Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 27. března 2003 v 19:25® Vaclav
-
Lasty: Chebská organizace, která čítá cca 2000 členů, má výroční schůzi právě tuto sobotu. Jsem na ni moc zvědavý…
- Čtvrtek 27. března 2003 v 19:24® Vaclav
-
Ruda: Nevím jak kde, ale obecně boleni jsou hájení, u nás na západě Čech určitě. Možná existují místní výjimky, ale jinak bolen hájený je.
- Čtvrtek 27. března 2003 v 15:41® Ruda
-
všem: Ten streamer s mušákem je skutečně záludná věc, defakto na posouzení RS. Dle výkladu jednoho z členů se používá výhradně na lov dravých ryb a ty jsou hájeny, týpek ovšem zapoměl na okouna a bolena Ti hájeni nejsou. Takže vím, že někde za to papíry vzali, ale nakonec je vraceli. Osobně bych orodoval za to abychom všichni kdož můžem takto lovícího kolegu podpořili v boji proti demagogům z řad RS.
- Čtvrtek 27. března 2003 ve 13:37® Ruda
-
Lasty: Mam stejný pocit!
- Čtvrtek 27. března 2003 v 9:13
-
Kolegove, uz u vas probehly vyrocni schuze MO? Jak je hodnotite? ja mam nekdy pocit, ze ukolem takove schuze je neprispet k rozvoji sportovniho rybolovu, ale zakonzervovat zastaraly stav.
- Čtvrtek 27. března 2003 v 6:46® Vaclav
-
Andrea: Večer jsem měl nějaké kapacitní problémy s počítačem, tak jsem nemohl vstoupit a říct ti, že jsem rád, že jsi sebrala odvahu a něco poslala. Takže teď budeš slavná, a to je dobře.
- Středa 26. března 2003 ve 22:39@ Karlos
-
Andrea: Dooobrý,máš básnické střevo.
- Středa 26. března 2003 ve 22:06® Petr
-
Václav- děkuji.
- Středa 26. března 2003 ve 22:05® Andrea
-
Václav: Tak jsem smíchy bez sebe a skoro se za ten výtvor stydím, nějak mi nedošlo, že to asi zveřejníš. Ale dík, budu se cítit jako slavná spisovatelka. jen mě mrzí, že nebylo komu konkurovat.
- Středa 26. března 2003 v 19:05@ Karlos
-
Lukáš:To je přesně ono. asi lze akceptovat. Co člověk to názor. Každý porybný si to bude vykládat jinak a je problém.
- Středa 26. března 2003 ve 14:00® Vaclav
-
Lukáš: Nelze, než s Vámi souhlasit.
- Středa 26. března 2003 ve 12:41® Lukas
-
Václav: Ke strímrům… Je to muškařská nástraha z peří, srsti, chlupů a umělých vláken, nezáleží, má-li hlavičku jako twister nebo ne. I když chápu, že pak už víc vypadá jako vláčecí nástraha. Pak je to takový jigstreamer, tedy – podle mne – již vláčecí nástraha. Ovšem když s tím někdo chytá na muškařský prut a za použití muškařské šňůry, tak to asi lze akceptovat jako mouchu. Otevřel jste, Václave, zajímavý problém.
- Středa 26. března 2003 v 11:09® Tom
-
Všem : Ahoj rybářští nadšenci. Dlouho jsem tu nebyl. Mám jednu prosbu:Nevíte někdo jak se loví na „polévkové kuličky“? Já si je koupil, kvůli cejnům, ale určitě se musí ještě nějak upravovat( a já nevím jak), protože se doslova drolí na háčku. Tak doufám, že mi pomůžete. Jinak jsem na Labi ulovil na houpačku na rohlík 5 cejnů 40–45 cm a jelce jesena 45 cm. Doufám, že si někdo s těmi polévkovými kuličkami víte rady. Dík Tom*
- Středa 26. března 2003 v 9:07
-
Vaclav: K tem strimrum… Ja myslim, podle radu, ze kdyz ted nekdo bude na mimopstruhove prehrade chytat s musakem stiky, bavit se tim a a poustet je, tak je to v poradku. V neporadku je to, pokud tu stiku odnese. Pak je zapotrebi takoveho cloveka sejmout.
