Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 5. března 2005 v 17:04® jiris
-
doktor – napis mi na osobku presne co ti mam koupit? Chtel si ty twistrovy hlavy, kolik gramaze atd. Pak jeste ty rapaly jaky chces at tam v tydnu muzu zkusit, ty rapaly udelej prosim s odkazem na viz. url diky
- Sobota 5. března 2005 v 17:02® jiris
-
doktor – jo ja
v brne mansi nemaj.
- Sobota 5. března 2005 v 16:52® doktor
-
jiris: Budú v Brne aj tieto? Ty si sa pýtal na cenu?
Skúsime?
- Sobota 5. března 2005 ve 14:21® mirmen
-
kostnak: s boleny moc zkušeností nemám, jen pár menších kousků. Ale asi to zkusím cíleně.
- Sobota 5. března 2005 ve 13:41® Prichy
-
> Big Mike: jo, ted jsem ji dal kolmeji, je to lepsi, dokonce jsem ji mohl zmensit.
> mirmen: no mas pravdu, delam ho dost agresivni chod a proti proudu by se pak toho bal i zralok
All: co se mi zatim neosvedcilo je zatez vzadu (krome te vepredu), teda u stihlejsich tvaru, u „cmelacku“ naopak dokaze trochu zjemnit chod.
- Sobota 5. března 2005 ve 13:27® kostnak
-
mirmen, ale bolen vezme proti prudu len vynimocne a j to zvacsa len mensi, sprostejsi.
- Sobota 5. března 2005 ve 13:26® mirmen
-
Přichy. nevím, zda by nebylo lepší vodit po proudu jen štíhlejší nástrahy s menším odporem. Když dáš velkou lopatu, tak co to bude dělat proti proudu? To už snad jen bagrovat dno
Většinou lovím tak, že prochytávám vějířem od břehu po protější přeh, maximálně nahodím pár metrů nad stanoviště směrem k protějšímu břehu a než začne wobler pracovat, tak je stejně skoro na mé úrovni.
- Sobota 5. března 2005 ve 13:22® mirmen
-
Přichy: moc zkušeností s lovem po proudu nemám, dávám přednost vodit proti proudu. Dá se tak podle mne líp využít možností, které nástraha nabízí. Přestávka, běhemž ní je nástraha splavena kousek stranou, splavávání woblera po hladině na místo, kam by se dalo jen s obtížemi přesně nahodit … . Po proudu vodím radši gumy.
- Sobota 5. března 2005 ve 13:10@ Big Mike
-
Tak mi Láďa Vydra dovezl lodičku. Bassíka. Vypadá móóc pěkně.
K té lopatce. A na boleny. Štíhlej w., tak do 11 cm, tudíž méně zátěře a dal bych lopatku kolmějc – nepude do hloubky a spíš tvar do kruhu. Dá tomu akci a nepotáhne ho do hloubky. Barva šedá nebo zelená.
Kostnak: to je ta obluda z festu?
- Sobota 5. března 2005 ve 12:42® Prichy
-
> kostnak: diky za nazor, uz pridavam zatez a odpoledne budou zkousky
- Sobota 5. března 2005 ve 12:42® kostnak
-
a este musis dat tu lopatku dost zvislo, aby kmital uz pri malej rychlosti, pretoze pri tahani po prude je rychlost wobblera voci vode len to, o co prekonavas rychlost prudu. toto je jeden taky. ide len par cm pod hladinu a vlni sa uz pri pomalom tahani. sory za kvalitu fotky.
- Sobota 5. března 2005 ve 12:33® kostnak
-
prichy, moj nazor je, ze na rieku radsej viac olova a mensiu lopatku. aj ked sa chystas tahat po prude, v zaverecnej faze sa nevyhnes tahaniu kolmo na prud a proti prudu. myslim, ze vtedy ocenis vyssiu stabilitu wobblera. proti tomu hovori len to, ze lahsi wobbler sa lahsie uvolni sam vztlakom po zachyteni. navyse sa viac dovazeny lepsie hadze. ale zase robi pri dopade vacsi bordel. tak si vyber!
- Sobota 5. března 2005 ve 12:00® Prichy
-
> mirmen: zkusit by to chtelo, ale jak ted? zkousim ve vane. Ale o co mi slo, je ze kdyz dam mensi zatez, musim dam vetsi noritko jinak wobler pluje (pri pomalem tazeni) na hladine a nepracuje. Je mi o to, ze pri tazeni po proudu muze mit pak lopatka velky odpor. Jaka je tvoje zkusenost (i ostatnich) pri tazeni wobleru po proudu? Chovaji se lepe woblery s vetsi ci mensi lopatkou?
- Sobota 5. března 2005 v 11:49® zedus
-
> Přichy: Onehdá sem dělal taky většího, ale původně byl dělanej jako hlubokopotápivej, myslel jsem si, že sem ho zatížil dost a že mám lopatku jako blázen a ta bestie šla pod hladinou a do hloubky šel jenom po prudkým popotažení.
