Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 17. března 2003 v 9:59® MAF
MAF

Václav:S těma krabičkama je to těžký záleží jak moc chceš investovat pokud chceš mít znčkové krabky např. Danica nebo Gatti tak budeš mít sice super krabičky ale za „patřičnou“cenu. Já to praktikuji podobně jako Karlos suchý mouchy mám napíchaný v krabce s víčky na pérovém zavírání(na tom trvám,nejlépe oboustranná)a ostatní havěť mám v krabičkách „lékovkách“no a zbytek mám napíchaný ve vestě a na čepici a ve svetru a ve větvích a v trávě a tak prostě všude kolem sebe,takže jenom stačí šáhnout na to pravý místo a máš mouchu hned po ruce:-)) . Ale obecně vyber si krabičku která se ti vejde do kapsy od vesty aby byla přehledná,co nejvíce chlívečků,aby nebyla moc hluboká abys nemusel lovit mouchy pinzetou ale zase ne moc nízká aby sis nezohýbal křídla a štěty u suchých much,prostě řiď se tak nějak instinktem. Když se rozhlídneš po muškařské"obci"zjis­tíéš z čeho všeho anebo v čem všem se dají mouchy uschovat(někdy lépe a někdy hůř). To jsem ti „poradil“viď:-))

Pondělí 17. března 2003 v 8:25

Vaclav: David ma pravdu, Vaclave, to jsi to Andrejce moc neusnadnil. Na druhou stranu ja ji nemam co poradit, radeji si to rychle opisi a pujdu se po tom podivat do kramu.

Pondělí 17. března 2003 v 7:00® Vaclav

Karlos: Vidíš, o takovém problému s vláčením na rybnících fakt nevím, to je pro mne – přiznávám – novinka, protože tady to prostě není. Tak aspoň v něčem jsme zde pokrokovější… Jinak doma dipuji zásadně v nepřítomnosti manželky, třeba by ji to taky převrátilo. Jo, jo, smradu je s tím dost.

Neděle 16. března 2003 ve 21:06@ Karlos

Václav:Jinak jsi teda pěknej chemik,to musí mít z tebe doma radost když se pustíš do dipování. Já občas používám Bombix na candáty a okouny ve spreji,nevoní to nějak brutálně ale zato velmi vytrvale. Ovšem Killer na štiky od Top Secretu je jen pro silné nátury. Nechutnej česnekovej smrad. Bráchovi jsem na Nechranicích dával přivonět a nějak jsem mu tou lahvičkou brknul o nos(nerad,sa­mozřejmě)Málem ho to převrátilo na záda.

Neděle 16. března 2003 ve 20:58@ Karlos

Václav:Kamkoliv dorazím na rybník nebo tůň tak je tam zákaz. Ale vím že to není všude,jen si nemůžu vzpomenout kde v okolí Prahy se může vláčet.

Neděle 16. března 2003 ve 20:26® Vaclav

David: Já jsem to chtěl tak nějak pokrýt (a taky udělat radost jejímu tátovi, cha). Ne, vážně, neznám tu vodu, takže jsem se snažil dát jí na výběr…

Neděle 16. března 2003 ve 20:13® david

Václav: no chudák Andrea. taková sprcha nástrah:-))

Neděle 16. března 2003 ve 20:12® Vaclav

Karlos: Teď jsem si přečetl tvůj vzkaz Andree a trochu mne překvapil. Alespoň u nás na západě Čech takové problémy (omezení) nemáme. Dosud jsem se s tím nesetkal.

Neděle 16. března 2003 ve 20:09® Vaclav

Andrea: Ahoj Andreo, díky za pochvalu i za to, že jsi jako žena dokázala vstoupit do diskuse mezi rybáře. Jestli jsem se dobře díval, tak jsi teprve druhá žena u nás, takže vítej. Pokud jde o štikový wobbler na menší rybník, možná bys nic nezkazila modelem Roach 9F RBL (RBL=modrá plotice) od Salma, nebo plovoucím modelem Sting 12 GS od stejné firmy. Doporučit mohu také Invincible Floating 12 cm od Nils Masteru (barvy 07, 15, 43, 46, 66 nebo 75), řadu modelů nabízí rovněž Rapala (např. Original Floater v délkách 13 nebo 18 cm, či Husky Jerk v délkách 10, 12 a 14 cm). U toho Husky Jerku bych asi poradil „univerzální“ barvy SB, TSD, S, G nebo SD.

