Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 5. ledna 2003 v 0:43® Láďa

Marek:jsem rád,že jsi se ozval. Děkuji a budu čekat až dojde tvůj článek.

Neděle 5. ledna 2003 v 0:27® Marek

Láďa:napsal jsem ti článek o spodním Ohři a nejde odeslat,tak později.

Neděle 5. ledna 2003 v 0:23® Marek

Václav:v pondělí pošlu slíbené překvapení.

Sobota 4. ledna 2003 ve 21:47® Bass
Bass

Václav: Jseš hodnej. Dík. Dej potom vědět jak to dopadlo.

Sobota 4. ledna 2003 ve 21:46® Bass
Bass

Karlos: To je omyl. Jestliže má Gamarus výhradní zastoupení pro ČR, tak je prodej z jiného zdroje vlastně iligální. Jinak tomu ovšem je, jestliže Gamarus zastoupení nemá. Jestli je jenom obyčejným dovozcem tak se samozřejmě nic neděje. To fakt nevim jak to maji.

Sobota 4. ledna 2003 v 16:54@ Karlos

Bass:Nezapomeň že je prodejce nemusí brát z Gammarusu,stačí když si je doveze sám třeba z Německa. Pak si cenu určuje jak chce.

Sobota 4. ledna 2003 v 16:16® Vaclav

Láďa: Tak to jsi měl zdařilou sezónu, alespoň myslím, i když člověk to vždy srovnává především se svými předchozími roky.

Sobota 4. ledna 2003 v 16:09® Vaclav

BASS: Zkusím se zeptat kluků z Kajmana, teď to nevím. Já po něm také koukal, ale neviděl jsem ho vůbec nikde.

Sobota 4. ledna 2003 v 15:22® Láďa

Lukáš,Václav:Pá­nové,mohu potvrdit,že letošní sezona byla opravdu slabší i když na druhou stranu si nemohu stěžovat. Podle sumáře jsem ulovil pět štik okolo 70cm a ta největší Labská měla rovných 90cm a 6,10kg,čtyři candáty okolo 50cm a z toho dva uloveni na Lipně po týdením pobytu. Dále už jen jeden duhák,několik menších okounků,ale opět na Lipně tři kusy po 38cm,těch si opravdu cením. Na Berounce se před povodněmi zadařili čtyři uhoři okolo 80cm a závěr sezony jsem si spestřil lovem parem na Vltavě 5,asi dvanáct kusů a všechny se pohybovaly okolo 65–70cm. Pánové a tahat ty parmy v prosinci z proudu Vltavy na jemný přívlačový proutek(jelikož se specializuji na přívlač) a 0.18 vlasec byl opravdu zážitek. Všechny parmy byly vráceny vodě a část předešlých ryb také. Ale mohu Vám říci,že můj desetiletý syn byl vždy o krok napřed co se týče ryb. Sezonu začal v dubnu 80cm a 9kg kaprem ,který mu sebral rousnici připravenou na úhoře. Jakmile začala sezona dravců,byl úspěšnější. Uvláčel pět štik okolo 70cm,bolena 50cm,okouni,pstruha duhového,parmy deset kousků okolo70cm,pět candátů 45–60cm. Téměř všechny ryby vráceny vodě. A sezonu zakončil 22. prosince kapitálním candátem z Vltavy 5 ,který měřil 73cm a 4,10kg a tento kousek skončil na štědrovečerním talíři. Všechny úlovky máme zdokumentovány. Ale osobně si myslím nebýt povodní sezona by byla úspěšnější.

Sobota 4. ledna 2003 ve 14:29® Bass
Bass

Václav: Obávám se Václave, že 15. ledna už tam toho z těch aktuálních věcí moc nezbyde. Už teď tam odtud mizí woblery od Rapaly a to ještě není otevřeno. Jestli chceš něco konkrétního, tak tam musíš v pondělí, jinak je pozdě. Aspoň to tak vždycky bylo. /// Chtěl jsem se tě zeptat, ale na jinou věc. Myslíš, že by se dal sehnat v redakci Kajmana ještě nějakej stolní kalendář co vydali. Mám tam totiž foto a nějak mi to uniklo. Normálně v obchodech už se sehnat nedá a já byh ho fakt moc chtěl. Nebo mi aspoň dej vědět na koho se mám obrátit, jastli můžeš. Dík.

Sobota 4. ledna 2003 ve 13:52® Bass
Bass

Karlos: Kde maji prosim tě to Schimano za těch 1990 ,– ? Je to totiž přinemenšim podezřelá cena, je to vlastně nákupní cena bez DPH ! Kdyby se tohle dověděl někdo od Gamarusu, tak bude ten prodejce mít určitě problémy. Dost ostře si totiž hlídaji dodržování doporučených cen. Nebál bych se říct, že je to poslední klacek od Schimana, kterej by prodali. A jestliže by s tim nic neudělali, tak v tu ránu po nich chci takový ceny taky a to myslim že by je nebavilo.

