Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 14. dubna 2003 v 18:47® Vaclav
-
Lasty: To se takhle nedá říct, protože to záleží na tom, jak je zrovna nastaven Soutěžní a závodní řád. Záleží i na tom, jsou-li ryby měřené, nebo vážené (v roce 2003 by měly být jenom měřené). Já jsem se v tom článku právě kvůli tomu, že se Soutěžní a závodní řád pro LRU-přívlač stále ještě vyvíjí a každý rok trochu proměňuje, záměrně vyhýbal některým až příliš konkrétním momentům, proměnlivým veličinám, jež by třeba za rok nemusely díky úpravě řádu být „in“. Soustředil jsem to na věci konstantní, které platily, platí a budou platit bez ohledu na podoby Soutěžního a závodního řádu. Ale v kostce máš pravdu, že na ligách se díky bodovému systému až dosud inklinovalo k co největšímu počtu byť co nejmenších ryb.
- Pondělí 14. dubna 2003 v 18:41® Vaclav
-
Láďa: Ten katalog nekopíruj, já ho nějak seženu, možná ho pošlou přímo Gammaři. Škoda, ty navijáky bych fakt rád viděl.
- Pondělí 14. dubna 2003 v 16:43® Láďa
-
Václav:Tak jsem navštívil Gammarus a nepotěším Tě. Naviják Byron INADA viděli pouze na papíře a vědí o něm,že vyhrál na výstavě a u druhého Byron MICRA I nevědí vůbec nic a hlavně je vůbec neměli. A druhá špatná zpráva,katalog už taky nemají,takže se omlouvám,ale mohl bych ho nechat okopírovat a posléze poslat.
- Pondělí 14. dubna 2003 v 10:06® MAF
-
Láďa:Máš pravdu to bylo taky velmi pozitivní(myslím ta bašta)vypadalo to fakt „k sežrání“
,někdy příští čtvrtek,pátek ti to pošlu a pak dáme hlavy dohromady a uvidíme co z nás vypadne.-))
- Pondělí 14. dubna 2003 v 10:02
-
Vaclav: Zajimavy clanek o te zavodni a bezne privlaci. Pry je zavodni privlac zamerena hlavne na male ryby?
- Pondělí 14. dubna 2003 v 9:35® Láďa
-
MAF:Vydržím,ale stejně si nechám poradit. Máš pravdu s tím pořadem,bylo to zoufalé jak je tahali po ledu apod. Mě se,ale nejvíce líbala ta štika na tom pekáči. Byla perfektně barevně sladěná se zeleninou.
- Pondělí 14. dubna 2003 v 9:00® MAF
-
Václav:Neviděl jsi včera „Jak na to:o nic moc jsi nepřišel(ty vazači byli dobří)ale to jak páni "profíci“Hrušínský. tomi a Vágner zacházeli s duhákami a siveny bylo trestuhodné!
- Pondělí 14. dubna 2003 v 8:59® MAF
-
4 All:Tak pánové nevím jak vy ale já už se pořádně ani nenajím ruce se mi třesou tak že všechno vybryndám
už jenom pár hodin a začííííínááááme
)
- Pondělí 14. dubna 2003 v 8:56® MAF
-
Láďa:Vydrž do příštího týdne pošlu ti katalog a pak proberem detajly(barva,velikost,pčet háčků apod.)Vidím že to praktikujeme stejně junior taky ve středu nejde do školy razíme už zítra večera a do čtvrtka budem oddáni jenom rybyčkám-paráda a pak v sobotu a v pondělí a.....
má snad ještě větší„horečku“než já
- Pondělí 14. dubna 2003 v 8:00® Ruda
-
Všem: Tak co jak se Vám spalo?
- Neděle 13. dubna 2003 ve 22:46® Láďa
-
MAF:Tak nějak jsem nedokázal přijít na to jakého strímra navázat,takže si dovolím to nechat na odborníkovi a to na Tobě!!!!Ty určitě víš co platí na štiky,tak jestli Tě mohu poprosit. Nemusíš se bát velikosti ani barevného provedení. Předem díky!!!!Pokud budeš mít nějaký nápad,tak zde je můj e-mail:zalicha@volny. cz,aby jsme zde neobtěžovali ostatní kolegy.
- Neděle 13. dubna 2003 ve 22:15® Láďa
-
Václav:Mám takový pocit,že co je nejdražší nemusí být nejlepší. A Tica je toho důkaz. Cena příznivá a naviják dost dobrý. To samé mohu říci i o Okumách. Jinak ve středu má být vynikající počasí,tak alespoň jednu rybku chytit. Jsem zvědav jak dopadnem.
