Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 11. března 2003 v 9:30
-
Lada: Ja myslim, ze je to jedno, jestli gumy voni nebo nevoni. Vsechno to stejne nakonec zalezi na rybari jak je vodi.
- Pondělí 10. března 2003 ve 21:49@ Karlos
-
Maf:Ještě trošku „povrzávám“ale už je to dobrý,spíš jsem trochu zlenivěl a těžko se rozhýbávám
To se ani nedivím že jsi to prodal všechno,ten kluk měl oči jak žárovky a cena byla víc než slušná.70 za myš bych nedal,to bych radši chytal na živou.Člověče to je dobrej nápad s tím povařením,hned nějaké „tuhoně“ proženu hrncem jestli to pomůže. Toho majla mě,prosím tě,pošli jestli mu to nevadí.
- Pondělí 10. března 2003 ve 21:20® Láďa
-
MAF:Už jsem pročítal hodně rad ohledně dipování nástrah,ale nikde jsem se nedozvěděl jaké množství přídávat do vody při vaření gumových potvor. Můžeš nějak přiblížit. Až to budu vyrábět budu muset taky počkat,až nebude manželka doma,asi bych nepochodil. Ještě jedna otázečka :dá se ta nádoba ještě potom použít na jídlo?????
- Pondělí 10. března 2003 ve 20:32® Láďa
-
Václav:Se zájmem jsem si přečetl o dipování gumových nástrah v provedení MAFa. Já sám jsem to ještě nezkoušel,protože nevím jestli bych dokázal odhadnout množství dipu. Sami s Patrikem chytáme taky i na Power Baity,ale docela bych rád zjistil jestli jejich účinost je v dipech,nebo pro jejich perfektní chod. Máš na to nějáký názor?
- Pondělí 10. března 2003 ve 20:02® Vaclav
-
KAREL a Vl. Trubač: Pokud jde o přirozený výtěr kapra, na přehradách u Chebu ho zažívám – pokud k němu vůbec dojde – spíše v červnu než v květnu. Předloni se na Jesenici kapři třeli dokonce v červenci, takže se mi zdá, že to pan Trubač uvedl přesně. Ono to ale stejně každý rok je asi trochu odlišné, důležitá je teplota vody a stabilita této teploty. Na horní Ohři o přirozeném výtěru kapra vůbec nevím, i když znám jedno „raménko“, kde by to teoreticky šlo. Tře se zde kdekdo (cejni, plotice, tloušti, okouni…), ale kapři nikoliv.
- Pondělí 10. března 2003 v 19:10® Vaclav
-
Ruda: No, ti plavačkáři z Německa zde – na Ohři – mají asi čtyři závody ročně, dva z toho jsou fakt velké a mezinárodní – Golden Tubertini Cup a Triana Cup. Na tyto oba se do Chebu sjíždí evropská špička v plavané. Možná, že jsme se tam potkali, já tam chvíli korzoval se svou jezevčicí a synem, viděl jsem u mostu přes řeku (u prodejny Citroenu) tři rybáře ze Sokolova. Nebyl jsi jedním z nich?
- Pondělí 10. března 2003 v 15:25® Ruda
-
Všem: Výstava: Co jste říkali, prezentaci tlučhuby Vágnera, Ty polašení sumíčci s dokrve odřeným oploutvením jak reagovali na zvuk jeho super vábničky, oni by totiž reagovali stejně kdyby tam plácal vařečkou,nejvíc mne ovšem dorazil výrok, že každá ryba má svojí vábničku- už se vidím jak s mušákem mlátim o vodu abych přilákal pstruhy a lipany. Katastrofa. Jinak jsem byl včera na kukačku v Chebu a vypadalo to tam jak mezinárodní mistrovství SRN v plavaný, ale za hodinu jsem viděl vytáhnout akorát železnou obruč. U nás na Ohři 12 byl nájezd kaprařů, ale taky bez ryby. Já taky bez záběru, ale v sobotu to prý šlo. Pravda je, že odpadků je tolik, že by se mi ze dvou míst na kterých jsem byl do mého mondea kombi asi težko vešli.
