Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 13. dubna 2003 ve 12:06® Láďa

Václav:Skitter Walk je taky mezi novinkami v sedmi barvách. Do teď se dělaly pouze pro slanou vodu,pokud se tedy nemýlím. Jestli chceš pokusil bych se Ti sehnat katalog od Rapaly a poslat Ti ho.

Neděle 13. dubna 2003 v 11:50® Láďa

Václav:U nás v Gammarusu taky nemají stále vše,ale ty Husky jsou fakt úžasné. Ale podle katalogu se v novém barevném provedení dělají i Down Deep a taky je nemají. A vůbec jim nepřišly DT(Dives-to),je to náhrada za Risto rapy,ale ty jsem viděl u Tomiho a taky vypadají velice slušně. Jinak jsem si přečetl Tvůj článek a přesně tak bych vždy dopadl já-bez úlovku!!!!!!Pokud by jsi ty woblery nemohl sehnat,tak je možnost je zakoupit a zaslat Ti je poštou.

Neděle 13. dubna 2003 v 11:41® Vaclav

Andrea: Zítra za ty verše posílám dva wobblery – hladinový, bezlopatkový Skitter Walk (Rapala) a letošní novinku – model Bulldog od brněnské firmy WFS.

Neděle 13. dubna 2003 v 11:17® Vaclav

Láďa: OK, necháme tuto záležitost na ten pohár. Chtěl jsem se podívat na ty nové Husky Jerky, a tak jsem zamířil na chebskou prodejnu p. Matouška, kde je ve čtvrtek zavezl Gammarus. Bohužel z Rapal tam naprosto žádné novinky nebyly, takže si ještě musím počkat.

Neděle 13. dubna 2003 v 11:11® Láďa

Václav:Vašku s časem bych si teď hlavu moc nelámal,protože si myslím že by to přichazelo k úvahu stejně až tak v září. Přívlač je tam povolena stejně,až od 1.9.,ale někde,už 16.6. A doprava by asi taky nebyla problém,ale to by jsme se dohodli na závodech co budeš pořádat v srpnu u Vás na Ohři.

Neděle 13. dubna 2003 v 6:51® Vaclav

Láďa: Přečetl jsem si ten mail, zní to příliš lákavě. Teď ti ale nemohu říct, zdali tvé pozvání přijmu, protože mě v sezóně čeká šest víkendů vyplněných závody, v tom také jedna rodinná dovolená, hodně času pak chci věnovat pronikání do muškařiny. Určitě tam ale místo bude, ovšem vůbec teď netuším kdy a kde. A pak je tu se mnou ještě jedna věc, celkem známá – nevlastním automobil, takže s individuální dopravou na větší vzdálenosti to bývá všlijaké.

Sobota 12. dubna 2003 ve 22:09® Vaclav

Mirek: Jasně, že to nevadí. Zhruba takový důvod jsem tušil, nicméně teď mám jistotu. Díky.

Sobota 12. dubna 2003 ve 21:00® Mirek

Václav: Ujímaný návazec proto, aby se vytvořil plynulý přechod mezi silnou šňůrou a koncovým návazcem. Koncový návazec je součástí ujímaného návazce. Ať už si koupíš, nebo uvážeš ujímaný návazec sám, (což doporučuji), je právě tato část tou, která se zkracuje vázáním mušek. Aby si nemusel měnit celý návazec, převážeš vždy právě jenom tento poslední díl. Používá se i způsob na který se ptáš, to znamená neujímaný návazec z jedné síly vlasce vázaný rovnou na šňůru. Je výhodný při lovu na nymfu, protože neklade takový odpor a dostaneme nymfu rychleji ke dnu. Také má své opodstatnění při lovu na stojaté vodě. Většinou se na rozdíl od ujímaného návazce dělá delší než je délka prutu. Ujímaný návazec ti umožní posadit suchou mušku lehounce na hladinu, a zpřesňuje hod. Snad nevadí že jsem odpověděl já.

Sobota 12. dubna 2003 ve 20:14® Láďa

Václav:Koukám Vašku,že když člověk nic neví a nemá možnost konzultovat osobně,tak je to pěkný oříšek co?Ale je vidět z Tvých dotazů to šílené odhodlání se s tím poprat a nakonec zvítězit je obrovské.

Sobota 12. dubna 2003 v 19:02® Vaclav

Karlos: Proč se na muškařskou šňůru navazuje nejprve ujímaný návazec, a poté až koncový vlasec s muškou? To se na šňůru nemohou rovnou navázat třeba čtyři metry čtrnáctky s muškou? Všude čtu o návazci, poté koncovém vlasci, ale nikde se nedočtu o tom, proč to tak je… Jsou v tom nějaké odhozové vlastnosti?

Sobota 12. dubna 2003 v 17:53® ROBERT

MAF: tak ten katalog dejte potom sem na stránky, všichni to chcem vidět.

Sobota 12. dubna 2003 v 17:07® Vaclav

Láďa: Došel, ještě jsem ho ale pořádně nepřečetl, nějak toho mám hodně, večer si ho projdu.

Sobota 12. dubna 2003 v 16:45® Láďa

Václav:Prosím Tě došel e-mail?

Sobota 12. dubna 2003 ve 14:42® Vaclav

Láďa: Pokud jde o vyvážení, v tom je to stejné jako u klasického Husky Jerku, řekl bych tedy „ukotvený ve vodním sloupci“. Jiné jsou v tom, že je dostaneš do velké hloubky, kde s nimi jerkuješ.

Sobota 12. dubna 2003 v 11:27® Láďa

Václav:Prosím Tě a ty Down Deep Husky,jak to pracuje?Nemám ani jednu a už kolikrát jsem po ní šahal,ale vždy jsem koupil něco jiného.