Sobota 4. ledna 2003 ve 13:37® Vaclav

MAF a BASS: V lednu se chystám do Plzně, a vždycky zaběhnu k Frausovi do obchodu (a někdy i k Vrátníkovi). U Frause by mne zajímaly aktuální ceny velkých Nils Masterů – plovoucí Invincibli 15 a 18 cm. A možná i nějaké muškařské věci, které dávám dohromady. Takže kdyžtak dejte vědět (tip), možná by mi to mohlo vyjít ve středu 15. ledna.

Sobota 4. ledna 2003 ve 13:33® Vaclav

Lukáš: Já mám, pane kolego, také rozpačitý pocit z té sezóny, i když se mi povedlo pár krásných ryb vyvláčet a dařilo se mi i celý rok na závodech. Ten podzim zničený nekonečnými dešti a kalnými rozvodněnými řekami opravdu chyběl. Měl jsem také určité plány, které vzhledem k podmínkám zůstaly nenaplněny… Uvidíme, letos to snad bude lepší, i když prý na jaře mají být opět záplavy, jak jsem četl nějakou meteorologickou předpověď. Teď jsem si zatím připravil plavačkový Byron a doslova už se třesu na tlouště. Čekám jen, až se Ohře uklidní. V Chebu je nyní 3. stupeň povodňové aktivity, pod Kynšperkem rozvodněná Ohře zaplavila louky i polnosti.

Sobota 4. ledna 2003 ve 13:30® Bass
Bass

MAF: Tek až k tomu Radkovi pujdeš, tak mi to potom včes připomeň a já se tam taky zastavim. Má tam taď parádní slevy, určitě se vyplatí se tam zastavit dřív. Teď má akorát inventuru a od pondělka to běží nanovo. Zrovna jsem se od něj vrátil a mám ti vyřídit, že všechno co bylo ve výloze, pujde o 50 % dolu, tak jestli je tam něco, bez čeho nemůžeš žít, tak určitě dlouho nečekej. Má tam mimo jiné i parádní krabičky na mouchy, což tě určitě bude zajímat.

Sobota 4. ledna 2003 ve 13:10® Bass
Bass

Lukáš: Kamaráde, to na tom nejsi s těma úlovkama až zas tak špatně. Znám i takový, co jsou na tom mnohem, mnohem hůř :-)) )) Ten úchvatnej podzim se na tom zkrátka podepsal. Jelikož chytám převážně okouny, tak pro mně je to, jako by loňská sezóna vůbec nebyla.

Sobota 4. ledna 2003 v 10:29

Lukas: Vyjimecne jsem o vikendu v praci, tak se mohu i v sobotu pripojit, cha. Ani ja na tom nejsem nijak zvlast dobre, pokud jde o zajimave ulovky. Docela Vaclavovi zavidim (jen v dobrem) ty jeho tri vyvlacene tlouste pres pul metru a nakonec sezony jeste tu metrovku. Ja mam nejdelsi rybu uhore 74 cm ze zacatku cervna a bolena 62 cm z konce srpna. Tech dravcu moc nebylo, mam par kapru od 38 do 46 cm, hlavne na plavanou.

Sobota 4. ledna 2003 v 8:44® Lukas

Václav: Tak jsem sečetl úlovky v úlovkovém listu a dobře se ohlédl za uplynulou sezónou, a musím říct, že v mém případě to byla nejhorší sezóna za posledních šest nebo sedm let. Nemyslím pokud jde o maso odnesené od vody, to já odnáším jen občas a jen něco z toho, co chytím, ale celkově to nebylo dobré, možná i právě kvůli dlouhodobě nepříznivému počasí na podzim, jak už v této diskusi také proběhlo. Vlastně mám největší štiku 64 cm (na rousnici!), největší vyvláčenou štiku 58 cm, tlouště 38 cm, okouna nemám přes 35 cm, candáty mám tři – všechny do 50 cm a po letech nemám bolena přes 55 cm. Souhlasím s BASSem, že ta sezóna byla okradena o nejlepší část roku.

Pátek 3. ledna 2003 ve 14:04® Rici
Rici

MAF-BASS: Čau krajani, já vyrůstal ve Strašicích a jsem tam jako rybář registrovanej.

Pátek 3. ledna 2003 ve 13:32® MAF
MAF

BASS:Určitě nejsem proti,naopak tvoje nabídka mě velmi těší. U Radka se chci zastavit 13.1.říkal že přiveze nějaký zásoby z velkoskladu tak to půjdu očíhnout. To je super že jdeš do pstruhovky na ten Úterák se vážně moc těším můžem podniknout nějaký„špacír“spo­lečně. Máš pravdu nejsem z Plzně jsem z Hrádku u Rokycan a do Plzně pouze dojíždím do zaměstnání.

Pátek 3. ledna 2003 v 11:49® Bass
Bass

MAF: Tak to si zakončil jak se patří :-)) )) Když budeš mít někdy chvilku, tak se můžeme domluvit a slezeme se u Radka na krámu. Dáme sloveso a domluvíme nějakou lumpárnu na nastávající sezonu. Jak víš, mám na Hrachách chatu hned u vody, tak neni problém se tam někdy sejít a já ti ukážu pár pěknejch místeček. Na vodě mi kotví Titanic, tak že pole působnosti neomezené. Navíc, letos si nejspíš zase udělám pstruhovku, tak že Úterák a Mže čekají s otevřenou náručí :-)) Ty nejseš přímo z Plzně, viď ?

