Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 7. února 2003 v 19:28® Vaclav
-
Neo: Já děkuji za uznání, ale můj je z těch dvou jen Krokodýl Dandý (když nepočítám, že pomalu dokončuji Neklidnou zátoku). Publikace S rybářským prutem z Čech až… je z pera jiného autora. Ale nejste sám, kdo mi ji přisuzuje, už se mi to stalo asi třikrát. A vůbec nevím proč… Jinak s tím psaním je to u mne tak, že jsem šéfredaktorem regionálních novin (psanou novinařinu dělám devět let, pracoval jsem i v celostátním deníku Práce). Takže prostě nedělám nic jiného než že píšu, píšu a zase píšu… No, a k tomu fotografuji. Váš článek velmi přivítám, máte zajímavé zkušenosti. O parmách se u nás píše poměrně málo, a většinou jen obecné věci stále dokola. Můj článek měl být daleko víc konkrétnější. A vidím, že i vy máte zajímavé poznatky, dosud snad nikde nezmiňované…
- Pátek 7. února 2003 ve 14:21® Láďa
-
Jiří Laštuvka a Tomáš:Petr Kácel – tel.581 225 557 nebo mobil-776 189 998. Velmi příjemný pán a velice ochotný.
- Pátek 7. února 2003 v 11:55
-
Lada nebo Vaclav: Taky bych bral kontakt na pana Kacela…
- Pátek 7. února 2003 v 10:09® tkrizak
-
Lada – napišeš sem telefon a adresu na pana Kacela? Díky
- Pátek 7. února 2003 v 9:15® MAF
-
Václav:Máš pravdu taky mám někdy pocit,že sem do toho světa nepatřím,je čím dál tím podivnější. Lidstvo si pod sebou dobrovoloně a vědomě „podřezává větev“což nechápu,jako by nestačily nemoci a přírodní katastrofy(i když i u těchto věcí je čím dál tím víc znát vliv člověka). No raději obrátím list,neboť to není zrovna veselé povídání,až budeš mít vybrané nějaké mouchy a streamery tak se ozvi,Karlos to odělal tak že mi poslal čísla mušek z Lexikonu vázání,pokud ho nemáš napiš jenom název a velikost,pokud chceš něco"extra"tak to popiš co nejpodrobněji případně (mášli)pošli obrázek. Asi by bylo ideální kdybych ti to přivezl na tu výstavu. Jinak s tebou a s Láďou souhlasím v tom že není nic krásnějšího když vidíš radost v dětských očích(a nemusí to být jenom radost z úlovku)pro ten pohled stojí za to žít,ale to už jsem zase někde jinde než na rybářském serveru.-).
- Pátek 7. února 2003 v 8:48® Neo
-
Jasně. Už jsem pár různých článků napsal pro Českého rybáře,Kajmana,Mladého rybáře,Rybářství a Sportovní rybolov. Tak snad si brzy udělám čas. Mimochodem jsem Váš velký fanda. Moc se mi líbí Vaše knihy-Obludná štika z Jesenice,S rybářským prutem z Čech až na konec světa. To je moc hezká práce. Taky rád píšu články, ale na knihu bych si asi ještě netrouf.
- Čtvrtek 6. února 2003 v 16:59® Vaclav
-
Neo: Prostě jenom zformulujte své zkušenosti – jak, kdy, proč, na co apod.
- Čtvrtek 6. února 2003 v 10:46® Neo
-
Moc rád,ale nevím, jak na to.
- Středa 5. února 2003 ve 23:26® Láďa
-
Václav:Včera a dnes jsem si u pana Kácela objednal asi 25 kusů woblerů. Zjistil jsem,že u něj neexistuje žádný problém vyrobit jakoukoli barevnou variantu woblera. Vybírali jsme společně z katalogů od Rapaly a Nils Masteru. A taky jsem si nechal udělat pár kousků podle své fantazie.
- Středa 5. února 2003 ve 21:37® Vaclav
-
Láďa: Já mám osmiletého kluka, rád se mnou chodí na ryby, ale u vody ho zajímají jiné věci než rybolov. Třeba hledá šneky, pěkné kameny ve vodě apod. On je hyperaktivní a při rybolovu nedokáže udržet soustředěnost, chybí mu trpělivost. Ale třeba se to za dva roky zlepší a budu mít z kluka taky rybáře.
- Středa 5. února 2003 ve 20:39® Láďa
-
Václav:Shoduji se s Tebou ve věci,že není hezčí pohled na malého či o něco staršího klučinu,když se mu povede chytit nějakou vysněnou rybu vlastníma rukama. V očích těch dětí je totiž úplně jiná radost než u dospělích. A proto jsem rád,že na ryby chodím se svým klukem. Ale někdy bych ho taky přetrhnul.
