Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 23. července 2002 v 9:22® MAF
MAF

For all:Máte někdo zkušenosti se šňůrou SHIMANO ANTARES SPECIAL SINKING BRAID?

Úterý 23. července 2002 v 9:21® MAF
MAF

Karlos:Říkáš Lipenský zabiják tak to si ji musím honem pořídit 3 srpna tam razím na týden na chatu do Horní Planý tak bych ji asi měl mít:-)) . Na Střelu na lipany je tutovka[za to dám ruku do ohně:-) ]červenej chrostík. musí být opravdu rudej,pak prokurátor v létě se zeleným ovinem na podzim se zlatým a pak Nepostradatelná s oranžovou „prdelkou“někdy se dělá se žlutou ale ta tam není tak „in“a v neposlední řadě larva pakomára. tělíčko s vlasovýho měděnýho drátku. to je super na podzim to je všechno na háčkách vel 18. a ze suchých rudořitka ale místo červeného tipu mám oranžový a pak chrostíci skořicový a olivový někdy baští i černýho a to na háčku 14 nebo 16.

Úterý 23. července 2002 v 9:03® MAF
MAF

Jakub:Jo na Berounce jsou parmy všech velikostí. s kámošem na ně koukáme třeba z Liblínskýho mostu když je slunečno a řeknu ti že tam jsou opravdu kapitální kusy. já osobně na Berounce chytil parmu 68 na žlutohnědý banjo ale to byla náhoda. osobně parmy nepreferuju,ale třeba na Střele 1 na mušák jich napráskáš kupu ale to je tak do těch 55 cm chce to jen bílýho nebo růžovýho chrostíka na 12–14 .

Pondělí 22. července 2002 ve 21:52@ Karlos

Jakub:Dost se chytaly v proudech na malé zatížené rotačky ale mě braly i sedmičku ShadRapa v barvě okouna. Na plavču je nejlepší rákosník ale dost zatížit,jinak berou jen podoustve a drobotina. Na mouchu na krátkou nymfu ale s tím zatím zkušenost nemám. Viděl jsem ale tahat pěkné kousky a to je koncert. MAF:Sedma není?No dost se kupuje,prej tomu říkají Lipenský zabiják. Já musím dokoupit RH. taky budu shánět. Slítám zas celou Prahu. Mám jen s dodělávanýma lopatkama a to už přece jen není ono.

Pondělí 22. července 2002 ve 21:36® Jakub
Jakub

Karlos: Jo, ja jsem si to myslel, ale neměl jsem čas všechny příspěvky procházet. Tak se omlouvám.

Pondělí 22. července 2002 ve 21:21@ Karlos

Jakube už jsem tu o parmách psal. O víkendu byl kamarád s klukem na plavče na Berounce (někde pod Křivoklátem),skvěle si zachytal podoustve 30+ a údajně skákaly parmy neuvěřitelných rozměrů. Ale jak na ně?MAF:Na jakou mouchu ti lipani?Mám bráchu v Rakovníku,příští rok beru pstruhovku tak hledám nějakej tip na loviště poblíž,nejde mě o maso ale o pohodu.

Pondělí 22. července 2002 ve 20:44@ Libor

Jakub: Jo, parem je prý v některých úsecích dost, známý říkal, že i přes 70 cm.

Pondělí 22. července 2002 v 18:36@ Jakub Rajmont

MAF: Na Berounce jsou prý pěkné parmy. Je to pravda? Je jich tam hodně?

Pondělí 22. července 2002 v 10:31® MAF
MAF

Karlos:Tak ti povím človeče,že sehnat RFSh barvu v sedmičce není žádná sranda v pátek jsem proběhnul co se dalo a výsledek nula. mám se ptát příští týden:-(( Jinak v sobotu jsem byl na tý Střele a bylo to super sice bylo málo vody a byla jako křišťál,ale neva to spravila chvilka kalení nad místem kde jsem chytal. vlasec 0.10 a mouchy na 18. Zachytal jsem si báječně lipani nebyli velký tak do těch 38 cm ale za to jich byla spousta. Já muškařím asi 7 let ale mouchy nevážu nemám na to ruce a nervy:-)) )mám „dvorního vazače“a ten je mým pravým opakem. chvále mu!!!V neděli jsem byl na Berounce ta byla kalná a zvedlá takže kromě dvou štíhlat nebylo nic zabalil jsem to kolem poledne a jel relaxovat na koupák:-))

Neděle 21. července 2002 ve 22:14@ Karlos

Václav:Vypadá to že budu muset komplet přezbrojit…

Neděle 21. července 2002 ve 20:28® Vaclav

Karlos: Jo, jemné (či ultralehkému) přívlači jsem propadl v sezóně 2000, od té doby mne to stále drží (i když i s velkými woblery samozřejmě běhám za dravci…). Ta jemnost se mi letos vyplatila například v tom, že už mám vyvláčené dva tlouště přes 50 cm. Na toho malého černého Horneta (3 cm) jsem pro zajímavost před týdnem chytil 61 cm štiku.

Neděle 21. července 2002 v 11:01@ Karlos

Václav:Pravdu díš,okouni od Salma jsou perfektní ve všech velikostech. Po těch malých Hornetech pokukuju protože mám v úmyslu přívlač dost zjemnit a modely pod 5cm u mě v krabičce nějak chybí. Musím se porozhlídnout.

Neděle 21. července 2002 v 9:35@ Libor

Tak na tom Lipně jen dva okouny přes 30 cm, oba na 15 cm dlouhé wobblery. O štiku jsme nezavadili.

