Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 28. března 2003 ve 20:38® Vaclav

Láďa: To jsi ji hezky popsal, úplně ji před sebou vidím. Robert: A kdo nám to tam nasází? Kluivert? Van Nilsteroy?

Pátek 28. března 2003 ve 20:35® Láďa

Robert:Chyba pane kolego.

Pátek 28. března 2003 ve 20:34® Láďa

Václav:Nemáš vůbec špatné sny. Takové se mi poslední dobou zdaji pomalu každou noc. Taky vyrazíme na úsek,kde bych nechtěl potkat moc kolegů. Ve své podstatě jsem u vody rád sám,protože Václavák mám za rohem domu. Myslím,že tohle mě splňuje Jizera. Rybářský tlak minimální a hodně divoká voda – vzhledem. A to mám rád(potopené stromy do vody,vyčnívajíci kameny a kořeny,tůně až 2,5 hluboké apod.,opravdu pěkná řeka). No vidíš to,už v tom zase lítám.

Pátek 28. března 2003 ve 20:32® ROBERT

Václav + Láďa: Chlapi, ty Nýdrlandi nás smetou 3:1.

Pátek 28. března 2003 ve 20:27® Vaclav

Láďa: Pokud jde o Spartu, vsadil jsem už dřív na postup Slavie. Nebij mě. včera jsem dokonce dvěma známý rozmluvil, aby sázeli jedničku na Spartu, za což mi dnes oba SMSkami poděkovali. 1:2 v Holandsku by mohlo vyjít, Nedvěd se trefí dělovkou z 23 metrů a pak pět minut před koncem Koller.

Pátek 28. března 2003 ve 20:24® Vaclav

Láďa: No, spíš jako moje sekretářka, cha, cha. A nebo jako moje žena. Jinak na 16. se také těším, na nějaký ten Bohem zapomenutý potůček. Mým snem je na dva metry širokém potůčku ulovit půlmetrového potočáka…

Pátek 28. března 2003 ve 20:23® Láďa

Václav:Holandsko-Česko 1:2,tutovka. Ale hokej mě zklamal,hlavně Sparta.

Pátek 28. března 2003 ve 20:21® Láďa

Václav:Václave,Vá­clave ty si zahráváš. Viš,že se nemoce nemají přecházet!!!!!Teď mluvím jak kniha co?Šel bych taky někam na schůzi a pořádně podebatit a rozebrat problémky. Ale ze všeho nejradši by jsem šel na ryby,ale ne jako minule,abych topil telefony. Tak jsem se zařeknul,že půjdu až šesnáctého. Klukovi napíši omluvenku a vyrazíme. Jak já se těším!!!!!!!

Pátek 28. března 2003 ve 20:17® Vaclav

Láďa: Vidíš, zapomněl bych na ten zápas našich v Holandsku… Dvojka je odvážný tip, ale proč ne, zápas bude vyrovnaný a naši to v těch nejvypjatějších momentech proti těm silným v posledních letech zvládají. Naposled se vyhrálo ve Francii… No, aby to zkrátil. Byl jsem dnes s kolegou samozřejmě ve Fortuně a dával jsem dvojtip 02. Trochu jsem se jistil, ta remíza se mi zdá pravděpodobnější, i když hlasuji pro výhru.

Pátek 28. března 2003 ve 20:09® Vaclav

Láďa: Informace mám kusé, zprostředkované, nejsou z první ruky. Z toho, co tak slyším, usuzuji, že eventuálních změn, o nichž se již dlouho hovoří nebo které jsou na různých úrovních navrhovány, bude jako šafránu. Jinak víkend budu mít spíš pracovní, tedy do jisté míry (což mne štve, chtěl jsem si opravdu lehnout a potit se). Vlastně to začíná již za hodinu, kdy jedu fotit křest nového CD kapely Plektrum. Zítra máme tu výroční schůzi, zde mám informace, že by to v bodě různé mělo být horké…

Pátek 28. března 2003 ve 20:04® Vaclav

Petr: Jsem velmi rád, že jste vstoupil do naší diskuse a že dáváte najevo svůj názor ohledně změn v RŘ. Jen jste v jednom momentu dost přestřelil. To když článek dr. Skály označujete za alibistický a říkáte, cituji: Holt dva kapři lednici nezaplní. To mne rozesmálo, protože dr. Skálu trochu znám. Je to ryzí vláčkař, který se kolem vody pohybuje celou sezónu s jedním prutem a ryby loví pro zábavu. Těch pár okounků, co si přece jenom odnese domu na máslo, je fakt zanedbatelných. Spoustu mírových ušlechtilých dravců pouští a možná i daleko víc než vy. Ale nevím, nechtěl bych vám v tomto ohledu křivdit, neznám vás. To jenom na okraj.

