Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 25. prosince 2002 ve 21:29® Marek
-
Bass : Chytl jsem ho v náhonu staré nefungující elektrárny na dolním toku Ohře,na marmyšku s rybím cárkem. Byla to jikernačka,vážila 0,7 kg přesně na gram. Okouni jsou zde slušní,ale 40 cm jsem zatím zde nepokořil. Největšího okouna jsem kdysi chytl na Lužnici/ještě za studijí na VŠ/,rovných 40cm na třpytku. Jinak dnes jsem byl v náhonu znova ,ti tloušti mi nedají spát. Dal jsem větší marmyšku a co nához to podseknutá ostroretka,byly v tůni naštosované jedna vedle druhé. Po změně velikosti jsem chytl 3 za hubu. Tlouště jsem ani nepočítal,dnes jsem chytil i kolem 30cm.
- Středa 25. prosince 2002 ve 20:32® Vaclav
-
BASS: Souhlasím s tím, i když řada vychytrálků u nás to (myslím určování hmotností) nezřízeně zneužívá. V časopisech určitě vidíš, kdy se ryby přihlašují pod určitými délkami a mají váhu, kterou při této délce (a vzhledem k pohledu na fotografii) zcela určitě mít nemohou. Vím to dobře, protože ročně nafotím stovky fotografií ryb (a také nachytám), znám proporce rybářů a vím, nakolik může fotografie proporcionálně klamat. Někdy se vyložěně usmívám, když vidím, jaká váha (hmotnost) je uváděna u některých fotografií. Ty ryby asi celý svůj dlouhý život jedly olovo! Právě z těchto důvodů se držím hlavně délek, a jestli má půlmetrový tloušť 1,5 nebo 1,75 kg už mne opravdu tolik nezajímá. Pokud jde o okouna 1,8 kg, což odpovídá zhruba 45 cm, souhlasím s tím, že je to životní úlovek. A opět prohlašuji, že bych bral více okouna 48 cm než třeba štiku 101 cm, kterou jsem právě ulovil.
- Středa 25. prosince 2002 v 16:37® Bass
-
Václav: Pořád mi leží v hlavě ta naše debata, co jsme vedli před časem ohledně těch okounů. Ty jsi napsal, že by si asi raději bral toho 48 cm, že je to už jenom krůček k půl metru, a to je bájná hranice. Víš, musim přiznat, že dřív pro mně měla daleko větší hodnotu ryba delší než těžší, ale teď, když se prakticky věnuju už jenom okounum, musim uznat, že právě v případě okounů, bude mít ta váha asi větší " váhu „. Cituji z knihy Johna Wilsona – Velká kniha rybaření : " TROFEJNÍ OKOUN MÁ KOLEM 0,9 KG A OKOUN 1,3 KG UŽ STOJÍ ZA MALOU OSLAVU. OKOUN 1,8 KG UŽ JE ŽIVOTNÍM ÚLOVKEM !“ Co ty na to ? Já na tuhle větu myslim častěji, než si kdy kdo dokáže představit a hodně mně v pohledu na tohle téma ovlivnila.
- Středa 25. prosince 2002 v 16:12® Bass
-
MAF, J. Lastuvka : Tak chlapy, co je s váma ? Jirko, ty jsi myl okna jako o život, tak jak to dopadlo s těma Rapalama ?
- Středa 25. prosince 2002 v 16:00® Bass
-
Marek: Podle těch tloušťů to vypadá žechodíš na řeku ( ono se asi ani teď jinde chytat nedá ), ale přezto se radši zeptám, ta " třicetosma " je taky z řeky ? Já jsem tekovýho krasavce na řece viděl jeno jednou jedinkrát, a to se mi za tim jenom sakra opatrně otočil. Jina takový ryby znám jenom z přehrady.
Jakýho máš největšího okouna ?
- Středa 25. prosince 2002 v 9:30® Bass
-
Všem: Zdravim všechny na 1. svátek vánoční. Doufám že, že si nikdo nepobodal hrdlo nějakou zbloudilou kostičkou a že se všichni zase v pohodě sejdeme v naší oblíbené diskusi.
No, nebudu chodit dlouho kolem horké kaše a zeptám se rovnou natvrdo. Tak co Ježíšek pánové ? Kdopak byl hodnej a kdo ne ?