- Neděle 13. dubna 2003 ve 21:31® Vaclav
-
Láďa: Vidíš, Tica Libra mne na výstavě v Praze zaujala, líbila se mi.
- Neděle 13. dubna 2003 ve 20:04® Láďa
-
Václav:My máme taky několik druhů a myslím,že všechny splňují co potřebujem. Mě osobně se nejlépe chytá s Berkleyem,ale to je o jemné přívlači. Jinak,ať je to Penn,D. A. M,Jaxon a nebo teď Shimano,(ale to neumím ještě posoudit,protože ještě nebyl na rybách)jsme naprosto spokojeni. Z navijáků moc posuzovat nemohu,máme pouze dva druhy(Tica,Okuma)a též spokojenost.
- Neděle 13. dubna 2003 v 19:50® Vaclav
-
Láďa: Já bych nerad dělal reklamu, ale u prutů to jsou Byrony, i když velmi uznávám, oceňuji a respektuji i jiné značky – několik jsem jich vyzkoušel (Sportex, Quantum Crypton, Shimano, Berkley, D. A. M. – se všemi jsem byl spokojen). Je to prostě jakási záležitost srdce, zamiloval jsem si před lety dnes již neexistující řadu „byroňáckých“ vláčáků Equipe (vlastnil jsem i plavačkové), s ní prožil skvělé rybářské momenty a od té doby se mne to drží. Měl jsem již několik řad, dnes vlastním legendární Classic Britain a loňskou novinku Five Fibre. Kamarádi si mne kvůli mé náklonnosti k prutům Byron dobírají a říkají, že jsem největší fanda Byronu v této zemi. U navijáků se nedá říct, že bych nějaký vyloženě preferoval, velmi dobrých a kvalitních je dnes dost, takže na pěti prutech doma (čtyři vláčáky, jeden plavačkový) mám vždycky jinou značku. Když mne omrzí, tak ho prodám a pořídím jiný, nový, který mne zaujal a přesvědčil. Jsou ale samozřejmě takové značky, které používám z nějakého důvodu hezkých pár let. No…, však je uvidíš.
- Neděle 13. dubna 2003 v 19:23® Láďa
-
Václav:Pochopitelně se Ti na ty Byrony podívám,stejně tam jdu pro ten katalog. Jinak kluka jsem omluvil z důvodu nevolnosti(střevní potíže),nebo vlastně teprve omluvím. Vašku,už dávno jsem se Tě chtěl zeptat jakou značku prutů a navijáků preferuješ?
- Neděle 13. dubna 2003 v 19:00® Vaclav
-
Láďa: Jak jsi omluvil kluka? Běhání po doktorech? Cesta do zahraničí?
- Neděle 13. dubna 2003 v 18:59® Vaclav
-
Láďa, Karlos: Já ve středu vyrážím, zatím ale nevím, kam. Buď zvolím malý zapomenutý potok ve svém okolí, hlavně kvůli klidu, nebo využiji nabídky svého známého a vyrazím s ním na Ohři 12, kam mne zve. Tam ale asi bude víc rybářů a já přece jenom vyhledávám u vody klid a samotu. Fakt nevím.
- Neděle 13. dubna 2003 v 18:56® Vaclav
-
Láďa, MAF: Pánové, jestli budete mít cestu ve vašich městech na prodejny Gammarusu, zkuste se, prosím, podívat po nových navijácích zn. Byron. Byron byl vždycky silný v prutech, to ano, ale neměl valné navijáky, resp. navijáky pro náročnější. Tedy až do loňského roku, kdy na Efftexu v Miláně získal nový naviják Byron INADA první místo jako nejlepší výrobek v kategorii rybářských navijáků. Chtěl bych vás proto požádat o omrknutí této novinky – citlivost brzdy, zarážku zpětného chodu apod. A zajímá mne také druhá novinka od Byronu – Byron MICRO 1. Má to být malý pětiložiskový naviják, zajímá mne kvůli lehké a ultra-lehké přívlači.
- Neděle 13. dubna 2003 v 18:37® Láďa
-
Václav,Karlos:Páni kolegové vy mě,ale strašíte. To snad abych se na to ve středu vybodnul. To bohužel nemůžu,protože kluk by to nepřežil. Toho omlouvám na středu ze školy a čtvrtek a pátek mají volno,takže máme tři dny před sebou. Karlos:chci vyrazit na Jizeru 11,myslíš že tam bude trochu klid?Asi hloupá otázka!!