Pátek 28. března 2003 ve 20:04® Láďa

Václav:tak to máš pěkně zkaženou sobotu s nedělí kvůli nemoci. No hlavně,aby jsi se uzdravil do zahájení. Jak tipuješ zítřejší fotbal. Já bych dal na nás tutovou dvojku. Na vedlejším serveru probíhá tatáž diskuse o strímrech a taky zajímavé. Chstají se vůbec nějaké změny v RŘ,máš nějaké info?

Pátek 28. března 2003 v 19:58® Vaclav

Láďa: Té nemoci se vůbec nemohu zbavit, neustále se potím, od minulého pátku má pořád silnou rýmu, kterí nikterak neustupuje, jedině teploty klesly. Bolest v krku přetrvává. Jinak hodnocení článku určitě kazit nebudeš, ta fotka je dobrá.

Pátek 28. března 2003 v 19:46® Láďa

Václav:Napsal jsi to myslím dost přesně-MP revír bez strímra. A co jinak,už jsi zdráv?Jinak jsem koukal,že jsem vyobrazen u Tvého článku. Abych tam nekazil celkové ohodnocení příspěvku. Jinak se stále nemohu rozhodnout kam vyrazím 16.4.,mám tři revíry,ale vůbec se neumím rozhodnout.

Pátek 28. března 2003 v 19:35® Vaclav

Sergo Aš: Hovořil jsi s mým bratrem o tom závodění? K závodění se mi vloni přihlási Ríša Kosík, šéf Městské policie v Aši, který má družstvo, jež se letos zúčastní krajské divize. Kvůli jeho vážnému zranění to vloni nestihli. Kdyby jsi se ozval před dvěma měsíci, kdy jsme dávali dohromady soupisku našeho týmu pro 1. ligu, zřejmě bychom tě vzali. Měli jsme problémy dát dohromady náhradníky, zdálo se, že nakonec tu 1. ligu pustíme. Teď jsme jakž takž konsolidovaní, navíc termín přihlášek pro 1. a 2. ligu už vypršel.

Pátek 28. března 2003 v 19:29® Vaclav

Láďa a Sergo Aš: Sergo má pravdu, ta třecí vyrážka je nyní naprosto reálná, na Ohři právě cejni a plotice ji v posledních třech letech mají pokaždé v březnu. Vloni dokonce ji měli již na konci února, bylo to asi po deseti dnech, kdy byla teplota 7°C nad nulou, přičemž poslední čtyři dny se zde pohybovala kolem 15°C. Cejni s třecí vyrážkou na přelomu února a března jsou skutečně zvláštní. A vloni jsem to udiveně hlásil známým rybářům na Moravu, a ti mi řekli, že tam to bylo to samé. Kromě různých místních vlivů je to možná skutečně spojené s celkovým oteplováním evropského kontinentu, zvířata jsou na to přece jenom citlivější. Možná se za 70 let dočkáme doby, kdy se u nás podobně jako dnes ve Španělsku budou kapři vytírat dvakrát do roka, cha.

Pátek 28. března 2003 v 19:23® Vaclav

Láďa a Ierak: Každý máte svou pravdu, to je z těch příspěvků zřejmé. Podobně jako Ierak bych to neřešil paušálním zákazem, těch je náš RŘ plný, nýbrž jasným definováním pojmů, stanovit a popsat rozdíl mezi muškou a strímrem s tím, že třeba strímr by nebylo možné na MP vodách v době hájení dravců používat. Kdo by chtěl muškařit, přístup s muškou by k okounům, tloušťům, ouklejím či jiným druhům měl.

Pátek 28. března 2003 v 18:30® Láďa

Ierak:Máš pravdu,asi jsem to špatně podal. Já vůbec nemám zájem něco zakazovat,ale chtělo by to opravdu definici co a jak. Co se týká toho bobkaře,tak to máš samozřejmně taky pravdu. Podle mne RŘ je nedokonalý pomalu ve všem,ale musíme ho brát takový jaký je a zatím se s tím smířit.