Sobota 12. dubna 2003 v 8:35® Vaclav

Karlos: Ty mušky, které mi prve posílal, byly opravdu vzrušující, velmi se mi líbily ty jepice, jak už jsem psal. Teď ti ráčci, to je taky dost dobrá práce. No, a teď čekám další várku, tak se těším. Hlavně ale na ten okamžik, až si na mouchu povodím první rybu…

Sobota 12. dubna 2003 v 8:32® Vaclav

Láďa: Mrknu na ty Rapaly, Husky Jerky patří do mého „top“ žebříčku, a to včeně jejich mladíšch brášků Down Deep Husky Jerku. Už jsem to slyšel, ale ještě neviděl.

Pátek 11. dubna 2003 ve 23:59® Mirek

Karlos: I já používám kohouta. Ale abych pravdu řekl, spíš z jakési nostalgie a úcty ke klasice. Není asi nic krásnějšího, než suchá muška vázaná z kohoutího peří. Na druhou stranu, určitě mi potvrdíš, že nejůčinější mušky jsou ty nejjednodušeji vázané. Chytám na sucho takřka výhradně na vzory vázané pouze- dabované tělíčko a chomáček CDC jako křidélko. Žádné další nožičky. Velmi snadno uváže opravdu každý a lovecky obrovsky účinné.

Pátek 11. dubna 2003 ve 23:23@ Karlos

Václav:Maf je kluk šikovná,musím ho pochválit. Katalog bude snad brzy. Moc se těším.

Pátek 11. dubna 2003 ve 23:20@ Karlos

Mirek:Máš asi pravdu,kamarád mě kohouta rozmlouvá a nutí mě vázat nožičky z cdc. Všiml jsem si že to tak váže spousta muškařů.

Pátek 11. dubna 2003 ve 20:13® Láďa

Václav:Teda člověče dnes jsem viděl na vlastní oči novinky od Rapaly. Nový Husky Jerk je přímo skvost. Perfektně barevné provedení. Jsou barevné,ale průsvitné. Dvě varianty okounů a perleťová bílá a ve velikosti 6cm,přímo na tečkované krasavce. Vašku opravdu bomba!!!!!!!

Pátek 11. dubna 2003 v 18:57® Mirek

Všem: Ahoj po delší době. Se zájmem jsem přečetl muškařskou diskusi. Pamatuji, jak jsem bádal před dvaceti lety nad maštěním mušek. Od silikonu, přes parafín v lihu, až po doporučovaný ušní maz!!! Už léta se žádným maštěním nezabývám a prostě nemastím! Dnešní materiály nám nabízí možnosti, o kterých se mi nikdy ani nezdálo. Na sucho vážu například z CDC a mnohdy mám spíš problém, jak dostat mušku do vodní blanky. A k té německé disciplíně- chovají se u nás pouze tak, jak my jim dovolujeme aby se chovali.

Pátek 11. dubna 2003 v 15:32® Andrea
Andrea

Václav: Uděláš mi radost, už jsem říkala taťkovi, ať se těší. Vytiskla jsem mu pár příspěvků o štikách a tak. uvažuje, že si kvůli vašim stránkám pořídí internet. (Mamka tak nadšená není :-D )

Pátek 11. dubna 2003 v 15:29® Andrea
Andrea

MAF: Byla jsem u rodičů a nemají net, tak jsem se s váma nemohla spojit. Toulala jsem se přírodou se psem a zdivočelým synovcem. Dík za optání.

Pátek 11. dubna 2003 v 15:27® Andrea
Andrea

Karlos:Promiň, trošku jsem tě přejmenovala.

Pátek 11. dubna 2003 v 15:26® Andrea
Andrea

Láďa, Karlolos: To už ani nemusel dodávat, to mi bylo jasné hned, ta hravost, ta je tu taky poznat, jen o tom zdraví slyším ráda dobré zprávy. Ta krása, to je samozřejmé…:-D

Pátek 11. dubna 2003 ve 13:34

Lada: Nemci se u nas chovaji jako utrzeni z retezu, to jo, ale u sebe doma – to je jiny kafe. Poradek a disciplina. my se neumime chovat ani u sebe doma, v tom je podle me ten rozdil.

Pátek 11. dubna 2003 ve 13:23® MAF
MAF

Láďa:Společně s mým „motálkem“dáváme dohromady katalog mušek a strímrů tak jak bude hotový tak ti ho pošlu,jinak já rád chytám ny karkulku(zonker)čer­vená hlava bílé tělo,nebo oranžové a žluté strímry,hnědé,černé se zlatou nebo stříbrnou,u volby barev platí totéž jako když vybíráš barvu twistera.

Pátek 11. dubna 2003 ve 12:19® Láďa

MAF:Představu bych měl a po neděli dám vědět,anebo si nechám poradit od odborníka. Jinak tu velikost jsem zkutečně psal jako minimální. Budu to tahat na vláčku. Máš nějaký tip na barvu a provedení?Kdyby existovala nějaká možnost nahlédnout na barvy,tak to by bylo nejlepší. Zatím díky

Pátek 11. dubna 2003 v 10:40® MAF
MAF

Láďa:Tady u nás přestalo sněžit a začalo pršet a mrholit(že by posun k lepšímu?),jsem zvědav jestli jim ty teploty vyjdou,drobet zvedlá a lehce přikalená voda by nebyla na škodu spíš naopak:-) samozřejmě že není problém navázat nějaký štikový strímra,máš konkrétní představu o barvě,10cm bych řekl že je minimální velikost,na štiku bych volil tak 15–20cm,tedy pokud to cheš tahat na vláčáku.