Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 29. prosince 2002 v 18:07® Lukas

BASS: Myslel jsem to právě tak, jak to pochopil Karlos. Nesrovnával jsem kvalitu nejnižší třídy s nejvyšší, ale trochu něco jiného. Vláčecí prut za 2.800,– může být v praxi stejně kvalitní jako prut za 4.200 korun. Pár už jsem jich měl, tak mi to můžeš věřit. A to s tím navijákem nebo botama bylo trochu zbytečné. Třeba proto, že naviják je o dost něco jiného než prut. Nechtěl jsem ti sahat na novou značku, která je výborná, jak jsem řekl. Ale to, co jsem uvedl, za tím si stojím, protože pár cenových tříd už jsem v praxi vyzkoušel.

Neděle 29. prosince 2002 ve 14:49® Bass
Bass

Karlos: Ano, určitě existuje spousta příkladů, kdy kvalita neodpovídá ceně a naopak. Znám několik oravdu pěknejch prutů v cenové relaci do 2500,– kč, kdy je kvalita zpracování, akce a vůbec celkový dojem z prutu, opravdu hodně dobrý. Záleží samozřejmě také na prodejci. Podivej se co nám nabízí třeba OBI a za jaké peníze. Já mslím, že srovnání s auty, je plně výstižné. Záleží prostě na tom co si dopřeješ. Berkley přišel jako první s titanovými očky a když je chceš, tak jim je musíš zaplatit. Tak to prostě je.

Neděle 29. prosince 2002 ve 12:49@ Karlos

Bass:Myslím že měl Lukáš na mysli poměr výkon-cena. Je spousta prutů u kterých kvalita neodpovídá ceně.

Neděle 29. prosince 2002 ve 12:44@ Karlos

Jarda:Lexikon je podle mého názoru lepší. Muškaření není špatné pro ty kdo se s vázáním perou jako já:-)) Je to taky dobrá reklama na Hends. Pokročilému vazači ta knížka moc nedá a Lexikon je jako katalog obsáhlejší. Václav:Je tam tak tak 10%chytání a zbytek mouchy a materiál.

Neděle 29. prosince 2002 v 11:46® Bass
Bass

Lukáš: To co píšeš, je absolutní nesmysl ! Je to totiž uplně to samé jako s autem. Trabantem se dá jezdit taky a zcela určitě tě odveze kam potřebuješ, ale jenom blázen by nechtěl raději jezdit Mercedesem třídy S. Je mnohem dražší, právě proto, že je lepší !! Nabízí ti prostě spoustu krásnejch věcí který ti ta papírová paštika nikdy dát nemůže. A zrovna tak je to i s tim prutem. To by si mi taky ze chvíli mohl napset, že chytat se vlastně dá i na ten laminátovej klacek z ohradníku na krávy a nebo na plaňku z plotu. Vždyť na to by si přece rybu taky vyndal, tak o co jde ? A navyják, neni to náhodou taky uplně zbytečná věc ? Vždyť po plechovce od Coly ten vlasec taky klouže dobře když nahazuješ. A vlasec, ..... ? A boty ? Potřebuješ vůbec boty ? Vždyť bez nich se dá chodit taky, ne ? Lukáši, že si to nemyslel vážně ?? Zajímalo by mně, co ti na to poví kolegové mušáci. Ti dávají za pruty běžně pěkný peníze a dobře ví proč !

Neděle 29. prosince 2002 v 0:50

Václav:Jo no,já jsem vlastně zapoměl ze ještě nechceš vázat. V tom případě má Karlos pravdu. Je tam hodně o vázání. Karlos:A jak se ti líbí?Můžeš ji nějak srovnat s,myslím že v loni vydaným, Lexikonem mušek?Já Lexikon nemám,ale slyšel jsem že jsou si podobné.

Sobota 28. prosince 2002 ve 21:27® Lukas

BASS: Pruty od Berkelyho jsou na pohled i v ruce skvělé, zkoušel jsem to v prodejně Kajman v Praze, ale u vody – myslím si – se jim vyrovnají i jiné značky. A za menší penízek.

Sobota 28. prosince 2002 v 15:37® filip

Všem: Někdy od poloviny ledna dozná Chytej. cz několika kosmetických úprav (naše charakteristické a identifikační prvky jako šupiny, oživlá fotografie či logo samozřejmě zůstanou zachovány), přibude pár nových rubrik, rozšíříme pro vás služby apod. Nechte se překvapit, začíná se na tom pracovat.

Sobota 28. prosince 2002 ve 14:34® Vaclav

Karlos: Díky za informaci, já v ní dosud nelistoval. Myslel jsem, že to bude tak 60% chytání a 40% vázání.

Sobota 28. prosince 2002 v 11:25@ Karlos

Václav:Knížku jsem si nadělil pod stromeček a myslím že je spíš pro vazače,to chytání je tam dost obecné.

