Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 3. března 2005 v 17:15® jiris
jiris

doktor – jo vymenit a otocit a nebo na daleky vyvazky a mit ten vlasec napojenej :-)

Mafe – kdy prijde ta objednavka?

Čtvrtek 3. března 2005 v 17:09® mirmen

Daj se tím děůlat i titěrnosti, zvládnout povrchovou úpravu woblera takřka k nerozeznání od živého originálu . jen nevím, jestli by pak ten wobler nestál i několik litrů :-)

Čtvrtek 3. března 2005 v 17:08® mirmen

Big Mike – přechody barev – americká retuš. Barva nastříkávaná tryskou, investice ně+kolik tisíc + stovky hodin do zvládnutí. Osobní zkušenosti nemám žádné, jen vím že to existuje. Známý tím maluje ( nebo maloval, jak teď – nevím) takový ty fantazie na kapoty tahačů, tj. hory ala Marlboro, nahatý baby aj.

Čtvrtek 3. března 2005 v 16:56® zedus
zedus

> Přichy: Tak na ten tvůj článek se dost těším. Jdu hned otravovat HaDa ať ho sem dá co nejdřív. :-)

Čtvrtek 3. března 2005 v 16:46® doktor

občasný piják: V marcovom Kajmanovi je vraj na to reklama ale bez ceny.

Čtvrtek 3. března 2005 v 15:35@ občasný piják

já myslel, že je to fotomontáž:-)

Čtvrtek 3. března 2005 v 15:29® ywan

Doktor Kosto : minule som si tiež všimol tento „prevratný“ vynález. Som sa chcel spýtať aký majú na to chytejáci názor, ale ako pozerám tak sa zatiaľ zhodujeme . kravina :-)

Čtvrtek 3. března 2005 v 15:23® doktor

kostnak: Podla mňa je. :-)

Čtvrtek 3. března 2005 v 15:06® kostnak
kostnak

nie je blbost nosit zataz na prute, ked ju mozem mat v batohu, alebo vo vrecku?

Čtvrtek 3. března 2005 v 15:03® doktor

X-STAR II X II IMPERIAL-EXORI – aby si nemusel meniť cievku /napr.šnúra-vlasec/ ale len otočiť. :-)

foto/diskuze/privlac/2005/th-img17086.jpg
Čtvrtek 3. března 2005 ve 13:57® Prichy
Prichy

> Big Mike: :-) ja delam barevne prechody fixirkou. Bude popis v clanku, teda az ho sem Had da.....

Čtvrtek 3. března 2005 v 8:32@ Big Mike

S barvama to chce prubovat, ale asi to musíš mít v ruce. Zatím jsem nikde nikoho neviděl dělat ty přechody a pod. Ale s těma vodouředitelnýma barvama to vcelku jde. Držet pořád pod více vodou a zapouštět je do sebe. S ostatními nevím. Taky je to má slabina, ale opravdu jde jen o to, jak se nám líbí, rybám je to fuk. ale když je člověk chce někde ukázat, muší vypadat,což?:-)

Středa 2. března 2005 ve 23:27® zedus
zedus

> Padis: Já vím, že rybám to bude asi šumák. Zase se tím moc netrápím, důležitej je chod a na tom si dávám záležet. :-)

Středa 2. března 2005 ve 23:09® Padis
Padis

zedus nevěš hlavu uvidíš jak ti po nich pudou

Středa 2. března 2005 ve 22:57® zedus
zedus

> Big Mike: Já sem se chytil jednoho tvaru a ne a ne udělat jinej. :-) Jinak jsem dneska udělal prvního dvojdílnýho a včera nabarvil sérku prcků. Barvení mi teda moc nejde, chtěl bych tam mít barevný přechody a atd. ale to se dělá s unicolorkama a štětečkem docela blbě, nevíš jak barví lerak?

Středa 2. března 2005 ve 22:02@ Big Mike

Boban: díky za typ. Opravdu to chce kvalitu. Jak někam pojedu, omrknu laky.

Zedus: v počátečním zápalu dělej co tě napadne a až se vyřádíš, vrhni se na série. Jak říkám, 3–5 kusů není tak extra mnoho. Dodělám ty moje oulety a vrhnu se na klasiku. Plovoucí, 3–4 cm a tak 5–6 cm. Ve 2–3 barvách a hotovo. Včera jsem dělal zase ouchylárnu, popa, ale jakýho. Sám se ho štítím:-)) ) Jak bude v kabátku, dodám fotečku. Testoval jsem tu žábu. Jede pod hladinu, ale nevrtí se jako wobler, na to má moc ploché tělo. Tak bude jen tak potrhávána.