Neděle 21. července 2002 v 8:47® Vaclav

Karlos: Jo, Salma určitě patří do světové špičky. Mám rád toho žlutého okouna (ve 12 cm verzi výborný na štiky), namodralý model Roach (Plotice) v 9 cm verzi (také na štiky na Ohři) a pak několik menších potápivých modelů, hlavně Hornet, ale i Minnow. Letos je na Ohři, která byla celé tři týdny po zahájení dost čistá, dost úspěšný 3 cm Hornet v barvě BT.

Sobota 20. července 2002 v 18:04@ Karlos

Václav:Ještě bych přidal Salma. Na Husky Jerky jsem výrazné úspěchy nikdy neměl,asi záleží na vedení.

Sobota 20. července 2002 v 17:57@ Libor

Večer jdu zkusit štiky s velkými woblery na Lipno, tak uvidím… Držte palce.

Sobota 20. července 2002 v 16:02@ Václav Fikar

Barbus: Je to takový baňatý model od Nils Masteru.

Sobota 20. července 2002 v 15:58® Barbus

Václav: Kdo vyrábí wobblery haka?

Sobota 20. července 2002 ve 14:46@ Václav Fikar

Karlos: Co se té „osmičky“ týká, tam se necítím na to doporučovat, protože se na krámech ne zrovna snadno shánějí. Já mám Quattron (1,2 kg – 25 m cívka) a náš Spomyl (0,9 kg – 125 m cívka). U těch osmiček o tom nepřemýšlím, protože většinou koupím to, na co zrovna narazím. Kolikrát třeba na pěti prodejnách 0,08 nemají, berou až 0,10 mm. U těch woblerů… Ještě Invincible (Nils Master) a Husky Jerk (Rapala). Co přišlo pak, to už se jenom odvíjelo od těchto modelů. I když dnes určitě je celá řada skvělých typů – Tail Dancer, hlubokopotápivý Fat Rap, hlubokopotápivý Husky Jerk, Killer, Haka atd. Letos třeba hodně chytám na woblery od pana Kácela. Jsem překvapen, na jak vysoké úrovni jsou.

Sobota 20. července 2002 ve 14:24@ Karlos

Václav:A jaké jsou podle tebe ty další dva?Byl jsem se dopoledne pohrabat v marmyškách v Praze u Tomiho. Víc než slušný výběr,zaujaly mě wolframové ale ta cena. Jakou značku vlasce bys doporučil v 0,08?

Sobota 20. července 2002 ve 12:13

Také používám SR od Rapaly a jsem s nimi velmi spokojen. A co říkáte Husky Jerku, kolegové.

Sobota 20. července 2002 v 11:43@ Václav Fikar

Karlos: Já ti nedám, protože Shad Rapy jsou jedny ze tří nejlepších modelů woblerů, jaké kdy vůbec byly vyvinuty.

Pátek 19. července 2002 ve 22:47@ Karlos

Jirka:A kdepak jsi trápil ty potvory ježatý?MAF:Sedma je lepší na hlubší řeku,dá se tahat pěkně pomalu,na mělké vodě musíš zrychlit a to jim projede akorát před nosem ale i tak funguje dobře. Hlavně tomu musíš věřit. Já ShadRapy používám nejčastěli,třeba na modely F jsem snad nic nechytil.(Ted mě Vašek dá..)Jestli je tam 2–3m tak je sedmička CD akorát a dá se s ní podle mě krásně pracovat(v klid­nější vodě)A jestli muškařím?No. zatím chytám na Sázavě oukleje,učím se vázat a deset metrů snad nahodím rovně. Ale je to nádhera. Prostě se teprv učím rozepínat podprdu…

Pátek 19. července 2002 ve 13:33

Dnes rano jsem po tydnu trapeni ulovil na rybicku candata, tak to snad ted bude lespi. V poslednich peti dnech to byla mizerie, nevim proc.

Pátek 19. července 2002 v 9:35® MAF
MAF

Karlos:Nejdřív ho prubnu tady u nás . je tady zatopenej lom tak ho tam trošku vyvenčím a když to „přežije“tak bych ho vzal na Berounku . mám tam takový dvě tůně (hloubka kolem2– 3 metrů)tak uvidíme. děkuji prozřetelnosti,že jsem šel včera z práce dlouho takže bylo už zavříno čili koupím tu sedmu až dnes,když říkáš, že je lepší. Jo na lipany jedu s mušákem a jsem fakt nažhavenej. byl jsem tam před 14 dny a bylo to jak v pohádce:-)) . vypadá to,že by to mohlo být v neděli krapet „čoudlý“ což by bylo super. ty taky muškaříš?

Čtvrtek 18. července 2002 ve 22:40@ Václav Fikar

Karlos: Aha, před pár lety to samé bylo právě na Skalce, tedy další přehradě na Ohři. Bylo to hned po záplavách na Moravě v roce 1997. Tam pak byla přehrada zhruba tři roky vypuštěná na minimum.

Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:50@ Karlos

Václav:Prej mrtvo,uvidíme v sobotu. Na Nechranicích mají údajně opravovat hráz tak proto. Bude to zajímavé,musím tam zajet s fotákem a zdokumentovat dno.

Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:41® Barbus

Hmm, taky jsem slyšel, že to teď jde málo. Chce to lepší počasí.

Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:39@ Václav Fikar

Karlos: O tom nic nevím Proč mají jít dolů? Jdou teď někde ryby? Já byl včera vláčet a poprvé od zahájení jsem nic nechytil, voda byla úplně mrtvá. Dnes jsem mluvil se dvěma kolegy, jedním nich byl Tomáš Rozsypal, a dozvěděl jsem se, že je to teď všude mizérie.

Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:18@ Karlos

Tamtamy hlásily že Nechranky půjdou o 15 metrů dolů,víte o tom něco?