Sobota 28. prosince 2002 v 9:54® Bass
Bass

Václav: Jsem rád, že vidíš Berkley stejně jako já. Je fakt radost s něčim takovym chytat. Jedinej průšvih jsou ty nekřesťanský peníze.:-) Do budoucna bych na toho " Titána " chtěl ještě pěknej navyják. To moje GTéčko už má pomalu odchytáno a občas už začíná mít svoje vrtochy. A tak na takovej proutek by, myslim ideálně pasoval Schimano Twin Power. Stojí sice taky pytel peněz, ale co jsem ho tak testoval u kamaráda na krámu, tak je to opravdu mašina. Jak jsem ho vzal poprvé do ruky, tak jsem věděl že ho jednou musim mít, že bez něj se žít nedá. Ale ta cena !! To je opravdu rána pod pás. Mám ale v květnu narozeniny, tak pevně věřim, že na zahájení už budeme kompletní.

Sobota 28. prosince 2002 v 8:24® Vaclav

BASS: Tak to jo, vláčáky od Berkleyho jsou samozřejmě první liga (ovšem za prvoligové peníze). Párkrát jsem ty pruty, o kterých hovoříš, držel v ruce, takže rozumím tomu, co říkáš. Je to skutečně skvělá práce. Mimochodem, docela by mne zajímalo, jak by naše rybáře oslovily vláčecí pruty od Rapaly…

Sobota 28. prosince 2002 v 8:19® Vaclav

Jarda Kudela: Ano, tu knihu si určitě pořídím, už jsem viděl reklamu… Obálka se mi moc líbí.

Pátek 27. prosince 2002 ve 23:54

Jiri Lastuvka:Neni to náhodou kazeta ze série JAK SE LOVÍ…,od MR. GREEN?

Pátek 27. prosince 2002 ve 23:51

Chytej. cz:Dneska mi došly ty woblery. Díky moc. Už se těším až je protáhnu vodou. Václav:Včera dorazily ségry. Dodatečně jsem dostal nějaké peníze(asi vyrazím do svojeho oblíbeného obchůdku na woblery) a knížku od J. Karafiáta a M. Macháčka-MUŠKAŘENÍ A VÁZANÍ MUŠEK. Pokud ještě sháníš něco o muškařině,tak ti ji doporučuju. Je tam třeba článek o chytání tlouštˇů+doporučené mouchy,na které se v příští sezóně chystáš,ale taky o chytání jiných ryb. Myslím že se docela
vyvedla.

Pátek 27. prosince 2002 ve 21:49® Bass
Bass

J. Lastuvka: Až do dnešního dne jsem chytal s Berkley Serie One, 2.7 m, 30 g. Musim zcela bez nadsázky prohlásit, že lepší vláčák jsem v ruce neměl. Mám i spoustu jinejch dalších prutů a i u kamarádů jsem měl možnost porovnávat s konkurencí ( Schimano, Abu Garcia, Mitchell ..... ) ale i samotní majitelé těchto krasavců uznávají, že Serie One od Berkley v kombinaci se Schimanem GT 3000 je zkrátka to nej. Ovšem Ježíšek se k tomu postavil statečně a jelikož jsem byl neuvěřitelně hodnej, tak mi nadělil Berkley SSGS Titanium. Zatim ho tedy hodnotit nemůžu, ale vypadá velmi, velmi pěkně !! Opravdu se na něj těšim.

Pátek 27. prosince 2002 ve 20:52® Vaclav

BASS: Rovněž mne by zajímalo, který ten vláčák to je… Jinak já jdu ještě vláčet v neděli, tady na západě je kolem nuly, takže se to dá. A vzal jsem si dovolenou na úterý 31.12., kdy s kamarádem – má být zhruba 5°C nad nulou – chystáme poslední letošní „vláčku“ na Ohři.

Pátek 27. prosince 2002 ve 14:09

BASS: Co je to za vlacak?

Pátek 27. prosince 2002 ve 12:38® Bass
Bass

J. Lastuvka: K vodě se taky ještě chystám, pořád to ale nemůžu dát časově nějak dohromady. Mám taky jedno velký dilema. Ježíšek mi totiž nadělil ten nejlepší vláčák co je snad momentálně na trhu a já se rozhoduju, jestli ho ještě letos vytáhnout k vodě a nebo jestli ho raději mám nechat až na příští rok. Fakt nevim.

Pátek 27. prosince 2002 v 9:03

BASS: Ja se pripojuji pouze z prace, doma internet nemam, takze az ted. Dostal jsem nejake rotacky a videokazetu o lovu okounu. To je vse. O vikendu se asi pujdu rozloucit se sezonou.

Čtvrtek 26. prosince 2002 ve 22:38® Marek

Martin:Až po tobě ,koukám,že si se sem konečně prokousal.

Čtvrtek 26. prosince 2002 ve 21:09® MARTIN

Dnes jsem chytal s Markem na Ohři . Je to pytlák 1. kategorie. Chytil několik krásných ostroretek a tlouštů.