- Středa 25. prosince 2002 v 8:26® Vaclav
-
Jarda Kudela: Já se raduji z toho mušáku Shimano Technium DF Fly 905 (to jsem si nadělil sám), a také z pěkných marmyšek a nějakých nymf (ty mi vybíral syn a dost to prožíval, tedy myslím to, co tomu řeknu). Jinak příbuzenstvo letos volilo jiné dárky než obvykle – místo wobblerů, videokazet nebo knih jsem letos dostal tři láhve lihovin a teplé ponožky.
- Středa 25. prosince 2002 v 1:47
-
Václav:Přímo k vodě jsem nedostal nic,ale dostal jsem CD-Všem tichejm bláznům a video od Kuby Vágnera-Ostře sledovaní SUMCI 2-je to úžasná kazeta,TAKOVÉ RYBY JSEM V ŽIVOTĚ NEVIDĚL a ty podvodní záběry,prostě paráda. Ve čtvrtek mají ještě přijet ségry,tak ještě uvidíme.
- Úterý 24. prosince 2002 v 16:27® Vaclav
-
Karlos: Díky moc, teď jsem zjistil, že je právě připojeno 14 lidí. Takže si to všichni užijte, já už ochutnávám… A pak dejte vědět, čím vás Ježíšek obdaroval, s čím vyrazíte do nové sezóny.
- Úterý 24. prosince 2002 v 16:24@ Karlos
-
Tak pánové hezký Štědrý večer a šetřete si žlučníky!
- Úterý 24. prosince 2002 v 15:38® Vaclav
-
Marek: To je dobrá zpráva, chci jít 26.12. Snad se počasí nebude výrazně měnit.
- Úterý 24. prosince 2002 v 15:12® Marek
-
Václav:Tak jsem vyrazil jako každoročně na štědrý den na ryby. Slušně jsem si zachytal,za cca 2 hodiny 6 tloušťů 23–25 cm,okoun 22cm,plotička 15cm a 2 ježdíci cca 13 cm. Jeden záběr=ukousnutá marmyška. Tloušti brali poctivě a slušně bojovali. Vše chyceno na marmyšku od Ryny s žížalkou.
- Úterý 24. prosince 2002 v 11:45® Vaclav
-
Marek: Okoun 38 cm přece není „jen“. To je paráda, myslím, tím spíš v zimě. Já letos „čtyřicítku“ také nepokořil, rovněž to zůstává nějaké 2 cm pod touto hranicí. Wobblery v zimě? Obvykle dávám přednost marmyškám a gumám, ale záleží na podmínkách. Vždycky nějakého woblera s sebou k ledové vodě nesu, a pak se uvidí… Před třemi roky jsem 29. prosince chytil na 8 cm Invincibla Deep Runner (Nils Master) v barvě 66 (světle modrý hřbet se světle modrými pruhy) během půl hodiny dvě štiky mezi 55 a 60 cm – z jedné tůně. Honza Rukavička mi před pěti dny poslal mail, že si minulý víkend dobře zachytal s malými Ugly Duckling, ulovil dost okounů, pár i přes 30 cm a nějakou štiku. Moc si to pochvaloval… Konečně pak jeden kolega z práce mého otce chytil vloni uprostřed prosince na velkého potápivého wobblera na přehradě skoro devadesátku štiku. Takže máte pravdu, zavrhovat je na zimu asi není dobré, jak dokazuje řada příkladů, nejčerstvěji ten můj. Pokud ale jde o počet záběrů, určitě to vyhrají marmyšky a nástrahy z měkkých plastů. Nicméně nějakého „studeného“ wobblera, jak už jsem řekl, mám vždy po ruce připraveného k boji. Pokud jde o tu mou nedělní metrovku, tam byla situace trochu jiná. Šel jsem s šesti většími wobblery (od 12 do 18 cm) zkoušet nový štikový vláčák…
- Úterý 24. prosince 2002 v 11:29® Vaclav
-
BASS: Máš pravdu, od neděle nedělám nic jiného, než že SMSekama bombarduji kamarády a otravuji je svou radostí. Týden před koncem sezóny, v čase zamrazjících okrajů řeky, jsem s podobnou rybou naprosto nepočítal. Musím říct, že to ale nebyla tady na Ohři jediná metrovka v závěru roku – včera dopoledne tu byla vytažena na jiga (chlupatici) štika rovných 100 cm. Snad se dostanu ještě o víkendu, i když nevím. Začíná tu pěkně mrznout, silnice jsou zledovatělé. Mám baráku u takové ošklivé křižovatky a od rána od 8 hodin tu byly již tři bouračky!!! Z toho jeden německý autobus.
