Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 28. července 2002 ve 14:34@ Karlos

Václav:Dlouhej byl 2,70,cena tuším okolo 1800, v Praze v nové prodejně Silurus,pod Veletržním palácem.

Neděle 28. července 2002 v 11:20® Vaclav

Karlos: Docela rád bych si ten prut omrkul, abych si udělal reálnou představu. Kde jsi na něj narazil, prosím? Za kolik byl? A jak dlouhý? Jo, dnes ráno jsem si na řece spravil chuť, vyvláčel jsem dva tlouště 46 a 42 cm na Team Esko.

Sobota 27. července 2002 ve 23:15@ Karlos

Václav:Takže jsi byl oproti okolí jednička,alespon jsi šáhnul na rybu. Ten prut byl nějaký Sanger. Prodavavač říkal že Rus co dodává marmyšky na něj chytá. Mezi námi,hodně jemnej,opravdu,ale picker mě sedí líp. Ta akce byla spíš průběžná a pikrové a fídrové pruty mě na tento způsob lovu sedí víc. Jemná špíce na indikování záběrů a pevná páteř na případné silové zdolávání,jestli se o tom dá mluvit při používaných průměrech vlasců.

Sobota 27. července 2002 ve 20:54® Vaclav

Vláďa: Děkuji, že jste si Chytej. cz oblíbil. Makáme na tom, snažíme se, víme, že řada rybářů z celé republiky, ale i ze Slovenska už ho přijala za svůj (jen an okraj – pravidelně se na nás připojuje jeden návštěvník ze SRN, čtyři lidé z USA (!!!) a několik dalších nepravidelných návštěvníků máme z Polska a Finska). Ještě k těm cikádám jsem zapomněl dodat, že s nimi vláčím horizontálně, vertikálně jsem to dosud nezkoušel, možná že právě to je cesta k candátům. Jinak už jsem na menší cikády dostal i okouny (vloni i můj šestiletý syn, který má právě na fluo-žlutou cikádu svou největší štiku – 52 cm) a tlouštíky. Vím o rybářích, kteří ty nejmenší cikády berou na pstruhovky. Karlos: Tak s takovým prutem jsem se ještě nesetkal. Co to je za značku, proboha? A jak se to chovalo v ruce? Jo, jestli tě to uklidní, ráno jsem byl na Ohři a na marmyšky jsem vytahal jen jednoho bolínka (asi 30 cm), pět okounů do 20 cm, pár ouklejí a dva cejny. Takže taky nic moc. No, a před chvílí jsem se vrátil ze Skalky, kde mi akorát spadly z wobblera – chvíli po sobě – dvě štiky. Tím to skončilo. Kolega se s rybou ani nepotkal.

Sobota 27. července 2002 v 17:13@ Karlos

Dnes brzo ráno jsme si udělali výlet po jez ve Zvíkovci(Berounka 6)Voda pěkná ale nevyvláčeli jsme ani okounka,prostě mrtvo. Jen soused na marmyš jednoho hrouzka a dva pidiokouny. Prohnali jsme i strímry mušákem a prd. Vypadli jsme hned jak se začali probouzet vodáci. Václav:Při svých cestách po pražských krámech a hledání optimálního prutu jsem narazil na vrhací zátěž minus 7gramů. Už si se s tím setkal?

Sobota 27. července 2002 v 15:59® Láďa

Václav:Děkuji-a používáte při lovu lanko,nebo chytáte bez??Já mám zatím zkušenosti s woblery a twistry-ale chci skusit něco nového-jak dopadnu dám vědět. Tyto stránky jsou moc fajn-člověk tu opravdu najde rady k nezaplacení-jen tak dál!!Přeji hodně úspěchů a zážitků od vody.