- Pondělí 10. března 2003 ve 14:40® MAF
-
Václav:Abych to upřesnil ta libá vůně vadila nejvíce mé drahé polovičce a nejmenšímu potomkovi,ten starší co by taky rybář má pro takové věci nebývalé pochopení
,nechápu jak někomu může vadit „vůně“korušky
. Koukám m,že ty jsi „držák“že na tebe jen tak něco nevleze
no snad už ta epidemie chřipajzny skončí,jsem po měsíci v práci a takhle natřískaný špitál jsem fakt dlouho neviděl. Máš pravdu na té výstavě se opravdu nechaly vyslechnout různé perly z úst prodejců a „rádobyodborníků“no jo jenže tenhle nešvar není jenom v rybařině že. Jasně mouchy ti pošlu ve středu je odnesu na poštu takže v pátek bys je měl mít.
- Pondělí 10. března 2003 ve 13:05® Vaclav
-
MAF: Člověče, to bych nevěřil, že ti doma rodina vyčítá smrad z upravených nástrah na ryby. V jaké rodině to žiješ, když jí vadí „zanedbatelný“ smrad? Fakt mne to rozesmálo, protože občas řeším stejné politické třenice na domácí půdě. V pátek to bylo na výstavě o něco klidnější, sobota je vždycky nejlidnatější. Mne také zklamal malý počet vystavovatelů, alespoň ve srovnání s loňským či předloňským Brnem. Na některých stáncích dokonce ani nepředstavovali novinky pro letošní rok, prý si je schovávají právě až do Brna. Byl jsem svědkem scény, kdy chtěl jeden zákazník koupit nějakou loňskou značku prutu, a bylo mu odpovězeno: „Ne, to my tady nemáme, sem jsme vzali jenom nějaké starší zboží na doprodej. Ty novější věci budeme mít v Brně“. Jinak ty mouchy mi pošli, do Plzeně se teď nedostanu, v redakci nás 60% chybí, všichni marodí, a tak my ostatní dřeme jako soumarové.
- Pondělí 10. března 2003 v 11:01® MAF
-
Ty „super banja“jsem taky koupil ale tady u nás v Plzni,hnědo oranžové,zelenobílé a bílé se stříbrným „blejskáníčkem“,doma jsem je naházel do hrnce přidal DIP a hezky 5 minut povařil,jsou teď fakt bombový,nejenže smrdí jak bolává noha ale ještě více změkly takže jsou pohyblivější než před tím,jenom ten smarad je malýl ale zanedbatelným negativem(tedy v mých očích-rodina na to má drobet jiný názor)
)
- Pondělí 10. března 2003 v 10:58® MAF
-
Václav:Máš pravdu na ty Rapaly za 160 bych docela zapomněl a taky Vibraxi za 50 Kč to bylo taky jedno z mála pozitiv.-)
- Pondělí 10. března 2003 v 10:56® MAF
-
Láďa:Děkuji za nabídku ale do Brna nejedu,jinak že jsme se nesešli nevadí hlavu si s toho nedělej třeba to vyjde jindy,do Prahy jezdím celkem často takže by to neměl být problém.
- Pondělí 10. března 2003 v 10:46® MAF
-
Karlos:Čabas chlape tak co už jsi přepral ten „morbus“?Představ si že jsem tam prodal ještě asi 100 much,ten kluk co si je kupoval přivedl dalšího zájemce a ten pak dalšího a dalšího a . takže jsem vracel skoro prázdné krabičky.-)Co ty už jsi začal vázat něco z těch nových vzorů?Jesli chceš tak ti dám kontakt rovnou na Pištu(vazač)a mohl bys to konzultovat rovnou s ním,mě to přijde jako docela dobrý nápad a on je k tomu svolnej.-),poradí ti jak na to,prozradí pár fíglů případně naváže to s čím se nebudeš chtít trápit
- Pondělí 10. března 2003 v 10:42® MAF
-
Václav:Tak kamaráde musím přiznat že to byla moje první a poslední výstava,už mě tam nikdo nedostane. Miliony lidí,minimální prostor,celkem mě překvapila i nízký počet vystavujících,ceny taky nebyly „výstavní“a sortiment dost chudý,chtěl jsem koupit ten fluorocarbon ale bohužel. jediný světlý okamžik na celé výstavě bylo schledání s Karlosem,jinak fakt tragedie. Když jsem tam viděl že prodávají chrostíky a pakomáry za 22 Kč,streamery za 45 Kč tak mě přecházely mrákoty a korunu tomu dala napodobenina myši za „výstavních“70 Kč. sakra já jsem asi přilítnul z jiný planety nebo je to tím že si žiju v poklidu u nás lese a nevím co se děje ve světě. Když jsem to líčil kámošům a mýmu „motálkovi“tak tomu nechtěli věřit. holt jinej kraj jinej mrav
- Neděle 9. března 2003 ve 21:58@ karel
-
TRUBAČ- Naprosto souhlasím s tímto odůvodněním,přestože většina literatury udává právě měsíce tření kapra květen-červen. No a dokonce se 80% kaprů loni vytřelo právě v těchto měsících. To bylo právě ideálně načasované počasí a podmínky na tření. Každopádně,různé lokality,různé podmínky,jak již bylo ve článku uvedeno. Jen toho lína jsem chtěl mít jako posledního z kaprovitých ryb. Díky KAREL.
