Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 8. března 2003 ve 20:41® Vaclav

Tom: Takový cejn opravdu jde, je krásný. U nás na Ohři se jich v zimě taky pár chytí, je na ně krásný pohled.

Sobota 8. března 2003 v 19:12® Tom

Všem : Tak dnes jsem byl na Labi a ulovil jsem cejna 52 cm. To docela jde-ne? To se některým „taky rybářům“,kteří jdou,až když roztajou rybníky, může jen a jen zdát !!!

Sobota 8. března 2003 v 16:22® Láďa

Václav:Chci se Tě zeptat na novinky u Banja. Koukal jsem na to dneska,ale ještě jsem to nekoupil,asi potřebuji opět nějaký impuls od Tebe. Asi se to bude dobře ve vodě vrtět. Prodejnu Tomiho jsem Ti chtěl taky doporučit. Má tam woblery,který jsem nikdy neviděl,ale velice pěkné.Řekl bych přímo štikovky dovezené ze Švédska,ale cena jednoho se pohybuje okolo 500Kč,dle velikosti. Co se týče sortimentu zboží na dravce a nejenom sumce si myslím,že to je nejlépe zásobená prodejna.

Sobota 8. března 2003 v 16:03® Láďa

Václav,Karlos+MAF:Teď jsem byl také u Jirky Horkého a nechal jsem tam opět 500Kč. Tyto tři dny mě přišli na pěkné peníze. Jinak jak jsem Václava předběžně informoval,mohli by jsme v pěti lidech vyrazit do Brna. Pokud bude zájem ,můžeme z Prahy vyrazit společně v mém autě.

Sobota 8. března 2003 v 15:10® Vaclav

Karlos: Tak to rád slyším, já si je nejspíš nechám poslat. MAF ještě navrhoval, že bych zajel do Plzně, ale já teď nevím, protože polovina mých kolegů marodí a jenom já jsem „maják“ uprostřed tmy (tak, a teď se budu modlit, abych už za týden neležl s chřipkou).

Sobota 8. března 2003 v 15:02@ Karlos

Václav:Snad bude mít víc štěstí než já. Jinak ty mouchy od Mafa jsou fakt pěkné,mám radost.

Sobota 8. března 2003 v 15:02® Vaclav

Všem: Příjemný byl na výstavě výprodej Rapal za jednotnou cenu 160,–Kč, s chutí jsem si prohlédl navijáky Tica, velmi mne zaujal i atraktivně agresivní chod nových woblerů Bulldog. Myslím, že ten „rvavý“ baňatý mrňous bude docela příjemným oživením pro prochytané řeky.

Sobota 8. března 2003 ve 14:51® Vaclav

Karlos: Koupil, však až se po víkendu zapojí do diskuse, snad poreferuje lépe. Já nakoupil Banja něco přes 500 Kč, Mirek vzal také nějaká.

Sobota 8. března 2003 ve 14:41@ Karlos

Václav:No a koupil ji?

Sobota 8. března 2003 ve 14:39® Vaclav

Karlos: Nakonec u J. Horkýho, protže Mirek chtěl kupovat tu „chvějivou špici“. Díky moc za SMS, dostal jsem ji, ale prodejnu P. Tomiho jsme navštívit nestačili.

Sobota 8. března 2003 ve 14:31@ Karlos

Láďa:Nic se neděje,bylo tam fakt natřískáno

Sobota 8. března 2003 ve 14:29@ Karlos

Václav:V které prodejně jste byli?

Sobota 8. března 2003 ve 14:27® Láďa

Karlos+MAF:Chlapi moc se omlouvám,ale už jsem to doma nezvládal vysvětlovat. Byl jsem už za blázna.

Sobota 8. března 2003 ve 14:24® Vaclav

Karlos: To jsi mne rozesmál, na druhou stranu jsi mi pak dal docela výmluvnou odpověď. Já mám z té včerejší návštěvy výstavy, to tam bylo méně lidí, podobný pocit. Asi největším kladem bylo, že jsem strávil v autě a na výstavě a v jedné prodejně rybářských potřeb dohromady přes 7 hodin s Mirkem a jeho paní (sympatický pár), takže jsme toho měli možnost docela dost probrat.

