Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 10:11® Bass
Bass

Jarda: Co je to " JARO " ???

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 6:58® Vaclav

Láďa: To násobení příspěvků se – jak mi bylo vysvětleno webmasterem – může stát tím, že přeskakuješ z diskuse do jiných odkazů a hned se zase vracíš. Tím se ale netrap, administrační systém si toho po nějaké době při kontrole všimne a znásobený diskusní příspěvek smaže.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 0:37® Láďa

Opět mi tam ty příspěvky naskakují několikrát po sobě a přitom vůbec nevím proč!!!!!! Marek:Dík za potvrzení informace od Mafa.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 0:32

Václav:Já jsem svoji první štiku na strímra /sám jsem ho vázal-děsná hrůza/chytil na Lužnici. Byla to kudla cca 40cm. Ale šla na něj třikrát po sobě,tak jsem si řekl ,že to není špatná nástraha a začal jsem se o ni zajímat. Utvrdilo mě o tom chytání později na jednom rybníku ,kdy kamarád neměl na běžné nástrahy žádný záběr a já jsem chytil za hodinu 4 štiky.

Čtvrtek 9. ledna 2003 v 0:23® Marek

Láďa:Maf má pravdu ,Hauzerovo peří funguje na Ohři 8 dobře,já držím také na černou barvu ,ale dobrá je i hnědá.

Středa 8. ledna 2003 ve 23:56

Všem:Pánové,jsem na tom stejně jako vy. Mám už doma taky nazbíraných pár vláčecích věciček a mouchy vážu ostošest. Dneska jsem mluvil se svým kámošem(mimochodem vynikajícím muškařem-jednou mistr ČR v juniorech a potom několikrát v první sedmičce) se kterým jezdíme chytat,a domluvili jsme se na nádrž Skaličku. Takže až se trochu víc oteplí jedem na duháky. Už bych nejraději nahazoval. Navíc si chci kompletně doplnit výbavičku na výstavě Rybaření. Jedete tam někdo?

Středa 8. ledna 2003 ve 22:36® JardaX

Václav: Trochu jsem to zmotal. „MAF“ mě trápil s polštinou ale milerád budu předkládat komukoliv, mějte se. Pánové chtělo by to jaro – co vy na to???!!!

Středa 8. ledna 2003 ve 22:29® Láďa

MAF:Děkuji Ti za cenou radu a určitě ji vyzkouším. Ale jestli se toho ještě dočkám,vždyť je teprve 8. ledna a už teď mě svrběj ruce. Asi nejsem jediný kdo má stejný problémy s nechytáním.

Středa 8. ledna 2003 ve 22:22® Láďa

Václav:odpověď na dotaz- lov dravců na štěrkovně Koblov ze dne 20.12.02 :Lov dravců je povolen pouze na přívlač a to metodou chyť a pusť. Vláčet lze ze břehu i z loďky. Lovená ryba je candát, štika, okoun, sumec, bolen. Zahájení lovu dravců je 3. května 2003. Cena povolenky bude stanovena v měsíci lednu. V žádném případě nepřesáhne na víkend částku 1000,– Kč.

S pozdravem

René Sklenařík

Středa 8. ledna 2003 ve 22:06® JardaX

Václav: Promiň, ale sem jsme to dali až teď, jelikož my jsme kapraři, vyrábíme pro ně návnady a nástrahy a tak „MRK“ je univerzálnější. (vás jsem našel až dnes) S Jackem jsem ti v Brně pomáhal se domluvit já a je to náš dlouholetý přítel a kamarád. Je to naše první akce ale myslím si, že to není poslední. Jacek je hodně zaneprázdněný a tak je to trochu problém. Budeme se na vás všechny těšit ale čas letí a tak je třeba včas objednat místo. Je rezervovaný celý hotel tak uvidíme. Voda je taky zajímavá: Je to naše testovací na kapry ale 27.12.2002 jsme byli na dírkách a tahali se krásné štiky okolo 80 cm a nádherní candáti. 2 roky se nesměla chytat dravá ryba a bylo jich tam vysazeno velké množství. Tento rok je lov povolen a uvažujeme i o povolenkách na dravce. Více na www. rybolovkoblov. cz Stránky budou upravovány do konce ledna a už tam bude vše. Jinak program s Jackem je na www. happycarp. cz Tak se mějte všichni a doufám že se uvidíme.

Středa 8. ledna 2003 v 19:45® Vaclav

BASS: Dnes jsem mluvil s šéfredaktorem Kajmana Tomem Rozsypalem a on říkal, že s tím kalendářem je to trochu složitější. Vychází to prý sice jako kalendář Kajmana, ale na základě nějaké dohody to prý vydává někdo jiný. A ten také zajišťuje distribuci… Aspoň tak jsem to pochopil.

