Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 23. července 2002 v 9:22® MAF
-
For all:Máte někdo zkušenosti se šňůrou SHIMANO ANTARES SPECIAL SINKING BRAID?
- Úterý 23. července 2002 v 9:21® MAF
-
Karlos:Říkáš Lipenský zabiják tak to si ji musím honem pořídit 3 srpna tam razím na týden na chatu do Horní Planý tak bych ji asi měl mít
. Na Střelu na lipany je tutovka[za to dám ruku do ohně
]červenej chrostík. musí být opravdu rudej,pak prokurátor v létě se zeleným ovinem na podzim se zlatým a pak Nepostradatelná s oranžovou „prdelkou“někdy se dělá se žlutou ale ta tam není tak „in“a v neposlední řadě larva pakomára. tělíčko s vlasovýho měděnýho drátku. to je super na podzim to je všechno na háčkách vel 18. a ze suchých rudořitka ale místo červeného tipu mám oranžový a pak chrostíci skořicový a olivový někdy baští i černýho a to na háčku 14 nebo 16.
- Úterý 23. července 2002 v 9:03® MAF
-
Jakub:Jo na Berounce jsou parmy všech velikostí. s kámošem na ně koukáme třeba z Liblínskýho mostu když je slunečno a řeknu ti že tam jsou opravdu kapitální kusy. já osobně na Berounce chytil parmu 68 na žlutohnědý banjo ale to byla náhoda. osobně parmy nepreferuju,ale třeba na Střele 1 na mušák jich napráskáš kupu ale to je tak do těch 55 cm chce to jen bílýho nebo růžovýho chrostíka na 12–14 .
- Pondělí 22. července 2002 ve 21:52@ Karlos
-
Jakub:Dost se chytaly v proudech na malé zatížené rotačky ale mě braly i sedmičku ShadRapa v barvě okouna. Na plavču je nejlepší rákosník ale dost zatížit,jinak berou jen podoustve a drobotina. Na mouchu na krátkou nymfu ale s tím zatím zkušenost nemám. Viděl jsem ale tahat pěkné kousky a to je koncert. MAF:Sedma není?No dost se kupuje,prej tomu říkají Lipenský zabiják. Já musím dokoupit RH. taky budu shánět. Slítám zas celou Prahu. Mám jen s dodělávanýma lopatkama a to už přece jen není ono.
- Pondělí 22. července 2002 ve 21:36® Jakub
-
Karlos: Jo, ja jsem si to myslel, ale neměl jsem čas všechny příspěvky procházet. Tak se omlouvám.
- Pondělí 22. července 2002 ve 21:21@ Karlos
-
Jakube už jsem tu o parmách psal. O víkendu byl kamarád s klukem na plavče na Berounce (někde pod Křivoklátem),skvěle si zachytal podoustve 30+ a údajně skákaly parmy neuvěřitelných rozměrů. Ale jak na ně?MAF:Na jakou mouchu ti lipani?Mám bráchu v Rakovníku,příští rok beru pstruhovku tak hledám nějakej tip na loviště poblíž,nejde mě o maso ale o pohodu.
- Pondělí 22. července 2002 ve 20:44@ Libor
-
Jakub: Jo, parem je prý v některých úsecích dost, známý říkal, že i přes 70 cm.
- Pondělí 22. července 2002 v 18:36@ Jakub Rajmont
-
MAF: Na Berounce jsou prý pěkné parmy. Je to pravda? Je jich tam hodně?
- Pondělí 22. července 2002 v 10:31® MAF
-
Karlos:Tak ti povím človeče,že sehnat RFSh barvu v sedmičce není žádná sranda v pátek jsem proběhnul co se dalo a výsledek nula. mám se ptát příští týden
Jinak v sobotu jsem byl na tý Střele a bylo to super sice bylo málo vody a byla jako křišťál,ale neva to spravila chvilka kalení nad místem kde jsem chytal. vlasec 0.10 a mouchy na 18. Zachytal jsem si báječně lipani nebyli velký tak do těch 38 cm ale za to jich byla spousta. Já muškařím asi 7 let ale mouchy nevážu nemám na to ruce a nervy
)mám „dvorního vazače“a ten je mým pravým opakem. chvále mu!!!V neděli jsem byl na Berounce ta byla kalná a zvedlá takže kromě dvou štíhlat nebylo nic zabalil jsem to kolem poledne a jel relaxovat na koupák
- Neděle 21. července 2002 ve 22:14@ Karlos
-
Václav:Vypadá to že budu muset komplet přezbrojit…
- Neděle 21. července 2002 ve 20:28® Vaclav
-
Karlos: Jo, jemné (či ultralehkému) přívlači jsem propadl v sezóně 2000, od té doby mne to stále drží (i když i s velkými woblery samozřejmě běhám za dravci…). Ta jemnost se mi letos vyplatila například v tom, že už mám vyvláčené dva tlouště přes 50 cm. Na toho malého černého Horneta (3 cm) jsem pro zajímavost před týdnem chytil 61 cm štiku.
- Neděle 21. července 2002 v 11:01@ Karlos
-
Václav:Pravdu díš,okouni od Salma jsou perfektní ve všech velikostech. Po těch malých Hornetech pokukuju protože mám v úmyslu přívlač dost zjemnit a modely pod 5cm u mě v krabičce nějak chybí. Musím se porozhlídnout.
- Neděle 21. července 2002 v 9:35@ Libor
-
Tak na tom Lipně jen dva okouny přes 30 cm, oba na 15 cm dlouhé wobblery. O štiku jsme nezavadili.
