Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 18. července 2002 ve 20:56@ Václav Fikar

Libor: Skalka má asi 340 hektarů, moře pařezů, hloubka od 2 do 10 metrů. Jinak jsou zde snad všechny druhy ryb, z dravců zejména štiky, boleni, okouni a candáti. Řekl bych, že v tomto směru je stejná jako řada jiných přehrad.

Čtvrtek 18. července 2002 ve 20:55@ Václav Fikar

Libor: Skalka má asi 340 hektarů, moře pařezů, hloubka od 2 do 10 metrů. Jinak jsou zde snad všechny druhy ryb, z dravců zejména štiky, boleni, okouni a candáti. Řekl bych, že v tomto směru je stejná jako řada jiných přehrad.

Čtvrtek 18. července 2002 v 19:24@ Karlos

MAF:Kde to chceš vláčet?Bacha na to,ta osma jde dost hluboko,budeš orat dno,za chvíli přijdeš o lopatku a budeš kyselej. Volil bych sedmu. Má 10 gramů a skvěle lítá. Jinak ty lipany na mouchu?Střela mě láká.

Čtvrtek 18. července 2002 v 19:05@ Libor

Václav: Mistrovství republiky v přívlači bude na Skalce. Co je to za přehradu?

Čtvrtek 18. července 2002 v 11:26® MAF
MAF

Václav:To je smůla ,koukal jsem na stránky Nilsu jenže tam byla poslední aktualizace 21. ledna 2002 takže o „velký hubě“ani slovo. Holt sesmolím pár řádků pro Mr. Raatikainena jestli mě prozradí něco z jeho „kuchyně“:-)) každopádně díky za ochotu.

Čtvrtek 18. července 2002 v 11:11® MAF
MAF

Libor:Je to tak. nejen muži a ženy mají své dny:-)) ))

Čtvrtek 18. července 2002 v 11:09® MAF
MAF

Karlos:Říkáš CDSR v Barvě RFSH nebo RH?Pravda RFSH jsem nezkoušel takže dnes skáknu do „magacínu“a zkusím ten 8 cm model uvidíme. Co se týče RH mám tuhle barvu u TX-Minnow Jr. od Yo-zuri stál nehorázný peníze a úspěchy minimální tak nevím. Jasně je to ale úplně jinej typ to je pravda.

Čtvrtek 18. července 2002 v 10:12® MAF
MAF

Jakub:Ano Střela je celá pstruhová,ale ryby tam jsou i takové,které bys tam nečekal… štiky,okouni,parmy a ne zrovna malý. Jen by měli zakázat chytání na mrtvou rybičku. V neděli se tam chystám na lipany,protože těm se tam opravdu daří jen doufám ,že se umoudří počasí.

Čtvrtek 18. července 2002 v 8:10

Karlos: Jo, taky mi to musi sednout do ruky, pak je to OK

Středa 17. července 2002 ve 22:37@ Karlos

Václav:No právě. Ještě se půjdu podívat k Horkému,Na stránkách má zajímavou nabídku prutů ale musím to osahat. Dám na první dojem,musí sednout do ruky napoprvé

Středa 17. července 2002 ve 21:14@ Libor

MAF: Ptal ses na tu podobnou zkušenost. Mám ji také, a myslím, že asi každý. Jsou chvíle, kdy se prostě můžeš rozkrájet, ale nic nejde. A můžeš být stokrát dobrej, ryby na tebe akorát vystrčí zadek, cha…

Středa 17. července 2002 ve 20:47@ Václav Fikar

Karlos: Hmm, 2,10 je fakt krátké, tedy na přehrady a větší řeky. „Třímetr“ je dobrý, moc dobrý, dává člověku určité možnosi, o které se používáním krátkého prutu rybář připravuje, např. neviditelnost. Třeba na tloušťových řekách. Ne, vážně, feeder je na twistery a marmyšky proklatě dobrá věc.