- Středa 5. února 2003 v 19:48® Vaclav
-
MAF: S tím seriálem si hlavu nedělej. Hlavně, aby ti to všechno dobře dopadlo. Taky jsem zažil momenty, kdy jsem na nic neměl náladu. Docela blízko k takovému stavu jsem byl včera večer, kdy jsem na ČT 2 sledoval dokument o vývoji chemických zbraní a teroristech. Bylo mi dost zle z toho, když jsem viděl, jak v různých mikrobiologických laboratořích světa vyrábějí vědci a schovávají smrtící bakterie moru, neštovic či antraxu. Jak držíme pod pokličkou sémě konce světa. Byl jsem zlostí málem bez sebe. Chápeš, takhle si zahrávat s osudem již tak zničeného světa? Ale ty teď máš asi jiné starosti, viď.
- Středa 5. února 2003 v 19:39® Vaclav
-
Láďa: Ty wobblery na parmy docela dobře fungují, zejména na podzim. Před čtyřmi léty jsem pod jezem v Lokti na Sokolovsku (Ohře) zažil pro mne osobně velmi milou příhodu. Byl tam tehdy 12-letý chlapec, který mi byl představen. Ten kluk, s nímž udržuji občasný kontakt dodnes (dnes už je to urostlý středoškolák a blázen do přívlače), tehdy s přívlačí začínal. A protože znal všechny mé tehdejší články z rybářských časopisů pomalu zpaměti a protože já si to mohl dovolit, daroval jsem mu tam pod jezem dva wobblery. Rapalu a Killera. On usadil do karabinky Killera a já mu ukázal, kudy, jak a proč ho má vést. Na druhý hod chytil parmu 63 cm! On prožíval svůj největší rybářský okamžik v životě a já byl řízením osudu u toho. Cítil jsem se skvěle, určitě lépe, než kdybych ji chytil sám.
- Středa 5. února 2003 v 19:27® Vaclav
-
Jan Dubravka: Dostal jste můj e-mail?
- Středa 5. února 2003 v 19:27® Vaclav
-
Jiří Laštůvka: Zrovna včera jsem hovořil s Tomášem Rozsypalem, který mi zrovna tohle líčil. Prý tam teď chodí nějací masaři a podsekávají parmy hlava nehlava. Hůř než v Rusku. Jeden z dopisovatelů Kajmana to možná zmíní ve svém článku…
- Středa 5. února 2003 v 19:23® Vaclav
-
Neo: A nechtěl byste o těch zimních parmách připravit pro Chytej. cz nějaký článek?
- Středa 5. února 2003 v 11:32
-
Neo: Pry nejaci rybari ted chodi podsekavat parmy pod jez do Postrekova?
- Středa 5. února 2003 v 11:25® Neo
-
Parmy lovím hlavně na toku Labe 4. Dříve jsem je lovil na místní tzv. „pláži“, ale když jsem viděl ústecké rybáře, jak na tyto bojovnice chodí s kyblíkem a kladivem, a jak každá parma po zaseknutí téměř letěla z vody (používají tam vlasce 0,40!) a byla jí zasazena rána kladivem bylo mi z toho zle !Tamní domorodci si jich navíc každý den od vody odnesou podle jejich slov alespoň 20. Minulý týden se mě jeden „lovec“ postěžoval-:„Minulej rok jsem jich touto dobou měl už 80 a teď ty svině vůbec nejdou! Čím myslíš, že to je?“A já mu odpověděl:„Možná tím,že jste jich minulý rok měl již na začátku roku 80!!!!“Pak se mě ptal proč jsem tak hloupej a pouštim je, když tamhle na tržnici dávaj žluťáci 20 kč za jednu!!!Od té doby chodím na soutok Labe a Bíliny. Nikdo tam nechodí prý tam „nejdou“. Já s otcem jsme tam již chytli asi 25 parem,2 tlouště a ostroretku-já o délce 50 cm! Nevím proč, ale strašně mi rybařinu kazí lidé,kteří musejí nutně vydělávat i na svém koníčku! Abych úplně neodbočil parmy lovíma na položenou na červy a žížaly a prut máme ve vidličce, abychom ve stoje měli špičku prutu v úrovni očí.....
- Úterý 4. února 2003 ve 21:13® Láďa
-
Všichni:Mému klukovi se pověsila parma na Berounce i na woblera od Rapaly Husky Jerk 10 RH. Ty zlatavé krasavice,jsou dost nevyzpitatelné.
- Úterý 4. února 2003 v 19:13® Vaclav
-
Jiří Laštůvka: Několik parem jsem už na rotačku chytil, další jsem viděl ulovit na závodech v přívlači.
- Úterý 4. února 2003 ve 14:26
-
Vaclav a Neo: Pokud vim od znamych z jiznich Cech, treba na Luznici se zacinaji parmy chytat v breznu, kdy zacinaji tahnout ke treni. Hodne se jich chyti na jare, a pak na konci leta.