Pátek 28. března 2003 v 18:09® Lerak

Láďa : to jsou stále spory o tom, co je ještě muška a co vlastně strímr… Je jasné, že se uloví dravci na strímra, napodobujícího rybičku, v době hájení na MP vodách. Ale na zákaz to opravdu není, to zavání zákazem muškaření, proti kterému budu stát v prvních řadách. Co takhle definovat velikost mušky, kterou lze lovit na MP
v době všeobecného hájení (a bez protihrotu) např. v centimetrech (např. do 3,4,5 cm) zatíženou pouze v tělíčku ? Tebou navrhovaný zákaz nemá opodstatnění… Takto si i lovec (muškař) přijde na své např. při lovu okounů,tloušťů,PD atd.
A co povíš na další paradox, když vedle bude chytat bobkař na položenou, na 3háček s klubkem červů. Přál bych Ti vidět, jak takovéhle sousto dokáže nabudit každého dravce a jak se pak trápí sešitým jícnem…

Pátek 28. března 2003 v 17:54® Lerak

Andrea&Václav : dost dobrý, docela jsem se bavil, třeba se dostanete do zlatých fondů české literární sbírky. Opravdu, už jen proto, že jste si našli čas a zrovna se dokázali odpoutat na chvíli od všedností a zabásnit…

Pátek 28. března 2003 ve 13:04® Sergo

Láďa>Tu třecí vyrážku mu věř. Já jsem první březnový týden chytl na ohři cejna kolem 45cm a ten měl už tehdy regulérní třecí vyrážku. Taky jsem koukal,ale když jsem mluvil se známým místním rybářem,tak mi to potvrdil,že je to tam tak každý rok. Bylo to pod Tršnicema,takže to trochu může být dáno teplejší vodou ze Skalky. Václav>My máme v Aši schůzi 6.4. a chceme jako už několikrát dát požadavek na hájení po vysazení. Vím,že to Výročkanemůže rozhodnout,ale jedu i na sněm do Plzně a tam to chci nadhodit znova. Tak by se to mohlo snad povést. Byl bych i pro změnu v nejmenších mírách a počtu odnesených ryb,ale to asi neprojde. U nás to není ani tak strašný. Nejvíc odnesených (zapsaných )kaprů je 63. To jsou asi tři lidi a pak to jde od 30 dolů.

Pátek 28. března 2003 v 11:37

Vaclav: Doufam, ze po sobote das vedet, jaky byl prubeh vasi schuze. Fakt mne to zajima, sleduji, jestli se nekde dari neco prosadit. Jestli je vubec zajem podporovat vyvoj moderni rybariny…

Čtvrtek 27. března 2003 ve 23:54® Láďa

Václav+ostatní:Ne­vím,ale možná Vám budu připadat divně a nevzdělaně. Původně jsem vůbec nechtěl do této debaty o streamrech zasahovat,ale zkusím to. Mám takový osobní pocit,že na MP vodách by tato nástraha neměla být povolena v době hájení dravých ryb. Rybář který má navázaného 7cm streamra určitě nejde lovit oukleje čí jinou bílou rybu,ale především dravce!!!!!A potom je asi úplně jedno jestli má v ruce mušák se streamrem či přívlačák s woblerem!!!!Ale o papíry příjde pouze vláčkař. Takže buď povolit obojí a nebo zakázat obojí. Ale v tomto provedení RŘ akorát vzniká pěkný bordel. Loňského roku na jaře jsem byl svědkem jak na Berounce štiky ochotně tyto nástrahy přímo hltaly a já na břehu pouze záviděl,že někdo může a já ne!A to jenom proto,že nemám tak šikovné ruce,abych mohl do nich vzít mušák a nabrodit do vody a začít se taky bavit lovem HÁJENÝCH ryb!!!!!Doufám,že jsem někoho neurazil a pokud ano,tak se omlouvám. Takže na MP vodách v době hájení streamr nepovolit a to v žádné podobě a velikosti!!!!!