Středa 17. července 2002 ve 20:46@ Václav Fikar

Karlos: Hmm, 2,10 je fakt krátké, tedy na přehrady a větší řeky. „Třímetr“ je dobrý, moc dobrý, dává člověku určité možnosi, o které se používáním krátkého prutu rybář připravuje, např. neviditelnost. Třeba na tloušťových řekách. Ne, vážně, feeder je na twistery a marmyšky proklatě dobrá věc.

Středa 17. července 2002 ve 20:42@ Jakub Rajmont

MAF: Překvapil jsi mě těma rybama ze Střely. To je přece pstruhovka, ne?

Středa 17. července 2002 ve 20:41@ Karlos

Venca:Jo,dělají ho i v 3m,ten by se mě líbil víc. Fakt jemná věc. Jinak mě zaujal ještě DAM 0–5g jenže 2,10,bohužel krátké.

Středa 17. července 2002 ve 20:34@ Václav Fikar

Karlos: Tak já si ho zkusím někde na prodejně prohlédnout a osaahat.

Středa 17. července 2002 ve 20:20@ Karlos

MAF:Vyzkoušej ORO,nyní RFSH v CDSR. Můj letitý favorit,bez něj nejdu k vodě. Všechny druhy ryb,nekecám. Dvojka je CDSR RH,na toho mě chybí sumec a jsou na něj taky úplně jiné záběry. Václav:Kamaráde dnes jsem se málem s prominutím udělal,Shimano Sensalite picker,2,70,10–30,špičky0.5,3/4,1­.5oz. Ale ta cena3600 áááááááá!!!Na marmyšku,mikrot­wistry…

Středa 17. července 2002 v 19:52@ Libor

Jiri Lastuvka: Dorada nejsou špatné, mám tedy jen dva kusy na štiku, ale nemám s nimi žádný problém.

Středa 17. července 2002 v 19:35@ Václav Fikar

MAF: Big Mouth asi teď u nás skutečně neseženeš, ale neseženeš ho zatím ani v Polsku či Německu. Teprve nedávno měl podle mých informací dorazit na trh do USA, někdy na podzim by se měl objevit na evropském trhu. Takže řešením asi bude napsat si o něj přímo do továrny ve Finsku.

Středa 17. července 2002 v 9:02® MAF
MAF

Václav:Chtěl jsem se Tě zeptat jestli bys mě nemohl poradit kde se dá sehnat „Big mouth“od Nilsu. Sběhal jsem tady v Plzni skoro všechny krámky,ale nikde nic nemají,že prý od Nilsu už nic neberou údajně snad pro „nekorektnost“je­jich dealerů. nevím potom jsem se nepídil,ale ten woblerek by mě vážně lákal. Díky.

Středa 17. července 2002 v 8:50® MAF
MAF

Karlos:Ano dá se říct(podle mých poznatků),že na štiky z Berounky „platí“:-)) barvy SB,G,SH a S,ale jak říkám je to pouze můj názor a taky platí že na cos nachytal loni nemusíš nachytat letos. I když u téhle čtveřice barev vždycky jedna zabere.

Úterý 16. července 2002 ve 22:31@ Václav Fikar

Karlos: Hm, to s tou chvějivou špicí si mne zaskočil. Je pravda, že detailně jsem ty pruty nezkoumal, jelikož jsem neměl v úmyslu je kupovat. Pouze jsem hleděl na gramáže a pošvihal si s nimi chvíli v ruce. A v ruce mi seděli. MAF: Hypnos mne překvapili, slyšel jsem je poprvé. Za to s Brunem se známe už pár let, teď jsme si tam v zákulisí dobře popovídali…

Úterý 16. července 2002 ve 21:03@ Karlos

MAF:Ta SB je člověče dobrá barva na štiky na Berounce. Kluci na to řežou štiky ja vzteklí. Jen já prd.

