Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 6. dubna 2003 ve 12:05@ Karlos
-
Václav:S bužírky si ustřihni kousek a navleč na tu punčošku k smyčce. Pak punčošku navlečeš na šňůru,uhladíš a bužírku přetáhneš na šňůru. Ta punčoška je samosvorná a bužírka to jen pojišťuje. Můžeš to pojistit kapičkou vteřinového lepidla ale opravdu malinko. Asi bych tu spojku zkrátil,15cm se mě zdá moc. Doporučil bych ti jeden internetový obchod s muškařinou,jsou relativně levní,velký výběr od různých firem a hlavně jsou rychlí. Posílal jsem objednávku v neděli a ve čtvrtek jsem to měl na poště. Tak jestli chceš…
- Neděle 6. dubna 2003 v 9:07® Láďa
-
Václav:To je neuvěřitelné. Taková lokalita na pstruhové revíry a není tam kvalitní obchod s kvalifikovanou obsluhou. To je opravdu k naštvání.
- Neděle 6. dubna 2003 v 7:29® Vaclav
-
Karlos a MAF: A to nemluvím o tom, že na jedné prodejně neměli podkladovou šňůru (backing), prý dočasně, na druhé ji nemají nikdy, podle slov prodavače, protože muška je prý jen okrajová záležitost. Dost mne to „muškařské“ nakupování otrávilo, protože kromě té jediné pětky, aniž bych si ovšem mohl vybrat, a kromě krabiček na mušky jsem v Chebu nic nesehnal.
- Neděle 6. dubna 2003 v 7:18® Vaclav
-
MAF, Karlos a Lasty: Na těch prodejnách v Chebu, které jsem právě zmínil, jsem se ptal na fluorocarbonové vlasce… Prodavači na obou prodejnách mi automaticky podali fluorescenční žluté vlasce… To jenom, na jaká úskalí člověk při pořizování rybářského zboží může člověk na odborných prodejnách narazit.
- Neděle 6. dubna 2003 v 7:15® Vaclav
-
Karlos: Tak jsem maloval do 21.30 hodin, ono 104 metrů čtverečních půdorysu (stropu) + stěn stěn je na jednoho pořádný zápřah, nota bene když si sám dělá veškeré přípravné práce. Stěhování apod. Ještě před malováním (dnes bude stěhování zpět a úklid) jsem v 9.30 zašel do dvou prodejen rybářských potřeb v Chebu. Chtěl jsem koupit muškařskou šňůru DT5F a zažil jsem tento moment: na jedné prodejně muškařské šňůry neměli, na druhé měli jedinou plovoucí pětku – žlutou Ron Thompson Energy (vedle ní tam pak měli ještě WF6, a to bylo všechno). Tak jsem ji vzal, je u toho zhruba 15 cm dlouhý pletený kaloun se smyškou na konci + asi 10 cm dlouhá průsvitná bužírka. To je ta rychlospojka? Jak přesně to mám spojit s tou šňůrou, prosím? To víš, muškaře ve svém okolí žádného nemám, tak každou hloupost budu zjišťovat tady.
- Neděle 6. dubna 2003 v 7:05® Vaclav
-
Mr. Fish: To víte, s těmi druhy ryb to záleží i na našich dobrovolných spolupracovnících, kteří se jim věnují a mají s nimi bohaté praktické zkušenosti. Já ani Filip nemůžeme vědět všechno a rozumět všemu. To prostě nejde. Pokud jde o sumce, David Havlíček přislíbil, že jakmile se vrátí z rybářské dovolené v cizině, pokusí se – pakliže ho tam políbí múza – nějaké sumcové materiály pro Chytej. cz vyprodukovat.
- Sobota 5. dubna 2003 v 11:30® Láďa
-
Václav:Musím říci,že fotografování především baví mojí manželku. Ta si opravdu dokáže pohrát s každým záběrem. Dokáže čekat i několik minut než nastane ten správný okamžik. Tu mojí největší štiku taky fotila manželka,ale vzhledem k tomu,že jsem se bál,aby se rybička nepolekala tak nenafotila přesně co chtěla a dodnes mi tvrdí,že by záběry ze samotného boje byly lepší.
