Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 15. srpna 2005 v 19:29® Thomas

Nazdar chlapi chci se zeptat jestli z vas nekdo nema special na candose od shimana Solstace Zander aby mi rekl jaky s nim ma zkusenosti.

Neděle 14. srpna 2005 ve 23:55

HaD: A to je na tom právě to smutný. Výklad RŘ je možná trochu problematickej:-) Otázku jsem vznesl protože chodím na malou řeku, kde jsou štiky a okouni vzácností o jiných dravcích ani nemluvím, zřejmě proto, že jsou považovány za ryby nežádoucí a nesmí býti vráceny vodě:-( Ryby ve většině případů pouštím, ale rád bych si zavláčel i při pěkným počasí na jaře. Jsou tu tloušti a nějací duháci. Proto hledám cestu jakým způsobem toto uskutečnit:-))

Neděle 14. srpna 2005 ve 23:36® HaD
HaD

> švejk: není, protože nemá plíšek ;-) ale hádej se s RS 70 let důchodcem :-((

Neděle 14. srpna 2005 ve 23:33

Bobo-Falknov: nemohu s tebou nic jiného, než souhlasit, přidám ještě definici přívlače dle RŔ. lov přívlačí: je lov pomocí jedné udice, prut je držen v ruce, jiná udice nesmí být nastražena. Spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím. Tato metoda je určena výhradně k lovu dravců a lososovitých ryb. Lovem přívlačí se rozumí i lov na umělou mušku nebo muškaření v případě, že je za nástrahu použita vláčecí nástraha, nebo muška vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Vláčecí nástrahy mohou mít podle své konstrukce maximálně tři háčky (dvojháčky, trojháčky). Při lovu přívlačnou udicí (přívlač) se nesmí táhnout nástraha za jedoucí loďkou. Přívlač je povolena od 16. června do 31. prosince, kromě revírů s povolenou přívlačí od 16. dubna.

Je strýmr vláčecí nástraha?

Neděle 14. srpna 2005 ve 23:14® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

švejk: Jenže on je velmi velký rozdíl v tom, jak se vede streamer na vláčáku a jak na mušáku.

Neděle 14. srpna 2005 ve 21:16

To je dobrý, a pokud používám klasickej prut a smekací naviják? V RŘ o prutu není řeč a muškařská šňůra může být nahrazena vlascem. Je tam upřesněna pouze nástraha, která nesmí mít rotující plíšek nebo vrtulku zvyšující dráždivost nástrahy. Zátěž může být kulové plovátko, nebo jiná… tady je to přesně: lov umělou muškou: je lov pomocí jedné udice na umělou mušku, nahazovanou pomocí muškařské šňůry, jiná udice nesmí být nastražena. Muškařská šňůra může být nahrazena vlascem, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové, nebo jiné plovátko, případně jiná zátěž. Při lovu umělou muškou lze použít nejvýše tři návazce s tím, že na každém návazci lze použít jen jeden jednoháček. Pokud jsou nástrahy vybaveny dvojháčkem nebo trojháčkem, lze použít jen jeden návazec. Umělou muškou jsou nástrahy imitující hmyz či jiné organizmy. Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky. Při lovu umělou muškou nesmějí být další pruty nastraženy.

Neděle 14. srpna 2005 v 19:43® pif
pif

švejk,pokud používáš muškařský prut a naviják,je to muškaření a ne přívlač.

Neděle 14. srpna 2005 v 18:45

Zdravím, měl bych dotaz ohledně strýmrování. Je tato nástrahy považována za vláčecí nástrahu a tedy se na strýmrování vztahují omezení jako na vláčení, nebo je to umělá mucha a mohu tedy chytat už brzy zjara? Dle mého výkladu RŘ to není vláčecí nástraha, ale umělá mucha.?.?