- Úterý 24. prosince 2002 v 11:18® Vaclav
-
Karlos: Tak jsem měl od včerejšího večera nějaký problém s počítačem, teď už je to v pořádku. Já jsem naposled držel mušák v rukou ve třinácti letech, tehdy mě s ním učil nahazovat prof. Tesař. Taky u toho byla řada diváků, ale jinak za parkovištěm to jistě víc vynikne. Zvlášť třeba na sídlišti, cha. Ne vážně, ještě mi chybí šňůra, tu koupím až někdy v únoru.
- Úterý 24. prosince 2002 v 0:33® Marek
-
Václav :Taktéž gratuluji a připojuji příjemné prožití vánočních svátků. Já jsem dostal v sobotu ,,jen"38 cm okouna. Letos jsem 40 cm nepokořil,na spodním Ohři jich asi tolik není. Jinak hlavně marmyškuji s žížalou,či proužkem rybího masa. Docela jsem si zachytal-tlouště,candátky,menší štičky,ježdíky a ostroretku. Okouni berou málo. Je zajímavé,že to nebere na twistry. Kamarád chytl dvě štiky také na woblera. Jaké máte zkušenosti s použitím woblerů nyní v zimě?Loni jsem byl svědkem- na silvestra ulovil rybář na woblera štiku 65,čtyři okouny a když šel od vody bolena 60 cm. Já chytal na gumy-ani ťuk. Zdá se mi,že zavrhovat woblery v zimě není dobré.
- Pondělí 23. prosince 2002 ve 23:53® Bass
-
Václav: Já nestačim ani žasnout ! Zároveň se cítím poctěn, že jsi takovou zprávu adresoval jako prvnímu mě. Tak že upřímně gratuluji. Je to opravdu úžasný, taková krasavice by potěšila kdykoliv během roku, natož potom těsně před závěrem sezóny. Je to opravdu úspěch. Věřím, že ještě teď s tebou cloumají dojmy a v hlavě se ti pořád do nekonečna promítají ty nezaměnitelné okomžiky záběru a potom zdolávání tý nádherně urostlý ryby. Že je to tak ? Tak že, ještě jednou gratuuji.
- Pondělí 23. prosince 2002 ve 20:58@ Karlos
-
Václav:To já vetšinou chodím zkoušet novinky na trávník za parkoviště. Když jsme se sousedem zkoušeli jak se nahazuje multiplikátorem tak si známí klepali na čelo. S mušákem to samé. Mít vodu u baráku tak by to bylo jednodušší.
- Pondělí 23. prosince 2002 ve 20:42® Vaclav
-
Karlos: Omlouvám se, že jsem hned neodepsal, ale odbíhám od počítače zdobit se synem stromek. Ten mušák stojí 4.000,–Kč, zkoušet ho půjdu až na jaře, jelikož postupně pořizuji kompletní muškařskou výbavu (kromě vesty, tu už nosím na přívlač, a podběráku).
- Pondělí 23. prosince 2002 v 19:38@ Karlos
-
Václav:Jaká byla cena?Kdy půjdeš zkoušet?
- Pondělí 23. prosince 2002 v 19:31® Vaclav
-
Karlos: Dnes mi přišlo to muškařské Shimano Technium Diaflash na pětkovou šňůru (2,7 m). Vypadá dobře, je rychlý…, teď už zbývá ho jen vyzkoušet.
- Pondělí 23. prosince 2002 v 9:17
-
Tedy panove vy jste to tady od patku pekne rozjeli. Vaclav: To je tedy zaver roku, to vam povim, to je bomba, to vam i zavidim. Tak k tem trofejnim tloustum mate jako tresnicku metrovku… Ja v sobotu o rybu ani nezavadil, byl jsem s gumama a taky jsem tam hodil i plandavku.
- Pondělí 23. prosince 2002 v 7:26® Vaclav
-
Jarda Kudela: My s Jirkou jdeme ještě 26.12., a pak o víkendu, to bude závěrečná rozlučka se sezónou. Snad se počasí udrží kolem nuly.
