Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 16. dubna 2003 ve 21:44® Marek

Václav:Zdravím,a po delší době se připojuji do diskuse. Já byl s kámošem na Ohři 8B. Asi při pátém hodu jsem zavadil o větev-výsledek-zlomený prut vejpůl-super zahájení. Kamarád chytil nádherného potočáka rovných 50 cm-mlíčák. Jiný známý dostal dokonce 58 cm. Jinak se chytlo prý pár štik. Vše se chytilo hned po ránu,jak vyšlo slunce-konec. Menší ryby se nechytly žádné-v řece prostě nejsou. Přes zimu řádilo prý asi 300 kormoránů-z místního doslechu. Přežívají tedy pouze větší kusy.

Středa 16. dubna 2003 ve 20:24® Vaclav

Robert: Taky o lipanech nic nevím.

Středa 16. dubna 2003 ve 20:24® Vaclav

Karlos: Ptal jsem se, protože většina zpráv z různých koutů republiky, které mi volali známí, hovoři v průměru o dvou až třech rybách, i když slyšl jsem i o sedmi. Takže tohle byl fakt výkon. Jeden známý byl na Kosovém potoce, který zná jako svoje boty, výsledkem byl jeden potočák do 20 cm. Prý lidí jako na Václaváku…

Středa 16. dubna 2003 ve 20:00@ Karlos

Václav:Nevím,psal že všechno do 30cm,jeden větší se setřepal.

Středa 16. dubna 2003 v 19:58® Láďa

Karlos:A ja hlupák jedu takovou dálku. No,ale není všem dnům konec.

Středa 16. dubna 2003 v 19:50® Vaclav

Karlos: To zní jako sen, tak to vychytal. Ti pstroužci, nebyla to náhodou čerstvá, mladá násada?

Středa 16. dubna 2003 v 19:49@ Karlos

Robert:O lipanech nevím,Maf vláčel gumy a peří takže duháci a potočáci. Mušák nechal doma a naříkal že mouchy u vody lítají jak vzteklé.

Středa 16. dubna 2003 v 19:46@ Karlos

Láďa:Teď mě psal soused :bilance 28pstruhů a dva candáti na Vltavě 8p.

Středa 16. dubna 2003 v 19:43® Vaclav

Mirek: Byl jsi někde na zahájení?

Středa 16. dubna 2003 v 19:43® ROBERT

Václav, Karlos, Láďa: nevíte náhodou jestli se někde chytil lipan? Karlosi, nevolal MAF?

Středa 16. dubna 2003 v 19:40® Vaclav

Karlos: Část po vodě, část proti vodě (to jsme si přejeli)… Když to kolega Jindra kolem sebe viděl, myslím tu zoufalost ve tvářích všech, tak mne utěšoval (mimo jiné proto, že mne pozval), že jsem na tom tady vlastně nejlépe, že mám dvě ryby. A já mu na to řekl: No jo, ale kvůli nim jsem na pstruhovku nepřijel.

Středa 16. dubna 2003 v 19:34® Láďa

Karlos:Pochopi­telně,že u nás!!!!!!!!Ryby tam jsou,ale.......

Středa 16. dubna 2003 v 19:33® Láďa

Václav,Karlos:Pá­nové nejlépe na tom byl můj švagr. Ten si pěkně zabobkařil a je spokojený. Chytil čtyři pěkné cejny a je v pohodě a k tomu najel asi pouhých 10km na rozdíl ode mne který rovných 240km. Co se týče plzeňska,tak to si lámat moc hlavu nebudu. Kouknu do revírů jaké jsou možnosti a jedu,ale myslím že ten víkend bude co do počtu rybářů horší než dnešek.

Středa 16. dubna 2003 v 19:29@ Karlos

Václav:Asi jo,ještě nemám pevný plán. Ten vlastně mám málokdy. Tak jste s Láďou pohořeli jo?Kde byla chyba?Nešli jste po vodě?

Středa 16. dubna 2003 v 19:23® Vaclav

Karlos: Aha, ty jsi vlastně budoval, tak to máš recht, to jsi na tom nejlépe nebyl. Kdy vyrazíš? O víkendu?