Úterý 16. července 2002 ve 12:08® MAF
MAF

Jiří:Mám jich pár a musím říct,že záleží na „šťastné ruce“onehdá jsem koupil dva naprosto stejné typy ve stejné velikosti a každý pracoval ůplně jinak(i když to někdy není na závadu)a taky je problém sehnat dva woblery ve stejný barvě nevím jestli to malujou ručně ale ještě jsem dva stejný neviděl. Ale celkově bych řekl že je to solidní wobler a hlavně za solidní(trhací)ce­nu,ale to je pouze můj názor.

Úterý 16. července 2002 ve 12:05® MAF
MAF

Kruciš nešlo mě to odeslat takže to nový co jsem psal o včerejší návštěvě Berounky je fuč a to o bigbítu je tu dvakrát. príma:-)) ). Takže v kostce ještě jednou. voda byla lehce „čoudlá“a asi o 15 cm zvedlá,bylo pod mrekem ale teplo. Začal jsem s Rapalou Countdown SB 9 cm a během 3/4 hoďky jsem lapil dvě štíhlata(45–50cm). Pak začal foukat větřík tak jsem šáhnul po rotajdě Aglia Gold 3 a začal jsem tahat ty proužkovaný loupežníky,tedy spíš loupežníčky(15–25cm)ale to mě neuspokojovalo(to je blbý slovo:-)) a já chtěl větší. tak jsem se odebral na svoje místečko,které ještě nezklamalo. Třpytka šla do krabičky a nastoupily zbraně od Relaxu. zelenobílý ripper s černými flitry na hřbětě vel.10cm(vypadá jako malej candát) a pak se díly věci po hodince se mě podařilo „vytáhnout“6 tygrů z hloubky(asi 2 m)až ke břehu,ano ty uvozovky nad tím vytáhnout nejsou náhodou. u břehu to chlapíci otočili a tradá zpátky do „pokojíčku“. krásně jsem viděl jak měli hubu široce otevřenou. celí naježení jenjen polknout tu gumovou dobrotu. jenže pak si to rozmysleli a frnk a byli pryč. Zkoušel jsem pak „tahat“všechno co jsem sebou měl od woblerů,třpytek,stre­amerů přes všechny možný gumy,zkoušel jsem různý váhy a barvy hlaviček včetně plovocích,ale marně. Nevím včem je chyba,krčil jsem se v trávě anbych snížil riziko že mě uvidí,ale stejně nic. můžete mě někdo říct zda máte podobnou zkušenost a hlavně jak jste se s ní vypořádali,protože po hodince jsem už neviděl ani šupinku!

Úterý 16. července 2002 v 11:54

Panove, jakou mate zkusenost s woblery Dorado?

Úterý 16. července 2002 v 11:51® MAF
MAF

Václav:ano byl to opravdu „bobřík statečnosti“:-)) )ale jak říkáš stálo to za to,obzvláště Hypnos v čele s Brunem mě totálně uchvátil. jsou fakt dobří. V srpnu se chystám do „rajchu“v Bad Berce je super Open Air festík trvá tři dny a je tam opravdu „výkvět“z celé Evropy:-)) )mimochodem 3.8. je v Plasích opět akcička-Czech Gambrinus Rock. loni jsem tam byl a také to nebylo špatný. bylo super počasí,mraky lidí ,pivo jako křen a spousta slušný muziky takže ideál:-)) )

Pondělí 15. července 2002 ve 21:15@ Karlos

Venca>Tu chvějivou špici jsem měl samozřejmě v ruce a dost mě vyděsilo zpracování. Křivě vyvázané očka,poškrábaný blank. Nevzbuzovalo to důvěru. Poohlédnu se po nějakém fídru,zřejmě.

Pondělí 15. července 2002 v 19:48@ Libor

Maf: Tak pak napiš, jak jsi dopadl.

Pondělí 15. července 2002 v 18:57@ Václav Fikar

Maf: Díky za zajímavé informace o Berounce. Ale hlavně mám radost, že taky nějaký rybář byl na Dracula Festu – mimochodem, dost dobrém. Ti fanoušci, co tam přespávali, to asi měli pěkně těžký. Rozhodně jim nebylo co závidět.