Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 16. února 2003 ve 13:54@ Karlos
-
Robert:Nemůžeš se řídit podle toho co je napsaného na prutu,záleží na materiálu a celkové stavbě a strmosti ujímání blanku. Mám Shimano Symetre Special 10–30,brácha Shimano Solstace 10–30 a při stejné délce jsou to úplně rozdílné pruty. S 20g woblerem já ještě vláčím ale brácha už ten wobler zdolává. Já tohle škatulkování nemám moc rád,záleží na akci a délce a hlavně na pocitu. Někdo má raději parabolickou akci,někdo(jako já)akci špičkovou.
- Neděle 16. února 2003 v 9:09® Vaclav
-
Robert: Prut do 35 gr. může být ještě lehká, ale už také střední přívlač. To není snadné takhle říct. Záleží na celkovém sladění rybolovné udice, ale třeba také na délce prutu. Třímetrový prut do 35 gr. celkově vyzní o něco málo jemněji než prut se stejnou gramáží, ale dlouhý 2,4 m.
- Neděle 16. února 2003 v 9:06® Vaclav
-
Jarda: To je fakt nemilé, když tě před odjezdem do zasněžených Alp srazí nemoc. Všechno zlý je ale pro něco dobrý, říká se. Mému známému se to stalo před třemi lety s Egyptem, kdy kvůli náhlému vážnému onemocnění jeho ženy neodletěli. Byl na ní kvůli tomu naštvaný, hrozně jí to vyčítal, jako kdyby to snad udělala schválně. Nakonec ale ve městě, kde měli být ubytovaní, došlo v sousedství jejich hotelu k výbuchu (akce teroristů) velké restaurace a jednoho vozu na ulici. Byla tam řada mrtvých a zraněných lidí, dost to tehdy šlo ve zprávách… Teď ten den se svou ženou slaví jako den, kdy se znovu narodili. A známým vykládá, že je nemoc jeho ženy možná zachránila před smrtí. Ty cesty osudu jsou úžasné.
- Sobota 15. února 2003 ve 22:28
-
Všem:Zdravím všechny. Tady u nás na S. M. řádí chřipková epidemie a mě to trefilo samozřejmě taky. O to by ani nešlo,ale já měl jet dneska ráno lyžovat do Alp a chytlo mě to včera. Takže mám úplně „skvělou“ náladu. Asi se pustím do mušek a vyřezávání woblerů. U toho(a samozřejmě u vody) se dokážu nejlépe odreagovat.
- Sobota 15. února 2003 v 17:59® ROBERT
-
Vaclav: Dík za ten článek o rozdělení přívlače, já to vždycky někde četl jako že ultra-lehká a tak, ale měl jsem v tom hokej. Byron do 35 gramů je lehká nebo střední přívlač? Dík
- Pátek 14. února 2003 ve 22:59® Láďa
-
MAF:Koukám,že máš taky synka zapáleného do rybařiny. Zítra je to moje první vycházka k vodě,doufám že tam neumrznu. Příští týden pokud nebude mrznout,tak chci jít vyzkoušet chod a práci Nilsů na Vltavu 7,tam mohu vláčet celoročně,takže se řeka promění v testovací kanál. Možná i něco chytíme,ha ha ha-chřipku a rýmu!!!
- Pátek 14. února 2003 ve 22:52® Láďa
-
Všem:Bohužel dolní Berounka se nekoná,tak zkusíme s klukem zítra a v neděli Vltavu v Praze.Červi a hnojáčci jsou přichystáni tak uvidíme. Jinak jsem zjistil při pročítání nových řádů,že na Berounce 2 jsou parmy CELOROČNĚ hájeny. Třikrát hurá!!!!!!!Ovšem nechápu proč ne i jinde.
- Pátek 14. února 2003 ve 21:11® Vaclav
-
Mirek: Hmm, tak asi klamali tělem (slyšel jsem to od dvou lidí). Ještě, že má člověk možnost ty informace ověřovat (někdy). Ptal jsem se tě právě proto, že mne jejich zpráva velmi překvapila.
- Pátek 14. února 2003 v 19:37® Mirek
-
Václav: O lovu ostroretek nad Sokolovem nevím vůbec nic, přesto že řeku procházím s rybářskou stráží. Slyším to prvně od tebe. Abych pravdu řekl, ještě jsem ostroretku na naší Ohři neviděl. Poměrně slušně se objevují podoustve. Hlavně na loketské řece.
- Pátek 14. února 2003 v 16:44® Vaclav
-
MAF: To je dobře, protože nikdy nevíš, kdy se co „namane“. Je fakt, že při rybolovu, pokud je člověk sám, to chce systém a dlouhý trénink, a i tak to ne vždy je proveditelné.
