Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 2. března 2003 v 19:42® Láďa

Václav:e-mail- zalicha@volny. cz,jestli máš k dispozici svůj osobní e-mail,též bych ho uvítal. Jsou věci,které ostatní kolegy možná vůbec nezajímají a proto by bylo lepší je probrat na osobní poště.

Neděle 2. března 2003 v 19:20® Láďa

Václav:třikrát hurá na fotogalerii!!!!!!Hroz­ně rád se dívám na pěkné ryby. Ještě jednou-super!!!!!

Neděle 2. března 2003 v 19:17® Láďa

Václav:No teď se směji já. To je neuvěřitelné!!!!Jak je to pořekadlo"nej­hloupější sedlák má ty největší brambory",tak nějak to je myslím. Věřím tomu,že kdyby jsme tam my dva házeli ty nejlepší a nejvoňavější nástrahy tak si toho ani nevšimne,ale stále doufám a věřím,že něco podobného uvláčím a navíc já mám radost i z malých ryb.

Neděle 2. března 2003 v 19:14® Vaclav

Láďa: Tak před deseti minutami mi webmaster poslal k odsouhlasení první (hrubou)verzi fotogalerie, tak se to snad brzy pohne kupředu.

Neděle 2. března 2003 v 19:02® Vaclav

Láďa: To jsi mne rozesmál, myslím tím metrovým candátem a těstem. U nás na Skalce se to v posledních pěti letech stalo pravidlo, vždy tady někdo z kaprařů chytí na boilies, kolínko nebo foukanou kukuřici candáta přes 95 cm. Letos tu došlo ještě k jedné „candátové“ události, nad kterou jsem jen nevěřícně zakroutil hlavou. Jeden Vietnamec tady ulovil candáta 105 cm na velkého woblera Salmo. Ale… Chytil ho těsně u břehu, kde ten candát ležel pod šípkovým keřem. On o něm samozřejmě nevěděl, stejně jako nevěděl, na co vlastně chytá a jak se s tím zachází. U jednoho rybáře ho zaujalo, jak vláčí woblerem, tak si ten prut půjčil, aby si to zkusil (a aby se jen nedíval). Popošel 20 metrů stranou, špatně nahodil (neuměl to), prý sotva pět metrů před sebe, a když to stáhnul, zvedl se po tom ten mega candát. Nebyl jsem u toho osobně, ale viděli to hned dva moji známí (jeden mu ho přišel podebírat). Okamžitě se to tady rozkřiklo, v Chebu se to stalo rybářskou „událostí“ roku…

Neděle 2. března 2003 v 18:10® Láďa

Václav:Z toho si nic nedělej já taky ne a ani jsem ho na prutě neměl. Akorát na Jizeře mi vystartoval duhák po twisteru něco kolem 50cm,ale nedobral to. Jinak to tečkované zviřatko jsem viděl. Snad se taky někdy dočkám. Ale nejvíce mě vždy dostane když vidím uloveného candáta okolo 1m,nebo jiného trofejního dravce na rohlík či kolínko.

Neděle 2. března 2003 v 15:20® Vaclav

Láďa: Pak mi pošli e-mail, dám ti vědět, kde se v tu sobotu dopoledne můžeme na výstavě sejít. Jinak ten pstruh je krásný, já zatím takového nevytáhl, i když vloni jsem ho měl na prutu, stejně jako v předešlých letech. Mimochodem, viděl jsi to tečkované „zvíře“ v únorovém Rybářství?

Neděle 2. března 2003 v 15:16® Vaclav

Rudolf Gašpar: V Kajmanovi jsem spatřil ty vaše ostroretky. Netušil jsem, že máme na Ohři takové velikány, resp. doufal jsem v to, ale dosud je neviděl. Gratuluji, čekám – jak jste o tom hovořil – že nějaké fotky pošlete.

