Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 20. února 2006 ve 23:51® indy

Největšího bolena jsem loni chytil taky 1m od břehu. Kousek před zčeřenou vodou vývaru jsem nechal vynořit deep runner woblera, kterého jsem vodil v hlubině za vývarem. Potom jsem chtěl smotat vlasec a znovu nahodit. Přitom jsem nechtěně woblerem přejel po hladině přes vývar. Najednou mně něco škublo do prutu, zavrčela brzda a ryba byla asi 10m ode mě. Po zdolání jsem ho odháčkovával ve vodě, odhaduji že měl tak 65 až 70 cm. Byl nádherně ocelově zbarvený s krásnou hákovitou tlamou. Škoda, že jsem si ten den zapomněl foťák doma.

Pondělí 20. února 2006 ve 23:42® HaD
HaD

osprey> tam co půjdeme na parmy bývá některý roky v květnu spousta bolenů a chytám je na mušák – parádní záležitost

Pondělí 20. února 2006 v 18:41® skwor
skwor

osprey: Mě jednou takovej mamut zabral, ale bylo to asi 2m od špičky prutu, a na takovou vzdálenost se blbě zasekává:-(( .......

Pondělí 20. února 2006 v 18:39® osprey
osprey

skwor: To se dá napravit. Stejně jako já budu muset něco udělat s letitým přesvědčením, že osmdesátky nevyrostly pro mě… Prostě půjdeme jim po krku, dokud neztratí nervy a s pocitem, že je lepší zemřít jako hrdina než žít jako štvanec, nám nezaberou.

Pondělí 20. února 2006 v 18:14® skwor
skwor

osprey: Já mám loni taky největšího asi 40cm, a osmdesátku jsem viděl jen preparovanou v ryb. potřebách:-)

Pondělí 20. února 2006 v 17:38® mishak
mishak

Vranov je na boleny začarovaná voda.Spolehlivě se chytají pouza na jaře na mouchu,nebo někteří strealrují.V tu dobu se jich chytne i několik denně.A v sezoně jdou pouze po rybičkách. Ale najdou se i tací co je chytat umí.

Pondělí 20. února 2006 v 17:28® osprey
osprey

Pánové, kde bychom pak brali motivaci? Já mám loni největšího bolena asi 40 čísel a koukal jsem ze tří metrů do tlamy osmdesátce. Plavali jsme tenkrát s kolegou hodinu a půl v hejnu bolenů od 65 do 80 cm. Lovili loňský ouklejí potěr ve velikosti 35 mm. My vláčeli na sumce a přestože jsme měli i nástrahy kolem 5 cm, neviděli jsme ani projev zájmu. Ale vynadívali jsme se do sytosti. Na podzim kolega trefil na jiné vodě podobně lovící hejno a mydlil je hlava nehlava – jednoho utrhl, šest jich vyndal (a pustil). Brali mu to na dopad. A to je právě ten sen, se kterým člověk chodí k vodě…

Pondělí 20. února 2006 v 16:41® Prutos
Prutos

osprey> Máš naprostou pravdu.Bolenů na řece nachytám myslím že dost, ale loni na vranově jsem totálně vyhořel. :-((

Pondělí 20. února 2006 v 16:32® skwor
skwor

osprey: Já mám zkušenost, že se jim z vody nechce nikdy:-))

Pondělí 20. února 2006 v 16:27® osprey
osprey

Lukas: Neřvi (viz ty tvoje otazníky)- splašíš boleny na Hracholuskách! Jsou tam jako na každé větší přehradě. Jsou větší, menší a pár je i velmi velkých. Jak ale časem zjistíš, z vody se jim chce jen občas.

Pondělí 20. února 2006 ve 13:10® Lukas

sakra ten pocitac je nejakej divnej!

Pondělí 20. února 2006 ve 13:10® Lukas

Obrazek se nezobrazil ale jede zprava doleva.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:58® Prichy
Prichy

Lukas> co myslim ti, ze ti to nebude fungovat? no ten prvni wobler se ti bude s nejvetsi pravdepodobnosti otacet na bok…uhel a velikost lopatky se mi nezda. Jestli je jeste mene dovazen, tak to bude delat na 100%. Jinak moje povidani k popu je jasne

Pondělí 20. února 2006 ve 12:54® Lukas

staci!

Pondělí 20. února 2006 ve 12:53® Shrek
Shrek

Lukas> no boleni tam určitě budou,budou taky na Ohři,na Labi,na Dyji,budou všude!!!!!Stačí?

Pondělí 20. února 2006 ve 12:53® Lukas

Co tim myslis prichy?

Pondělí 20. února 2006 ve 12:52® Lukas

sorry ty krmitka sem nepatri!

Pondělí 20. února 2006 ve 12:52® Prichy
Prichy

Lukas> ja vim, ze se urcite snazis..ale bohuzel ti spousty veci nebude fungovat. (odhaduji dle obrazku). Popa…tak koukej, vemes treba rapalu nebo jinyho fukncniho popa. „Hubu“ si obtisknes do modeliny, pak udelas predni ockou a zalejes epoxidem tak, abys mel hubu popa i ockem a dratkem vedoucim pote k trojhacku… Zbytek je jako u woblera…vyrezat, udelat drazku a usadid epoxid hubu tak aby mela podobny sklon, jako originalni pop. Po vyvazeni musi hubicka nabirat stejne ci podobne jako u originalu. Budes si divit, ale ja takto vyrobil pop v praci v prestavce. cca 20 minut prace a chytal kupodivu velmi uspesne…mam ta to svedky hihi

Pondělí 20. února 2006 ve 12:48® Lukas

Z ceho delate krmitka na cervy?

Pondělí 20. února 2006 ve 12:45® Lukas

Jsou BOLENI NA HRACHOLUSKACH???????????­????????????????????????­?????????????????????a­by to bylo lepe videt!

Pondělí 20. února 2006 ve 12:44® Lukas

Staci to dat na radiator.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:43® Lukas

Chci udelat nejakej pop ale ted nevim kdo to delal tak poradte.myslim ten s tim perim na konci s ceho udelat to telicko nejakou nahrazku toho spuntu.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:42® Prutos
Prutos

Lukas> Taky je barvim Humbrolkama. Schnou celkem rychle.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:41® Lukas

Alivio:jo ale je mi jen 13.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:40® Lukas

Rapala podle toho jsem delal muj 1 wobler..

Pondělí 20. února 2006 ve 12:39® Lukas

Ja to barvim barvickami na modely letadylek.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:38® Shrek
Shrek

Lukas> neee,špatně jsi mne pochopil,já ti nic nekritizuju,naopak chválim.Jak jsem psal,obdivuju každýho,co si doma dělá nástrahy,já jsem na to línej.A co že je ten woblwr ošklivej,třeba pro rybu to bude No.1.Nenech se odradit a dělěj dál.Třeba právě Ty budeš za pár let nástupce Rapaly. :-)) ))))

Pondělí 20. února 2006 ve 12:35® Prichy
Prichy

chlapi..k barveni uz jsem neco malo napsal, ale na stinovani lze pouzit tez molitan, na supinky treba lukopren (zalit na sitovinu) apod. Navic je genialni i napad leraka. Jiste barva nehraje az tak roli, ale „prodava“ a kazdy rybar je svym zpusobem blazen…chce mit krabice plne..hezkych nastrach.

Pondělí 20. února 2006 ve 12:34® Lukas

Tak to jsou povedeny!jedem popper.

foto/diskuze/privlac/2006/th-img6094.jpg
Pondělí 20. února 2006 ve 12:32® Lukas

Hezky!