- Pátek 14. února 2003 v 15:31® MAF
-
Václav:Ano Fraus končí s Nilsama nadobro,prodá co má a už je nebude objednávat,škoda. S tím foťákem je to těžká věc já jsem si ho dvakrát vzal k vodě a dvakrát jsem ho vykoupal,chtěl jsem nějaký momentky z muškaření ale dopadlo to neslavně,nestíhám koukat na rybu,šňůru,vodu a ještě do foťáku potřeboval bych o dvě oči navíc a jednu ruku pak bych to možná zvládnul,ale to bych nejspíš již nyní trávil čas někde v ZOO nebo ve výzkumáku jako objekt k pozorování.-). Ale foťák k vodě nosím pro dokumentování čehokoliv
- Pátek 14. února 2003 ve 12:38® Vaclav
-
MAF: Takže Fraus s Nilsama končí? Jinak díky za pochvalu té fotky, je to jedna z mých vůbec tří nejlepších. Majitel firmy WFS M. Spurný si ji dokonce vloni ve velkém formátu vyžádal na výstavu do Brna, kde vzbudila také kladné ohlasy. Jsem za to moc rád, protože vím, za jaké situace vznikala – není to žádné focení po ulovení, ale rovnou „naostro“ od pasu z předem připraveného fotoaparátu na břehu. měl jsem štěstí…
- Pátek 14. února 2003 v 9:13® MAF
-
Láďa:Na Rapaly jsou tady taky slevy v Gammarusu je to taky 50%ale pouze modely Risto Rap a Shad Rap. To jsem zvědavej jak o víkendu pořídíš,já se chystám s mladým příští sobotu taky na Berounku (pokud nezamrznem)na plavajdu hučí do mě už 1č dní takže jsem „povolil“a vyrazíme
- Pátek 14. února 2003 v 9:08® MAF
-
Václav:Tak včera jsem kaufnul toho Invicibla 12 cm DR a osmu Invicibla v barvě 52 tak jsem zvědavej,vypadají opravdu"k sežrání!
jinak toho Spearheada v barvě 52 neměli,ale mají jiné,které jsem před tím vůbec neregistroval,koukal jsem na ně je to zvláštní„tlouštík“s křidélky na bocích,asi si nějakýho koupím jen tak na zkoušku abych věděl jak to maká. Musím si pospíšit neboť majitel chce zbývající kousky od Nilsu odvézt na výstavu do Brna a pak už nebudou
. Jinak včera jsem odevzdal ten Tvůj seznámek takže už se na tom pracuje. Mimochodem ta fotka v trofejních úlovcích je fakt povedená. už aby to vypuklo „na živo“
.
- Čtvrtek 13. února 2003 ve 22:03® Láďa
-
Václav:díky za info. Jinak o víkendu vyrážím na chatu,tak s klukem projdem s plavačákem Berounku. Dlouho jsem tam nebyl ,tak jsem sám zvědav jak to tam vypadá.
- Čtvrtek 13. února 2003 ve 21:06® Vaclav
-
Láďa: Já to na starosti nemám, pořádá to můj bratr, který mě k 1.11.2002 vystřídal v ÚK LRU-přívlač (v závěru loňského roku jsem funkci v tomto nejvyšším orgánu přívlače složil). Pokud vím, bude to pořádat na Ohři, ale přesné místo ještě není určeno. Teď o víkendu jsme spolu byli objíždět možné závodní úseky, další budeme ještě hledat.
- Čtvrtek 13. února 2003 ve 20:34® Láďa
-
Václav:Mluvil jsem s J. Horkým ohledně závodění. Má chuť mě a kluka nasadit na podzim do divize. V propozicích jsem se dočet,že to máš na starosti Václave. Máš nějaké informace?Zřejmně je ještě brzo.
- Čtvrtek 13. února 2003 v 19:38® Vaclav
-
MAF: Vidíš, málem bych zapomněl, ptáš se na Spearheada. Je to takový nevzhledně robustní wobler, který však chodí perfektně bezmála při všech rychlostech vedení. Jinak ničím zvláštní není, snad jedině tím vzhledem. Jsem rád, že ti dorazila objednávka na mouchy v pořádku.
- Čtvrtek 13. února 2003 v 19:34® Vaclav
-
MAF: Pokud bys chtěl vidět barvu FA na Killerovi (WFS), která je dost podobná (nikoliv stejná) té nilsácké 52, tak v sekci „Trofejní úlovky“ je u jednotlivých krajů uvedena fotografie štiky, která má Killera v této barvě v tlamě.