Neděle 2. března 2003 ve 14:41® Láďa

Václav:co se týče Gammarusu byl bych docela potěšen vzhledem k tomu že jsem z Prahy. Jinak jsem zvědav na nové druhy woblerů od Rapaly. Ty které jsem viděl v časopise Rybářství,tak vypadaly velice zajímavě. Mají snad nahradit Risto rapy.

Neděle 2. března 2003 ve 14:02® Vaclav

Láďa: Mrknu na to, dnes dopoledne jsem ho (Kajmana) koupil. Snad Gammarus zase začne do Prahy jezdit, když je to od letošního roku prodejní.

Neděle 2. března 2003 ve 12:45® Láďa

Václav:Na toto téma ( prodělek či zisk )jsem mluvil s chlapama v Gammarusu. Z důvodů velkých nákladů na expozici v Praze řádově několik desítek tisíc upustili před dvěma lety od pražské výstavy. Nic se neprodávalo pouze platili pronájmy prostor. Jinak v novém Kajmanovy je foto pstruha obecného,který byl uloven na mém dnes oblíbeném jezu v Praze.Údajně je tam takových více a to i včt. 40cm lipanů,ale dostat ty potvůrky na přívlač je prý zázrak. Už teď se na to těším.

Neděle 2. března 2003 v 8:44® Vaclav

Láďa: K prodeji mají být, mluvil jsem s panem Spurným, který si pochvaloval, že konečně bude pražská výstava prodejní. Obchodníci jsou radši, protože se jim tím mohou vrátit náklady spojené s výstavou, nebo dokonce mohou vytvořit zisk.

Sobota 1. března 2003 ve 21:57® Láďa

Václav:Jak jsem včera řek,že půjdu obhlídnout řeku,tak jsem učinil. Bohužel nic jsem neobjevil. protože místní revír Labe 35 je rybí chráněnou oblastí a to v celém městě ( Dvůr Králové ). Vlastně to není řeka,ale pouze takový větší potok s max. hloubkou 0,5 až 1m s pěkně průzračnou vodou. Jinak děkuji za odpověď na ty pseudowoblery a fotogalerii. Na ty Killery se podívám na pražské výstavě a doufám,že budou k prodeji.

Sobota 1. března 2003 ve 13:12® Vaclav

Lukáš: To jste mi připomněl české filmové „básníky“, kde se v jednom z filmů, tuším v tom třetím, říká: „To by ale znamenalo, že i neschopnost může zplodit pokrok.“

Sobota 1. března 2003 v 11:32® Lukas

Láďa a Václav: Vloni jsem s woblerem Killer zažil na řece asi metr hluboké příhodu, kdy se mi Killer (TR=pstruh) hned po nahození ostře zapíchl do dna. Když jsem ho nechal vystoupat výš, sebral ho čtyřiceticenti­metrový tloušť. Díky své hlouposti, kdy jsem nasadil hlubokopotápivý model na mělké řece, jsem tedy ulovil pěkného tlouště.

Sobota 1. března 2003 v 8:37® Vaclav

Láďa: Ano, to je ta podobná 52, o které jsem se v diskuzi nedávno zmiňoval. Ano, to vícedílné woblery znám, skutečně je má ve své naabídce hradecká frima. Nikdy jsem to ale nezkoušel, ani mne to příliš neláká. Pokud jde o fotogalerii, už to jde trochu mimo mne, vázne to u našeho webmastera a už mne to trochu štve. On připravil na zkoušku jednu verzi, kam by se samostatně do jedné velikosti formátovaly zasílané fotografie návštěvníků Chytej. cz, ale mělo to ve zkušebním provozu nějaké mouchy. Tak začal připravovat jinou podobu, ale do toho omarodil. Mluvil jsem s ním včera ráno, říkal, že hned, jak se uzdraví, na to vlítne. Ale to už jsem od něj dvakrát slyšel…

Pátek 28. února 2003 ve 23:50® Láďa

Václav:Prosím Tě jak to vypadá s fotogalerií?