Sobota 8. března 2003 ve 14:18@ Karlos

Václav:Upřímě řečeno šílená strkanice. Nejvíc mě zaujala Mafova krabice s mouchama feedery od Trabucca. Jinak to bylo o nervy.

Sobota 8. března 2003 ve 14:13® Vaclav

Karlos a MAF: Tak jaké si z výstavy odnášíte pocity? Zaujalo vás něco?

Sobota 8. března 2003 ve 14:12® Vaclav

Láďa: Jasně, nadhodnocené míry úlovku nemohou většinu rybářů, nebo ty kolegy, kteří jsou v pohodě, těšit. A ti ostatní ať s nimi lakují své manželky nebo tchýně, ty se rády nechají přsvědčit. Myslím, že na takové typy by platil jednoduchý obranný recept: kdyby Rybářství, Kajman či jiný časopis uveřejnil na dvou či třech stranách „prášilské“ fotografie s vlastním komentářem, že u těchto úlovků má pochybnosti o uvedencýh parametrech. Právně by časopis byl nepostižeitelný a těm „sedmilhářům“ by po republice udělal pěkně mastnou ostudu.

Sobota 8. března 2003 ve 14:10@ Karlos

Láďa:Kdepak jsi byl,byli jsme s Mafem u bazénu dost dlouho.

Sobota 8. března 2003 ve 14:03® Láďa

Jiří:Plně s Tebou souhlasím

Sobota 8. března 2003 ve 13:55® Láďa

Václav:Dle toho co si člověk kolikrát přečte o trofejních úlovcích,tak už jenom čeká kdy nějaký pan či paní „xy“chytne na Berounce či Sázavě, nebo u vás na Ohři žraloka a všichni mu to schramstnou a jako výtečného lovce ho pošlou do Norska či Alandy. Kolegové ,nechme je ať si žvaní a lžou hlavně,že si mi nějakou tu rybu chytnem. I když nebude mít takové rozměry,určitě budeme mít z toho radost.

Sobota 8. března 2003 ve 13:03

Václav: Dekuji za zajem. Ted jsem se znovu pripojil a je tu k memu prekvapeni zprava z probihajici vystavy. Gratuluji! Vidim, ze pracujete opravdu rychle a operativne, slava Chytej. cz a internetu.

Sobota 8. března 2003 ve 12:06® Vaclav

Jiří: Líbí se mi váš postoj k „baronům Prášilům“. Já si všiml toho, že čím lepší ceny nabízejí rybářské časopisy výhercům v jednotlivých kategoriích ryb (osobně ty ceny nekritizuji, líbí se mi to), resp. lovcům té největší ryby, o to větší a trofejnější ryby se u nás loví. Například v kategorii „Candát“ obsadily první tři místa ryby přes 103 cm a třináct kilogramů. To jsem v této soutěži ještě nezažil!!! V kategorii „Tloušť“ patří první tři místa tloušťům přes 60 cm, což zde také, jestli si dobře vzpomínám, ještě nebylo. Nepamatuji také, že by v kategorii „Parma“ byly na prvních třech místech ryby přes 73 cm. Jak se tak na to dívám, přestože byl rok 2002 podle obrovské skupiny rybářů díky nepřejícnému počasí špatný, ulovila se celá řada mimořádných úlovků a dokonce i čtyři nové národní rekordy. A já mám po zhlédnutí některých snímků podezření, že je to jen díky nabízeným cenám.

Sobota 8. března 2003 v 11:55® Vaclav

Láďa: Díky za podporu, pokud jde o ty články o domácích producentech wobblerů. Kromě toho, že se celé řadě lidí velmi líbily, tak vím i o dvou pobouřených reakcích ze strany konkurenčních fi­rem.