- Neděle 9. března 2003 ve 21:15® Láďa
-
Václav:odpoledne jsme byli s Patrikem u Vltavy a sledovali rybáře. Na mém oblíbeném úseku skončil na břehu ( v igelitové tašce ) jeden cejn ,tak odhadem 45–50cm, jinak nic. O kus dále jsme pozorovali plavačkáře a za 2hod. též nic. Jinak se stále snažím najít lepší a lepší potenciální stanoviště dravých ryb.
- Neděle 9. března 2003 ve 20:52® Vaclav
-
Láďa: Také jsem to sledoval, budu zjišťovat mezi známými, jestli tam někdo z mého okolí neseděl.
- Neděle 9. března 2003 ve 20:27® Láďa
-
Václav:Teď jsem viděl zprávy a jsem úplně zděšený z té havárie autobusu. Co je to proti nepořádku u vody. Ty nešťasníci byli tam od Vás. Hrozný!!!!!!
- Neděle 9. března 2003 ve 12:33® Láďa
-
Václav:chtělo by to udělovat pořádné pokuty a problém by byl vyřešen. Jenže peníze vládnou a radnice pochopitelně s trhovců má určitě nemalé zisky,tak proč by je pokutovala. Mám takový pocit,že mi dva to nevyřešíme,akorát to v nás pěkně bublá a vře zlostí a pocitem marnosti. Ale když to jde ve Švédsku,Finsku ale i v sousedních státech,tak proč už to nejde řešit tady u nás doma.
- Neděle 9. března 2003 ve 12:23® Vaclav
-
Láďa: U nás jsou navíc ještě problémem vientamské tržnice, protože asijští trhovci jsou také prasata. V okolí tržnic metráky odpadu, oni neplatí za odvoz kontejnerů, takže jejich bordel je opravdu všude. Dvě z těchto tržnic jsou přitom v Chebu přímo u řeky, takže je to tam opravu „paráda“. To jsou věci, které mne fakt doslova bolí.
- Neděle 9. března 2003 ve 12:12® Láďa
-
Opravuji slovo FLAŠKY!!!!!! na slovo LÁHVE!!!!!,abych nebyl za hňupa!!!!!
- Neděle 9. března 2003 v 11:44® Láďa
-
Václav:Souhlasím s Tebou. Nebojím se to říci,ale lidi jsou nehorázný prasata. To samé je vidět v okolí Berounky i Vltavy. V řádech se píše,že každý rybář si má uklidit místo než začne s rybolovem. Kolikrát bych na to potřeboval kontejnér. Byl jsem svědkem jak mladý sotva 15 ti letý rybář po sobě všechno uklidil a nic po něm nezůstalo. Ale starším je to už úplně jedno. Papíry od svačin,umělohmotné láhve a co nejhůře vlašky od kořalek. A po povodních toho každý pěkně zneužíval,chataři byli ve svém živlu. Co se nehodilo šup s tím do Berounky ( a to nebyli vyplavený). Jediné pozitivum co na tom shledávám,že ty mladší už asi začali chápat jak se mají chovat k přírodě a rybáři i k rybám. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš. Jinak odpoledne se půjdem s Patrikem taky projít okolo Vltavy.