Úterý 1. března 2005 ve 21:30® boban
boban

zedus,big mike/Zkuste použít epoxy L285 má tři tužidla podle doby zpracovatelnosti na 45,90 a 180 min. Doba vytvrzení 24h. Poměr míchání 100:50(objemo­vě,injekční sříkačkou),100:40 váhově. Koupit se dá v modelářskejch speciálkách nebo na viz. url maj tam eshop. Používá se v letectví. Po namíchání je řídký jak lak,nežloutne(UV filtr) a po vytvrzení „nelepí“. Táta vyrábí splávky a místo poslední vrstvy laku používá tento epoxy. Splávky jsou lesklé a oděruvzdorné.

Úterý 1. března 2005 ve 21:00® zedus
zedus

> Big Mike: já to dělám náhodně podle nálady. Bohužel je zatím nemůžu testovat v reálu tak je mi to jedno, ale jak nějakej bude moc úspěšnej a já ho urvu budu na. anej, že sem se neřídil radama a neudělal si nějakou dokuentaci. :-)

Úterý 1. března 2005 ve 20:51@ Big Mike

Ten odkaz znám. Asi to není ono, ale holt mě velké série nabavěj:-) Co kus, to jinej rozměr, barva a pod. Ale radím dělat to se systémem. Třeba od jedné velikosti 4–5 kusů, 2 stejné barvy kdyby… Já jsem na to holt moc línej a nebo divnej:-) A pak to utrhnu a nemám stejnej, což mě sele:-)) ))

Úterý 1. března 2005 ve 20:48@ Big Mike

Taky to tak dělám, ale pozor aby ti to nevytuhlo moc, to pak mažeš spíš špachtlí.
A nebo druhá možnost, naředit, všechny přeláknout, dát hlavama nahoru okápnout, zaschnout a třeba druhý den zase přidat vrstvu a tak dál. Na to nemám čas a trpělivost, řeším to tím medovým ztuhnutím a jednou vrstvou.

Úterý 1. března 2005 ve 20:40® zedus
zedus

> Big Mike: Já, ale nejspíš vsadím na ten epoxid. Nadělám kupu woblerů a pak je hromadně nalakuju. :-)

Úterý 1. března 2005 ve 20:37® zedus
zedus

> Big Mike: Tak to asi zkusím, zatím sem to v tom laku máčel, byl to nějakej lak na parkety nebo co, a fakt to není ono, dneska se mi ozval Rifiz a poradil mi nějakej lak, ale zapoměl jsem jak se jmenuje, (rifiz: prosím, prosím napiš sem tu značku laku) :-) . A řekl mi ještě odkaz. viz. url

Úterý 1. března 2005 ve 20:27@ Big Mike

Zedus: používám dvosložkový, epoxidový od bratra z podniku z údržby. Dobrý, ale už mi pomalu vysychá a sehnal nový, ale ředění 23:1, tak jsem z toho rozpačitý. Potřebuji vždy jen trošililinku. Kup tedy epoxid, ale opravdu někde ve speciálce a kvalitní, aby nešel do nažloutla a byl opravdu čistej. Kostnak používá máčení v lodním laku. A co jsem koukal, nebylo to špatné. Ale já sázím na ten epoxid. Naředím, počkám až z tekoucího se zhutní do medové konzistence a pak dám jednu vrstvu, nechám do rána zaschnout a chotovo!

Úterý 1. března 2005 v 8:09® Tomash
Tomash

4all : Upo všechny vláčkaře na nové fórum… Máte zkušenosti s třpytkami „cyankali“ ?

Úterý 1. března 2005 v 1:09® zedus
zedus

> Big Mike: Ještě bych měl dotaz na lak. Koupil jsem si nějakou s. ku a když nechám woblera na pár hodin máčet, tak popraská povrch a je po něm, co používáš?

Pondělí 28. února 2005 ve 23:57® zedus
zedus

> Big Mike: Hlavně mám radost když mi hezky chodí ve vaně. :-) Už se těším jak je prubnu naostro. Ale to se ještě načekám. :-((

Pondělí 28. února 2005 ve 22:58® Klon
Klon

tady zase začnou drbat až půjdu spát,to děláte schválně

Pondělí 28. února 2005 ve 22:46® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

bIGmIKE:Jak ses na tom s woblery?Jedes do brna?

Pondělí 28. února 2005 ve 22:40@ Big Mike

Vocko: to je vlastně Lerak a jeho článek tady:-)) Zedus: nějak nestíhám, je to i o počasí. Ale je to prima odreagování,což? a pocit z dobře vykonanéé práce:-)

Pondělí 28. února 2005 ve 22:36® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

HAD:jAKTOZE SE NEMUZU PRIHLASIT?