Sobota 8. března 2003 v 11:34® Láďa

Václav:v jednom článku o woblerech českých výrobců jsi se zmiňoval o barevných variantách,že to je jediná slabost oproti jiným světovým gigantům. Můj osobní názor po shlédnutí katalogů firem WFS a pana Kácela si myslím,že už i v tomto nezaostávají. Pokud pominu holografické potisky. Už teď ti patří velké DÍK za propagaci těchto woblerů. Já sám jim důvěřuji,už teď a ještě jsem je ani nenamočil ve vodě.

Sobota 8. března 2003 v 11:17® Láďa

Václav:Díky za informace o cikádách. Mě osobně se ta nástraha moc nezamlouvá a myslím,že kluka zaujal spíše tvar a hlavně zbarvení. Na výstavě mě zaujali pruty od Pennu. Myslím,že je mají opravdu zdařilé.

Sobota 8. března 2003 v 10:20

Vsem: Rozebehla se zde dobre diskuse o konkretnich pochybnostech o trofejnich ulovcich v soutezi NEJ, nej… Je to pravda pravdouci, nekterym udajum se vysmivam a snazim se zapamatovat jmena tech rybaru, abych se eventualne priste dal na ne velky pozor. Ztrata duvery se v mem pripade nevyplaci. V poslednich letech jsem nikdy nemel tolik pochybnosti o delkach nebo hmotnostech jako letos. Pamatujme si ty rybare-barony Prasily, nezaslouzi si nas obdiv, prave ironicky posklebek.

Sobota 8. března 2003 v 10:15

Vaclav: Pokud jste temi rozpacitymi dojmy z prazske vystavy myslel zklamani, tak mam stejny pocit.

Sobota 8. března 2003 v 8:29® Vaclav

Láďa: Pokud jde o cikády, neumím je zatím využívat v plné šíři. Jednou technikou vedení s nimi lovím boleny (7 cm cikáda uchycená hned do první dírky za hlavou a vedená se zvednutou špičkou prutu rychle pod hladinou), druhou technikou vedení (střídavě kolísavou u dna) pak hlavně štiky, občas okouna. Teď mluvím o horizontální přívlači na stojatých vodách, s vertikální – pokud jde o cikády – nemám bohatou praktickou zkušenost. Zajímavé je, že se mi s nimi příliš nedaří candáti, i když řada rybářů je kupuje právě kvůli candátům. Já mám na cikádu do této chvíle zatím jen jednoho. Na pstruhových potocích pak na ty nejmenší třídírkové (osobně jednodírkové mrňousky nepoužívám, protože u nich člověk již nemůže ovlivňovat skon, agresi pohybu apod.) mám nějaké pstroužky. Používám cikády od firmy WFS, protože nabízejí poměrně dobrou barevnou škálu a lak je dost odolný. Chod je navíc výborný, což je vidět třeba v tom akváriu nyní na výstavě.

Pátek 7. března 2003 ve 21:08® Láďa

Václav:Ta štika je opravdu kouzelná a nebojím se přiznat,že tomu pánovi i závidím,ale pochopitelně i přeju. O panu Jehličko nevím vůbec nic nevím,možná Jirka Horký bude vědět více. Václave,Patrik by se Tě chtěl zeptat na cikády,tak nějak všeobecně. Tak až budeš mít chuť a čas. Já na ně nechytám,tak mu nemůžu poradit. Předem Ti děkuje!!!

Pátek 7. března 2003 ve 20:24® Vaclav

Láďa: Teď jsem mrkl na toho candáta a… těžko říct. Je fakt, že na té fotce nijak velikánsky – i když má měřit přes metr a vážit přes 13 kg – nevypadá. Mám čelně nafotografované candáty kolem 80 cm a vypadají na snímcích prakticky stejně. Na druhou stranu skvěla vypadá štika pana Gavrdy na str. 145, tady nikdo nemá pochyb o tom, že měří a váží tolik, na kolik vypadá.