- Pondělí 23. prosince 2002 v 0:12
-
Mirek:Na Svatavě jsem byl letos na mistrovství ČR juniorů v muškaření a moc se mi tam líbilo. Pak jsem byl tam u vás na západě ještě na Klabavce,na Západočeském poháru juniorů,to je taky pěkná říčka.
- Pondělí 23. prosince 2002 v 0:04
-
Václav:Já se taky připojuju s gratulací. Já vyrážím na Štědrý den na chvilku přes poledne,kéž by se mi přihodilo něco podobného.
- Neděle 22. prosince 2002 ve 23:50® Mirek
-
Václav:Na Svatavě vláčím do zahájení lipanové sezony. Potom už je to hlavně muška. Mám na ní největšího potočáka 42cm, ale rok co rok se chytí i výrazně větší. Vyprávět by mohl třeba Pepík Hauzerů- skutečný znalec Svatavy. Je ale pravda, že už není co bývala. Důvody jsou celkem zřejmé, ale to bych tady nechtěl ventilovat. Pro mne zůstává krásnou podhorskou říčkou a každá návštěva na ní mi zahřeje srdíčko (ale krutě podchladí dolní okončetiny).
- Neděle 22. prosince 2002 v 19:37® Vaclav
-
Karlos a Mirek: Pánové děkuji, já to tady hned musel vyslepičit, protože jsem toho byl plný, s něčím takovým jsem nepočítal. Fotky už mám z digitálu stažené v počítači, tak až bude nějaká příležitost, nebo ta fotogalerie, kterou nám náš webmaster slíbil v lednu společně s dalšími úpravami, tak to tam dám. Když jsme s Jirkou vyjížděli, tak si mne dobíral, že si beru wobblery zcela zbytečně (on jel jeno s twistery a rippery, já jel zkoušet nový vláčák a nové wobblery). Říkali jsme si, že by se v té zimě (0°C a mrholení) mohla povést aspoň nějaká kudla. A nakonec jeden jediný záběr a metrová štika. I rybičkáři se přišli podívat… Mirek: Na Svatavu jsem jezdíval vláčet naposled před pěti lety, ale nikdy jsem tam neulovil pstruha přes 30 cm. Musím říct, že na kdejakém potůčku jsem chytil větší. Ale pěkně tam bylo, to je pravda, některá místa doslova malebná. Znám také loketskou Ohři, jezdili jsme tam s bráchou do té doby, než tam upravili podél břehů tu cestu pro turisty (to je dva roky zpátky?). Tam jsem pokaždé chytil štiku, ať jsem tam hodil, co jsem tam hodil. Nebyly velké (od 50 do 60 cm), ale byly vždycky. Brácha tam jednou ráno na Killery během půl hodiny ulovil dva candáty od 65 do 75 cm. V Lokti z toho tehdy bylo docela velké „haló“, přiběhli tam nějací chlapi, museli jsme s nimi do hospody, aby to prý všichni viděli. Oni tvrdili, že se tam candát nechytil několik let. Takže na loketskou Ohři máme dobré vzpomínky…
- Neděle 22. prosince 2002 v 19:16® Mirek
-
Václav:Gratuluju ti k nádherné štice. Opravdu efektní závěr sezony. Muškařit chodím na Svatavu, která je mimochodem nádherná a později v sezoně hlavně na sokolovskou a loketskou Ohři. Příští rok bych se rád podle možností podíval na Střelu a horní Teplou.
- Neděle 22. prosince 2002 v 17:07@ Karlos
-
Václav:Tak to ti gratuluju,to je paráda. Byl jsem se podívat na ty Redingtony. Pěkné pruty okolo 3tis. celoživotní záruka.
- Neděle 22. prosince 2002 v 15:53® Vaclav
-
BASS: Tak si to představ, bavili jsme se o tom konci sezóny… A teď jsem se vrátil od Ohře, kde jsem byl s kamarádem Jirkou Dulovcem vláčet a mám štiku 101 cm na 12cm Down Deep Husky Jerk! Letos má první štika přes 90 cm, a to týden před koncem sezóny. Ještě jsem toho plný, protože jsme tam docela vymrzli, to focení pak nebyla žádná legrace. S takovou rybou jsem na samém konci roku vůbec nepočítal…