Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 13. ledna 2003 ve 14:13® MAF
MAF

Václav:Krokodýla jsem sehnal v Rokycanach v knize před 14 dny,ale junior mi ho nechce půjčit ,vzal si ho první tak mám zatím smůlu:-)

Pondělí 13. ledna 2003 ve 14:09® Vaclav

MAF: Nevím, jestli jsem se tě už ptal, ale sehnal jsi u vás na stánku toho Krokodýla?

Neděle 12. ledna 2003 ve 20:55® Láďa

Marek:Díky Marku za tu ochotu co se týče Ohře. Rád si počkám,až se to podaří odeslat bude to fajn. Jinak přeji příjemnou dovolenou na horách.

Neděle 12. ledna 2003 v 18:52® Vaclav

Marek: Aha, to jsem s tím množstvím netušil. Letos bych těm streamerům chtěl dát – směrem ke štikám – větší prostor, protože u nás už jsou vzhledem k silnému rybářskému tlaku dost vyškolené.

Neděle 12. ledna 2003 v 17:31® Marek

Láďa:Napsal jsem Ti další článek o Ohři a místo aby odešel,zase se vymazal a skočil tam dvakrát předchozí článek. Následující týden jsem na horách,tak to napíši znova.

Neděle 12. ledna 2003 v 16:19® Marek

Václav :-D ostal jsem mail. Bohužel tolik toho nenavážu ani pro sebe na celý rok. Dám ti kontakt na pana Zorálka ze severní Moravy,váže strýmry profesionálně za slušné ceny. Vychází snad i inzerát v časopise Rybářství. On váže také pro Horak Fly company,který má pěkný katalog mušek a prodává je také přes internet.

Neděle 12. ledna 2003 v 8:57® filip

Stálým návštěvníkům ze Slovenska: Pánové, rádi bychom se u nás dozvěděli nějaké informace o rybolovu na Slovensku. Myslíte si, že by jste nám mohli napsat články o lovu bolenů na Dunaji, sumců či candátů, nebo lososovitých ryb na pstruhových vodách. I kapři na slovenských přehradách by nás zajímali. Prostě hledáme nějaké spolupracovníky ze Slovenska.

Sobota 11. ledna 2003 ve 13:25® Lukas

Láďa: Také jsem to viděl, člověku je to moc líto.

Sobota 11. ledna 2003 v 10:42® Vaclav

Marek: Dostal jste ode mne ten mail? Posílal jsem ho buď ve středu nebo ve čtvrtek?

Sobota 11. ledna 2003 v 7:40® Vaclav

Karlos: Tak jsem ten článek, který jsi mi poslal, dočetl. A dostal jsem odpovědi na všechny otázky, které mne trápily. Vlastně si teď vybavuji, že některé věci z toho článku jsem ještě nikde nečetl, čili opravdu přínos.

Pátek 10. ledna 2003 ve 20:47® Láďa

Všem:Teď jsem pánové viděl ve zprávách na Nově,jak na Cidlině zamrzají v rozlité řece na polích kapři,štiky,boleni ale hlavně plůdek. Páni kolegové obávám se,aby nám vůbec nějaké ryby ještě zůstali v řekách. Snad už té vody bylo dost a příroda by se mohla opět umoudřit.

Pátek 10. ledna 2003 v 19:36® Vaclav

MAF: Pokud jde o ty rozdíly, máš pravdu v tom, že v praxi prakticky žádné nejsou. Jestli si dobře vzpomínám, hlavním důvodem, proč byl Hauzer od 5 cm nahoru pro závody povolen a „peří“ nikoliv, bylo to, že nástrahy typu Hauzerova peří jsou a vždy byly všeobecně považovány za vláčecí nástrahu, zatímco strímry přicházejí do přívlače z mušky. A tam byla snaha určit hranici mezi muškou a přívlačí, aby se z toho nedělal guláš. Vím, že se před Vánocemi připravoval nový Soutěžní a závodní řád, který doznal nějakých změn a úprav. Možná, že je to tam teď změněno, protože někteří závodníci na to usamé pozorňovali. Já to v tuto chvíli nevím (od listopadu už v Ústřední komisi nejsem).

Pátek 10. ledna 2003 v 19:25® Vaclav

Neo: Na takovou otázku ti dá každý z nás asi trochu jinou odpověď, protože každý chytá trochu jinou vodu, v jiných podmínkách atd. Pokud jde o okouny, tam se mi osvědčily přírodní světlé barvy lehce zatížených strímrů (4 až 7 cm), nebo černožluté či oranžové. Pokud jde o candáta, tam občas chytím nějakého na oranžovou, světle zelenou nebo červenobílou, avšak třeba můj bratr všude a zásadně používá čistě červené strímry. Chytá na ně všechno… Co do počtu záběrů jsou strímry úspěšnější na tekoucích vodách.

Pátek 10. ledna 2003 v 10:44® MAF
MAF

Václav:Jasně,chápu že to máš „nadupaný“,pokud se rozhodneš kladně dej vědět. Mám na tebe jednu otázečku,včera jsem studoval soutěžní řád pro soutěže v přívlači a tam mi padla „do oka“otázka nástrah. Prosím tě jaký je rozdíl mezi Hauzerovým peřím skládající se nejméně ze 4 srpků kohoutích per s minimální viditelnou délkou 50mm a streamerem zhotoveným ze 4 srpků kohoutích per o viditelné délce 50mm a zátěží umístěnou na „hlavičce“?Protože Hauzer je povolenej a „péří“nikoliv. Z toho vážně nejsem moudrej. Díky.

