Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 17. února 2006 v 18:34® Prichy
Prichy

BigMike> neni to nahodou dute? Mel jsem za komancu rotacku, co mela za sebou rybku podobne vypadajici.

Pátek 17. února 2006 v 15:03® jiris
jiris

Big Mike – mas osobku :-)

Pátek 17. února 2006 ve 14:28® BigMike

V životě jsem na to nechytal, vodu vyděly jen zdaleka a ještě ve vaně!!!:-)

Pátek 17. února 2006 ve 14:27® regulus
regulus

BigMike> to jsi mě dostal, myslel jsem, že je to nějaká pr.el, vánoční perníčky z háčkama -:)))

Pátek 17. února 2006 ve 12:34® BigMike

Tak hoši – je to historie!!! Odhadem 25 let staré!!! Možná první gumy v ČSSR! Snad to trefím, když řeknu, že je to gumová nástraha JORDÁN, kterou začal někdy okolo 1980 vyrábět KGP Tábor:-) Jestli se mýlím, opravte či doplňte údaje.

Pátek 17. února 2006 v 11:19® radekch
radekch

Bigmek – krátké a od pohledu tuhé :-((

Pátek 17. února 2006 v 11:18® radekch
radekch

Big mike – tipoval bych, že to asi moc nemaká že ? Takové krátké ocásky......no nevím no, jen hádám. Nekoupil bych to

Pátek 17. února 2006 v 9:56® pablo

keď tak pozerám na tie neznáme dvojchvostové rybičky (BigMike) – neviete niekto náhodou značku alebo výrobcu dvojháčikov s dlhým (long) ramienkom? Neviem ich nikde zohnať. Majú iba zubáčové s rozdielnymi dĺžkami ramienok

Čtvrtek 16. února 2006 ve 23:00® morsky das

Posledny rok sa mi dost osvecili ripery od bluefoxu. Vyborny matros a perfekt cena! 5cm – 7SK,7cm –9 pokial sa dobre pamatam. Myslim ze stoji za uvahu nakupit to vo vacsom mnozstve(aspon v mojom pripade). Pojdem asi do tohto …:stores.ebay.com

Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:49® Tomash
Tomash

Skoro vždy karabinky – používám „dvojité“ od Colmicu.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:43® regulus
regulus

Sice nejvíc používám woblery, pak třpytky a gumy tak max. 20%, ale možná trochu z lenosti ve většině případů wolframový lanko a pokud je malá pravděpodobnost štiky tak karabinka s obratlíkem přímo na silon. Rychle se vymění nástraha a lenost navazovat jsou dva hlavní důvody. Mini gumy nepoužívám (zatím).

Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:35® BigMike

Znáte?

foto/diskuze/privlac/2006/th-img6042.jpg
Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:27® BigMike

Chytám z 99% na fireline. Z 50% vážu hlavičku přímo a pak měním gumy, z 50% dávám karabinku. Zejména když nejdu vyloženě s gumama a prskám to s woblery napůl.Ve sloupci wobler, pak dolů ke dnu spouštím na pomalejší vedení gumy.
Z gum Berkley z tak 80% a zbytek Relax a sem tam něco ze starých zásob.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 20:59® Bosanac

90% chytam na gumy , 10% trpytka a wobler , pouzivam FL a vazu primo na hlavicku . Pri vymene , uriznu a navazu znova .

Čtvrtek 16. února 2006 ve 20:54profil byl smazán

Taky někdy používám karabinku bez obratlíku.Za nočního chytání,pokud chceš měnit nástrahy je to někdy nezbytnost.Při pletence samozřejmost.Jak píše mirmen.Chod nástrahy to neovlivní a ušetří dost práce a času.Nepoužívám na mini jigy a marmyšky a popy.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 20:15® Shrek
Shrek

mirmen> chytám s 5ti gr hlavičkama,takže ve vzdálenosti určitě ne a co se candošů týče,tak za celej svůj život jsem chytil jen jednoho a to letos.Měl 43 cm. :-) Ale to je fuk.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 20:11® mirmen