Pátek 28. února 2003 ve 23:48® Láďa

Václav:oprava – do Dvora Králové!!!!!!!!!

Pátek 28. února 2003 ve 23:43® Láďa

Václav:Barva Fa je docela shodná s barvou 52 od Nilse. Jinak mě před týdnem opět dorazila další várka Nilsů z Plzně. Dále jsem ještě objevil též třídilné a dokonce čtyřdílné woblery,které nemají lopatku,ale šikmý úkos hlavové části od shora dolů. Snad to prý vyrábí Ryna. Viděls to někdy ja na to koukal jako blázen.

Pátek 28. února 2003 ve 23:39® Vaclav

Láďa: Vidíš, já jdu zítra také na fotbal – fotit finálový zápas jednoho místního zimního turnaje.

Pátek 28. února 2003 ve 23:35® Láďa

Václav:Zítra jedu s klukem na fotbalový turnaj do Dvora Králového,tak okouknu místní Labe a sám jsem zvědav jestli tam potkám rybáře. Takže zítra poreferuji o této pro mě zatím neznámé lokalitě.

Pátek 28. února 2003 ve 23:31® Vaclav

Láďa: To jsou dobré barvy. Ten fialový losos dost platí na štiky ve studených vodách, FA je vyloženě štiková věc od zahájení až do října. Mám také dost oblíbenou barvu RHY, zejména na candáty a okouny, klasickou WF, perleťově-stříbrnou SB a nové barvy z loňského roku WF+ a BF+. Je to dost originální imitace bílých ryb.

Pátek 28. února 2003 ve 23:15® Láďa

Václav:Měli pouze SAP a FA,ale údajně mají dorazit další. Můžeš nějakou doporučit.

Pátek 28. února 2003 ve 23:10® Vaclav

Láďa: To je pravda, jsem s nimi maximálně spokojen. Jsem zvědavý, jak bude vypadat nová „sedmička“, která má mít podle mých informací trochu jinak zakončenou lopatku (zakulacenou) a možnost nějakého volného uchycení na lopatce. Na řekách je používám tam, kde je řeka alespoň dva metry hluboká. Na stojaté vodě je dostaneš dost hluboko, až k těm šesti metrům. Jaké barvy jsi koupil?

Pátek 28. února 2003 ve 22:46® Láďa

Václav:Dnes jsem potkal v obchodě Killery,tak jsem dva zakoupil. Jsou to údajně hluboko potápivé woblery. A tak se Tě chci zeptat jestli s nimi chytáš i na řekách. Dočetl jsem se v Tvých referencích,že jsou velice účiné.

Pátek 28. února 2003 ve 22:23® Vaclav

Robert: Prakticky na ně vůbec nechytám, ale fungovat na ně za určitých podmínek mohou, stejně jako jiné barvy.

Pátek 28. února 2003 ve 20:47® ROBERT

Václav: Díky a co celé stříbrné? Chytáte na ně?

Pátek 28. února 2003 v 19:35® Vaclav

Robert: Na podobnou otázku jsem kdysi odpovídal v Kajmanovi. Na přehradě používám cikády MacFish (7 cm, 19 gr.) v barvách bílé ryby (WF a BF). Na boleny nástrahu uchycuji hned do první dírky za hlavičkou, což udržuje docela vodorovnou polohu cikády. Pak ji vedu velmi rychle při hladině (doporučuji vlny) se zvednutou špičkou prutu. Vloni v Brně na výstavě jsem hovořil s několika slovenskými kolegy, kteří mi potvrdili, že ty boleny tam na to někde taky chytají.

Pátek 28. února 2003 v 19:27® ROBERT

Václav: Máte zkušenosti s lovem bolenů na cikády? kamarád do mně hučí, abych je koupil, že na Slovensku na to dobře chytají.

Pátek 28. února 2003 v 8:42

Lada: Ja myslim, ze nekdy je ta diskuse dost trapna, ale koukam jen na neco.