Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 15. března 2003 v 10:50

Vsem: Za chvili si jdu letos poprve zachytat, beru si rohlik, tak uvidim. Mejte se, drzte palce. Chci si jen vytahnout rybu, stejne je pustim.

Sobota 15. března 2003 v 9:14® Vaclav

Karlos: Ještě mne napadlo, pokud jde o ty muškové krabičky… Je praktičtější ta, do které se mušky zapichují, nebo ta, kde jsou volně v přihrádkách? Asi ta „zapichovací“, že?!

Sobota 15. března 2003 v 6:41® Vaclav

Láďa: Tak jsem se konečně podíval na tu Jimiho štikařskou stránku… Snímky jsou zajímavé nejen u štik, ale i u candátů. Co mne zvlášť zaujalo, je způsob focení – myslím to, že při určitém držení ta ryba vynikne lépe než v jiném případě. T té galerie je to zřejmé. Mimochodem, nějak podobně by měla vypadat i Fotogalerie na Chytej. cz.

Sobota 15. března 2003 v 6:35® Vaclav

Karlos: Děkuji za názor ke krabičkám, aspoň si to nějak urovnám v hlavě. To sázavské místo dopadlo podobně, jako to uvádím já?

Pátek 14. března 2003 ve 23:24® Mirek

Karlos: Promiň, už jsem to pochopil. Lakované s mosazným kováním, čili to budou hlubokopotápi­vé viď?

Pátek 14. března 2003 ve 23:18® Mirek

Karlos: To si taky musim rejpnout. Co jsou to mouchy od měřidel?

Pátek 14. března 2003 ve 22:17@ Karlos

Václav:(ten příjemný hošík:-) Teď si dolaďuju dřevěné krabice na mouchy od měřidel. Lakované s mosazným kováním. Maf měl mouchy v takové velké a moc pěkné. Standartní škatule na mušky jsou pěkně mastné,až nesmyslně. Ticku za značkovou krabici,byť sebekrásnější prostě odmítám dát. Kámoš má mouchy ve vylepených krabičkách na videokazety. Jinak co se týče prozrazování dobrých míst tak z toho jsem už poučenej od loňského podzimu s candátama na Sázavě. Rozmyslím si komu prozradím flek.

Pátek 14. března 2003 ve 20:50® Vaclav

Mirek: Já tě vůbec neproklínal, na Křivoklátsku jsem dlouho nebyl. Ne vážně, bylo to OK.

Pátek 14. března 2003 ve 20:01® Mirek

Ahoj všem: Se spožděním k výstavě- mám pocit, že jet do Prahy jenom kvůli ní, by nestálo za to. Karlos to krásně vystihl svou poznámkou o MAFových mouchách. Přesto mám mnoho hezkých dojmů. Za prvé den strávený s Václavem. Příjemný a inteligentní hošík. Myslím, že mne ještě dnes proklíná za zpáteční cestu. Pusťte venkovana do Prahy a nestačíte se divit. No trošku jsem se netrefil na výjezdu, takže jsme se podívali na Křivoklát nóóóó. Také mám hezký dojem z pana Horkého. Vstřícný a velmi ochotný. Byli jsme u něj víc jak dvě hodiny. Jenom jsem měl trošku problém, abych ho stačil sledovat. Permanentně v pohybu. Určitě se placama sám potkává. Trochu mám výčitky, že jsem Václava a nakonec i sebe připravil o setkání s některými z vás. Ale snad si to vynahradíme na letním setkání na Ohři.

Pátek 14. března 2003 v 19:52® Vaclav

MAF: Před chvíli jsem ti poslal ty vyžádané fotografie wobblerů.

Pátek 14. března 2003 v 19:14® Vaclav

Láďa a Ruda: Pokud jde o prozrazování místa, s tím je to složité a může to být i nebezpečné. V rybářských časopisech jsem v minulosti určitě třikrát prozradil konkrétní místa, kde jsem vyvláčel pěknou rybu, a vlastně jsem ta místa tím zavraždil. Do té doby jsem tam potkával akorát jednoho, vždy stejného kolegu, od té doby se tam vystřídalo na několik desítek rybářů (nezřídka masařů). Vyčítám si dodnes, že jsem byl tak konkrétní a už to nedělám. Popisuji revír pravdivě, ovšem už jen obecně, např. Jesenice. Člověk to myslí dobře, ale vždy se najdou čtenáři, kteří jsou ochotni pro 45 cm candáta snad i zabít.

Pátek 14. března 2003 v 19:08® Vaclav

MAF: Díky za mouchy, obratem pošlu peníze. Člověče, to je prácička na těch miniaturních háčcích. Mimochodem, jakou krabičku bych si měl na mušky pořídit? Všude mi doporučují trochu jiné. Chci, aby byla kvalitní, praktická, a také pěkná…

Pátek 14. března 2003 v 11:48

Lada: Z masariny te nikdo obvinovat nebude, protoze to bylo v souladu s radem.

Čtvrtek 13. března 2003 v 16:18® Ruda

Davidovi: Bohužel musím pracovně do Germanie, ale možná to vyjde, takže se ještě ozvu!!! MAFOVI: Díky za informaci, samozřejmě tu díru znám, ale štěstí na slušnou zubatou jsem neměl, defakto z dravců mám pod hradem jenom pár pěkných okounů, úhořů a asistoval jsem strýcovi při vylovení sumce 130 cm- dvě hodiny jsme tam běhali po břehu jak splašení, ale nakonec podlehl, ale to už je 3 roky. Jinak naposled jsem tam byl v říjnu a vypadalo to tam děsně voda o povodni byla až u těch chatek (děsnej bordel) a tam kde byly ty tůňky na louce byl obrovský proud, zřejmě je dost zanešené koryto. V sobotu vyrazím a poreferuji jak to vypadá teď- ještě jednou Díky.