Pátek 10. ledna 2003 v 9:53® Neo
Neo

Zapomněl jsem k té druhé otázce připsat, že mám na mysli streamry. Přijmu jakoukoliv radu, jsem v tomto lovu(na streamery) úplný začátečník. Jak s nimi vláčet a jaká brvy? Zajímají mne hlavně okouni a candáti.

Pátek 10. ledna 2003 v 9:39® Neo
Neo

Máte někdo nějaké zkušenosti o lovu na polévkové kuličky-jak a kolik nastražovat,jestli je mám obalovat,máčet apod.?A také, jaké jsou úspěšné barvy,tvary a vzory na např. candáty a okouny?Napište, předem děkuji všem.

Pátek 10. ledna 2003 v 9:26® JardaX

Václav:Doufám že se uvidíme i u nás. Chci se zeptat, byl by tu zájem o TYCHY 2003 pohár kaprařů? Jsem organizátorem pro ČR. Zbytek v únorovém čísle „Sportovního rybolovu“

Čtvrtek 9. ledna 2003 ve 23:28® Rici
Rici

Chlapcíí, nevíte náhodou jestli existuje nějaká příručka, publikace nebo návod na vázání strímrů se vzorama? Dá se to třeba sehnat někde na internetu? Předem díky.

Čtvrtek 9. ledna 2003 ve 22:20® Marek

Bass:Strímry,o kte­rých jsem mluvil,jsou štikové speciály,vázané z králičích zonkerových proužků o velikosti převážně mezi 10–20 cm. Jsou mírně zatížené ,aby pomalu klesaly. Barvy-klasika-červená hlava-bílé tělo,černá hlava-žluté/oranžové/ tělo,atd. Je pravda,že občas se okoun chytí i na tyto velké,ale protože je vodíme většinou mírně pod hladinou,nebo na hladině,není to pro okouny to pravé ořechové. Okouny zkouším chytat na jigové mušky nebo vyvázané marmišky. Určitě budou brát i na menší strímry zatížené. Na strímra v barvě okouna cca 7 cm jsem pod jezem Želina chytil cca za hodinu 15 candátků 30–40cm-předloni. Vyplouvají z Nechranické přehrady snad po stovkách.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 19:21® Vaclav

Jarda: Vida, svět je malý. Tak to jseš ty, díky němuž jsem si mohl v Brně obstojně popovídat s Kolendowiczem. Bylo to určitě zajímavé, díky za trpělivost.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 19:17® Vaclav

MAF: S tou středou budu moudřejší až v pondělí, mám hodně nadupaný program. Dnes jsem byl informován, že upoutávka na toho Kolendowicze se objeví v únorovém čísle Sportovního RYBOLOVU, který – mimochodem – má mít novou grafiku. V. Ehrlich mi zároveň nabídl možnost vystoupit s nějakou přednáškou o dravcích na březnové výstavě Rybář v Praze, ale nevím, jestli bych se zvládnul kvalitně připravit, protože jsem teď v nějakém časovém presu. A to je po sezóně…

Čtvrtek 9. ledna 2003 ve 12:01® MAF
MAF

BASS:Ten kalendář mě taky štve v úterý mi ještě do telefonu řekli že ho mají a včera už byly pryč. Vidím,že máš samé ušlechtilé zájmy:-)) já včera mastil s kámošema rybářema v hospůdce mariáš,pěkně mě vočesali,budu muset víc trénovat:-)) . Jo k tomu Radkovi bych šel dnes kvůli tobě,ale když říkáš že nevíš v kolik se tam přesně dostaneš tak to asi nechám, až na to pondělí(to tam budeš?),jsem dost svázanej dopravou domů.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:52® Bass
Bass

MAF: Nejsem schopnej ti teď říct, jestli se tam v tuhle dobu dostanu. Jestli tam chceš jít jenom za mnou, tak ti fakt nemůžu slíbit, že tam budu. Radek tam je ale určitě, má odpolední. Včera jsme spolu byli na kulečníku, tak se ho když tak zeptej jak to dopadlo :-)) )) S tim kalendářem je to pěkně v ....... :-( ( Bral sem to za hotovou věc.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:32® MAF
MAF

BASS:Chtěl jsem tam jít v pondělí až přitáhne to zboží,ale klidně se tam stavím. Počítám kolem čtvrt na čtyři bych tam mohl být.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:31® MAF
MAF

BASS:Na okouny celkem zabírají streamery tak do 7 cm,barva bílá ryba,potěr,nebo naopak fantaskní jako oranžová nebo červená.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:30® Bass
Bass

MAF: Jestli jedeš dneska k Radkovi, tak mi napiš v kolik tam budeš a já bych se tam možná taky zastavil :-)

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:29® MAF
MAF

Václav:Přijedeš v tu středu do Plzně?

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:29® Bass
Bass

Marek: Můžeš mi napsat něco víc o těch strímrech co vážeš ? Moc by mně zajímali okounové speciáli ( jestli něco takového vůbec je ) pro stojaté vody. Já chytám jenom na gumy a mám takovou utkvělou představu, že je to vyloženě muškařská záležitost a jedná – li se o vláčecí, tak je to zase vyloženě nástraha pro řeku ( nebo pro proudnou vodu, chceš – li. ) Tak c to máš za zázrak, pochlub se :-)) )

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:28® MAF
MAF

BASS:Brachu mám pro tebe špatnou zprávu,včera prodali poslední kousek než jsem přišel takže fakt smůla. Oběhnul jsem ještě všechny papírnictví a trafiky po Rokycanech,ale bohužel ten kalendář prostě nikde není.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:14® Bass
Bass

Václav: Něco podobného jsem čekal. Jak to vypadá, MAF už mi ho ale asi sehnal, tak to můžeš nechat plavat. Na každý pád ti velice děkuji za snahu.