Alivio, hádky určitě ne, ale chtěl bych vědět, jestli s monofilem úspěšně lovíš ve vzdálenostech 70–80 metrů ( případně větších) a jestli Ti po záseku na takovou dálku candoš neseskočí, protože monofil se protáhne v 80 metrech o několik metrů a háček do snad nejtvrdší tlamky proto často „bytelně nezajede“.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 20:03® Shrek
Shrek

mirmen> to je názor tvůj,já mám jinej,ale o tom to je.Kdybychom měli všichni stejný názory,tak se prodávaj všechny výrobky po jednom druhu.Prostě jen říkám,že já jí nepoužívám.Ani pletenku.Prostě mě to na ty gumy nějak nesedí.Na plandy a rotačky samozřejmě dávám karabinku i s obratlíkem. :-) Doufám že tu kvůli tomu nebudou zas nějaký hádky :-)

Čtvrtek 16. února 2006 v 19:58® mirmen

Alivio,Kokos: ten obratlík má význam i tam, kde nechceš častou obměnou kompletu hlavička+guma zbytečně zkracovat pletenku.

Čtvrtek 16. února 2006 v 19:56® skwor
skwor

Kokos: Twistery používám relax (www.horkyjiri.cz).A na karabinku dávám jen rotny a woblery, twistry ne.

Čtvrtek 16. února 2006 v 19:52® Shrek
Shrek

mirmen> já třeba karabinku nedávám a gumu mám navlečenou taky.Měním celé gumy i s hlavou.Tím je jasné,že nechytám s pletenkou,ale s vlascem.

Čtvrtek 16. února 2006 v 19:52® mirmen

Kokos: osvědčená značka – relax. Zatím jsem kupoval jen v prodejně, ale zvažuju i e-shop, protože ztráty za loňský rok byly v tisících a nákup ve velkém by stál za úvahu.

Čtvrtek 16. února 2006 v 19:50® mirmen

Kokos: jeden kolega používá karabinku. Má gumy navlečený na hlavičkách a mění celý komplet. Předchází tak roztržení gumy při několikerém navlékání na hlavičku. Další kolega je občas dokonce pojistí kapkou vteřiňáku. Když je guma vícekrát nastražena, tak drží méně a někdy se stává, že při kontaktu se dnem (trávou,větévkou) sjede až do obloučku a zbytek vlečení pochopitelně nepracuje tak, jak by měla. Totéž se může stát, když dravec nástrahu spíš jemně okusuje nebo „odhání“ z teritoria (platí pro candoše). Pokud je guma skoro svlečená, tak opatrně kousajícího candoše nenapálíš,protože má háček mimo tlamu.

Čtvrtek 16. února 2006 v 19:21® Kokos
Kokos

Ctěl bych se zeptat jaký twistery,ripe­ry,(značka) preferujete, kdybyste našli třeba ještě e-shop, byl bych vděčnej.Díky

Čtvrtek 16. února 2006 v 16:58® Cidas

Dík… Mezitím jsem našel monžou odpověď… Takto to měří u relaxu: www.horkyjiri.cz

Čtvrtek 16. února 2006 v 16:36® osprey
osprey

Cidas: Ripper je jasný – od jednoho konce ke druhému. Twistery měří většina výrobců narovnané – jsou za ty prachy delší. Samotná hlavička se dává podle hloubky, kde chytáš (gramy) a podle délky tělíčka twisteru ( délka raménka háčku). Twister 10 cm, o němž tu kdesi byla řeč je + – natažená nástraha solidně pracující na hlavičkách kolem 7 g, samozřejmě s možností přesahu na obě strany.

Čtvrtek 16. února 2006 v 15:50® Cidas

Můžete mi prosím někdo vysvětlit jak se měří gumy? Bavíte se tady o velikostech s ocáskem nebo nataženým ocáskem, nebo jak? Dík :o)

Čtvrtek 16. února 2006 ve 14:53® Shrek
Shrek

Kokos> při vláčení gumových nástrah je zásadně nepoužívám.Při vláčce třpytek a woblerů ano.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 14:52® Kokos
Kokos

Ahoj, chtěl bych se vás zeptat zda-li požíváte karabinky při vláčení gumových nástrah(twistery…)a včem vidíte výhody a nevýhody.

Čtvrtek 16. února 2006 v 11:18® osprey
osprey

HaD: Občas je lov utopeného wobblera jediná skutečně adrenalinová věc, která člověka za vycházku potká… Jednou loni jsem s tím měl vážně docela potíže. Toulovec: To máš z toho, že tam lezeš s mobilem. I když napadá mě – případě nouze by se dala poslat SMS se žádostí o záchranu. Tedy pokud je pod vodou signál.