Neděle 14. srpna 2005 ve 14:25® Chose
Chose

> BoBo-Falknov: jojo,pravda…:-)

Neděle 14. srpna 2005 ve 13:32® Hrouzek
Hrouzek

Bass-nene,zbrojim taky na bassíky :-)) A pak s HaDem bude po stovkách fotit :-)) ))))))

Neděle 14. srpna 2005 v 10:12® HaD
HaD

> prichy: no video bude takyyyyy, neboooj

Neděle 14. srpna 2005 v 8:36® Prichy
Prichy

> HaD: davide, a nechcete kurva vzit i kameru, ani by mi nevadilo, ze na obrazovce budes i ty :-D

Neděle 14. srpna 2005 v 1:20® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Mirek: Neboj, to zvládnem i bez znásilňování ;-) chose: A co jsem Ti na Koutech říkal?! :-D

Sobota 13. srpna 2005 ve 22:43® HaD
HaD

> Bass: neboj, budu ti vyprávět jen o soubojích s bassíkama nad 5 kg, s prckama tě zartěžovat nebudu ;-)

Sobota 13. srpna 2005 ve 21:54® Chose
Chose

> Mirek: není zač

Sobota 13. srpna 2005 ve 21:08® Bass
Bass

HaD: Ty do toho Španělska neodjedeš ............ šmejde :-)) ................. páč tě vykostim :-)

Sobota 13. srpna 2005 ve 20:38® HaD
HaD

> Bass: nemachruj, sám sotva umíš počítač zapnout :-D

Sobota 13. srpna 2005 ve 20:33® Bass
Bass

Mirek: to musíš mít, ............ uvidíš to se ti bude líbit ............... je to praktická věc

Sobota 13. srpna 2005 ve 20:18® Mirek

> Bass: Nemááááám! Budu muset znásilnit Boba nebo Prichyho. Já vůbec nevím, která bije.

Sobota 13. srpna 2005 ve 20:15® Bass
Bass

Mirek: Hele, zž máš to ICQčko ?

Sobota 13. srpna 2005 ve 20:13® Mirek

> chose: Tak teď jsem koukal do lovu. Gratuluju k prvním štikám. Těší mne tvůj zodpovědný přístup k fotu rotaček.-)) Díky za pochvalu.

Sobota 13. srpna 2005 ve 20:02® Mirek

> chose: Tak to jsem rád, žes mi to potvrdil. Já jsem si pořád nebyl jistej. -))))

Sobota 13. srpna 2005 v 19:08® Chose
Chose

taky sem si koupil navijáček a  spokojenost

foto/diskuze/privlac/2005/th-img20073.jpg
Sobota 13. srpna 2005 v 19:06® Chose
Chose

Mirek-tak ty rotačky fungujou,dneska 1vokiš a 2 štičky. paráda. foto-úspěšné místo…

foto/diskuze/privlac/2005/th-img20072.jpg
Sobota 13. srpna 2005 v 18:40® Bass
Bass

Hrouzek: Jenomže ty fotíš jenom sumce, ne ? ............. řekni že jo, nebo .........

Sobota 13. srpna 2005 v 18:36® Hrouzek
Hrouzek

Bass-to by nevadilo,beru taky foťák :-)) )

Sobota 13. srpna 2005 v 18:24® Bass
Bass

HaD: Kéž by si chtěl doma zapomenout foťák .............. halzle !!

Sobota 13. srpna 2005 v 15:52® Milky
Milky

> HaD: . dyk poudám, že ¨Sv. Petr na tebe musí bejt nakrklej! :-)) )
A navíc necháváš raději vydělávat cizí, dříve imeprialistickou ekonomiku. Koukej baštit kapra a sumce a nevošklíbej se!

Sobota 13. srpna 2005 ve 12:31® Hrouzek
Hrouzek

HaD-jo jdu do toho s tebou,muj starej dobrej oštikovanej vláčák se už na ně třese :-)) Už by to chtělo změnu když jsem viděl ty jemný vláčáky co dělá třeba Colmic to je hrozný se pak dívat na ten můj 5 let starej :o)) Ale funguje :-))

Sobota 13. srpna 2005 v 11:47® jiris
jiris

HaD – kde jsi ty morsky priserky nachytal??