Pátek 3. ledna 2003 v 10:45® MAF
MAF

BASS:Já na Silvestra ještě vyrazil a byl to očistec,jeli jsme do Ejpovic,voda o metr nahoře,barva capucina,do tohgo chumelilo. prostě paráda,po rybách ani vidu a nakonec vše vyvrcholilo tím zlomeným prutem. Ještě že ta sezona skončila nevím kdyby se chytalo ještě měsíc jak by to dopadlo:-)) . Jo u Frauzíka jsem byl,šel jsem omrknout woblery od Nilsu. má tam príma slevy,tak jsme dali řeč o woblerech(kon­krétně popech)a přes ty jsme se nakonec dostali až k tobě,zkouknul jsem tam ty fotky a bezpečně jsem tě identifikoval:-)) ). Ne vážně oči mě přecházeli z těch ryb co tam ukazujete,fakt paráda.

Pátek 3. ledna 2003 v 10:39® MAF
MAF

Karlos:No tak to je dilema ,které ti nezávidím,po těch zkušenostech. ty máš proutek na UL?Co mouchy,vážeš,kdepak jsi viděl tu nepostradatelnou?Já ji na netu ještě nikde neviděl.

Čtvrtek 2. ledna 2003 ve 22:33® Bass
Bass

MAF: Na silvestra jsme už nikam nešli. Po tom monzunu co se tu přehnal, jsme to dobrovolně vzdali. Už jsem tim počasím tak znechucenej, že pomalu začínám pochybovat i o té příští sezoně. Už si snad ani nedokážu představit, že bude někdy taky hezký počasí.:-(( Ani jsi se nepochlubil, že jsi byl sondovat u Frause !?! To víš kamaráde, všechno je mi hned hlášeno! Sotva jsi tam praštil s dveřma, už mi Radek volal že jsi tam byl a že jsi mně hledal mezi fotkama. Tak už jsi mně odhalil, no !! Ten krásnej člověk v tom kalendáři budu fakt asi já !!!

Čtvrtek 2. ledna 2003 ve 22:32@ Karlos

MAF:Nojo,to je pech. To ale nevíš že po šestitýdenním čekání na vyřízení reklamace
jsem doma zjistil že místo LightSpina 5–20 jsem dostal UltraSpin 2–18. Zjistil jsem to až druhý den doma. to jsem se nasmál. Teď nevím jestli si ho mám nechat nebo ho šoupnout do bazaru. Je fakt pěknej,jenže…

Čtvrtek 2. ledna 2003 v 10:28® MAF
MAF

BASS:Tak co jak jsi dopadl na silvestrovském lovu,doufám že jsi někam nezahučel:-)) ). Ten proutek co přinesl „Santa“je Zebco Crypton 2–12g,210cm. takovej šolícháček,uvidíme jak bude fungovat takhle „na sucho“vypadá solidně.

Čtvrtek 2. ledna 2003 v 10:26® MAF
MAF

KArlos:O Silvestra jsem si na tebe vzpoměl,byl jsem s kámošem u vody chumelilo jako blázen,voda zvedlá ale nevadilo nám to,kámoš dostal od ježucha nový Jaxon,po třetím náhozu s 6 gramovým twisterem mu ulítla špička asi 10 cm kousek od konce pritu. Tak jsem si vzoměl co se přihodilo tobě to už vážně není náhoda takže od těch Jaxonů asi fakt raději ruce pryč.

Středa 1. ledna 2003 ve 23:45

BASS:Díky moc za tipy. Já už právě 30g proutek mám(Shimano Catana) a tak bych chtěl něco trochu silnějšího. Ten Shimano Soltace Zander je spíš twistrový nebo se se s ním dají tahat i woblery?

Středa 1. ledna 2003 ve 20:58@ Karlos

Láďa:Tak zalistuj víc dozadu,něco málo se tam probíralo.

Středa 1. ledna 2003 ve 20:53® Láďa

Všem vláčkařům:Pročetl jsem si příspěvky o několik stránek zpátky ohledně prutů na jemnou přívlač a nikdo z Vás se nezmiňuje o chvějivých špicích od JAXONA. Má někdo z Vás s tímto proutkem zkušenosti?

Středa 1. ledna 2003 ve 14:44® Láďa

Mirek:Jsem rád, že jsi zareagoval na můj dotaz a děkuji za podrobný popis řeky. Podle Tvého i Václavova popisu jsem se ujistil,že Ohře je skutečně krásná a zajímavá řeka a proto ji se svým desetiletým synem,který je taky vášnivý rybář,určitě provláčíme. Václav:děkuji za odpověď,je mi jasné,že dávat kontakty bez svolení je netaktní,ale budu rád,když se dr. Káninský ozve,abych načerpal více poznatků o této řece i když Vaše informace mě velice pomohly. Ještě jednou díky.