Neděle 16. března 2003 ve 20:00@ Karlos

Andrea:Holka já nevím ale mám pocit že na většině malých rybníků se vláčet nesmí. Aby tatík neměl nepříjemnosti. Taky záleží co má za prut.

Neděle 16. března 2003 v 19:57® Vaclav

Tom: Díky, zajímavá informace.

Neděle 16. března 2003 v 19:38® Tom

Václav: U nás (severočeský kraj) platil ještě minulý rok lov ryb na vodách mimopstruhových již od 1. dubna! Od 1.1 do 31.3 byl lov zakázán. Letos je tomu tak jako u vás.

Neděle 16. března 2003 v 17:09® Andrea
Andrea

Vážení, je mi 23 let a rybaření moc nerozumím, ale musím uznat, že se mi líbí vaše příspěvky a tyto stránky. Tatínek je vášnivý rybář a určitě by se mu tady líbilo, ale nemá přístup k internetu a tak jsem mu něco vytiskla. Už několikrát ode mě dostal tatínek dárkem woblera. Ale abych mu dala něco, co ho potěší, můžete mi poradit nějaký osvědčený wobler na štiku a to na menší rybník. Děkuji Ája

Neděle 16. března 2003 ve 12:43® Vaclav

Všem: Ještě jednou pokud jde o všeobecný zákaz lovu na mimopstruhových tekoucích vodách. Jak je to v jiných krajích? V Praze takový zákaz není, na západočeských mimopstruhových řekách se každý rok nesmí chytat od 16. března do 16. června (letos to vyšlo od 17. března do 14. června). Na Moravě se prý také může na tekoucích vodách chytat dál…

Neděle 16. března 2003 v 10:46® Vaclav

Karlos: Tak to se máte, fakt jo. U nás se celoročně loví pouze na stoajtých vodách, tekoucí se zamykají. Teď jsem byl na procházce se svou jezevčicí u Ohře, sluníčko vytáhlo k vodě celkem dost rybářů…

Neděle 16. března 2003 v 10:37@ Karlos

Václav:Na pražských revírech se chytá celoročně.

Neděle 16. března 2003 v 10:19@ Tomáš Jiřík

Dobrý den, je mi čtrnáct let a chci začít muškařit. Poradíte mi, jaký univerzální prut si mám koupit?

Neděle 16. března 2003 v 8:15® Vaclav

Láďa: Prosímtě, jak je to u vás – myslím teď střední Čechy a Prahu – s jarním rybolovem na řekách? Když jedu třeba v dubnu vlakem kolem Berounky, tak tam normálně sedí řada rybářů. Na západě Čech se dnes tekoucí vody uzavírají až do zahájení…

Neděle 16. března 2003 v 6:36® Mirek

Karlos: V lámání bych radši nezávodil. Spíš přemýšlím o školení 3. 5. na V7. Rád bych to viděl rozhýbané odborníkem.

Sobota 15. března 2003 ve 22:21@ Karlos

Mirek:Tak toho mám taky ale ještě neprověřeného. Vrátili mě ho omylem za zlomeného 5–20. Zjistil jsem to až doma a ani jsem se nezlobil. Uvidíme co vydrží a kdo ho dřív zlomí,hihi…:-)

Sobota 15. března 2003 v 19:11® Mirek

Karlos: Myslel jsem to samozřejmě z legrace jako štulec za toho hošíka. Jaxona jsem koupil. Líbil se mi z nové řady Odeon, jestli se nepletu. Václav mne když tak opraví. Gramáž 1 až 9gr. Velmi rychlý, bohužel na výstavě na mne žádný nezbyl. Nakonec jsem si na doporučení pana Horkého vzal první řadu Phantoma 3 až 18gr, 2,70m. Také rychlý a prý je schopen zvládnout poměrně dost. Mám z něj radost a už se těším na zahájení. Zatím chytám alespoň deset minut denně v obýváku k obveselení mé chápající rodiny.