Sobota 27. července 2002 v 15:37® Vaclav

Vláďa: Děkuji za důvěru, ale mé vědomosti o cikádách jsou omezené (používám je teprve třetí sezónu). Tak především… Chod nástrahy si určujete sám tím, do které ze tří dírek na hřbetě upnete karabinku – dírka nejblíže k hlavičce = hladký, neagresivní chod ve vodorovné poloze,......., dírka nejdál od hlavičky = agresivní chod, zvedlá ocasní část se hodně vrtí. Musím říct, že ta první varianta se mi osvědčila na boleny (používám cikády MacFish – 7 cm, 19 gr.). Chce to barevné provedení takové, které imituje bílou rybu, a pak velmi rychlé vedení při hladině. Druhá varianta mi už na přehradách pomohla k řadě štik, většinou od 40 do 60 cm (opět velikost 7 cm). Zatímco však někteří kolegové doporučují cikády především na candáty, já mám na tuto nástrahu jen jediného. Má prozatímní zkušenost je taková, že se jedná spíše o letní nástrahu, i když štiky se na ní dají bez problémů chytat až do začátku listopadu. Bude-li vás ještě něco zajímat, tak napište.

Sobota 27. července 2002 v 15:21® Láďa

Václav F.,Prosím Vás o radu:chtěl bych se něco dovědět o chytání na cikády-pokuď máte nějaké skušenosti s lovem a technikou-prosím poraďte-předem děkuji

Sobota 27. července 2002 v 15:10@ Libor

Dnes ráno jsem byl chytat na řece, ale místo toho to bylo jen samé: Ahój, ahój… Snad dvě hodiny jezdili vodáci, tak jsem to zabalil. Už aby tu byl podzim. Minulý víkend jsem totiž na Vltavě zažil úplně to stejný. Jedna kanoe za druhou.

Pátek 26. července 2002 v 19:52@ D.A.C.

Na Chug Bug od Storm, tedy ten pop, jsem chytil minulou sobotu parmu 68 cm! Tono útoku jsem se lekl.

Pátek 26. července 2002 v 17:31® Barbus

Nevím, jestli jsou popy od Stormu vynikajici, ale prohlížel jsem je na krámu a vypadají dost dobře. Asi si nějaký menší koupím na okouny.

Pátek 26. července 2002 v 7:11

Pry ty popy od Stormu jsou vynikajici, nekde jsem to cetl.

Čtvrtek 25. července 2002 ve 21:41® Vaclav

Karlos: Ano, popy od Salma skutečně chodí jinak než od Rapaly. A zajímavé je, že také popy od Stormu mají trochu odlišný chod, více akustický, řekl bych.

Čtvrtek 25. července 2002 ve 20:38@ Karlos

MAF:Popy zkoušeli kluci na Orlíku,koukal jsem na ně a tahali okouny. Dost záleží na vedení. Zajímavé je že pop od Rapaly chodí jinak než od Salma. Na Sázavě jsem měl útoky od bolena ale nikdy to netrefil napoprvé. Vždycky jsem to pos…

Čtvrtek 25. července 2002 v 19:30® Vaclav

Barbus: Většinou nahazuji kolmo ke břehu nebo mírně nad sebe, a pak to plynule stahuji s lehkými „přískoky“. Když se začne srovnávat ztv. pytel a nástraha se postaví proti proudu, přijde většina záběrů. Vím, že třeba můj kamarád Tomáš Rozsypal takhle dostal osmdesátku bolena.

Čtvrtek 25. července 2002 v 19:15® Barbus

Václav: A jak toho Propa taháš?

Čtvrtek 25. července 2002 v 18:59® Vaclav

S „popama“ mám jen pár úspěchů, ovšem nic výrazného. To s následovníkem popa – vrtulovým „Skitter Propem“ – je to v mém případě o dost lepší. Mám barvu SD (jediná velikost 7 cm) a vloni jsem na to dostal jak tlouště 18 cm, tak štiku zhruba 80 cm. Říkám zhruba, protože se po patnáctiminutovém boji dokázala u břehu vyháknout, takže to jenom odhaduji. Mám na to pár štik od 45 do 60 cm, menší boleny (40–50 cm) a překvapivě dost tloušťů (většinou 25 až 35 cm). Všechno z řeky s hloubkou od 50 do 100 cm. Na přehradě, kde jsem to také několikrát zkoušel, však zatím nic.