- Úterý 4. února 2003 ve 12:30® Vaclav
-
Neo: To je, myslím, v pořádku. Já vycházím ze svých zkušeností, získaných především na horní Ohři (v oblasti drsnějšího podkrušnohorského podnebí), a dále třeba na Mži (+ dvakrát do roka Berounka). Považuji za vrchol sezóny parem konec srpna až říjen, kdy to jaksi graduje. Můj známý chytá parmy hlavně na Mži a nejkrásnější ryby tahá pravidelně na přelomu srpna a září. Vždycky je to dané místními podmínkami (počasí, zarybněnost, potravní konkurence, výskyt potravy, charakter toku, jeho teplota…) a dalšími faktory. Jinak v článku připouštím jejich lovení i v nejchladnějších měsících roku. Sám jsem nějaké chytil v listopadu i prosinci při lovu dravých ryb (zde zmiňuji jen jednu příhodu), viděl jsem a slyšel o úlovcích parem i v tomto aktuálním období. Myslím však, že ten podzim zůstává jejich hlavní dobou, pak že to už má sestupnou křivku. Jinak to číslo, které uvádíte, je skvělé, klobouk dolů. Kde je chytáte? A na co je taháte?
- Úterý 4. února 2003 v 10:53® Neo
-
Délka 81 cm !!!!!!!!!!!!!
- Úterý 4. února 2003 v 10:52® Neo
-
Znáte někdo revír Kyjice?(Chomutov a okolí). Viděl jsem tam úlovek cejna o délce cm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Úterý 4. února 2003 v 10:51® Neo
-
Pane Fikar. Váš článek o parmách je pěkný,ale já jich nachytám nejvíc mezi měsíci listopad až březen. Tak nevím. Tento rok jsem jich nachytal(a pustil) již 35!
- Úterý 4. února 2003 v 9:20
-
Chytej: Supr clanek o parmach. Vzrusujici cteni. Vaclav: Chytil jste uz parmu na rotacku?
- Úterý 4. února 2003 v 7:39
-
Dobry Den! Moje meno je Jan Dubravka. Som rybarom uz asi 13 rokov. Tento rok sme sa dali dokopy velmi dobra partia rybarov vo veku 20 az 30 rokov. Za ucelom propagacie sportoveho rybolovu sme sa rozhodli zalozit si vlastny oficialny team. Vkladame do rybarskeho sportu cele svoje srdce, vsetok volny cas a nemale financne prostriedky. Chceli by sme preto vystupovat pod spolocnym menom a sirit medzi rybarmi heslo Chyt a pust. Ziadam vas preto o radu ci nam neviete poradit kde a akym sposobom sa takyto oficialny rybarsky team da zeregistrovat. Vopred vam za akukolvek radu dakujem. S pozdravom Jan Dubravka!
- Úterý 4. února 2003 v 7:34® Vaclav
-
Láďa: Tak to jste zažili den jako ze snu, paráda. Pravděpodobně jste trefili zimoviště, nicméně přál bych si takový parmový koncert zažít. Ona Ohře přece jenom není na parmy tak bohatá jako Berounka, která je tím vyhlášená. O malinko lepší než na Ohři je to na Mži, ale Berounka v tomto ohledu je prostě jednička.
- Pondělí 3. února 2003 ve 22:55® Láďa
-
Václav:Po přečtení Tvého článku o parmách musím hned reagovat. S parmou jsem se setkal na Berounce,ale hlavně v Praze na Vltavě a to takovým stylem,že rozum zůstával stát. Za jeden den,respektive zhruba za čtyři hodiny lovu ve dvou (já a Patrik )jsme chytli čtrnáct parem a všechny ve velikosti 50 až 60 a největší 69cm. A teď pozor:všechny regulerně chyceny za tlamu na powerbaita a k tomu všemu to bylo koncem loňského prosince. Okolní rybáři nevěřícně kroutili hlavami. Oni nechytili ani šupinu. A další fakt,že příští dny jsme je chytali opět úspěšně i když už ne v takovém množství,ale pět až sedm kusů jsme vytáhli vždy. Samozřejmě všechny parmy jsme pustili a okolní rybáři opět kroutili hlavami. Zabít parmu ,které trvá dost dlouhou dobu než vyroste do slušnější velikosti je pro mě nepřijatelné.
- Pondělí 3. února 2003 v 19:12® Vaclav
-
Všem: Sekce nahoře pod logem už fungují všechny normálně, až na „fotogalerii“, s níž jsme při zkoušce měli nějaký problém, takže to webmaster řeší. Takže můžete jako dřív posílat SMSky, zjišťovat odjezdy a příjezdy autobusů či vlaků, hledat v mapách ČR nebo si nechat udělat každý den horoskop.