- Sobota 5. dubna 2003 v 10:58@ Karlos
-
Václav:Tak Vendo. nahoru a doolů. a nenacákej!
- Sobota 5. dubna 2003 v 8:34@ Mr.Fish
-
Dobrý den, jsem tu poprvé, stránky se mi dost líbí, ale mohli byste psát víc o sumcích? A taky línů by se mi líbilo víc, jinak jste dobří. Ryby ve fotogalerii jsou pěkný, hlavně ten pstruh.
- Sobota 5. dubna 2003 v 6:53® Vaclav
-
Láďa: Jestli syna baví fotografovat, tak to v něm pěstuj, je to krásná věc. Já sám velmi fotografuji, snažím se u toho přemýšlet a řadu svých snímků konzultuji s profesionály, např. s mým kamarádem a výborným fotografem MF Dnes Martinem Stolařem, který už má na svém kontě mj. i výstavu v cizině. Jsem překvapen, kolik mi toho „najde“ i na těch mých nejpovedenějších snímcích, které laik obvykle obdivuje. A to je moc dobře, on je jedním z těch, kteří posouvají kvalitu mého „neprofesionálního“ fotografování kupředu. Takže to v klukovi podporuj, já sám v tom svého syna taky vedu, momentálně ho to baví víc (je mu 8 let) než rybaření.
- Sobota 5. dubna 2003 v 6:46® Vaclav
-
Karlos: Za chvíli mne odvedou na popravu, byt už se balí do igelitu a do novin, ze stěn se sundavají doplňky, obrazy a fotky… Líbí se mi, jak ti stačilo jedno jediné – mimochodem velmi výstižné – slůvko k vyjádření tvého názoru na některé fotografie. Já mám nad některými snímky podobné nutkání. Vždycky si pak říkám, že tomu dotyčnému na snímku vůbec nejde o nějakou kulturu a estetiku, vůbec ne, tomu jde jen o žvanec, a pokud možno za to ještě něco vyhrát.
- Pátek 4. dubna 2003 ve 23:59
-
Václav:Taky tě lituju,zítra na rybách na tebe budu myslet:)))P. S. Takže už jsi fit,když se chystáš na štafle?Mimochodem,máš novinovou(večerníčkovskou) čepici?
)). Ne,ale máš pech. Já jsem podobný případ,taky všechno(ať už práci nebo opravy známek ve škole) odkládám a odkládám až je doma „dusno“.
- Pátek 4. dubna 2003 ve 23:50
-
MAF:Ne asi,ale určitě!Ještě bych ale dodal-NEVYLÉČITELNOU!:)P. S. parádní potočák.
- Pátek 4. dubna 2003 ve 22:55@ Karlos
-
Václav+Láďa:Několik let jsem byl nadšený fotoamatér a mám spoustu hodin strávených ve fotokomoře a musím říct že z některých fotografií prezentovaných v časopisech bych se poblil!Jinak Václave upřímnou…
- Pátek 4. dubna 2003 ve 20:31® Vaclav
-
Láďa: Ano, u toho lína je to promyšlené, dobře zvolené pozadí, moc romantické a vkusné. Skutečnost, že lovec dokázal toho trofejního lína pustit, je nesmírně povzbudivá.
- Pátek 4. dubna 2003 ve 20:21® Láďa
-
Václav:A to si představ,že ty momentky ryb ve vodě fotil kluk. Mám pocit,že sám bych to lépe nenafotil. K tomu Kajmanovi:tam je" nejlepší foto se sumcem"ta je opravdu úžasná. Ten Lín je opravdu perfektně proveden včt. pozadí.