Čtvrtek 13. března 2003 ve 14:08® david

Ruda: jedeš do Brna na výstavu?

Čtvrtek 13. března 2003 v 11:57® MAF
MAF

Ruda:Znáš tu"ďouru"přímo pod Krašovským hradem?každý rok tam chytnu nějakou slušnou štiku,bohužel loni jsem tu tradici porušil kvůliva povodním,ale letos se tam chystám i když nevím co s tím superflekem provedla loňská povodeň.

Čtvrtek 13. března 2003 v 11:55® MAF
MAF

Václav:Jsem členem v Hrádku my se tady o to pokoušíme už několik let ale vždy se nám nedařilo přehlasovat tu většinu,která chytá ryby z jiných důvodů než my. Ale letos jejich řady prořídly takže se nám podařilo to dát do zápisu a poslat dál směrem na okres,tam se chystá koncem března okresní sjezd takže tam bude pokračování. Myslím že každý normální rybář by s tím měl souhlasit,ale praxe už kolikrát ukázala že je všechno jinak.

Čtvrtek 13. března 2003 v 11:52® MAF
MAF

Ruda:Včera byli kluci na Berounce 10 a za dopoledne přivezli dva kapry 49 a 50cm a dva cejny kolem 45cm,chytli ještě pár plotic. podouství a dva kapří dorostence,super rybačka vše na rohlík a hnojáčka.

Čtvrtek 13. března 2003 v 9:20® Láďa

Ruda:Já znám Berounku 1 a 2 a to docela dobře,ale na mníka jsem nenarazil. A jak vypadá Berounka teď to opravdu nevím,dlouho jsem tam nechytal. Pouze jsme procházeli kolem břehů,ale o rybáře jsem nezavadil. Tak nevím jestli to o něčem vypovídá.

Čtvrtek 13. března 2003 v 9:09® Ruda

Všem: Včera šli na Ohři docela slušně tloušti a vůbec všichni si docela zachytali. Jak plavačkáři tak těžkáči. Já měl na feeder asi 10 záběrů a vytáhl jsem 4 tloušťíky kolem 25 cm.

Čtvrtek 13. března 2003 v 9:07® Ruda

Láďovi: Čekat nemusíš, po té co jsem poznal svou drahou polovičku jezdím na Berounku 7, pod hrad Krašov a mám tam dva kousky. Mimochodem, jak vypadá Berounka teď,. chci tam jet v sobotu?

Středa 12. března 2003 ve 22:54® Láďa

Ruda Gašpar:Tvůj článek o mníkovi se mi líbil a i přístup k ostatním rybářům(prozradit místo výskytu mníka),je docela příkladný. Já si na mníka budu muset počkat,až ho nasadí do Berounky.

Středa 12. března 2003 ve 22:22® Láďa

Václav:Musím se teď přiznat. K večeři jsem měl s mojí něžnější polovičkou dva candáty. Candáty mi můžem. Snad mě taky teď nenapadnou,že jsem masař. Občas si tu rybku nějakou taky domů vezmu.

Středa 12. března 2003 ve 21:13® Vaclav

Láďa a MAF: Ano, vždy se zvedne skupina masařů, vybavuji si, že obvykle velmi jednoduchých, za to ovšem hodně ukřičených a hladových osob, která vždycky myslí především na svůj mrazák a krátkodobý prospěch, namísto dlouhé budoucnosti rybích společenstev a budoucnosti.

Středa 12. března 2003 ve 20:08® Láďa

Václav+MAF:co se týče prosazování nových věcí,si já osobně myslím,že je vždy obtížné. Od J. Horkého vím,že třeba prosadit dobu hájení na jednom úseku Berounky 1 taky nebylo jednoduché,ale nakonec se podařilo.Šlo o to že ryby vyjížděli na jaře k jezu do tření a „taky rybáři“je tam samozřejmně masaříli. Když se chce tak to jde,ale občas to náráží na nepochopení a nebo nechuť. To co psal MAF,bych já osobně navrhoval celo-republikově a bylo by vystaráno a to včt. celoročního hájení parmy a ostroretky!!!!!

Středa 12. března 2003 v 19:24® Vaclav

MAF: Jaké organizace jsi členem? Mně se ty vaše prosazené věci také líbí, určitě by se daly aplikovat všude. Ochranu po vysazení, alespoň krátkodobou, považuji za velmi významnou, stejně jako třeba úpravu lovných délek některých ryb.

Středa 12. března 2003 v 19:22® Vaclav

Láďa: Fotky jsem obdržel v pořádku, ale na server se teprve podívám (nějak dnes nestíhám). Nevím, kdo by tyto rotačky u nás udělal (navíc za „lidovku“), jsou velmi zajímavé. Narazit někde na ně, tak je určitě koupím (tedy pokud by nebyly za cenu wobblera).

Středa 12. března 2003 ve 13:46® Láďa

Václav:Tak jak,už se to podařilo otevřít?Jinak co jsi říkal té adrese o dravcích?

Středa 12. března 2003 ve 13:44® Láďa

Václav+MAF:Co se týče Štěchovic,tak moje poslední zprávy z organice,která to pořádá( kde jsem i členem výboru )budou před závody vysazeny duháci a siveni,takže granuláči budou reagovat snad dobře a tudíž se snad i nachytá. Mi jsme schůzi ještě neměli z důvodu nemoci J. Horkého,ale už se těším!!!!!

Středa 12. března 2003 ve 13:32

MAF: To se mi libi, jsou to velmi rozumne navrhy, sam bych je podporil.