čtvrtek 9. března 2006 ve 13:22® red
red

no ze smejes zrovna ty ? :-/

Čtvrtek 9. března 2006 ve 13:19® Bass
Bass

red: TY připlatíš ?!? .......... HAHAHAHAHA

Čtvrtek 9. března 2006 ve 13:05® red
red

Bass ja som strasne pohodlny clovek ja by som si to radsej kupil original … kludne aj priplatim ! tak to kua zozen !