Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. dubna 2003 v 9:18® MAF
MAF

Karlos:Kámo víš v čem já mastím mušky to bys nevěřil,v tukové polituře na karoserie aut která je rozpuštěná v technickým benzínu a je to bomba!!kam se hrabe nějaká kacní tuk.-),a šňůru čistím podobně jako ty mýdlová voda a mastím ji obyčejným sádlíčkem,doufám že se nade mnou nebudete moc pohoršovat.-)

Středa 9. dubna 2003 ve 22:01® Láďa

Karlos:To ne,ale mě to s tou malou muškou připadá jako neskutečné a nemožné. Přitom mi je jasné,že to jde,ale. Muškařina je pro mě osobně věda a jsem zvědav jestli se k tomu jednou propracuji.

Středa 9. dubna 2003 ve 21:44@ Karlos

Láďa:Ale jdi,copak ty hážeš při vláčení někam nazdařbůh?

Středa 9. dubna 2003 ve 21:42@ Karlos

Václav:S tím Jarem člověče nevím,já ji vypláchl ve vlažné vodě s trochou mýdla a vytřel papírovým kapesníkem dokud nebyl čistý. Pak protáhl tím sajrajtem a bylo to v pohodě.

Středa 9. dubna 2003 ve 21:08® Láďa

Václav:Ještě jednou díky. Teď jsem si přečetl článek od Rudy a jsem úplně vyřízenej. Jak někdo může nahodit přesně mušku na ocas ryby. Proboha to snad není ani možné a jestli ano tak klobouk dolů před všemi muškaři.

Středa 9. dubna 2003 ve 21:03® Vaclav

Láďa: Někdy sám sebe překvapuji, jak dokáží dobře poradit ve věcech, kterým vlastně vůbec nerozumím. Cha, cha…

Středa 9. dubna 2003 ve 21:00® Láďa

Václav:Vašku,už mě to funguje!!!!!Ta galerie pochopitelně. Bylo to tím jménem. Vidím,že Karlos je zdatný učitel,ale MAF vám dneska nedorazil na vyučování.

Středa 9. dubna 2003 ve 20:55® Vaclav

Karlos: A to se také sežene v prodejně, nebo stačí třeba obyčejný Jar?

Středa 9. dubna 2003 ve 20:50@ Karlos

Václav:No no. Vážně,prach je sviňa,zažere se to do pláště šňůrya ta potvora se pak začne potápět. Já trénoval na trávě a pak u vody mě to najednou nelítalo a byl jsem vzteky bez sebe. Stačilo jen vyčistit.

Středa 9. dubna 2003 ve 20:46® Vaclav

Karlos: Provedu! Ne vážně, díky.

Středa 9. dubna 2003 ve 20:36@ Karlos

Václav:Jestli to chceš na mušky tak je to prý dobrý ale mě na MP fungovaly líp mouchy spíš přitopené než ty co seděly vyloženě na hladině. Jestli to chceš na šňůru tak si určitě pořiď nějaké čistidlo nebo regenerační přípravek na šňůry a po pár vycházkách to tím protáhni. Líp to plave i klouže v očkách,to mám vyzkoušené.

Středa 9. dubna 2003 v 18:58® Vaclav

Karlos: Zkusím se po tom přípravku Watershed podívat na prodejně, ale nevím nevím… Jestli to nebudou mít jenom ve speciálkách.

Středa 9. dubna 2003 v 18:56® Vaclav

vašek: Hodně informací získáte, myslím, i v článcích o přívlači a u jednotlivých druhů ryb.

Středa 9. dubna 2003 v 18:33® Vaclav

Láďa: Je s tím seznámen webmaster, ale jak už jsem řekl, zatím nám to všude fungovalo. On teď zjišťuje, v čem by mohl být problém… Dám vědět, až se k něčemu dopracuje, zatím vydrž, prosím.

Středa 9. dubna 2003 v 11:14® Láďa

Václav:Vašku pomoccc!!!!!!!!!!­!!Stále mi to nejde otevřít,pouze se mi na obrazovce objeví bílá plocha. Asi jsem chomout!!!

Středa 9. dubna 2003 v 11:13® Láďa

vašek:Myslím,že to není jednoduché Ti odpovědět na všechny Tvé otázky. Ale zkus si pořídit nebo přečíst knihu od JACKA KOLENDOVICZE"lov dravých ryb",je tam popsáno vše o přívlači včt. nástrah a o práci s nimi. Ale určitě bych začal s rotačkami a twistery a myslím,že brzo na to příjdete sami jak s tím zacházet. A věř mi,že popsat se dá všechno,ale praxe na břehu je jiná.

Středa 9. dubna 2003 v 10:20® vasekX

Robert:piš, piš už mám nažhavenou tiskárnu:)

Středa 9. dubna 2003 v 10:10® ROBERT

Vašek: Tom s Lastym maj pravdu, a jistě by se dalo o tom mluvit víc a dlouho. Co třeba lov ze břehu, z lodi, na stojáku, na řece…

Středa 9. dubna 2003 v 9:53® Tom

Vašek:S twistry je to vždycky zajímavé. Podle mě platí na candáty a okouny platí technika zvedáním a spouštěním – tedy přesné kopírování dna. Na štiky se mi osvědčilo pomalé rovnoměrné navíjení. Při obou technikách jsou občasné záběry i tloušťů ,jesenů, bolenů a parem! V létě jsem zpozoroval okouny lovící u hladiny. Místo jigové hlavičky jsem twistra napíchl na obyčejný háček bez zátěže. Twistr plaval po hladině a asi po 2 hodinách šoulání černého twistra po hladině jsem ulovil cca 20 okounů od 15–38 cm! Tom*

Středa 9. dubna 2003 v 8:23

Vasek: Davam to na karabinku s obratlikem, pak muzete twistery snadno vymenovat. Na kazdou rybu plati neco jineho, taky zalezi na teplote vody. Treba v lete na okouny to chce agresivnejsi praci s gumou, ale v zime uz vice klidu.