- Pátek 4. dubna 2003 v 19:51® Vaclav
-
Láďa: Ano, fotky přišly, díky moc, jsou pěkné a jsem rád, že tu jsou nadšenci, kteří si při rybolovu dávají tu práci s tím to ještě fotografovat. To je moc dobře, to vážně umím ocenit, protože vím, že to vyžaduje určitou domluvu, teoretickou přípravu a další věci. Ty fotky pak ale stojí za to, je to něco úplně jiného než například snímky některých rybářů v posledním Kajmanovi (KAJMANŮV POHÁR), kde je již na první pohled vidět, které ryby skončily v mrazáku a na pekáči. Nic proti nějaké rybě na talíři, ale snímek, který chci někomu představit, prezentovat a chlubit se s ním, musí nějak vypadat a musí mít svou kulturu! Velmi se mi líbí fotka pana Korbeláře (s tím línem). Jinak máš pravdu, i počítač budu mít zabalený.
- Pátek 4. dubna 2003 v 18:59® Láďa
-
Václav:Podle toho co píšeš to vypadá,že bydlíš Ty u mě a nebo já u Tebe. Vidím,že je to všude stejný. To budeš mít i PC zabalený?Jo a co ty fotky?Přišli doufám v pohodě.
- Pátek 4. dubna 2003 v 18:55® Vaclav
-
Láďa: Ano, přesně tak to je. Už čtyři roky to kvůli rybám odkládám, nyní to udělat musím, jinak bych to odkládal pátý rok.
- Pátek 4. dubna 2003 v 18:51® Láďa
-
Václav:Úpřímně Tě lituji,ale než poslouchat zbytek sezony,že jsme věčně na rybách a doma nic neuděláme,tak je lepší si to oddělat hned teď na začátku dokud je zima. Později by to více bolelo.
- Pátek 4. dubna 2003 v 18:29® Vaclav
-
Všem: Pánové a dámo, čeká mne truchlivý víkend. Od března 1999 slibuji manželce, že vymaluji náš rozlehlý byt (104 metrů čtverečních), a nyní tedy konečně nadešel ten správný čas. Kdybych to neudělal teď, odložilo by se to zase o celou sezónu, protože už za týden je pstruhové zahájení… Nevzpomínejte na mě ve zlém. Jak vidím ty obrovské prostory (a halvně ty stropy), je mi zle.
- Pátek 4. dubna 2003 v 18:25® Vaclav
-
MAF: Kde jsi sehnal to tečkované monstrum? Na co bylo chycené? Na kuře? Ne, vážně, je to fakt „zvíře“. Takovou rybu bych tisíckrát pustil zpět (po vyfotografování), snad tak učinil i její šťastný lovec!!!
- Pátek 4. dubna 2003 v 10:20® MAF
-
Jarda K:Asi proto že oba trpíme stejnou nemocí
- Pátek 4. dubna 2003 v 10:19® MAF
-
Václav:Chceš potočáka máš ho mít
- Pátek 4. dubna 2003 v 10:18® MAF
-
Karlos:Je to lipánek z Polska s řeky Bug,je to šílený viď a teď si představ že ho lapil na suchou na vlasec 0.16mm to je palba viď
- Pátek 4. dubna 2003 v 10:17® MAF
-
Andrea:Holka snad to raději ani nezkoušej,kolikrát se ta prevence zvrhne v těžkou chorobu
- Pátek 4. dubna 2003 v 9:56® Tom
-
Láďa + syn : Úlovky máte krásné. Blahopřeji Vám. Šlechtí Vás i metoda „chyť a pusť“.
- Pátek 4. dubna 2003 v 8:05
-
Vaclav: To jsou veci s tou galerii. Na druhou stranu Vam ten parazit pomohl odhalit slabiny. Delat by se to ale nemelo, je to prece pro lidi, pro nejakou partu lidi.
- Čtvrtek 3. dubna 2003 ve 23:09® Láďa
-
Všem:Doufám,že nevadí tolik fotografií od Zálichů ve fotogalerii. Víme,že to nejsou žádní velikáni,ale potěší. Jinak tam je vidět kdo z nás dvou je úspěšnější. A to tam synek nemá všechny ty štiky co ulovil včt. candátů. Ja jsem vždy,až druhý.
- Čtvrtek 3. dubna 2003 ve 22:33
-
Václav:Potočák by to byl nadherný a nezapomenutelný,ale takový duhák,dejme tomu na šestnáctce,to by mě asi taky poznamenalo na celý život.