- Čtvrtek 13. února 2003 v 15:14® Láďa
-
MAF:U Frause je opravdu asi živo,protože včera už byl problém něco objednat. Dvojdílné Nilsi neměli vůbec a u klasiky už měli taky dost probrané zboží. Ty slevy jsou dost znát,to samé vlastně bylo u Rapaly. To co lidi dělali v Praze při slevách bylo až neuvěřitelné,alespoň tady v Praze.
- Čtvrtek 13. února 2003 v 15:04® MAF
-
Václav:Dnes fičím k „Frausom“jestli tam tyhle modely mají,teď po těch slevách je tam docela živo,snad budu mít kliku. Jenom u toho Spearheada nevím jestli ho tam vůbec měli v nějakém modelu.Četl jsem na „nils home page“že je fakt dobrej,že „přímo sám vyhledává nepřátele“svým pohybem ze strany na stranu
co ty na to já osobně na tento druh nikdy nechytal,copak je na něm tak zvláštního?
- Čtvrtek 13. února 2003 ve 14:49® MAF
-
Láďa:Jo něco jsem o tom tvým problémku slyšel,užuž jsme se chystali podniknout nějakou „záchranou akci“ale pošta byla „rychlejší“
. Proč bych nebral tvá slova a rady doslova,každý z nás se učí celý život a to neplatí jenom pro rybaření,takže pohoda,jsem vděčnej za každou radu a podnětný nápad,který dostanu to mi věř.
- Čtvrtek 13. února 2003 ve 12:13® Láďa
-
MAF:Koukám,že jsi byl informován o problémech zásilky,ale pošta je pošta. Včera jsem objednal dalších šest kousků,ale bylo mi řečeno že s Nilsama končí a zbytek woblerů se budou snažit prodat v Brně na výstavě. Alespoň těch pár kousků,že se mi podařilo sehnat za pět minut dvanáct. Jinak prosím Tě neber moje rady a úvahy doslova,jsem stále pouze začátečník v přívlači a neustále se učím a sám potřebuji spoustu rad a zkušeností od druhých. Proto lidem jako jsi Ty,Václav,Karlos a jiní zde se objevující jsou pro mě vlastně tak trochu učitelé.
- Středa 12. února 2003 v 19:15® Vaclav
-
Mirek: Prý touhle dobou někde nad Sokolovem chytají chlapi pěkné ostroretky. Nevíš o tom něco?
- Středa 12. února 2003 v 19:14® Vaclav
-
Karlos: Ten internet není špatný tip, já však chtěl mít jistotu, že ty předlohy, na které ukážu, on bude mít před sebou.
- Středa 12. února 2003 v 19:12® Vaclav
-
MAF: Tu „52“ mám ve 12 cm verzi hlubokopotápivého Invinciblu a 8 cm verzi Spearheadu. Pak tu samou barvu na jednom wobleru (model Presto) od pana Kácela a nakonec na 9 cm Killerovi (u WFS se ta barva jmenuje FA). A jak už jsem řekl – v mém případě je hlavní lovenou rybou na tyto štika.
- Středa 12. února 2003 ve 12:41® MAF
-
Václav:U tý „padesátdvojky“máš na mysli velikost 8,12 nebo 15?Na tu knihu se zeptám,ale myslím,že ji bude mít protože je to co se mušek a vázání týče maniak
,pokud by ji neměl tak napiš názvy a velikost a on už si poradí,konec konců to je jeho problém,že
)
- Středa 12. února 2003 ve 12:38® MAF
-
Láďa:To jsem rád že ti ty woblery konečně přišly,slyšel jsem jaké patálie to doprovázelo. Ale konec dobrý,všechno dobrý
Ta barva 97 je opravdu pěknej „cirkus“osobně s ní zkušenosti nemám,ale myslím,že v přikalený vodě bude na „esoxe“fungovat
,do tý osmy 52 po vašich referátech určitě půjdu!
- Středa 12. února 2003 ve 12:32® Vaclav
-
Neo: Ten pstruh je fakt parádní, většího jsem asi ještě neviděl. Jarda: OK, ta cena vypadá vysoká, ale určitě tam jsou nějaké náklady a vstupy, to je jasné.
- Středa 12. února 2003 v 10:57® Neo
-
Konečně!Po dlouhé době půjdu opět prověřit parmí bojovnost. Napíšu,jak jsem dopad v neděli(doufám,že nedostanu na frak). K těm mouchám Vám neřeknu vůbec nic,i když jsem párkrát držel mušák v ruce moc mě to nechytlo. Můj největší pstruh měl 45 cm-prcek,ale krásnej. Teď je v Rybářství v rubrice Nej,nej,nej maník,který chytil doslova obra-myslím,že má bez mála 90 cm!!!