Středa 8. ledna 2003 v 19:41® Vaclav

MAF: Díky za zprávu. Je škoda, že tam nemá ty velké Invincibli, nu což… Jinak se mi líbí tvůj názor na zloděje a středověké tresty, jsem totiž pro ně také. Dokonce si myslím, že pro ně uzrála doba! Když takovému zloději usekneš ruku, tak máš téměř 100% jistotu, že příští už nic neukradne. A teď si ještě vem ten preventivní efekt… To by byl rychlý pokles v oblasti nápadu majetkové trestné činnosti. Na hrubý pytel má přijít hrubá záplata, a pokud možno hned!

Středa 8. ledna 2003 v 19:36® Vaclav

Marek: Děkuji za překvapení, je to paráda. Před dvěma roky jsem si podobného „vláčecího“ strímra koupil na zkoušku… A zkouška na Jesenici trvala tu nejkratší možnou chvíli – hned na první hod se zvedla štik (asi 80 cm) a pod mýma nohama to ucvakla. Tím byla zkouška u konce a já navázal gumu…

Středa 8. ledna 2003 v 19:31® Vaclav

Jarda: Díky za info, jsem rád, že jsi to sem dal. Jinak tuto informaci s podrobnostma jsem obdržel přesně před 20 min. od M. Spurného z Brna. Už se tu dříve MAF na to ptal, nebyl jsem schopen mu dát odpověď.

Středa 8. ledna 2003 v 17:38® JardaX

Vážení a milí!! Ve dnech 12.-13.4.2003 pořádáme na štěrkovně Koblov u Ostravy setkání přátel přívlače. Přednášku a praktickou výuku povede Jacek KOLENDOWICZ známý polský spisovatel a odborník na přívlač – trenér národní reprezentace PL a majitel časopisu „Wedkarski swiat“. Cena za akci činí 1 700,–Kč včetně ubytování (1 noc – hotel 1000m od vody)V ceně je zahrnut poplatek za instruktáž, povolenka na štěrkovnu, snídaně a ubytování. Voda je perfektně zarybněna spoustou candátů, štik a bolenů od 60 cm. Kontaktní telefon 603 541 197 – Jarda KOŘENÝ. Rezervace do 25.2.2003. Je­dinečná příležitost jak se něčemu přiučit a začít sezonu o trochu dříve.

Podrobnosti na www. happycarp. cz

VOLEJTE CO NEJDŘÍVE!!!

Středa 8. ledna 2003 v 17:37® JardaX

Závody 70 hod. NON-STOP HAPPY CARP 2003! štěrkovna Koblov u Ostravy. Třetí ročník závodu dvojic v lovu kaprovitých ryb ve dnech 7.5. – 10.5. 2003. Délka závodu70 hod NON-STOP. Závod je dotován hodnotnými cenami. Startovné činí 2.500,– Kč na dvojici Informace na tel. 603 541 197 Jarda KOŘENÝ www. happycarp. cz uzávěrka přihlášek 10.4.2003 Loni chyceno cca 350 ks ryb o celkové hmotnosti přes 1.500kg.

Středa 8. ledna 2003 ve 13:25® MAF
MAF

BASS:Vím přesně o čem mluvíš taky se celej „pajtluju“jako kdybych měl absťák či co:-)) ). Pro kalendář jdu dneska,včera jsem tam volal a řekli že ho stále mají. Nechám ti ho ve čtvrtek u Radka.

Středa 8. ledna 2003 v 11:20® Bass
Bass

MAF: Ty krabičky jsou parádní, ale cenu jsem nepitval. Kdybych věděl že stojí 500 kuna, tak jsem ti to ani nepsal. Za ty peníze jich můžeš mít pytel :-) S tim klidnym spánkem až do jara je to asi u každýho stejný. Do toho dubna mi to vždycky připadá jako 100 let, ale potom ten čes zase běží nějak rychlejš :-)) Vžij se do mojí situace, vem si že ti stojí v rohu novej Berkley SSGS. Víš jek je potom to jaro daleko :-( ( Byl si se mrknout na ten kalendář ??

Středa 8. ledna 2003 v 11:03® MAF
MAF

Václav:Koukal jsem na ty Nilsy,tak pár modelů Invicible tam má,ale 18cm model jsem tam neviděl,čeho tam má celkem dost je typ Haka a to i ve větších velikostech. Uvidíme v pondělí po závozu:-)) . Co se zlodějů týče tak bych se někdy docela uchýlil k středověkým praktikám a trestům,je to verbež s kterou nelze soucítit.

Středa 8. ledna 2003 v 11:00® MAF
MAF

BASS:Včera jsem byl na čumendě u Frauze kouknout na ty krabičky. Jsou sice pěkný ale malý a drahý…6"okýn­ková"krabka za „péťo“je na mě trochu moc. i když je zlevněná o 50procent.-). Už se těším na pondělí na ty woblery,doufám,že tam bude to co hledám,to zas nebudu do jara klidně spát. Pořád se budu vidět jak na ty „věcičky“tahám pohádkové ryby:-)) )

Středa 8. ledna 2003 v 10:56® MAF
MAF

Láďa:Až budeš na Ohři8 zkus tam tahat přetížený streamery 10cm,šedivo stříbrný,nebo černý. Nebo „hauzera“v týž barvách.