- Sobota 5. března 2005 v 11:23® mirmen
-
Tím přichycením zvnějšku mám na mysli jen pro rozplavávání. Pak návrt do těla, vlepení zátěže a trocha kytu ( nebo pilin s lepidlem), zábrus a oprava povrchové úpravy.
- Sobota 5. března 2005 v 11:22® mirmen
-
Přichy: vyzkoušet. Můžeš zhotovit tělo a zátěž přichytit zvnějšku kapkou vteřiňáku. Pokud je tam tráva, tak zvaž trojháček (dvojháček) na hřbet. A speciálně na boleny – moc o nich nevím – ale: spíš tahat u hladiny s „kraválem“ a to nasvědčuje povrchové nástraze typu popík ( koneckonců , Maďaři mají „bolení olůvko“, červená nebo stříbřitá olověná kapka s trojháčkem vedená tak rychle po hladině, že pění vodu a nechává za sebou stříbřitý pás bublin).
- Sobota 5. března 2005 v 11:18® zedus
-
> Přichy: Já si myslím, že si s tím poradíš sám. Já nedělám woblery dlouho, ale já bych dal víc olova úplně dopředu až co to jde a za střední úchyt bych dal jenom něco olova aby to nedělalo moc bordel. Lopatku bych dal asi větší.
- Sobota 5. března 2005 v 11:12® Prichy
-
woblerari: delam ted 9cm kraken (wobler), nestacim se divit kolik to potrebuje zateze, kdyz je to z balzy. Rad bych ho pouzival na reku na boleny, tzn. tahat po proudu. Co myslite, vic zatizit a mensi lopatku nebo vetsi lopatku? V lokalite je tak 1m hloubka a sama trava.
- Pátek 4. března 2005 ve 22:59® WildTiger
-
> jaryn: Díky za radu
- Pátek 4. března 2005 ve 22:50® jaryn
-
WildTiger- určitě, ale záleží na vyrobci. Při stejné gramáži mají různou akci. délku bych volil 2,4m nebo 2,7m. 2,10m je spíš naloď. Když budeš chytat z vyššího břehu bydeš to mít krátké. Já vláčím delší dobu, tak mám pruty 7–28g na twistry a woblery do 5 cm, pak 10–40g na woblery do 13cm a 80ti gramový na těžkou přívlač – sumci, moře.
- Pátek 4. března 2005 ve 22:44® WildTiger
-
> jaryn: No ja sem měl pučenej od kamaráda 20–40g a bylo to asi trochu moc tak myslíš že délka 2,1–2,4m a 10–30g je citlivější???
- Pátek 4. března 2005 ve 22:42® jaryn
-
Big Mike – máš recht musí se to hlavně hýbat na na Lužnici na barvě až tak nezáleží, možná v zimě když se vyčistí.
- Pátek 4. března 2005 ve 22:39® jaryn
-
WildTiger – chce to dvoudílný prut v gramáži do 30–40 g. Vybírej podle toho jak se tomu chceš věnovat. Pokud chceš mít jen jeden jakýsi universáll šel bych do 10–30. Tím můžeš vláčet i twistry oklo 8g.
- Pátek 4. března 2005 ve 22:35® Prichy
-
10–40gr bych rekl ja, mozna i 10–30
- Pátek 4. března 2005 ve 22:28® WildTiger
-
sorry že rušim zájímavou debatu o výrobě woblerů ale já mám problém že je nemám na čem vodit může mi někdo poradit jakou by měl mít gramáž vláčecí prut já totiž ještě žádný nemám a vláčet s prutem o gramáži 30–60g (teleskop) nebylo moc dobré, potřeboval bych ho na řeku na woblery tak od 6 do 9 cm
- Pátek 4. března 2005 ve 21:50@ Big Mike
-
Dle mého si myslím, že detaily jsou pro rybáře. Vemte si to, že na to skočí i když to nemá ani jednu ploutvičku a přeci to jede vodou!!!! Pokud předpokládám, že má většina w. představovat rybku, tak nějaká tečka sem, síťovinka tam je v porovnání s těma neploutvičkama zanedbatelná. Jsme jak ti divoši, hezky se na to kouká a opravdu se to lépe prodává, jinak rybě je to putna. Co může v té rychlosti zaznamenat? Pohyb ve vodě, pak nějakou barevnou šmouhu, která se prodírá vodou a hup na ní. A nekouká na barvu oční duhovky a jestli je prsní ploutvička v tom správném úhlu
) Jinak dnes žena ze školky donesla lahvičky s barevnými temperami. To jsou hoši barvičky a půjdou do sebe zapouštět. To zas bude u BMiků hovězích barevných odstínů
- Pátek 4. března 2005 ve 20:09® zedus
-
> HaD: To by si mi udělala radost.
- Pátek 4. března 2005 ve 20:09® Klon
-
> Přichy: já bych snad taky nemusel,ale radši to propláchnu.
- Pátek 4. března 2005 ve 20:05® HaD
-
o víkendu to sem dám---když vás vidím, jak jste tomu propadli…
- Pátek 4. března 2005 ve 20:05® Prichy
-
> Klon: ty to mas asi vymakanejsi, ale ja to nemusim mezi barvama cistit, hec