- Středa 26. března 2003 v 8:31® Lerak
-
Mirek&ALL:Nevím, kde jsi vyčetl v RR, že na P vodě smí být použit nejmenší 3háček o velikosti 10. Dále, že je možné použít pouze jeden. Dnes se loví na P vodě nástrahami ověšenými 2 trojháčky a neodporuje to RR. Dříve to tak omezené bylo, dnes už ne. BOHUŽEL ! Kdopak asi tento řádek z RR vymazal a PROČ ? Tak vznikají paradoxy jako např. na Vltavě 28 : smíš muškařit s háčky většími než č. 10 pouze bez protihrotu, zatímco přívlačkář vedle tebe tahá woblera se 2 trojháky jakékoliv velikosti (a pochopitelně s protihroty!!!) Smutné, co ?
A to je naše proslulá P voda ! Mluvme o tom a hlavně v tom něco podnikejme !!! Stále dle RR žijeme někde v minulém století (102/1963) a upravujeme jej spíše k horšímu. Úseky Catch&Release a drobné místní úpravy co se nástrah týká jsou jenneznatelný posun k lepšímu… - Středa 26. března 2003 v 6:31® Vaclav
-
Jarda: Vidíš, to je další moment, který do této problematiky vstupuje. To všechno jsou věci, které přináší vývoj rybařiny a na které dřív nebo později musí legislativa reagovat. Teď nemyslím ve smyslu zakázat, vůbec ne, ale prostě jenom definovat, stanovit parametry a někam zařadit, aby bylo zabráněno možnému dvojímu výkladu.
- Úterý 25. března 2003 ve 23:25
-
Mirek:No,uvidíme jak se bude chovat po odebrání jednoho trojháčku. Co se týče té velikosti trojháčku tak o tom jsem tady u nás zatím nic neslyšel.
- Úterý 25. března 2003 ve 23:17@ Karlos
-
Mirek:Korálek už naštěstí použití mušek neomezuje,jen plíšek. Pokud taháš strímr vláčákem tak samozřejmě vláčíš ale pořád není jasné co je strímr a co ne. Celý řád je děravý a rozhodně by neměl umožňovat dvojí výklad.
- Úterý 25. března 2003 ve 23:17
-
Václav:Já bych to rozdělil třeba tak,že to co je navázáno přímo na háčku tak to je „muškařský“ strímr a co je navázáno na čemkoliv jiném(olůvko,trubička atd.) je „vláčecí“ strímr. Ale taky se přikláním ke Karlosovi,že pokud mám muškařský prut,naviják a šňůru,a at už tam mám cokoliv(samozřejmě mimo klasických vláčecích nástrah) tak prostě muškařím. Samozřejmě že se nedá považovat jako muškaření,kdyby někdo chytal s klasickým prutem jakoukoliv muškou-to už je přívlač. Určitě by se našli chytrolíni,kteří by něco podobného zkoušeli.
- Úterý 25. března 2003 ve 23:00® Vaclav
-
Mirek a Karlos: Skončil jeden z mých oblíbených filmů – Jak přicházejí sny -, a tak jsem se znovu připojil. Díky za vaše názory, které mi de facto potvrzují to, co si myslím. Mirek: Bugy asi nelze považovat za samostatnou množinu nástrah. V muškařské literatuře jsou zmiňovány jako podmnožina množiny Strímrů. To jsem stačil přes zimu nejen nastudovat, ale vzápětí i prodiskutovat se dvěma závodními muškaři. Ale celé je to zase o tom, že zde chybí stanovení mantinelů, jasná definice nástrah zvaných Strímr.
- Úterý 25. března 2003 ve 22:53® Vaclav
-
Petr: Termínovou listinu mám k dispozici, zítra nebo pozítří ji umístím do sekce „Závody“.
- Úterý 25. března 2003 ve 21:18® Mirek
-
Václav:Řada otazníků je tam docela určitě. Pokud má strímr sedmigramovou hlavičku, už bych ho nemohl považovat za mušku. Korálek, nebo olověná zátěž je pravděpodobně z výkladu zákona totéž. Strímr je nástraha vázaná z peří. pokud je vázána z chlupů, je to bak. Pan Křivanec to v jižních Čechách posunul trochu dopředu a zvýhodnil na horní Vltavě muškaře se strímrem před vláčkaři. Souhlasím s Karlosem. I v tom, že bych netoleroval strímra na vláčecím prutu.