Středa 9. dubna 2003 v 8:18® vasekX

Václav: Když pominu třpitky , jak se nejlépe upevňují twistry přímo na vlasec , na karabinku nebo na obratlík s karabinkou?Je potřeba dávat ještě někam olůvka?Když s twistrem plácnu do vody mám ho nechat vždy klesnout až na dno a jak to poznám že je už na dně. Na řece je velmi nerovné dno často se zde trhá mám i zde necht twistra dopadnout na dno nebo mohu nevíjet dříve, jak rychle a jak často přerušovat co na které ryby funguje?No koukám ,že pro začátek by ty otázky mohly stačit , dík všem za rady.

Úterý 8. dubna 2003 ve 20:16@ Karlos

Václav:Každý chválí Watershed na mušky.

Úterý 8. dubna 2003 v 19:49® Vaclav

Karlos: Pro mne jsou vaše rady významné… Pokud jde o tukové přípravky, máš pro mne nějakou radu?

Úterý 8. dubna 2003 v 19:30@ Karlos

Maf:Jasně. Pokud je podklad zánovní tak se můžeš spolehnout. Beru to podle sebe,jsem lajdák který na podklad kašle a když jsem měnil firelinku u vláčky tak jsem ten vlasec trhal jako nitě. Odtud pramení moje nedůvěra. A jsme zase u toho. jde o pocit.

Úterý 8. dubna 2003 v 19:24@ Karlos

Václav:Na školení nejsem kompentní,to spíš Maf.

Úterý 8. dubna 2003 v 18:27® Vaclav

Karlos: Včera jsem na stránkách, které jsi mi doporučil, učinil objednávku. Díky za tip. Mimochodem, to – jak mne zde s MAFem vedete na dálku v mých prvních muškařských krůčcích – zaujalo jednoho návštěvníka (on se neurazí, když to zde uvedu, protože ho nebudu jmenovat). Poslal mi e-mail, že je rád, že se na tyto „začátečnické“ věci ptám, protože jeho to také zajímá, nic z toho neví, ovšem styděl by se prý zeptat. A tak to sleduje a zařizuje se podle toho. To jenom abys věděl, že neškolíš pouze mne, jak jsem se díky tomu mailu přesvědčil…

Úterý 8. dubna 2003 v 18:22® Vaclav

MAF: Díky za dárek, krabička Ibalginu 200 dorazila i s obsahem v pořádku… Ti ráčci jsou vážně pěkní, jsem nedočkav jejich vyzkoušení v praxi. O těch teplotách jsem to zaslechl dnes v rádiu, nevěřil jsem vlastním uším. Říkali tam však také, že po letních teplotách má na Velikonoce opět mrznout!!!! Takže jsem skutečně zvědavý, zdali ta dlouhodobá předpověď vyjde. To by bylo šílené, kdyby teploty během jediného týdne skákaly o zhruba 30°C. Raději se budu spoléhat na tu krátkodobou, kterou máme na Chytej. cz.

Úterý 8. dubna 2003 v 18:17® Vaclav

Vašek: Já myslím, že pro začátek bude lepší začít klasicky – s rotačkami. Hrát si s velikostmi, barvami, učit se je vodit v nejrůznějších podmínkách. Wobblery bych přizval na pomoc až později, přece jenom vzhledem k ceně bych je úplnému začátečníkovi nedoporučoval. Po rotačkách – ještě před wobblery – bych povolal do zbraně twistery. Jsou relativně levné, takže nějaké to urvání peněženku nebolí. S twistery se pracuje jinak než s rotačkami, jednoduše řečeno rybář je od začátku do konce musí oživovat, což u rotaček není vždy nutné…

Úterý 8. dubna 2003 ve 14:29® vasekX

Václavovi zde krásně radíte jak začít s muškařením je to tak perfektní a pochopitelné i pro mne , že Vás chci požádat o radu jak učit syna přívleč, aby něco chytil. Sám teprve začínám chytat schodou okolností jsem si dnes byl pro povolenku(první) a tudíž nemám vůbec žádné zkušenosti. Syn chytá už třetím rokem letos mu bude 13 let ,loni zkoušel přívleč jak na stojáku tak na Ohři a i na malém náhonu asi 5m šíře ale nic nechytil utrhal pár gum i třpitek voblera naštěstí neurval. Rád bych mu nějak poradil ale sám nevím co je mu jedno co chytí hlavně , že je to ryba. Prosím o rady pro „blbé“.

Úterý 8. dubna 2003 ve 12:22® MAF
MAF

LAsty:No údajně se má začít otreplovat již ve čtvrtek takže do středy se snad ty čudly srovnají,myslím tím ty puntíkatý krasavce:-)