Sobota 15. března 2003 v 18:21® Vaclav

Lukáš: MVDr. Káninský si vyvazuje marmyšky, ovšem v zimě odjel na hory, a pak už se do diskuse nezapojil. Také můj kamarád Honza Pánek, ale vlastně nikdo je nedělá ve velkém, vím, že si je vyvazují pro svou vlastní potřebu a pro radost několika nejbližších kamarádů či známých. Snad ale šikovný vazač mušek by měl umět vyvázat i marmyšky.

Sobota 15. března 2003 v 17:44® Lukas

Václav: Děkuji. Souhlasím, příště budeme osobní záležitosti řešit přes soukromou poštu. Neznáte někoho, kdo by navázal marmyšky?

Sobota 15. března 2003 ve 13:18® Vaclav

Láďa: Je to velmi dobrá fotomontáž. Já na to nejprve koukal jako v Jiříkově vidění, tak jsem si tu fotku stáhnul, zvětšil a rozpitval ji… Je to ale milá legrácka. Líbí se mi také fotka čelní fotka menší štiky, které je v hluboko pootevřené tlamě vidět menší rybka. Je to evidentně focené v akváriu, ale je to výtečný záběr. takový bych také někdy rád pořídil. Jinak s tím modemem ti to nezávidím.

Sobota 15. března 2003 ve 13:14® Vaclav

PhDr. Lukáš Skála: Pane kolego, v tom samozřejmě není problém. Jen bych vás rád požádal, abychom eventuálně příště tyto osobní věci řešili přes osobní elektronickou poštu. Ono se to sem – do diskuse – moc nehodí, myslím.

Sobota 15. března 2003 ve 13:14® Láďa

Václav:Až teprve teď jsem se dostal k internetu a to prostřednictvím int. kavárny. Můj modem se porouchal a jsem v háji. Jsem jak tělo bez rukou,když se nemůžu účastnit komunikace. Co se týče prozrazování dobrých míst,tak s Váma souhlasím,protože každý není jako mi. Ale na druhou stranu když poznám,že nehrozí vybrání revíru tak se rád podělím. Jinak už se těším na tu fotogalerii. Co jsi říkal tomu útoku obrovské štiky na děti,asi dobrá fotomontáž?

Sobota 15. března 2003 ve 13:11® Vaclav

Karlos: To by otrávilo každého. Já si v takových případech říkám, že jsou vlastně hrozně neschopní, když nejsou schopni sami nalézt rybu, přečíst vodu… Neschopní, neuctiví a neurvalí.

Sobota 15. března 2003 ve 12:27@ Karlos

Václav:Blešivce a podobné mám v přihrádkách,suché zapichuju. Na Sázavě mě šmírovali kam jezdím,vstávali brzo aby tam byli dřív než já. to člověka otráví.

Sobota 15. března 2003 ve 12:20@ Karlos

Mirek:Joo,pěkně blbě jsem to napsal:-) Měl jsem těch dřevěnejch futrálů od šupler hromadu,něco jsem rozdal,pár si jich nechal a zbytek zmizel v kamnech. Teď mě to mrzí. Co ty?Zakoupil jsi Jaxona?

Sobota 15. března 2003 v 11:41® Lukas

Václav: Pane kolego, rád bych u vás objednal vaši knihu pro dr. Kouteckého, kolegu z práce, jemuž se velmi líbí vaše rybářské povídky. Nebude-li vás to obtěžovat, prosím o autogram. V dubnu slaví 55 let, kniha má být jedním z narozeninových překvapení. Rudolf: Až nyní jsem, pane kolego, objevil vaše komentáře k mému příspěvku. Děkuji za odezvu, souhlasím s vámi – je třeba vyvíjet tlak na změny.