- Úterý 25. března 2003 ve 21:04® Petr
-
Václav- prosím tě ,nevíš kdy jsou závody 2. ligy východní v přívlači a na jáké řece
- Úterý 25. března 2003 ve 20:58@ Karlos
-
Václav:Nakonec vždycky záleží na tom jak si vykládá rybářský řád konkrétní porybný. Podle mě jestli lovím muškařským prutem a šňůrou tak muškařím.
- Úterý 25. března 2003 ve 20:55® Láďa
-
Václav:Ještě,že to mu nerozumím. Jinak dnes jsem navštívil Gammarus a ( už známí ) obchodníci mi sdělili,že na konci týdne dorazí novinky od Rapaly. Překvapila mě cena novinek 250Kč.Čekal jsem,že to bude přes 300Kč. Jsem na ně docela zvědav. Taky jsem se dozvěděl,že na Vltavě 7 ulovili pstruha ob.- snad 67cm. Nevím,je to jen „jedna paní povídala“.
- Úterý 25. března 2003 v 19:56® Vaclav
-
Mirek: Když jsem dával odpověď na strímra, snažil jsem se ho nějak definovat, protože člověk se s nějakými parametry u této konkrétní nástrahy nikde nesetká. Rozhodně se původně jedná o muškařskou záležitost, to je jasné. Avšak dnes je tam řada otazníků. Nakolik je třeba strímr se sedmigramovou hlavičkou ještě „moucha“ a nakolik už regulérní vláčecí nástraha? V úvodu své odpovědi jsem mj. uvedl, že stímr byl jako muškařská nástraha popsán již v řeckých rukopisech před 2000 lety, kdy na primitivní mušky stímrového popisu lovili Makedoňané. Od nich to převzali Římané, a nakonec Britové, díky kterým se strímry stali světově uznávanou muškařskou zbraní. Strímr je nástraha z peří, chlupů nebo srsti, přichycená k háčku. Nemusí to být jen háček s prostým očkem, ale i zatížený (jigový). Hlavička může být vidět, nebo může být schována v těle nástrahy (v srsti, peří…). Tyto se vodí podobně jako twistery – např. trhaně po dně.
- Úterý 25. března 2003 v 19:22® Mirek
-
Jarda, Václav: Jestli se mohu vložit do diskuze- Bulldog vypadá moc hezky, také jsem si ho přivezl z Prahy. Jenom mne trochu udivuje, že je inzerován jako pstruhový a tloušťový, ale… Pokud mám správné informace, nejmenší velikost trojháčku na vodě pstruhové je číslo 10. A dále, je možno použít pouze nástrahu s jedním trojháčkem. Co se týká strímrů- názory se velmi různí a to dokonce i ty oficiální. Já se přikláním k tomu, že podle řádu je muškou vše, co nemá plíšek, nebo korálek. Tudíš strímr je muška a je možno na něj jako na mušku lovit i v době, kdy je přívlač zakázána. Je to typický příklad „gumového“ zákona.
- Úterý 25. března 2003 v 15:41@ Sergo Aš
-
Václav>Díky zavolám mu.
- Úterý 25. března 2003 ve 13:33® Vaclav
-
. ještě k těm strímrům: Zkuste se zamyslet nad tím, kde končí hranice mezi muškou a přívlačí, aby to bylo možné v řádu odlišit. Je stímr s těžkou hlavičkou ještě muškařská, nebo už i vláčecí záležitost? Těším se na vaše názory.
- Úterý 25. března 2003 ve 13:31® Vaclav
-
Všem: Kolegové, jelikož náš Rybářský řád nezná pojem strímr (streamer), byl jsem včera v rámci jednoho sporu telefonicky požádán o odbornou definici nástrahy zvané strímr. Podal jsem výklad, tazatale uspokojil, a pak se tímto začal zabývat opravdu hlouběji. Zjistil jsem, že skutečně nikde nejsou stanoveny hranice strímrů. Jak byste definovali strímr? Co to vlastně je strímr? Co smí a co nesmí obsahovat strímr?