Středa 16. dubna 2003 v 19:22® Vaclav

Láďa: Plzeňsko? To by ti mohli poradit MAF nebo BASS, i když ten už se dlouho nepřipojil. A MAF je na pstruhové dovolené… Já si dám malý potůček, možná na Tachovsku. I Když kluk mi dnes na zahradě u babičky sám od sebe rýpal žížaly a chtěl by jít se mnou na Jesenici… Takže nakonec uvidím, jestli mu nevyjdu vstříc. Na potoky s těžko pšístupnými a zarostlými břehy ho brát nechci, stačí, že sám občas šlápnu na nějakou větvičku apod.

Středa 16. dubna 2003 v 19:20@ Karlos

Václav:Coo?Já že byl na tom nejlíp?Já makal a chodily mě jen zprávy typu-zatím dva duháci 36,38+setřepaný candát. Maf psal že má otravu kyslíkem,potočáky do 30,štiku 50. no tlouklo to se mnou o zem!

Středa 16. dubna 2003 v 19:17® Láďa

Václav:Máš pravdu s tou vodou. Já ani s polarizačkama nic neviděl. Patrik je dostal na mini woblera od Jaxona v barvě potočáka. Ale ani já jsem k sobě nic nepřivedl. Ale na druhou stranu i ztrátovost byla malá. Přišli jsme pouze o čtyři gumy a jeden vrbový list.

Středa 16. dubna 2003 v 19:13® Láďa

Václav:Kdyby člověk vždy mohl takové věci nějak řešit,ale nejhorší je,že on se vlastně proti ničemu neprovinil. A ještě jedna perlička:všude je zákaz brodění,a byli tam tací,kterým to taky nevadilo a byli ve vodě až po pás!!!!No a kam vyrážíš o víkendu?Já zkusím západ republiky,když už budu na chatě,tak někam na Plzeň. Podstoupím další Waterloo.

Středa 16. dubna 2003 v 19:10® Vaclav

Láďa: Nakonec byl na tom nejlépe Karlos, který si počkal, až se ta první vlna přežene, a pak si na ně vyšlápne. Já také zkoušel kdeco, Vaškovky, Emtéčka, Hammerky, Meppsky, různé tvary i barvy, různé techniky vedení… A nic. Ani ty wobblery na pstruhy dnes neplatily. Přes polarizační brýle jsem dokonce ani neviděl, že by tu nástrahu nějaký pstruh třeba jen doprovodil ke břehu. Nevím, jestli jim třeba nevadilo to ostré slunce (voda byla velmi čistá, čirá), nebo co. Ani ti domorodci na to neměli odpověď.

Středa 16. dubna 2003 v 18:57® Vaclav

Láďa: A odsouhlasil jsi to? Já žertuju. Vidíš, on radši ty dva pstruhy hodí želvě, protože škoda oleje, a za měsíc bude nejvíc ze všech nadávat, že v té vodě nic není, že to nezarbňují apod. Ti, co nejvíc berou a nic nedávají, ti pak nejvíc kritizují a nadávají.

Středa 16. dubna 2003 v 18:55® Láďa

Václav:Ještě jeden dovětek"bylo tam,ale nádherně včt. okolní přírody"

Středa 16. dubna 2003 v 18:50® Láďa

Václav:No ten rybyčkář mě taky překvapil,protože jsem se domníval,že tihle sprtovní rybáři berou vše co má ploutve,ale tenhle ne. Ale druzí si to vynahradili,pocho­pitelně. Muškaře jsem potkal dva. Vašku já snad vyzkoušel úplně všechno co jsem měl a vůbec ani náznak!!!!!!Jinak místní taky naříkali,že je to špatné a,že jsou bez oběda a ty dvě třicítky co nesu to snad dám radši vodní želvě.Škoda oleje doplnil a čekal,že mu to snad odsouhlasím.

Středa 16. dubna 2003 v 18:46® Vaclav

Robert: Nevím, jestli to jde, chtěl jsem si povodit pstruha. Tentokrát selhaly všechny mé tradiční rotačky, obě dvě ryby – tlouštíka i okounka – jsem dostal na wobblery.