Úterý 7. ledna 2003 ve 22:30® Láďa

Marek:Děkuji za podrobný popis pstruhového úseku. Ušetřilo mi to určitě čas při hledání chytacích úseků Ohře. Vzhledem k tomu,že nejsem muškař(asi bych se zamotal),ale věnuji se přívlači,tak tento úsek navštívím pouze se třpytkou,ale jelikož nebudu mít tolik času ,abych poznal vodu ,budu zřejmě bez úspěchu. Ale i přesto si tam zkusíme s juniorem zavláčet. Tato těžká voda je pro mě výzvou,protože z dosaženého úlovku budu mít větší radost než na řece,kde je vše čitelné.

Úterý 7. ledna 2003 ve 21:31® Marek

Láďa:Zasílám první část o dolním Ohři. Začnu pod Nechranickou přehradou,tam začíná pstruhový úsek Ohře –8,končí v Žatci. Tento revír navštěvuji od dubna do poloviny června. Rybolov je zde silně ovlivněn kolísáním vody při vypouštění přehrady. Enormní rybářský tlak spojený v posledních letech s výskytem kormoránů vykonal své. Ryb silně ubylo. Pravda je však taky ,že se dají chytit trofejní ulovky potočáků,lipa­nů,duháků,štik i candátů. Je k tomu ale potřeba hodně trpělivosti a znalosti vody. Znám borce kteří chytají běžně potočáky 50–60 cm. Znají přesně jámy ve vodě a dobu kdy ryby berou. Jinak se na pstruhovce vyskytují další běžné ryby-boleni,tloušti,kap­ři,cejni, okouni. Hodně ryb splavává z Nechranické přehrady. Obecně je to voda dost těžká a zachytají tam opravdu pravidelní návštěvníci s dobrými znalostmi. Já mezi ně nepatřím. S kamarádem se občas dozvíme určité finesy ,týkající se převážně muškařiny.

Úterý 7. ledna 2003 v 19:27® Vaclav

Marek: Jsem vážně rád, že to dopadlo jen takhle. Znám tu bezmocnost, kdy je člověk vykraden a ví téměř stoprocentně, že už ty věci nikdy neuvidí. V mém příbuzenstvu a mezi známými jsme byli vykradeni (okradeni) sedmkrát za posledního dva a půl roku. Policie nikdy nic nevyřešila, pachatele nikdy nedopadla, odcizené věci nikdy neobjevila. Daně ale platím dál…

Úterý 7. ledna 2003 v 16:13® Láďa

Václav:Právě jsem přišel od Tomiho,teď odjíždí na 14 dní pryč,ale je tam pan Korda a nebo až přijede tak to nebude žádný problém ho na kontaktovat a rád pomůže.

Úterý 7. ledna 2003 ve 12:54

Lada: Tu knihu Krokodyl Dandy… mohu doporucit. Cte se jednim dechem od zacatku do konce, akorat mi tam chybi nejake ilustrace.

Úterý 7. ledna 2003 ve 12:54® jirka

Chtěl bych se zeptat někoho zkušenějšího. Právě jsem si přečetl RŘ 2003 pro vody pstruhové a opět mně z něho není zcela jasný, zda můžu v období od 1.9. do 30.11. chytat na mušku pomocí kulového plovátka vláčecím prutem?

Úterý 7. ledna 2003 v 7:22® Vaclav

Láďa: Před rokem si to objednávaly dvě prodejny rybářských potřeb v Praze, ale už to asi vyprodaly. Pokud to tam opravdu neseženeš, pak kontakt je vedle loga Chytej. cz v odkazu „Obchod“.

Úterý 7. ledna 2003 v 0:14® Láďa

Václav:Zasílám kontakt na Tomiho do jeho prodejny 283 871 016 J­anovského 33 Praha 7 ( možno se též obrátit na jeho společníka p. Kordu). Zítra je obeznámím s tím,že je budeš kontaktovat. Václave měl bych prosbu ohledně Tvé knihy- Krokodýl dandý:Obludná štika z Jesenice. Kde se dá objednat či koupit ?V Praze to není k sehnání.

Úterý 7. ledna 2003 v 0:14

Tak jsem si byl dneska dokoupit vánoční dárky. V odchodě měli inventůru tak jsem se tam dostal až dneska. Nemohl jsem se dočkat konce školy. Mám nějaké woblerky a něco na vázání. Podřád si s nima hraju a představuju si jak je vodím vodou a čekám každou chvíli záběr. Asi už mi z té rybařiny hrabe,ale mi to nevadí. Je to jako droga.