Čtvrtek 25. července 2002 v 10:04

S popama jsem chytal vloni, ale nic moc. Vim, ze to vsude chvali, ale chytil jsem na to jen tri ryby – tloustika, malou sticku a maleho okouna (Skitter Pop od Rapaly) na rece. Ne rybniku jsem nechytil nic. Ale mozna, ze to spatne taham. Ja tim lehce poskubavam.

Čtvrtek 25. července 2002 v 8:47® MAF
MAF

Karlos:Přes víkend ho odchytnu a v pondělí to tady budeš mít,zkoušel jsi ty Popy u nás?Já zkoušel SP v barvě LF a SD v semičce a nebylo to nic valnýho ,podle mě to chce čistou vodu,mělčinu a teplo.

Čtvrtek 25. července 2002 v 8:41® MAF
MAF

Lukáš:Bottom Bouncer je vlastně přídavná zátěž umístěná před vláčecí nástrahou. Má tvar obráceného písmene L je vyrobena s tenkého drátu na delším rameni je olověná zátěž na kratším ja umístěna karabinka na navázání návazce s nástrahou. Je to dobrý na tahání kde chceš chytat u dna a kde je silnej proud např. vývařiště splavů atd. Můj problém je ale že se mi to často zamotává při nahazování,ale když se to náhodou povede tak to fachčí.

Středa 24. července 2002 ve 22:03@ Karlos

MAF:Hod sem ten vázací postup a matroš,prosím. Libor:Na Popa 7 SB mám z Finska okouna 46. Záběr že jsem si málem nadrobil do gatí.

Středa 24. července 2002 ve 20:33@ Libor

Rád bych zkusil wobblery – „popy“. Máte s nimi někdo zkušenost? Hodí se na stojáka?

Středa 24. července 2002 v 18:49

MAF: Co je to Bottom Bouncer?

Středa 24. července 2002 v 18:07® Vaclav

MAF: Díky, budu rád a budu s tím počítat.

Středa 24. července 2002 v 10:56® MAF
MAF

Chytáte někdo na „bottom bouncer“?Pár jsem si jich přes zimu vyrobil,ale pořád se mě to zamotává při nahazování a to i když zkrátím návazec na minimum,neznáte nějakej fígl nebo dělám chybu někde já?

Středa 24. července 2002 v 9:46® MAF
MAF

Karlos&Jiří:Ne­postradatelná je náš „rodinný klenot“:-)) )když už ti tvorečkové šupinatí nechtí nic baštit tak tuhle si daj. to je vyzkoušený. Vypadá jako ocelová jepka jenom na rozdíl od ní má tělíčko do 2/3 udělaný z bílý bavlnky a prdelka je z oranžové bavlnky.Štěty a věneček je udělanej z černo šedivýho kohouta,stačí jenom pár štětů tak 3–4 a ten věneček řidčí. ve velikosti 18 na lipany-celoročně a ve velikosti 14–16 z jara na potočáky. omlouvám se za ten popis ale jak jsem říkal já mouchy nevážu,pokud by jste chtěli přesný popis materiálu a pracovní postup řeknu o něj „svýmu vazačovi“:-))

Středa 24. července 2002 v 9:34® MAF
MAF

Václav:No nevím jestli jsem dost kompetentní,ale něco bych stručného bych napsat mohl. Je tady pouze malý problém nemám doma „komp“takže to píšu v práci a od příštího týdne mám dovču tak by to bylo až v srpnu,ale jak říkám nebude to žádná věda:-))

Středa 24. července 2002 v 8:26

MAF: Jo, to by mne taky zajimalo. Co je to ta Nepostradatelna?

Úterý 23. července 2002 ve 22:22@ Karlos

MAF:Jo to bych uvítal. Co je to ta Nepostradatelná?

Úterý 23. července 2002 ve 20:06® Vaclav

MAF: Nechtěl bys pro Chytej. cz něco malého napsat o mouše? Žádnou vědu, ale praxi, konkrétní věci od konkrétních vod…