Středa 16. dubna 2003 v 18:41® Vaclav

Andrea: Rád jsem udělal radost, hlavně aby otec dal těm nástrahám čas a něco na ně ulovil.

Středa 16. dubna 2003 v 18:39® Vaclav

Láďa: To jsou dost zajímavé zprávy. Třeba ten okouní mamlas na pstruhovce, ale i to, že rybičkáři pustili mírové pstruhy zpět. To je snad událost měsíce! Takže ty jsi měl také Waterloo… Já byl na Ohři 12P vůbec poprvé, takže jsem netušil, co od té řeky čekat (možná pak Ruda se k ní zasvěceněji vyjádří). Zažil jsem tam setkání se dvěma domorodci. První bylo ve vesničce Jakubov (snad si to dobře pamatuji). Zdejší „vydra“ byla rozčarována z toho, že prý po nějakých patnácti letech zde na zahájení poprvé nedostal ani jednu rybu. Pak jsme o asi dva kilometry níže potkali chlapa z Karlových Varů, který nám řekl, že sem jezdí na zahájení už asi 20 let a že zde nikdy na zahájení nechytil pstruha, ale že později se to prý zlepší. Takové zajímavé a rozporuplné názory dvou rybářů, kteří to zde dobře znají. Jinak tam na rybičku nikdo nechytal, většinou přívlač s umělými nástrahami, ve třech případech moucha (krátká nymfa).

Středa 16. dubna 2003 v 18:24® Láďa

Václav:Tak teď jsem dorazil. Jak jsem předesílal navštívili jsme s Patrikem Jizeru 11. Za zhruba devět hodin lou snad všichni nachytali včt. mého kluka pouze já byl bez kontaktu. Patrikovi se podařilo ulovit dva potočáky 30 a 20cm a na závěr okouna cca 50cm. Píši"cca" padesát,protože okouni z Lipna,kteří měli ±40cm byli proti tomuto krasavci jak miminka. Bohužel nám vzal u břehu dráhu,ale i tak byl nádherný. V životě jsem takovou rybu na vlastní oči neviděl. A co nás mrzí nejvíce,že nemám ani fotku. Jinak rybářů ani ne moc,ani málo. Skoro všichni rybáři lovili na mrtvou rybku a těm se pochopitelně dařilo více,vytáhli potočáka 41 a 34cm,ale kupodivu je pustil zpět do vody.

Středa 16. dubna 2003 v 18:23® ROBERT

Václav: -To jde, já se dostal na ryby až v 10 hodin,o pstruha jsem ani nezakop. nevím jak jiný přede mnou, nikoho jsem nepotkal.

Středa 16. dubna 2003 v 18:13® Vaclav

Všem pstruhovým zahajovačům: Tak jsem si zase jednou prožil malé Waterloo. Dal jsem na kamaráda a vyrazili jsme na pstruhovou Ohři 12 (původně jsem chtěl na nějaký zapomenutý malý potok), mrskali jsme vodu od 6.30 do 11.30, prošli pětikilometrový úsek řeky a výsledek? Já vyvláčel asi 12 cm okouna a 20 cm tlouště, on chytil potočáka 28 cm, kterého pustil zpět. Já tahal rotačky a wobblery, on jenom twistery. Rybářů jsme dopoledne potkali dobré tři desítky, ale devadesát pět procent bylo bez kontaktu s rybou. Pouze jeden ulovil cca 30 cm duháka. Ten nám také řekl, že někde „dole“ se chytil potočák kolem 40 cm, to bylo vše. Z tohoto pohledu jsem si zde tedy nejlépe zachytal já (dvě ryby), i když nevím, nevím… Přece jenom jsem si chtěl povodit potočáka, nebo alespoň toho duháčka.

Středa 16. dubna 2003 v 11:59® Andrea
Andrea

Václav:Posílám ti obrovské díky, za které si sice nic nekoupíš, ale určitě potěší. Já ty woblery ještě neviděla, neboť jsem v Praze, ale táta už si je vybalil. hned mi psal SMS, že rybky dopluly na naši adresu a moc se mu líbí. Tak ještě jednou. DÍKY.