- Neděle 21. července 2002 v 8:47® Vaclav
-
Karlos: Jo, Salma určitě patří do světové špičky. Mám rád toho žlutého okouna (ve 12 cm verzi výborný na štiky), namodralý model Roach (Plotice) v 9 cm verzi (také na štiky na Ohři) a pak několik menších potápivých modelů, hlavně Hornet, ale i Minnow. Letos je na Ohři, která byla celé tři týdny po zahájení dost čistá, dost úspěšný 3 cm Hornet v barvě BT.
- Sobota 20. července 2002 v 18:04@ Karlos
-
Václav:Ještě bych přidal Salma. Na Husky Jerky jsem výrazné úspěchy nikdy neměl,asi záleží na vedení.
- Sobota 20. července 2002 v 17:57@ Libor
-
Večer jdu zkusit štiky s velkými woblery na Lipno, tak uvidím… Držte palce.
- Sobota 20. července 2002 v 16:02@ Václav Fikar
-
Barbus: Je to takový baňatý model od Nils Masteru.
- Sobota 20. července 2002 v 15:58® Barbus
-
Václav: Kdo vyrábí wobblery haka?
- Sobota 20. července 2002 ve 14:46@ Václav Fikar
-
Karlos: Co se té „osmičky“ týká, tam se necítím na to doporučovat, protože se na krámech ne zrovna snadno shánějí. Já mám Quattron (1,2 kg – 25 m cívka) a náš Spomyl (0,9 kg – 125 m cívka). U těch osmiček o tom nepřemýšlím, protože většinou koupím to, na co zrovna narazím. Kolikrát třeba na pěti prodejnách 0,08 nemají, berou až 0,10 mm. U těch woblerů… Ještě Invincible (Nils Master) a Husky Jerk (Rapala). Co přišlo pak, to už se jenom odvíjelo od těchto modelů. I když dnes určitě je celá řada skvělých typů – Tail Dancer, hlubokopotápivý Fat Rap, hlubokopotápivý Husky Jerk, Killer, Haka atd. Letos třeba hodně chytám na woblery od pana Kácela. Jsem překvapen, na jak vysoké úrovni jsou.
- Sobota 20. července 2002 ve 14:24@ Karlos
-
Václav:A jaké jsou podle tebe ty další dva?Byl jsem se dopoledne pohrabat v marmyškách v Praze u Tomiho. Víc než slušný výběr,zaujaly mě wolframové ale ta cena. Jakou značku vlasce bys doporučil v 0,08?
- Sobota 20. července 2002 ve 12:13
-
Také používám SR od Rapaly a jsem s nimi velmi spokojen. A co říkáte Husky Jerku, kolegové.
- Sobota 20. července 2002 v 11:43@ Václav Fikar
-
Karlos: Já ti nedám, protože Shad Rapy jsou jedny ze tří nejlepších modelů woblerů, jaké kdy vůbec byly vyvinuty.
- Pátek 19. července 2002 ve 22:47@ Karlos
-
Jirka:A kdepak jsi trápil ty potvory ježatý?MAF:Sedma je lepší na hlubší řeku,dá se tahat pěkně pomalu,na mělké vodě musíš zrychlit a to jim projede akorát před nosem ale i tak funguje dobře. Hlavně tomu musíš věřit. Já ShadRapy používám nejčastěli,třeba na modely F jsem snad nic nechytil.(Ted mě Vašek dá..)Jestli je tam 2–3m tak je sedmička CD akorát a dá se s ní podle mě krásně pracovat(v klidnější vodě)A jestli muškařím?No. zatím chytám na Sázavě oukleje,učím se vázat a deset metrů snad nahodím rovně. Ale je to nádhera. Prostě se teprv učím rozepínat podprdu…
- Pátek 19. července 2002 ve 13:33
-
Dnes rano jsem po tydnu trapeni ulovil na rybicku candata, tak to snad ted bude lespi. V poslednich peti dnech to byla mizerie, nevim proc.
- Pátek 19. července 2002 v 9:35® MAF
-
Karlos:Nejdřív ho prubnu tady u nás . je tady zatopenej lom tak ho tam trošku vyvenčím a když to „přežije“tak bych ho vzal na Berounku . mám tam takový dvě tůně (hloubka kolem2– 3 metrů)tak uvidíme. děkuji prozřetelnosti,že jsem šel včera z práce dlouho takže bylo už zavříno čili koupím tu sedmu až dnes,když říkáš, že je lepší. Jo na lipany jedu s mušákem a jsem fakt nažhavenej. byl jsem tam před 14 dny a bylo to jak v pohádce
. vypadá to,že by to mohlo být v neděli krapet „čoudlý“ což by bylo super. ty taky muškaříš?
- Čtvrtek 18. července 2002 ve 22:40@ Václav Fikar
-
Karlos: Aha, před pár lety to samé bylo právě na Skalce, tedy další přehradě na Ohři. Bylo to hned po záplavách na Moravě v roce 1997. Tam pak byla přehrada zhruba tři roky vypuštěná na minimum.
- Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:50@ Karlos
-
Václav:Prej mrtvo,uvidíme v sobotu. Na Nechranicích mají údajně opravovat hráz tak proto. Bude to zajímavé,musím tam zajet s fotákem a zdokumentovat dno.
- Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:41® Barbus
-
Hmm, taky jsem slyšel, že to teď jde málo. Chce to lepší počasí.
- Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:39@ Václav Fikar
-
Karlos: O tom nic nevím Proč mají jít dolů? Jdou teď někde ryby? Já byl včera vláčet a poprvé od zahájení jsem nic nechytil, voda byla úplně mrtvá. Dnes jsem mluvil se dvěma kolegy, jedním nich byl Tomáš Rozsypal, a dozvěděl jsem se, že je to teď všude mizérie.
- Čtvrtek 18. července 2002 ve 21:18@ Karlos
-
Tamtamy hlásily že Nechranky půjdou o 15 metrů dolů,víte o tom něco?