- Neděle 13. dubna 2003 v 18:15@ Karlos
-
Václav:To je ono,všude davy. Nechám to uklidnit a pak asi vyrazím na Jizeru.
- Neděle 13. dubna 2003 v 18:10® Vaclav
-
Karlos: No jo, Praha… Před pěti lety jsem zažil na pstruhové zahájení na Kosovém potoce v Plané u Mariánských Lázní (šířka potoku 3 – 7 metrů) invazi Pražáků. Přijali jsme ráno na svou vodu a tam už bylo sedm aut s pražskými SPZ. Nějakých cca 180 km od Prahy. Tak jsme přejeli na jiný pstruhový potůček (šířka 2–3 m), vzdálený od tohoto místa 17 km, a tam byla dvě auta s pražskými SPZ. Tak jsme se na to vyprdli a jeli jsme domu. Ne kvůli Pražákům, ale kvůli tomu, že už vše bylo obsazené, prolovené a poplašené.
- Neděle 13. dubna 2003 v 17:30@ Karlos
-
Václav:Na krátkou nymfu,měla sotva padesát. Docela se mě třásly ruce. Dovolenou si neberu,tady v okolí to bude spíš hromadná akce a u vody bude hlava na hlavě.
- Neděle 13. dubna 2003 v 17:02® Vaclav
-
Karlos: Bože, to jsi mne rozeslintal, teď abych pod sebou utřel klávesnici. Parma za ocas… Jak dlouho jsi ji tahal? Aspoň deset minut, hádal bych, i když neznám velikost a podmínky. A na co? Nymfa? Já už se nemohu dočkat té středy, teď jsem chodil přes dvě hodiny kolem Ohře s rodinou, čuměl do jarní vody a ženu „bavil“ tím, že jsem jí ukazoval, kde asi jaká ryba leží nebo kde jsem kdy jakou ulovil. Jak jsem cítil tu vodu s pučícími stromy, prožíval jsem opravdu zvláštní duševní stav, jakousi nirvánu… Bereš si na středu dovolenou?
- Neděle 13. dubna 2003 v 16:57® Vaclav
-
Láďa: I já žeru K. J. Erbena, je to společně s Ch. Baudelairem můj nejoblíbenější básník, takže jsem ho vybral záměrně, navíc Vodník – mimochodem geniální práce – je dobře tvárný a zpracovatelný. Mé skutečné básně, jejichž sbírka snad spatří světlo světa na podzim, jsou zcela jiné než tato „předělávka“, o mnoho temnější, sociálnější. Jinak ten pořad mi už podruhé v řadě utekl…
- Neděle 13. dubna 2003 v 16:11@ Karlos
-
Václav:Tak jsem si povodil parmičku na mušáku,sice byla za ocas ale i tak paráda. Adrenalin mě stříkal z uší
- Neděle 13. dubna 2003 ve 14:49® Andrea
-
Václav:Děkuji mnohokrát, taťka bude slinat. Potom tě poinformuji, jak se na ně chytá. Věřím v úspěch. Měj se pěkně.
- Neděle 13. dubna 2003 ve 13:36® Láďa
-
Václav:Vašku,Vašku moje manželka si přečetla Tvojí báseň a jímal jí děs. Prý takhle zprznit jejího nejoblíbenějšího básníka a Kytici. Ona jí zná celou nazpaměť a teď tohle. Ba ne,prý dobré!!!!!!
- Neděle 13. dubna 2003 ve 13:19® Láďa
-
Václav:Já jsem člověk,kterému nevadí ,že nic neuloví. Já jsem rád u vody a ty ryby jsou něco na víc. Jinak zítra dojdu pro ten katalog a hned Ti dám vědět a popřípadě zašlu. Nedíval jsi se na ČT 1 na pořad"Jak na to"?Něco pro Tebe-vázání mušek.
- Neděle 13. dubna 2003 ve 12:32® Vaclav
-
Láďa: To tak neber, bez úlovku bys určitě neskončil, i když na začátku zažila své trápeníčko celá řada závodníků. Tam je prostě důležité nenechat se odradit eventuálním prvním neúspěchem, vydržet a pracovat na sobě, chtít se zdokonalovat. Pokud jde o ten nový katalog Rapaly, vloni i předloni mi ho firma Gammarus poslala, možná ho zašlou i letos, nevím. Kdybys ho sehnal, byl bych rád. Na webových stránkách Rapaly zatím novinky nejsou.