- Neděle 9. března 2003 v 11:26® Vaclav
-
Láďa: Jo, ty země jsou úžasné. Před chvílí jsem byl venčit svou fenku jezevčíka u Ohře (bydlím dvě minuty pomalou chůzí do řeky) a je to hnus. Břehy plné odpadků (krabičky od cigaret, igelitové sáčky, plastové láhve, modré pytle s odpadem atd.), nechybějí pneumatiky, baterie z auta ve vodě… Humus, hnus! Každý, kdo takovým způsobem ničí kulturu prostředí (přírody) a tím i kvalitu života, je součástí skupiny zvané „pakáž“. To prohlašuji rozhodně, protože to málo, co člověk pro životní prostředí může udělat, je to, že v něm nebude zanechávat a pohazovat odpadky.
- Neděle 9. března 2003 v 11:04® Láďa
-
Václav:Tak teď jsem se začal smát. Nejsme mi rybáři pohodový lidi?!!!!Včera,no vlastně už dnes 01.30 hodin pročítal nový sportovní Rybolov. To co tam popisuje pan Rozsypal o Mongolsku,to je prostě úžasné. Nedotčená krajina,ryby jak telata a žádný lidi. To musí být bomba!!!!!Tam bych chtěl jednou nahodit udičku.
- Neděle 9. března 2003 v 10:52® Vaclav
-
Láďa: Já nevím, jestli jste blázni. Já je včera dopoledne taky tahal ve vaně, testoval jsem jako blázen ty zakoupené Bulldogy – rychle, pomalu, prudce, vlažně…
- Neděle 9. března 2003 v 10:47® Láďa
-
Václav:Jako jsou pěkné,určitě pár desítek u mě v krabičce taky skončí. Včera jsem zakoupil 2,5 Kopyta a trojkové ( normalní ) Banja,protože některé barvy už došli. Včera jsme to s klukem,už nevydrželi a zkoušeli jsme woblery ve vaně. No nejsme blázni?!
- Neděle 9. března 2003 v 10:20® Vaclav
-
Láďa: Teď jsem se probudil poté, co jsme včera večer slavili tchánovy narozeniny, a začal si prohlížet ta nová Banja. Žebrování u kořene ocasu je stejné jako u Kopyt a skutečně to poskytuje větší prostor pro pohyb ocásku. Jsou o něco větší (objemnější) než standardní Banja, ale celkově z toho mám velmi dobrý dojem. Teď už jen zbývá vytáhnout na ně prvního okouna přes 30 cm…
- Neděle 9. března 2003 v 8:36@ Trubač
-
KAREL: Pokud jde o teorii, máš pravdu. I já se učil, že lín se z kaprovitých vytírá později. Já kapra i lína zařadil do období červen a červenec (pořadí jednotlivých druhů pod „třecím“ obdobím bylo náhodné, po tvém příspěvku jsem nicméně požádal redakci, aby kapra přehodila před lína). Jinak kapra vytírat se v květnu jsem naposled viděl asi před 15 lety, byl to přelom května a června. Na jihozápadě Čech se – pokud se vůbec začnou vytírat – nejčastěji vytírají právě od června do první poloviny července. PS: Máš v článku také uvedeno, že se doba může v jednotlivých regionálních pásech lišit. Co se neliší, to je potřebná teplota vody. Jo, praxe bývá někdy mnohem barvitější než šedá teorie. A já vycházím hlavně z praxe, kterou jsem částečně ověřoval teorií.
- Sobota 8. března 2003 ve 22:06@ karel
-
V rybářské škole,jsme se učili,že poslední z kaprovitých ryb se vytírá lín,ale kapr květen-čeven a ne červen-červenec jako lín. Tudiž se mi to zdá v uvedeném článku chybné.
- Sobota 8. března 2003 ve 20:56® Láďa
-
Václav:Úplně s Tebou souhlasím co se týče,že nejvíce bude záležet na umu rybáře. Jinak umělé nástrahy ať už woblery či gumové potvůrky se mi začínaj pěkně hromadit. Ale stále mám pocit,že mi něco chybí. Už by to chtělo začít prohazovat vodu.