Čtvrtek 27. března 2003 ve 23:24® Petr

Zdravím, všechny rybáře – hlavně Ty slušné, jsem tu poprvé a nestačím se divit jaký, jsou tady radikální rybáři. Např. pan Gašpar jeho článek o změnách RŘ mne doslova nadchnul, ale hodnocení nic moc zatímco ten druhý článek je alibistický a defakto přebírá úvahy pana Gašpara a má dobré hodnocení. To mne utvrdilo, že opět padla kosa na kámen a bohužel masaři opět vítězí. Holt dva kapři týdně lednici nezaplní. Ne že bych v tom článku neviděl rezervy např. zapoměl na hájení tradičních schromaždišť ryb při tření, když už by rád vláčel celý rok, ale ruku na srdce kdo může mít v hlavě vše a recept na všechno, jelikož on v článku troubí k boji musím se připojit. Myšlenka je dobrá a i víra v nové rybáře má svůj půvab. Nechápu proč nemáte nikdo z ostatních návštěvníků komentář a neviděl jsem ho ani ve starších diskusích, to nemáte vlastní názor nebo se jako správní čecháčci radši k ničemu nevyjadřujete. Rozhejbejme to teď – budou schůze a můžeme toto téma nahodit ať se masařům hůře spí!!!! Hrrrrr na ně!!!!!!!

Čtvrtek 27. března 2003 ve 22:29® Ruda

Václav: Samozřejmě máš pravdu o hájení bolena, ale byl to revír skutečně místního významu, kde hájený není. Už proto, že defakto je hájený všude se může pouze težko před RS obhájit , že jdu se streamrem na okouny. Takže si myslím, že RS by mohla zakročit proti takovému lovci a to z důvodu hájení dravých ryb, protože se streamrem na bílou rybu rozhodně nejdu. Je to fakt složitý problém, který jsem rozebíral i s p. Horkým a ten je bohužel také názoru, že je to přestupek, ale nikdo si není jistý. Defakto tam jde jak o konstrukci tak i vedení streamra a použitý prut a šňůra taky hraje roli, ale rozhodně se dá i s mušákem při dobré manipulaci jako vláčet, to jako zkušený rybář uznáš. Jak to vypadá v okolí Chebu, na Březové ve Varech už na půlce není led a celkem slušně jsem si zachytal na feeder cejny (20–30cm). Jinak to tam i docela kroužkovalo tak jsem chtěl vyndat z auta svého nového Orvise, ale přeci jen asi radši počkám, jako Sokolováka by mne tu mohli místní trochu diskriminovat, ale jestli to počasí vydrží tak hopsnu do prsaček a o víkendu začne šňůra svištět.

Čtvrtek 27. března 2003 ve 22:28® Láďa

Václav:Dnes můj švagr pokřtil vodu kaprem 55cm,ale viděl zajímavou věc. Rybář co seděl vedle něho tak měl ve vezírku dva 50cm cejny. A teď to nejzajímavější:ty cejni měli klasickou třecí vyrážku. Snažil jsem se mu to rozmluvit,že zřejmně měli na sobě plíseň,ale nedal se přesvědčit. Co si o tom myslíš?Podotýkám,že je to zkušený rybář a ví jak třecí vyrážka vypadá.

Čtvrtek 27. března 2003 ve 20:31® Vaclav

Ondřej: Díval jsem se, ale kontakt jsem nenalezl. Ještě se podívám, možná se ale přihlásí dříve sám.

Čtvrtek 27. března 2003 v 19:56® Vaclav

Láďa: Ano, i s dětmi to dělá téměř 2000 členů, jsme opravdu velká organizace, vezmeš-li v potaz, že Cheb má 35 tisíc obyvatel… Je to dané ale tím, že na východním i západním okraji města jsou dvě velké a slušné přehrady – Jesenice a Skalka, a pak je tu Ohře a řada dalších rybníků a jiných menších vod.

Čtvrtek 27. března 2003 v 19:54® Láďa

Václav:Václave to je vás opravdu cca.2000 členů?To je obrovské číslo!!!!

Čtvrtek 27. března 2003 v 19:26

Dobry den videl sem na vašich strankach článek od ing. Radka Zemánka, prosimvas nemáte na něho nějakej kontakt??? Mejl nebo telefon??? Dřív sem s nim jezdil do Letovic na candaty a ted na nej jaksi nemam kontakt. Předem moc děkuji