Čtvrtek 26. prosince 2002 v 18:05® Marek

Bass:psal jsem ,že rovných 40 cm,většího okouna jsem opravdu nechytl. Nespecializuji se jen na určitý druh ryby. Cárek o délce 3–5 cm,šířce 1 cm a velikost přizpůsobuji velikosti marmišky.

Čtvrtek 26. prosince 2002 v 17:56® Vaclav

BASS: Dejme tomu, i takové případy mohou být.

Čtvrtek 26. prosince 2002 ve 12:12® Bass
Bass

Marek: Pořád si se ale nepochlubil tim nej.:-) J ak velkej dáváš ten cárek?

Čtvrtek 26. prosince 2002 ve 12:05® Bass
Bass

Václav: Ono je taky ale dost dobře možný, že pár rybářů dojde k takovým hodnotám aniž by tim sledovali nějaký úmysl. Docela živě si dovedu představit někoho, jak přinese na chatu krásnou rybu a přesně zvážit jí prostě neni na čem. Tak jí pověsí na mincíř co našel někde dole ve sklepě po dědovi. Že ta váha pamatuje čerta jako malýho kluka, je uplně jedno, hlavně že ukáže nějaký hodnoty a hotovo. Podezřelý by bylo, kdyby ukazovala nějak přehnaně málo, že je to trochu víc, přece nemůže bejt nikdy na škodu, ne ? Jenže kolik jich takovejch je ?

Čtvrtek 26. prosince 2002 v 11:59® Lukas

Souhlasím s tou hmotností. Asi by v časopisech měla být rozhodujícím kritériem délka ulovené ryby, nikoli hmotnost. Na pana Sáblíka si také vzpomínám, bylo to v roce, kdy jsem chytil tři úhoře stejné délky jako on. Jen ti moji vážili o dvě kila méně než ti jeho, což je u úhoře docela zásadní rozdíl.

Čtvrtek 26. prosince 2002 v 10:30® Vaclav

BASS: To je přesně ono. I já znám ve svém okolí rybáře, který občas něco přihlásí, a můžeš se spolehnout, že vzhledem ke své délce bude ta ryba vždycky o dost těžší než zde obvykle ryby bývají. To jsem se třeba dozvěděl z časopisu, že štika 94 cm má 8,8 kg apod. Štik od 92 do 98 cm mám z minulosti celou řadu, ale obvykle se jejich hmotnost pohybuje – a to jsou ryby v dobré kondici s bříškem – od 5,2 do 6,5 kg (podle délky). Pro zajímavost, ta štika 101 cm, kterou jsem ulovil v neděli, na místě vážila 7,8 kg – a byl to válec. V časopisech jsem se také dozvěděl, že bolen 75 cm může vážit 6,5 kg, okoun 46 cm 2,5 kg, nebo tloušť 51 cm 3,4 kg… A to nemluvím o dnes již legendární kauze pana Sáblíka z časopisu Rybářství, kde jsme si všichni přečetli, že úhoři těsně přes 90 cm váží víc než tři kilogramy.

Středa 25. prosince 2002 ve 23:30® Bass
Bass

Václav : V tom s tebou naprosto souhlasím, že někteří rybáři v honbě za bůh ví čím, úlovky nesmyslně nadhodnocují. Nechápu to. Jaký z toho můžou mít potěšení ? Vždyť lžou vlastně sami sobě.:-) Myslim že i v Kajmanovi byla zveřejněna fotografie jistého " rádoby rybáře " z Plzně. ( jméno uvádět nebudu, ale rád ti ho napíšu, chceš – li ) Mimochodem ta samá fotka visí i v ryb. potřebách Fraus v Plzni. Je na ni s krásnym pstruhem ulovenym na Mži, na mušku vlastní výroby. Skutečnost je ovšem taková, že vážený pán si v životě mušku neuvázal ( aspoň do té doby ne ), mouchy si vždycky vázat nechával a vrcholem všeho je, že rybu, kterou drží na fotce, našel na břehu v trávě mrtvou s trojháčkem v jícnu !! Když jsem to v Kajmanovi viděl, tak jsem tam chtěl hned volat, ale pak jsem usoudil že je to přece na svědomí každého z nás co udáváme za údaje. Teď se to ale krásně hodí jako příklad. Když si ještě uvědomim, že když tu fotku nesl k Frausovi, tak se s tim ještě na krámu chlubil, tak jenom žasnu kam až dokáže zajít drzost některých z nás.

Středa 25. prosince 2002 ve 23:13@ Karlos

Václav:Jo to máš pravdu,ty míry a váhy jsou někdy k smíchu. Já mám NEJ okouna taky 46cm ale nevážil jsem ho,prostě jsem ho pustil. Tlouště mám 51,taky puštěnej a těch čtyřicátníků na Sázavě mraky ještě z dob kdy jsem preferoval plavačku. Jsou tam ale opravdu velké kobyly,ty bych chtěl mít na mušáku.